viernes, 31 de mayo de 2013

Hostigamiento catalanista a un juez por aplicar la Ley


Una ciudadana valenciana es sancionada en una carretera de Lérida por los Mozos de Escuadra. Hasta aquí, ningún problema: es normal que si cometes algún tipo de infracción de tráfico, recibas la pertinente sanción. Los problemas comienzan cuando la valenciana sancionada recibe la notificación de la sanción únicamente en catalán, lengua que, ni entiende, ni tiene por qué entender, dada su condición de valenciana, y que las únicas lenguas oficiales en el territorio autonómico valenciano son el castellano y el valenciano, solicitando a la administración catalana la reemisión de dicha notificación en castellano. 

La administración catalana hizo caso omiso a la petición de la denunciada, acogiéndose al manido argumento de la unidad lingüística entre valenciano y catalán.


La sentencia del juez José María Magán al respecto es clara cuando manifiesta que "en el caso que nos ocupa no puede alegarse en modo alguno que en la Comunidad Valenciana se habla la lengua catalana y que resulta de aplicación el artículo 36.3 de la Ley estatal 30/1992, de 26 de noviembre. Esta cuestión ya quedó zanjada de manera muy clara en el Estatuto de Peñíscola (Ley Orgánica 5/1982, de 1 de julio, de Estatuto de Autonomía de la Comunidad Valenciana), que dispuso muy claramente en su artículo 6.1 que en la Comunidad Valenciana serían cooficiales el valenciano y el castellano, sin hacer referencia de ningún tipo, ni siquiera indiciaria, al catalán".

El juez Magán también manifiesta en dicha sentencia que "lo que no puede pretender la Generalidad de Cataluña es imponer su lengua autonómica cooficial a otra Comunidad Autónoma, pues ello supondría considerar menores de edad al resto de Comunidades, y la autoatribución por parte de Cataluña del derecho a ejercer una suerte de protectorado lingüístico-cultural respecto de otras Comunidades Autónomas. Esto supone un ataque directo a lo que libremente ha decidido la Comunidad Valenciana y ha positivizado en su norma autonómica de máximo nivel, además de una falta de lealtad institucional (art. 4.1 Ley 30/1992), que esta vez no se produce respecto al Estado, sino respecto a otra Comunidad Autónoma que tiene exactamente el mismo nivel competencial que el asumido por Cataluña, que también es una nacionalidad histórica (al igual que Cataluña) y que tiene el mismo derecho a regular su lengua propia de la manera en que más convenientemente le parezca, sin tener que recibir interferencias o condicionamientos exteriores de ningún tipo. Asimismo, lo que no puede pretender la Comunidad Autónoma de Cataluña es establecer una extraterritorialidad respecto de su Ley autonómica de política lingüística, que es evidente que debe limitar su actuación a los estrictos límites territoriales de Cataluña".

La sentencia dirime, después de exponer todos aquellos argumentos legales aplicables al caso, finalmente, que "no existe rastro jurídico que permita afirmar, como hace la Generalidad de Cataluña en el acto administrativo impugnado, que en la Comunidad Valenciana se habla catalán".

A partir de la promulgación de esta sentencia, el acoso y derribo mediático e institucional al juez Magán ha sido habitual y sostenido. Según declaraciones de Magán a La Gaceta: "Como titular del juzgado de lo contencioso- administrativo debo ser garante de los derechos del ciudadano frente a los posibles abusos de la administración".

Pues bien, la asociación Soberanía i Justicia ha pedido directamente a la consejera de Justicia, Pilar Fernández i Bozal, que denuncie los presuntos abusos del juez ante el CGPJ. Probablemente no hacía falta que le animaran. Ella ya ha decidido que el juez Magán es persona non grata. Incluso ha llegado a pedir en el diario nacionalista Avui mayor celeridad al CGPJ para que le sancionen.

Y lo peor: el Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, también. En varias ocasiones han elevado sus quejas al CGPJ solicitando sanción para el magistrado. Y ya ha recibido tres sanciones: una de 3.000 y dos de 1.500. El juez Magán solicitó al Supremo suspender la ejecución pero el Alto Tribunal decidió ejecutar las sanciones. Ahora afronta nuevos expedientes sancionadores. La sala de gobierno del Superior de Justicia de Cataluña acuerda por unanimidad remitir al CGPJ diligencias por posible faltas graves o muy graves.

¿El pecado? Prime facie, el de siempre: “abuso de autoridad y desconsideración con las instituciones”. El pasado 31 de octubre la consejera remitió escrito a la sala de gobierno del TSJ de Cataluña quejándose del “exceso de facultad jurisdiccional” del juez en dos sentencias del 31 de julio de 2012.

El ponente, Joaquín Martínez Sánchez, de Jueces para la Democracia, reconoce encontrarse ante una situación embarazosa porque por una parte debe defender la independencia de jueces y magistrados, pero por otra evitar que estos cometan excesos. “La ausencia de responsabilidad es una desnuda fuente de arbitrariedad”, argumenta. Así que finalmente opta por elevar propuesta de sanción por “falta de equilibrio reflexivo, prejuicio ideológico contra la Generalitat y plagar sus resoluciones de descalificaciones improcedentes”.

Pero el culebrón no acaba aquí. El 27 de noviembre de 2012 la jefa del gabinete jurídico de la Generalitat, Margarida Gil Doménech, eleva de nuevo su queja a la sala de gobierno del TSJC por resoluciones y autos del 2012 del juez Magán. La sala de gobierno concluye nuevamente que Magán incurrió en “falta de equilibrio reflexivo y alto grado de prejuicio contra la administración pública juzgada”.

Así las cosas, el CGPJ reclama al juez Magán que se manifieste antes de resolver. El juez Magán no ha resuelto. Y no lo ha hecho porque se siente víctima de mobbing. “Comportamientos tan ruines como no invitarme a la comida de Navidad”, señala a La Gaceta. Su ansiedad le ha llevado a reclamar la baja médica, situación en la que se encuentra desde el pasado lunes 4 de marzo.

Así se las gasta el catalanismo: hostigando y haciendo la vida imposible a cualquiera que ose contravenir sus intereses expansionistas e intenciones totalitaristas, hasta el extremo de provocar situaciones de desgaste y mobbing laboral.

miércoles, 29 de mayo de 2013

Èxit de la concentració valencianista en Burjassot

Esta vesprada, dimarts 28 de maig, a les 19h, s´ha produït la concentració cívica de Burjassot per a protestar públicament pel catalanisme i la mala gestió municipal de l´alcalde Jordi Sebastià (Compromís), tal i com s´havia vengut anunciant en els mijos de comunicació i les rets socials des de fa semanes per part de la Plataforma Valencianista de Burjassot, organisació ciutadana que aglutina en representació a diverses entitats de l´entorn sociocultural valencià junt a un important grup de ciutadans d´este municipi de l´Horta de Valéncia.

Al voltant de 300 persones s´han congregat en la plaça d´Emilio Castelar, front a l´Ajuntament de Burjassot, i en torn a la Real Senyera jagant del GAV, per a manifestar el seu rebuig per unes polítiques municipals sectàries, complaents per a l´entorn radical catalaniste, pero del tot pernicioses per al normal funcionament del municipi i crispants per a la ciutadanía.

Des de manifestacions institucionals a favor de la llegalisació del partit abertzale Bildu, fins als homenages al poeta antivalencià Estellés, passant per activitats de la catalanista AVL, concerts de grups de l´entorn catalaniste radical, i inclús el concert de Fermín Muguruza, conegut proetarra, l´alcalde de Burjassot ha centrat el seus ya 2 anys de gestió en fomentar el catalanisme fins a llímits intolerables. A canvi de tot açò, el teixit sociocultural i festiu tradicional de la població ha vist minimisat (i en ocassions, eliminat) el recolç institucional, les pujades d´imposts són tònica habitual, els servicis municipals bàsics (seguretat, neteja, parcs i jardins...) s´han vist ostensiblement mermats, i l´ambient de crispació política que viu el municipi s´ha transformat en irrespirable.

La concentració ha transcorregut en un gran ambient de valencianitat i reivindicació cívica, a on s´han corejat consignes com "som valencians, mai catalans", "fora el català de l´escola", "llengua valenciana, mai catalana", "vixca el Regne de Valéncia", s´ha llegit un emotiu manifest per part d´un veí del poble, i s´han entonat la Cançó de Lluita i l´Himne Regional per a concloure l´acte.

Àlbum fotogràfic de la concentració:


















viernes, 24 de mayo de 2013

Concentració cívica en Burjassot #28M #VenALaPlaza

Les entitats:
 
Grup d´Acció Valencianista
Círcul Cívic Valencià
Plataforma Valencianista
 
i la web ValenciaFreedom.com
 
agrupades en la PLATAFORMA VALENCIANISTA DE BURJASSOT, i en la finalitat de que l´actual alcalde de Burjassot deixe una alcaldía accidental, frut d´un mal pacte polític, inmereixcuda i des de la qual està avergonyint a tot el municipi de Burjassot,
 
CONVOQUEM:
 
A tots els veïns de Burjassot i valencians en general a participar en la concentració cívica que el pròxim DIMARTS 28 de MAIG tindrà lloc a les 19h FRONT A L´AJUNTAMENT DE BURJASSOT (Plaça Emili Castelar).
 
MANIFEST DE LA CONVOCATÒRIA:
 
Els ciutadans de Burjassot estem farts de soportar que l´actual alcalde, Jordi Sebastià, utilise els nostres imposts en convertir el nostre poble en punt d´encontre del catalanisme més radical, i que des del seu equip de govern es subvencione qualsevol activitat organisada pel catalanisme, mentres no es deixa de retallar en servicis bàsics i política social per als veïns de Burjassot.
 
Estem cansats de les actituts fascistes i totalitàries d´un ajuntament que cedix instalacions municipals per a concerts de reconeguts filoetarres (com el del 27 d´abril, del abertzale Muguruza), mentres se dedica a denunciar i marginar als veïns del poble que no compartixen la llínia ideològica de l´alcalde i els seus colaboradors.
 
Si no vols que Burjassot siga conegut en tota Espany com "el poble de Guillem Agulló". Si rebuges l´utilisació sectària que l´alcalde fa en els imposts dels veïns de Burjassot. Si estàs en contra de que es convertixca a un poeta mediocre i catalaniste, com Vicent Andrés Estellés, que insultava als valencians en les seues poesíes, en símbol de Burjassot. SI estàs fart de que als teus fills els ensenyen una llengua aliena que res té que vore en la parlàven sos yayos i parlen sos pares. Si no vols vore mai més l´Ajuntament de Burjassot cobert de dalt a baix en una bandera independentista catalana. Si no vols que Burjassot se convertixca en "el poble més catalaniste del països catalans", tal i com ya ha segut batejat des de Catalunya. Si encara sents l´orgull de ser i sentir-te valencià,

VINE ESTE PRÒXIM DIMARTS 28 DE MAIG A LES 19h, PORTANT LA REAL SENYERA, A LA CONCENTRACIÓ CÍVICA CONVOCADA PER LA PLATAFORMA VALENCIANISTA DE BURJASSOT, PER A DIR-LI TOTS JUNTS A JORDI SEBASTIÀ QUE NO VOLEM UN ALCALDE CATALANISTE EN BURJASSOT.
 
Organisa i convoca:
 
Plataforma Valencianista de Burjassot
 
Grup d´Acció Valencianista
Círcul Cívic Valencià
Plataforma Valencianista
ValenciaFreedom.com
 
Entitats adherides:
 
Renovació Política (RePo)
Unio
Partit Popular de Burjassot
Plataforma #NoVolemTV3 en la Comunitat Valenciana
Joventuts del GAV
ARA Joventuts - Estudiants d´ARA
Regne de Valéncia Gais i Lesbianes
Món Ecològic
Colectiu Jovenil d´Acció Valencianista (CJAV)
Colectiu Signes
Diari Digital ElPalleter.com
Estudiantes Por La Libertad (ExL)
Cristians Valencians
L´esguerda de Gandia

España 2000


jueves, 23 de mayo de 2013

Escalada de violencia catalanista en la Comunitat Valenciana

Semana complicada para el valencianismo y la democracia en la Comunitat Valenciana. En el transcurso de los últimos días, una escalada de violencia fascista catalanista asola a sedes de entidades valencianistas y partidos políticos.

La prohibición del uso del término antivalenciano "país valencià" en escritos oficiales aprobada la semana pasada en Les Corts a propuesta del Grupo Parlamentario Popular, y defendida por el síndico Rafael Maluenda, ha herido el orgullo del catalanismo más rancio y trasnochado de la izquierda valenciana, por definición catalanista y enrocada en posiciones de subordinación y sumisión al imperialismo catalán desde tiempos inmemoriales. 

Las consecuencias no se han hecho esperar, y no solo se han limitado a campañas de reivindicación de la denominación de "país valencià" en redes sociales y medios de comunicación afines al movimiento pancatalanista que anida en la sociedad valenciana bajo el auspicio de todo un entramado de entidades políticas, asociativas, sindicales y editoriales, al igual que ocurre en Cataluña, las Islas Baleares y Aragón.

La noche del lunes 20 al martes 21 de mayo, la sede del Partido Popular de Moncada fue atacada con pintadas de esteladas independentistas catalanas y frases que rezaban "som i serem país valencià". 



Si esto no era suficiente, la noche del martes 21 al miércoles 22 de mayo fue especialmente "divertida" para los cachorros del pancatalanismo: la fachada de la sede de la entidad valencianista "El Piló" de Burjassot amanecía adornada a base de huevos de pintura blanca y una inscripción en azul que rezaba "GAV", en clara estrategia de confusión para desviar la atención hacia la entidad valencianista Grup d´Acció Valencianista. Máxime cuando El Piló de Burjassot es una entidad nacida del seno de la supuesta entidad agresora: un sinsentido en toda regla.



La misma noche, el pancatalanismo más montaraz y alevoso, atacó la sede local del Partido Popular de Castellón, lanzando dentro de sus instalaciones ácido corrosivo y material explosivo, al más puro estilo "kale borroka", con el peligro de incendio que ello conlleva y la posibilidad de haber provocado desgracias personales y humanas. En la fachada de esta sede popular también, como no, apareció pintada la consigna catalanista "som país valencià". 



Lo que está ocurriendo estos días en la Comunitat Valenciana, a nuestro entender, son las consecuencias de 30 años de catalanismo infiltrado en las instituciones educativas y culturales valencianas, de los complejos del Partido Popular a la hora de atajar este problema, del adoctrinamiento escolar y de la formación de cantera catalanista que se ha tolerado en el sistema educativo y universitario desde la época del gobierno autonómico del PSPV, y de la actitud radical y colaboracionista con las actividades endogámicas y excluyentes del pancatalanismo de ciertos alcaldes y ayuntamientos, siendo los casos más llamativos los de Burjassot, Alcoy o Pedreguer.

Desde Círculo Cívico Valenciano exigimos al Partido Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) la promulgación de una Ley de Defensa de las Señas de Identidad valencianas que ponga fin definitivo a las agresiones, tanto físicas como intelectuales, que se llevan realizando por el pancatalanismo desde hace más de 30 años en la Comunitat Valenciana.

Catalanisme demencial de l´alcalde d´Alcoy

En resposta a l´escrit remés per Círcul Cívic Valencià a l´alcalde d´Alcoy, Antonio Francés, reprobant la seus política cultural en clau catalanista, hem rebut el següent escrit, firmat pel mateix sr. Francés, en el qual es vanagloria de dites polítiques i enfatisa en el seu afà de continuar pel mateix camí de catalanisme i alienació cultural:



Des de Círcul Cívic Valencià, volem destacar les opinions al respecte de la cultura i llengua valencianes d´este ínclit personage:

"El valencià forma part de l´àmbit lingüístic català i resulta de l´adaptació del català normatiu".

" (...) les Normes Ortogràfiques de Castelló (1932), regles establides a partir de les propostes realitzades per Pompeu Fabra i Poch i per l´Institut d´Estudis Catalans i és la nostra intenció seguir els seus preceptes".

" Alcoi (...) aprofundirà en la col·laboració continuada amb entitats com ara la Federació Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, l´Institut d´Estudis Catalans, el Casal Ovidi Montllor i la Coordinadora de l´Alcoià i el Comtat pel Valencià".

" (...) anem a profunditzar les nostres relacions amb entitats com la Xarxa Alcover, l´Institut Ramon Llull, Acció Cultural del País Valencià i altres entitats amb les que ja hem signat convenis de col·laboració, ja que considerem que aquestes col·laboracions enriqueixen la nostra cultura i patrimoni".

" (...) des de l´Ajuntament d´Alcoi continuarem apostant pel reconeixement oficial de les aportacions que alcoians com Ovidi Montllor i Isabel-Clara Simó o valencians com Estellés han fet a la cultura i llengua comuna, trets d´identificació clara de la realitat cultural catalana".

" (...) en el mes de març vam aprovar la denominació d´un passeig d´Alcoi amb el nom d´Ovidi Montllor".

" Vicent Andrés Estellés és mereixedor de tots els homenatges que anem a realitzar-li des de l´Ajuntament d´Alcoi per ser un poeta compromés amb el seu poble, amb la llengua catalana i amb els seus idearis llibertaris".

" (...) continuarem treballant de forma ferma i constant per la llengua i cultura comuna".

Resulta ofensiu per al sentit comú i per a l´identitat valenciana llegir els tendenciosos i parcials comentaris del sr. Francés, en tant en quant reduïx la llengua valenciana a simple variant dialectal de la llengua catalana, considerada per la filología romànica com a dialecte de l´occità fins a l´any 1906. ¿És per tant el valencià, primer Sigle d´Or de les llengües peninsulars, un "dialecte d´atre dialecte" per al sr. Francés?

Els acorts de colaboració del consistori alcoyà en entitats filocatalanistes com Escola Valenciana, ACPV, AVL i IEC corresponen a una clara intencionalitat política orquestada des de Catalunya per a contribuïr al proyecte de construcció nacional d´uns inexistents "països catalans", que contravenen no a soles la realitat sociollingüística i cultural del poble valencià, sino també els valors constitucionals i estatutaris en els quals els valencians, de forma majoritària, creguem i volem viure.

Estimem que els diners públics destinats pel seu ajuntament a subvencionar i sufragar a les entitats en les quals mantenen acorts de colaboració i les seues activitats alienants de l´identitat valenciana, són un claríssim balafiament, que perjudica a atres àrees municipals de més vital importància per als alcoyans. Recordem: 8.000 euros per vía d´urgència per al Casal Ovidi Montllor, dependent d´ACPV, i 10.000 euros per a Escola Valenciana, en la finalitat de sufragar la catalanista Trobada d´Escoles en "valencià". 18.000 euros de les boljaques dels alcoyans per a catalanisme.

El pressupost de "cultura" del seu consistori s´ha disparat en 2012 un 62%. Estes generoses assignacions al catalanisme contrasten molt en les reduccions dràstiques i dramàtiques a l´entitat Avanzar, dedicada al recolç a persones de mobilitat reduïda (discapacitats alcoyans): de 15.000 euros, a uns patètics i miserables 1.000 euros de subvenció en 2012.

No passa res, sr. Francés: el seu poble serà un digne membre de la "xarxa" de municipis catalanistes Ramon Llull, i lluirà banderes no valencianes en les cerimònies de confusió organisades per les entitats filocatalanistes a les que vosté generosament rega en cantitats indecents de diners públics, mentres els discapacitats associats a Avanzar no tindràn dret a transport adaptat, servici de teràpia psicológica, ajudes domiciliàries, integració laboral o assesorament jurídic, per nomenar algunes activitats vitals per a este colectiu.

La seua gestió, sr. Francés, a banda de contribuïr al genocidi cultural del poble valencià i a la seua alienació en clau catalanista, també és clarament antisocial i carent de sensibilitat cap als colectius més desfavorits de la societat alcoyana.

miércoles, 22 de mayo de 2013

PLV i CCV, una colaboració ilusionant i possitiva


Transcribim ací l´escrit presentat ahir 21 de maig de 2013 a la Federació de Fogueres d´Alacant i a l´Ajuntament de la ciutat, en la primera acció conjunta que hem realisat PLATAFORMA VALENCIANISTA (PLV) i CÍRCUL CÍVIC VALENCIÀ (CCV). 

Esta colaboració entre abdós entitats inicia un camí de treball i unitat que donarà sinèrgies molt possitives al valencianisme. Un camí que volem recórrer junts i al qual volem afegir a totes aquelles entitats cíviques i culturals valencianes que vullguen compartir-lo en mosatros, per a sumar-se a lo que en CCV mos agrada nomenar com a "revolució cívica valenciana", una fòrmula que s´integra perfectament en el concepte de "valencianisme inteligent" que es vol difondre des de PLV. L´eqüació, sense dubte, no té incògnites:





A LA FEDERACIÓ DE FOGUERES D´ALACANT:

En nom de la Plataforma Valencianista i del Círcul Cívic Valencià i com a ferms defensors de les tradicions, cultura, llengua i festes valencianes, volem fer-los arribar esta carta de queixa i protesta davant l´utilisació del terme en català “Bellesa” per a definir a la Reina de les Fogueres, la tradicional BELLEA DEL FOC d´Alacant.

Tenim molt de carinyo a la festa de les fogueres ya que són un dels màxims exponents de la nostra cultura valenciana, i nos ha alarmat molt que s´haja pres esta decisió injusta de canviar una paraula en valencià com és “bellea” que ve usant-se des de temps immemorials per part del nostre poble.
I si no vegen el document que els adjuntem. Podran vore diferents obres i escrits històrics a on apareix este terme tan valencià i nostre.

El poble valencià ve patint la suplantació llingüística del català en tots els estaments públics, en l´ensenyança i en mijos de comunicació. El fet de negar i evitar paraules históriques, del parlar viu dels valencians, com puga ser este mateix de “bellea”, lo únic que fa és obrir un poquet més la porta i donar la raó a aquells que neguen l´identitat i llengua valencianes. Es dóna la raó a aquells que, a partir de l´imposició del català, volen anar més allà i construir la seua entelequia dels Països Catalans. 
Tot està orquestat i els valencians no devem cedir ni un pas i nos hem de reafermar en utilisar la verdadera llengua valenciana en les nostres expressions més genuïnes, ya que són úniques i són nostres des de fa sigles.
La llengua valenciana és una llengua milenària i representa ad este poble. Per lo tant, esperem i desigem que la seua Federació de Fogueres d´Alacant done marcha arrere en la seua pretensió d´eliminar el terme “Bellea del Foc” i el torne a utilisar, ya que és este i no atre el verdader títul que deu ostentar la Reina de les festes de Sant Joan. 

Prenguen nota d´esta queixa i recorden que estem al costat de vostés. Siguen valents i usen la llengua del poble valencià. El valencianisme està junt a les Fogueres. Molts ànims i a seguir cuidant i respectant les nostres festes i tradicions que nos definixen als valencians com a poble.

Cordials salutacions.

CITES ANTIGUES DE LA PARAULA EN LLENGUA VALENCIANA “BELLEA” 

- “gran bellea” (Canals, Antoni: traducció al valencià del Valeri, 1395)
- “bellea” (Bibl. Nac.Paris. Llibre de les erbes, c.1400)
- “la bellea” (March, Ausias: Obra completa. Barcanova, pag. 617, c.1445)
- “ab la estrema bellea” (Martorell: Tirant lo Blanch, c.1455)
- “dama de tanta bellea” (Roig, Espill, 1460)
- “de singular bellea” (Esteve, Joan: Líber elegantiarum, 1472)
- “yo he amat la bellea” (Corella, Roiç de: Salteri, 1490)
- “bellea graciosa” (Fenollar: Escacs d´amor, c.1495)
- “d´esta elegant bellea” (Roiç de Corella: Lo primer del Cartoxá, 1496, f.VI)
- “de la sua pomposa bellea” (Menaguerra, Ponç de: Lo Cavaller, Valencia, 1513)
- “La bellea de les faysons” (Llull: Blanquerna, traduit al valencià, 1521)
- “tal bellea” (Mulet, Francesca: Poesies a Maciana, c.1640, v.578)
- “Venus… de la bellea” (BNM, Ms. 3746, Matheu y Saç: Fábula en valencià, 1642)
- “la bellea… la fortalea”(Blay Albuxech: Sermó de la Conquista, 1666, p.6)
- “bellea” (Ros, Carlos: Tratat de adages, Valencia, 1736, p.104)
- “bellea: belleza” (Escrig: Dicc.1851)
- “y si no en bellea, aventajen en…” (Gadea: Tipos, 1908, p.229)
- “saludará a la Bellea del Foc” (Llibret Foguera Cald. de la Barca, Alacant, 1932, pag. 15)
- “de tal bellea” (Valls: El tío de sa neboda. Alcoy, 1933, p.6)
- “la Bellea del Foc” (Llibret Foguera Carrer Juan Poveda, Alacant, 1933)
- “bellea de ma Foguera” (Llibret Foguera Méndez Núñez, Alacant, 1933)
- “obres d´art de tal bellea” (Llibret Foguera del Chanco, Alacant, 1936, pag. 53)
- “que du del bras la bellea” (Llibret Foguera Carolinas Altes, Alacant, 1952)
- “vorem quina bellea traurem” (Llibret Foguera Calvo Sotelo, Alacant, 1954)
- “bellea: belleza, hermosura” (Colectiu de Mestres: Voc. Val. Del GAV, 1983)
- “bellea: belleza” (Diccionari RACV, 1997)

DHIVAM © Copyright Ricart García Moya. Alacant. 


- “bellea: belleza” (Diccionari valencià Acadèmia Valenciana de la Llengua, 2008)

martes, 21 de mayo de 2013

¿Cuántos Partidos Populares hay en la Comunitat Valenciana?

Desconcertante, y casi siempre indignante: son adjetivos acertados para definir la sensación que transmite la evidentemente errática y desnortada política cultural desarrollada por el Partido Popular de la Comunitat Valenciana.


Un PPCV que se negó a declarar 2013 como "Any Estellés" en Les Corts, optando por declararlo "Any Sorolla", pero que, salvo honrosas excepciones (Bolbaite), acoge en numerosos municipios gobernados por ellos una exposición sobre el autor catalanista y cuyos equipos de gobierno no dudan en asistir a su inauguración y hacerse la pertinente foto para los medios.

Un PPCV que plantea en Les Corts una moción para prohibir el uso del término "país valencià" en escritos oficiales, pero es incapaz de aprobar una Ley de Defensa Identitaria que erradique definitivamente el uso del término, y otras agresiones a nuestras señas de identidad perpetradas por la caverna catalanista.


Un PPCV que se desgañita apoyando la reforma educativa y la implantación del trilingüismo en el sistema educativo autonómico, pero que presenta como enmiendas a la LOMCE las propuestas de mantenimiento de las líneas de inmersiónlingüística en catalán planteadas por la etidad filocatalanista Escola Valenciana.


Un PPCV que reprende y enmienda con vehemencia a la oposición por afirmar que los valencianos hablamos catalán, pero que mantiene con indecentes cantidades de dinero público una academia que representa la oficialización de la imposición idiomática catalana, toda una red autonómica, provincial, municipal y universitaria de oficinas de promoción lingüística (comisariados políticos de sustitución cultural), e incluso a entidades privadas como Escola Valenciana o Acció Cultural, perpetradoras de verdaderas ceremonias de confusión y alienación sociocultural del pueblo valenciano.

Un PPCV que organiza, a través de sus Nuevas Generaciones, una campaña para solicitar a aquellos ayuntamientos gobernados por ellos la eliminación de calles, avenidas y plazas del "país valencià" (campaña planteada por Círculo Cívico, y que agradecemos desde estas líneas a NNGG CV su desarrollo), pero al que no le duelen prendas en poner una plaza en Valencia ciudad al catalanista Estellés, o al mártir del catalanismo Guillem Agulló en Paterna.


Un PPCV que se llena la boca afirmando a los cuatro vientos ser "firme defensor de las señas de identidad valencianas", pero negocia a espaldas de los valencianos la reciprocidad entre Canal 9 y TV3, abriendo la puerta de nuevo al canal autonómico catalán, uno de los principales órganos de manipulación masiva del régimen separatista de Artur Mas y Oriol Junqueras.

Desde Círculo Cívico Valenciano exigimos al PPCV que abandone la política del "una de cal y una de arena" y empiece a gobernar abiertamente y sin complejos para la mayoría de la sociedad valenciana, en vez de instalarse en el contínuo guiño a las minorías excluyentes y endogámicas catalanistas. Minorías que no son potenciales electores populares, y que ni mucho menos son representativas de la sociedad valenciana.

jueves, 16 de mayo de 2013

Círcul Cívic Valencià denuncia el catalanisme institucional en Alcoy


Círcul Cívic Valencià traslladà ahir 15 de maig de 2013 a l´Ajuntament d´Alcoy el seu malestar i desacort en tres punts que considerem crítics en la seua política educativa i cultural, a través d´un escrit a l´atenció de l´alcalde de la ciutat, Antonio Francés, lliurat per registre d´entrada del consistori, i en el que denunciem les següents circunstàncies:


  1. Les dificultats que molt pares troben en la ciutat per a matricular en llínies PIP als seus fills, existint a soles oferta de llínies PIL, d´inmersió llingüística en català. I diguem en català perque mos agrada dir a les coses pel seu nom, i aprofitem este escrit per a fer patent la despersonalisació cultural i educativa que patix el poble valencià en general, i la comunitat escolar en particular, gràcies a l´oficialitat del català i a l´arraconament de les autèntiques llengua i cultura valencianes a nivell institucional.

  1. La recent adhesió d´este municipi a una xàrcia de teatre en català, nomenada “xarxa Alcover”, contribuïnt més si cap a eixa despersonalisació i alienació cultural a la qual es pleguen i colaboren, especialment des d´ajuntaments regits per opcions polítiques de tall fusterià i pancatalaniste, com és el cas d´Alcoy. Eixa contribució no a soles és moral i política, sino també econòmica, a costa de les boljaques dels ciutadans.

  1. L´elaboració d´auques sobre l´autor Vicent Andrés Estellés per a la seua posterior distribución en els centres educatius de la ciutat, també a costa dels esquilmats pressuposts municipals. Considerem que el sr. Estellés no és mereixedor d´homenages ni mencions honorífiques de cap tipo. Fon un ferm defensor de la catalanitat cultural i llingüística del poble valencià, lo que supón la negació de l´existència de la Llengua Valenciana, parlada per 3 millons de valencians. Estellés no s´amagà mai al proclamar que valencians i catalans formem part d´una mateixa realitat nacional, negant lo promulgat en la Constitució Espanyola i en l´Estatut d´Autonomía de la Comunitat Valenciana. El mateix Estellés arribà a reclamar l´autodeterminació dels inexistents “països catalans”.

Presentació de les "auques" sobre el poeta catalaniste Estellés, en el Centre Ovidi Montllor, per part de PSPV i EUPV, envoltats de mapes dels ppc i banderes catalanes. Deplorable catalanisme institucional en Alcoy / Foto: Pàgina66.com
Des de CCV, solicitem en el nostre escrit al consistori alcoyà:

  1. El replantejament de la seua política cultural, especialment a l´hora de carregar sobre les arques municipals qualsevol activitat de tall pancatalaniste, per definició minoritari i endogàmic.

  1. El respecte als preceptes de llibertat d´elecció llingüística en l´educació a nivell municipal, i l´abandó d´actituts impossitives en clau nacionalista catalana.

3. El respecte a les senyes d´identitat de la Comunitat Valenciana (bandera, denominació, llengua, etc) conforme són replegades en l´Estatut d´Autonomía de la Comunitat Valenciana.




La denominació "país valencià" ya no és vàlida en documents oficials, pero...

"país valencià", una denominació en molt poc de futur
Ahir, 15 de maig de 2013, en el Ple de Les Corts, la majoría del PPCV aprovà el vet a l´ús del terme "país valencià" en documents i iniciatives oficials, establint que, des d´ara, a soles es tramitaràn aquells que es registren en la denominació oficial de Comunitat Valenciana.

Círcul Cívic Valencià assistí a la sessió plenària, en la qual Rafael Maluenda féu una vehement i ferma defensa de la proposta en l´hemicicle, i al que volem felicitar des d´estes llínies. També llamentem la desafortunada defensa de la denominació "país valencià" feta pels representants del tripartit opositor, plena d´afirmacions categòriques infundades, d´expressions contràries a l´orde constitucional i estatutari establit i d´esquenes al sentir majoritari de la societat valenciana, en una claríssim nou eixercici de complacència al catalanisme, del qual estos partits polítics són dignes embaixadors.

Círcul Cívic vol instar al PPCV a no conformar-se en estes puntuals mostres de valencianisme i defensa identitària regional, i a continuar alvançant en el procés de revalencianisació institucional i sociocultural que des de la nostra i atres entitats cíviques i culturals exigim.

El desterro definitiu de la denominació "país valencià", de la bandera aragonesa i d´atres ítems de l´impossició catalanista (llengua, himne, televisió i ràdio, expressions culturals...) que patim des de fa més de 30 anys per part d´un sector minoritari, alienat i endogàmic de la societat valenciana, passa per la promulgació urgent d´una Llei de Defensa Identitària, per la derogació o valencianisació de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), per la supressió de les subvencions a entitats filocatalanistes com Acció Cultural del País Valencià (ACPV) o Escola Valenciana, i pel trencament de l´acort de reciprocitat entre RTVV i TV3 que recentment ha firmat el President Fabra en el govern autonòmic català.

Des de Círcul Cívic Valencià seguim vigilants i exigents en estos aspectes, i continuem desenrollant campanyes, iniciatives i mides de pressió al govern valencià en este sentit.


martes, 14 de mayo de 2013

La Federació de Fogueres d´Alacant es ven al catalanisme: "bellesa" per "bellea"

L´infiltració del catalanisme en tots els àmbits culturals valencians és un fet contrastat. Esta vegada és la Federació de Fogueres d´Alacant l´entitat que es plega als dictats dels comissariats llingüístics institucionals auspiciats per la catalanista Acadèmia Valenciana de la Llengua, les universitats valencianes i la Consellería d´Educació, Cultura i "Esport".


La Federació de Fogueres d´Alacant, previa solicitut de dos subvencions, una convocada per l´AVL, destinada a promoure l´ús del "valencià" en mijos de comunicació i publicacions temàtiques especialisades, i atra convocada per la Consellería que dirigix María José Català, destinada a la promoció de l´ús del "valencià" en Falles, Fogueres i Gayates, ha renunciat a utilisar la tradicional denominació de "Bellea del Foc", per a substituir-la per la forma catalanisada "bellesa".


Des de Círcul Cívic Valencià exigim a la Federació de Fogueres d´Alacant, i en concret al seu president, Manolo Jiménez, el manteniment de la forma valenciana tradicional "bellea", que correspon al vocabulari valencià viu i al sentir popular dels alacantins, i a rebujar de bestreta la forma "bellesa", que no és representativa de la Llengua Valenciana, sino més bé correspon a una importació i posterior imposició dels agents del catalanisme que treballen des de les administracions públiques valencianes i els àmbits culturals per a arraconar l´autèntic valencià i substituir-lo per l´estàndar llingüístic creat per a consolidar l´ideal assimilacioniste del pancatalanisme. 

Instem també a l´Ajuntament d´Alacant, i en especial a la seua delegació de festes i cultura, que exigixca a la Federació el respecte per la denominació valenciana correcta, tradicional i comunament aceptada de les Regines de les tradicionals Festes alacantines a Sant Joan.

domingo, 12 de mayo de 2013

Círculo Cívico exige al gobierno de Fabra el cese de las emisiones de Catalunya Radio en territorio valenciano

Tras contrastar de forma fehaciente que las emisiones de Catalunya Ràdio y Catalunya Informació (87.5 y 106.3 FM) que se realizan en todo el territorio valenciano desde tiempos inmemoriales a través de los repetidores propiedad de la entidad filocatalanista radical Acció Cultural del País Valencià (ACPV) carecen de la correspondiente licencia administrativa de radiodifusión sonora, Círculo Cívico Valenciano ha remitido a la responsable de la Dirección General de Participación Ciudadana, dependiente de Presidencia de la Generalitat Valenciana, María Barrios, una contundente solicitud de inmediata clausura de estas emisiones, y la aplicación de los artículos 57.6 y 60.1 de la Ley General de la Comunicación Audiovisual, por los cuales se catalogan estas emisiones como "infracción muy grave" y se establecen las sanciones correspondientes, así como el precinto de los equipos e instalaciones de ACPV.

Círculo Cívico aprovecha la denuncia para hacer patente la permisividad y la nula diligencia con las que estas emisiones, manifiestamente ilegales, están siendo tratadas por parte del gobierno valenciano, dejando clara la inacción y la dejación de funciones por parte de las instituciones valencianas, una vez más, ante el catalanismo.

Círculo Cívico anuncia que, en el caso de no obtener la respuesta adecuada por parte del gobierno autonómico valenciano, elevará su denuncia al Síndico de Agravios y al Ministerio de Industria del Gobierno de España.

viernes, 10 de mayo de 2013

Felicidades, Bolbaite, por rechazar homenajes al catalanista Estellés


La Junta de Gobierno del Ayuntamiento de Bolbaite, una localidad de 1.500 habitantes situada en la comarca valenciana de la Canal de Navarrés y gobernada por el PP, acordó el miércoles rechazar de plano la adhesión a cualquier actividad u homenaje promovido por la Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la figura de Vicent Andrés Estellés.
La propuesta, elevada a la Junta de Gobierno por el Concejal de Cultura, Joaquín Serrano, apoya sin embargo la iniciativa promovida por la Comisión de Educación y Cultura de las Cortes Valencianas, que declara el año 2013 como Año Joaquín Sorolla.
Cabe destacar, que esta declaración salió adelante en el parlamento valenciano el pasado 21 de marzo, en detrimento de la propuesta presentada por Esquerra Unida que buscaba, precisamente, la declaración de 2013 como Año Estellés en la Comunidad Valenciana, siguiendo la estela de un acuerdo de la AVL en este sentido.
En este sentido, el también teniente de alcalde, Joaquín Serrano, recordó ayer que Estellés fue un firme defensor de la unidad lingüística entre valenciano y catalán, lo que evidentemente supone negar la propia existencia del idioma valenciano, por tanto es un contrasentido que una institución creada para defender, difundir y velar por la lengua valenciana haga homenajes de ningún tipo a un autor catalanista a más no poder, como demuestra el hecho de que recibiera el Premio de Honor de las Letras Catalanas, o la Cruz de Sant Jordi de la Generalitat de Cataluña”.
Serrano critica también que “Estellés no tuvo empacho en proclamar que valencianos y catalanes pertenecemos a una misma comunidad nacional, llegando a demandar la autodeterminación de esa entelequia de los países catalanes, por tanto si a eso añadimos que negaba la propia existencia de la lengua valenciana, no creo que sea merecedor de ningún homenaje por parte de las instituciones valencianas”.
La declaración aprobada por la Junta de Gobierno de Bolbaite, hace hincapié en que la Ley de Creación de la AVL establece que esta institución tiene por función determinar y elaborar, en su caso, la normativa lingüística del idioma valenciano partiendo de la tradición lexicográfica, literaria y de la realidad lingüística genuina valenciana.
Según Serrano, lo cierto es que lo que Estellés defendía era la lengua catalana, y en este sentido la legislación es clara y unánime respecto del reconocimiento de la idiosincrasia del idioma valenciano, diferente y diferenciado del resto de lenguas oficiales de España”.
Este pronunciamiento oficial del equipo de gobierno de Bolbaite advierte también de que el idioma valenciano debe tener un reconocimiento y respeto “al sentar sus bases sobre la voluntad del pueblo valenciano y la incuestionable realidad desde el punto de vista histórico, legal y sociológico”.
Serrano no ha descartado dar traslado del acuerdo a otras instituciones para que sigan los pasos de Bolbaite.

Desde Círculo Cívico Valenciano, felicitamos efusivamente al equipo de gobierno de Bolbaite por tan leal decisión con respecto de la identidad valenciana, rechazando cualquier práctica catalanista procedente de la AVL, e instamos, al igual que hará el regidor de cultura Joaquín Serrano, a otras instituciones valencianas a proceder del mismo modo, poniendo a raya al montaraz catalanismo que campa a sus anchas con la colaboración, en más ocasiones de las deseables, de ayuntamientos, diputaciones, consellerías e instituciones educativas.

jueves, 9 de mayo de 2013

Círcul Cívic solicita a l´Ajuntament de Sedaví el canvi de denominació de l´avinguda "país valencià"

Representants de CCV s´han personat el dijous 9 de maig en l´Ajuntament de Sedaví per a presentar en el registre d´entrada del consistori una petició formal per escrit al ple de l´ajuntament i a l´alcalde Rafael Pérez (PPCV) en la que solicitem l´inmediat canvi de denominació de l´avinguda, coneguda des de fa alguns anys com a "avinguda del país valencià", denominació lesiva per a l´identitat valenciana i no reconeguda oficialment en l´Estatut d´Autonomía de la Comunitat Valenciana.


martes, 7 de mayo de 2013

L´acort per TV3 provoca l´eixida d´Esteve de la Comissió de Senyes d´Identitat del PPCV

L´inutilitat i l´efectisme de la Comissió de Senyes d´Identitat que Serafín Castellano creà fa un any en el si del Partit Popular de la Comunitat Valenciana s´ha fet patent en el fet de la negociació de la reciprocitat televisiva entre TV3 i Canal 9, fet que demostra com el PPCV contravé la voluntat majoritària de la societat valenciana i permet de nou una greu injerència de l´imperialisme catalaniste en territori valencià.

Les reaccions no s´han fet esperar, i les veus discrepants es multipliquen per moments. Des de fòra, i des de dins del mateix Partit Popular.

Los graneros electorales del Partido Popular comienzan a vaciarse

Francesc Ruiz recrimina al PPCV la gestió de la reciprocitat TV3-C9

"Los deditos y el enchufe catalanista", excelent artícul de Paco P. Puche

Lo Rat Penat y Círculo Cívico, contra el acuerdo de reciprocidad televisiva C9 - TV3

A les crítiques i reaccions de periodistes, entitats cíviques i culturals, i ciutadans, aparegudes en rets socials i mijos de comunicació, s´afegix ara l´airada i responsable resposta d´Enric Esteve, president de Lo Rat Penat. Transcribim l´artícul que apareix hui en Las Provincias, firmat pel periodiste Paco Ricós:


Lo Rat Penat deja la comisión de las señas de identidad por el pacto de TV3

Esteve afirma que el PP «no representa a los valencianos» y señala que la reciprocidad «es un paso más para la catalanización» 

El convenio entre la Generalitat y el Govern de Cataluña para permitir que TV3 vuelva a verse en la Comunitat ha sido la gota que ha colmado el vaso de la paciencia del presidente de Lo Rat Penat, Enric Esteve. La distancia de la centenaria institución cultural que preside y el PP es cada vez mayor. Lejos quedan ya los días en que un presidente regional del PP se fotografiase con los dirigentes valencianistas en vísperas de una campaña electoral como símbolo de apoyo al candidato popular. O que los dirigentes de Lo Rat Penat asistan a la presentación del programa cultural ante unos inminentes comicios autonómicos. Hoy por hoy esa foto, que fue realidad hace sólo dos años, ahora parece un imposible.
Esteve, que es también concejal independiente en Meliana elegido en las listas del PP, fue uno de los integrantes de la comisión de señas de identidad impulsada por el secretario general de los populares de la organización regional, Serafín Castellano. Esta comisión se constituyó hace menos de un año, el 1 de junio de 2012, y el presidente de Lo Rat Penat ya se ha desvinculado totalmente.
«Cuando me llamaron, acudí. Pero yo no estoy atado a nada. No milito en ningún partido. A Serafín Castellano sólo le interesaba la foto con el presidente de Lo Rat Penat. Acudí a aquella comisión, no he vuelto y ya no pienso volver», aseguró de manera tajante a Las Provincias.
La señal de alarma se le encendió a Enric Esteve después de que el presidente de la Generalitat, Alberto Fabra, propusiera en Alicante cambiar la celebración de San José del 19 de marzo al segundo o tercer lunes de marzo. El presidente de Lo Rat Penat no aceptó que el jefe del Consell quisiera forzar el cambio de una tradición y que, además, se realizase desde fuera de Valencia y sin contar con los protagonistas de la fiesta, los que la pagan y la mantienen viva: los falleros.
El acuerdo entre la administración catalana y la valenciana para la reciprocidad de las respectivas televisiones autonómicas es para Esteve un paso más en la catalanización de la sociedad valenciana iniciada hace tres décadas con Joan Lerma en la presidencia de la Generalitat. «Los catalanes son muy listos y nosotros, por lo visto, muy tontos. Lo de TV3 es una siembra, un paso más para acabar con nuestra identidad, para seguir imponiendo una lengua que no es la nuestra, la de los valencianos. El acuerdo se ha negociado y adoptado a escondidas, para que los valencianos no saltemos y no nos opongamos. Además, nos enteramos del asunto por los catalanes, que son los que han llevado la iniciativa. Y, además, en la Generalitat saben que es mentira que en TV3 vayan a respetar nuestras señas de identidad».
El presidente de Lo Rat Penat recordó que en 2009 Les Corts «ya dijeron no a un convenio de este tipo. El PP lo rechazó entonces alegando el gran coste económico y que el Gobierno valenciano tenía el compromiso de reducir el déficit. ¿Y ahora no?».
«Lo que peor me sabe es que nos tomen por tontos. Los catalanes siembran y tienen paciencia. Ya hay tres generaciones de valencianos a los que en el colegio les han enseñado una lengua que no es la suya y eso es muy triste», lamentó Enric Esteve.
El presidente de Lo Rat Penat destacó «la debilidad» que está mostrando el Gobierno valenciano: «Se ha pasado de agua para todos a nada de nada, la deuda histórica ya no se va a reclamar y no apoya sobre la reclamación de la documentación valenciana que está en el Archivo de la Corona de Aragón, que está en Cataluña y quien retenerlo».
Partido valencianista
Criticó también que la Académia Valenciana de la Llengua, creada por el PP cuando Eduardo Zaplana era presidente autonómico y protegida dentro del Estatuto con Francisco Camps, mantenga que el valenciano sea catalán. Enric Esteve considera que en la Comunitat «hace falta un partido valencianista de verdad porque el PP no representa a los valencianos, el PSPV tampoco y Compromís forman parte del imperialismo catalanista».

Des de Círcul Cívic Valencià recolçem plenament la decisió presa per Enric Esteve, i secundem cada una de les seues paraules. Lamentem alhora la decisió del govern d´Espanya de concedir finalment el múltiplex televisiu, infraestructura necessària per a vertebrar l´acort de reciprocitat. Un múltiplex que, apenes fa un any, es denegà utilisant com a excusa l´alt cost econòmic i l´inconveniència coyuntural del seu acometiment. ¿Qué ha canviat en uns messos en Espanya a nivell econòmic per a donar viabilitat, de colp i repent, al múltiplex?