jueves, 31 de octubre de 2013

CCV en la presentació del llibre "Els Cavallers del Regne de Valéncia", editat per l´INEV

Moment de la presentació de "Els Cavallers del Regne de Valéncia"
Esta vesprada, membres de CCV hem tengut la satisfacció de poder assistir a la presentació del llibre presentat per l'Institut d'Estudis Valencians "Els Cavallers del Regne de Valencia", un llibre que mos presenten com el primer d´una colecció de llibres de recuperació històrica.


En paraules de l´investigador i escritor Albert Cuadrado, "és necessari recuperar la nostra història degut a la inaccesibilitat que han tengut els archius històrics valencians". 
Detall del llibre

El llibre està basat i documentat en les cartes que es creuaven els cavallers abans de les lluites entre ells. Està dividit en tres parts: "tractats cavallerescs valencians", "lletres de batalla" i una tercera part dedicada a l'orde de Montesa. 


El llibre, com tots els que edita l'INEV, està escrit en Llengua Valenciana, molt llunt de lo que ensenyen hui en dia en coleges e institucions catalanisades per els politics.


Des de CCV aplaudim esta nova actuacio de l´INEV per recuperar la nostra història i cultura. Estarem atents esperant als següents títuls d´esta magnifica colecció.

miércoles, 30 de octubre de 2013

"Nosaltres els valencians", documental de la catalanista Barret Films, en TV3

La nit del 29 d´octubre, el canal autonòmic català, TV3 ha emés el documental "Nosaltres els valencians", produït per la productora catalanista valenciana Barret Films.

El documental, segons els autors, és "una radiografia del valencianisme del segle XXI, a partir de l'esperit de modernitat que va suposar l'obra de Joan Fuster 'Nosaltres, els valencians', publicada el 1962".

Molt al contrari de lo que afirmen els autors del documental, l´obra de Fuster no ha representat mai en absolut a la majoria del poble valencià, ni ha tengut mai cap significat de modernitat, sino més be de la manipulabilitat d´un sector social minoritari, acomplexat per sentiments provincians i ple d´ínfules de "modernor" i progressisme.

Este documental emés per TV3 i produït, per a més inri, per valencians, dóna una visió distorsionada, parcial i sesgada de la realitat social i cultural valenciana, i representa una autèntica felació audiovisual a entitats, colectius i persones del reduït i endogàmic entorn filocatalaniste valencià, com Escola Valenciana, Compromís, Ferran Torrent, i alguns cantautors i grups musicals de la mateixa corda.

El documental s´apropia indecentment del terme "valencianisme", a l´igual que ho fa tota l´esquerra catalanista valenciana, assimilant-lo al fusterianisme clientelar de l´independentisme català més radical.

Per cert: l´expressió anti-estatutària "país valencià" és utilisada en dit documental de forma recurrent, incomplint reiteradament per part del canal català les condicions de l´acort de reciprocitat que l´infaust president Fabra firmà fa uns mesos en el govern català. Prenga nota d´açò l´executiu valencià.

Enllaç al documental: 
https://www.dropbox.com/s/8pxe0t46q7gi9kj/DocumentalTV3-PaisValencia.mpeg

martes, 29 de octubre de 2013

Escola Valenciana necessita diners: ¡ni un euro per al catalanisme!

L´entitat filocatalanista radical Escola Valenciana no passa per un bon moment econòmic. En general, tot l´entorn multisubvencionat pancatalaniste patix la crisis econòmica: les subvencions públiques, encara que incesants, cada vegada són menys i de menors qüanties.

A conseqüència d´esta caiguda en els ingressos de l´entitat, Escola Valenciana ha llançat una campanya de micromecenage en la plataforma Verkami, per a recaptar diners, tant d´adeptes com d´incauts.

Dels adeptes al catalanisme no mos podem fer responsables. Pero sí d´aquells valencians que, portats a confusió per l´utilisació d´eufemismes i d´un llenguage més o manco possitiu, es plantejen colaborar en esta entitat, que té per funció principal la d´intoxicar la ment dels escolars valencians en les consignes del catalanisme en la finalitat de crear cantera d´acòlits al separatisme català i a la construcció nacional dels inexistents "països catalans".

Anem a expondre les principals "aportacions" d´Escola Valenciana, i motius pels quals demanen diners a la societat valenciana, i la realitat que s´amaga darrere de les seues paraules i activitats:

L’organització de les Trobades d’Escoles en Valencià.

Junt als Correllengües d´ACPV, les cerimònies de confusió catalanista dirigides a chiquets per antonomasia.

L’assessorament a les famílies i els docents per demanar l’obertura de més línies en valencià a les escoles.

La cobertura de les accions judicials per aconseguir que s’òbriguen línies en valencià.

La denúncia pública de les irregularitats que actualment existeixen a tots els nivells educatius respecte al bon funcionament dels programes d’ensenyament en valencià.

Quan Escola Valenciana parla de "valencià" vol dir "català". Les llínies en "valencià" de les que parlen són grups d´inmersió llingüística en català. En els centres educatius de molts pobles i comarques ya no és possible atra opció, gràcies a les cesions davant la pressió d´esta entitat per part de la Conselleria d´Educació.

L’assessorament jurídic a persones a les quals es nega el dret a viure en valencià mitjançant l’Oficina de Drets Lingüístics.

¿Algú vos ha negat el dret a parlar, escriure o viure en valencià? A mosatros sí. Mos el nega el catalanisme auspiciat per Escola Valenciana i ACPV, que volen substituïr el valencià per atra cosa.

L’impuls de campanyes informatives sobre la matriculació en valencià.

La formació del professorat en un plurilingüisme real on la nostra llengua és la peça fonamental en el procés d’aprenentatge.

Escola Valenciana no vol el plurillingüisme. El plurillingüisme real consistix en un trilingüisme educatiu.

L’organització de mobilitzacions per l’ensenyament de qualitat al País Valencià.

Les movilisacions que convoca Escola Valenciana són de caràcter polític, i sempre venen adereçades per denominacions antiestatutàries com "país valencià", banderes no oficials i consignes pancatalanistes, i sempre en convocatòria compartida junt a sindicats, partits i entitats de cariu anticonstitucional i procatalaniste.

La creació de materials i la col·laboració amb entitats i institucions de les nostres comarques i dels territoris de parla comuna.

Parla comuna... construcció nacional dels països catalans. 

L’organització de concursos literaris en valencià per a tots els nivells educatius amb els Premis Sambori.

Foment de l´ús del català entre la comunitat educativa.

El foment de nous parlants en la nostra llengua mitjançant el programa Voluntariat pel Valencià.

Adoctrinament a inmigrants: un "segment de mercat" fàcil d´adoctrinar, utilisant el subterfugi de l´integració.

La potenciació de la música en valencià amb l’organització dels concerts de La Gira i l’edició de recopilatoris de música.

Música en valencià, concerts de grups catalans i catalanistes, en la majoria d´ocassions procedents de l´entorn radical separatista català.

La programació de pel·lícules en la nostra llengua per a l’alumnat amb el Cinema a l’Escola i a les sales comercials amb el Cinema en temps d’oci.

Películes doblades en Catalunya que es fan passar per "doblades en valencià".







lunes, 28 de octubre de 2013

El SEPC desafia al rector de l´UJI i diu que celebrarà la conferència de l´etarra Juanra

La delegació del Sindicat d´Estudiants dels països catalans (SEPC) en la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) ha desafiat la prohibició del Rectorat de l´universitat a la conferència "Música crítica: una història de repressió" els ponents de la qual són: Francesc Ribera, de "Brams", Nega de "Los chicos del Maíz" i Juan Ramón Rodríguez (Juanra) de "Kop".

Segons el sindicat estudiantil radical adscrit al partit polític independentista català CUP "ningú no pot imperdir l’entrada a la universitat a cap persona i, per tant, el rectorat no ens pot impedir que continuem endavant en l’organització de l’acte. Aquest òrgan no contempla altra opció que desobeir, plantarse davant aquesta opressió i continuar endavant amb la xerrada. Sense els recursos de la universitat, i als qual tenim dret com a Consell de l’Estudiantat, emprarem els nostres propis, recursos molt més poderosos, perquè la nostra voluntat va molt més enllà de les prohibicions i censures institucionals".

Davant esta manifestació pública de desobediència, Círcul Jove, secció jovenil i estudiantil de Círcul Cívic Valencià, ha remés la següent petició a Rectorat de l´UJI, exigint que es detinga en determinació la celebració d´este acte organisat pel sindicat radical i anticonstitucional SEPC en el que es vol donar veu a un colaborador d´ETA, el tal Juanra:

Estimado Sr rector,

Desde Círcul Jove exigimos que se lleven a cabo las medidas necesarias para que,
durante la Semana de Bienvenida, el Sindicato de Estudiantes por los Países Catalanes
(SEPC) no celebre la actividad "Música combativa: una historia de represión" que ya ha
sido desautorizada tanto por el Consell del estudiantat como por el Consejo de Dirección y
que dicho sindicato, desacatando las órdenes recibidas, plantea llevar a cabo de igual
manera.

La actividad consiste en una mesa redonda en la que participará un músico, Juan
Ramón Rodríguez, del grupo Kop que ya ha sido condenado por colaboraciones con el
grupo terrorista ETA. Ésta, ha causado molestias y quejas sobretodo entre el sector
estudiantil debido a que es una actividad que no une a los estudiantes y que se aleja de
los principios de convivencia pacífica estipulada en los estatutos de la UJI. Está claro que
hay que respetar los derechos de expresión de toda la comunidad universitaria pero se
trata de una actividad que atenta a la sensibilidad de muchos miembros y que se
encuentra totalmente fuera de lugar ya que traer a la UJI a un sujeto que ya ha sido
condenado por actividades terroristas no es una actividad cultural y mucho menos
educativa.

Por eso, consideramos que el rectorado debe de ser partícipe en la detención
absoluta de esta actividad e impedir que se les cedan aulas para llevar a cabo esta mesa
redonda, ya que, a parte de ser inmoral e injustificada, ha sido prohibida anteriormente
por el Consell y el desobecer órdenes inmediatas de los que han sido elegidos como
representantes del estudiantado debería de ser castigado. Realizando esta actividad no
solo se perjudican a ellos mismos desacreditándose como sindicato y dejando claro de
qué palo van sino que también perjudican al Consell y al rectorado dando una mala
imagen de la UJI en general. Las actividades terroristas no son plato de buen gusto en la
sociedad y mucho menos estando a la orden del día lo sucedido con la Doctrina Parot.
Expuestos nuestros argumentos, esperamos que tomen conciencia y que paren
esta actividad de una vez por todas.

Atentamente,


Secretaría de comunicación de Círcul Jove.

¿Qui paga l´hipoteca d´Acció Cultural del País Valencià?

Publicà fa uns dies Las Provincias un articul titulat "Un negocio llamado ACPV". En ell, Juan Carlos Ferriol fa un recorregut per les dificultats finançeres de l´entitat filocatalanista i de tot el seu entramat d´associacions, fundacions i editorials.


Apunta l´autor de l´articul al tancament de l´aixeta de les subvencions per part del govern català. Des de Círcul Cívic volem desmentir esta aseveració.

Obra en poder d´esta entitat una còpia de la nota simple informativa del Registre de la Propietat de Valéncia de l´edifici El Siglo Valenciano, actual seu administrativa de l´entitat Acció Cultural del País Valencià i del seu "alter ego" Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster, de la qual podem extraure com a conclussions les següents afirmacions:

Climent esperant la pluja del manà catalaniste
1. Caixa Catalunya (hui Catalunya Banc) concedix l´hipoteca per a l´adquisició de l´edifici en les úniques garanties del be hipotecat i, com a ingressos de l´entitat, les futures subvencions que pot percebre del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Vaja qualsevol ciutadà a demanar una hipoteca, demostre que la seua capacitat de pagament està determinada per "una bono-loto que me va a tocar en 2018", i espere a vore la cara que li posa el director de la sucursal...


2. Queda patent que, mentres existixca relació hipotecària entre ACPV i Catalunya Banc, relació la qual està establida la seua finalisació en 2024, a l´entitat d´Eliseu Climent no li faltarà una subvenció anual per a cobrir el montant de la qüota anual de l´hipoteca. ¿Està clar qui paga les factures d´ACPV?

3. L´obligació a la es supedita a l´entitat a canvi de la percepció de les subvencions que cobrixen el montant de les qüotes hipotecàries és contundent: destinar l´edifici durant 40 anys única i exclusivament a activitats relacionades en la promoció de les relacions entre territoris de parla catalana en els àmbits social, cultural i acadèmic... ACPV és, per tant, una sucursal de la Generalitat de Catalunya en territori valencià, un ambaixador del catalanisme "en el cor de la València catalana", com sol dir Eliseu Climent, representant dels interessos expansionistes del nacionalisme català en terres valencianes.

jueves, 24 de octubre de 2013

Nou Proyecte de Llei de l´AVL, nova estafa cultural del PPCV

Tire un ull el llector al Proyecte de Llei de l´AVL han tramitat les Corts Valencianes, a on en absolut es soluciona el conflicte llingüístic que patim els valencians: seguix referint la normativa del valencià a eixa trampa bases de Castelló, a banda de afirmar sense vergonya que "este marco jurídico ha permitido a la Acadèmia Valenciana de la Llengua llevar a cabo durante estos años una labor fundamental, técnicamente rigurosa y de gran calidad, que ha estado en la base de su prestigio y con la que ha cumplido fielmente las funciones que le fueron asignadas en su norma de creación. De este modo, se ha consolidado como la institución de referencia en materia lingüística, tanto para la ciudadanía como para el conjunto de las administraciones públicas de la Comunitat Valenciana".

No. Ni "institució de referència", ni "rigor", "calitat" i "prestigi". 

¿Quins rigor i prestigi pot tindre una entitat que naix frut d´una impossició política? ¿Quina calitat o referencialitat poden tindre els dictamens i treballs d´una entitat impossitiva d´un model llingüístic alié al poble valencià, que subordina una llengua (el valencià) a la categoria de varietat dialectal? ¿Com es pot afirmar la consolidació d´una entitat que actua com a sucursal de l´IEC, lo mateix que la major part dels seus acadèmics, agents membres de l´entitat normativa catalana?

El Proyecte de Llei de l´AVL plantejat pel PPCV només planteja l´aspecte de la reducció d´acadèmics. Soluciona en part l´aspecte econòmic, en tant en quant llimita el número de càrrecs i la dotació presupostària anual. Pero el problema de base que representa esta entitat i el seu dictamen fundacional seguixen vigents.

Un problema sociocultural del poble valencià que el PPCV no sap o no vol afrontar i solucionar, a causa de les, per lo vist, encara vigents hipoteques de la matriu del Partit Popular en el nacionalisme català. Una nova oportunitat perduda. Un nou eixercici d´escaparatisme. Un nou motiu per a deixar de confiar definitivament en una opció política desgastada, desnortada, clavillada i incapaç de defendre els postulats del valencianisme polític, social, cultural i econòmic, a pesar d´omplir-se la boca en ells.

miércoles, 23 de octubre de 2013

CCV, present en l’acte de presentació del llibre “Historia de Vall d’Uxó”

Moment de la presentació del llibre de Leopoldo Peñarroja en Vall d´Uxó

No és cap novetat la gran llavor de defensa i estudi de la personalitat valenciana que durant més de 30 anys ha demostrat el catedràtic d’Història i acadèmic de número de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana Leopoldo Peñarroja, el qual, com no podia ser d’una atra manera, ha segut l’encarregat de redactar l’obra Historia de Vall d’Uxó per a la qual, segons ell declarava, “han segut necessaris més de 30 anys d’estudis, investigacions i recopilacions”.


 En un saló d’actes de la Caixa Rural de Sant Isidre de la localitat de la Plana Baixa ple fins a la bandera per la gent del poble –lo qual és un signe inequívoc del despertar valencianiste que s’està produint en la societat valenciana-i presidit per les principals autoritats tant municipals, provincials i autonòmiques –lo qual ha destenyit un poc l’acte- en les persones d’Óscar Clavell, alcalde de la localitat, Javier Moliner, president de la Diputació de Castelló i Isabel Bonig, ex alcaldessa i actual consellera d’Infraestructures, l’acte donava començament a les 19.30 hores a càrrec del nostre amic i gran valencianiste Juli Moreno, el qual elogiava del conferenciant “el seu gran treball docent i investigador que durant més de 30 anys ha dut a terme”.

  Seguidament, Clavell prenia la paraula destacant “el gran regal que representa esta obra per a tots els que demostrem un gran amor per esta terra com a vallers i valencians” i agraïa a Peñarroja “l’interés i el gran treball desempenyat al voltant d’esta obra per un gran valler com ell” ademés d’agrair “la gran tasca de colaboració a la Diputació de Castelló, sense la qual l’acte de hui no hauria tingut el resultat que ha tingut”. Després de més paraules elogioses cap al conferenciant per part de la també acadèmica de la RACV i catedràtica de Paleografia Amparo Cabanes, que destacava “el gran treball d’estudi sobre l’història d’esta població valenciana que ha dut a terme un gran amic i companyó de batalla durant més de 30 anys”, el conferenciant ha continuat en l’exposició de la seua obra.

  Aixina, l’autor destacava “que no ha segut fruit d’un dia poder donar a conéixer una obra com esta”, ademés d’explicar els punts més importants del seu treball, fent un viage històric des de l’època prehistórica de la localitat fins l’actualitat, focalisant dit recorregut històric en la conquesta del municipi en 1235 per Jaume I, on contribuïa en certa mida a desmontar la ya totalment desacreditada teoria de la repoblació catalana del Regne de Valéncia.

  Ademés, l’historiador focalisava gran part de la seua exposició en explicar l’orige etimològic del topònim Vall d’Uxó, el qual es produïa “a partir dels térmens Usó i Ujó, en lo que poc a poc evolucionen fins l’actual Uxó sense i entre –u- i –x-” en lo que representa tota una crítica cap al procedir de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre dit topònim, quedant evidenciat una vegada més lo que des de CCV hem vingut denunciant sobre el caràcter falsari de l’AVL cap al sentiment del poble valencià. Queda sobradament demostrat que l’AVL no és una institució descriptiva, sino impositiva i falsejadora, ademés de no cabre dubte de les actuacions en contra de l’idioma valencià per part de dit organisme.

 A partir d’ací, els intents per part del Partit Popular per tal de fer paréixer un partit valencianiste no s’han fet esperar, encara que el senyor Moliner no tinguera més remei que llevar-se eixa pell d’anyell en dirigir-se als presents en un perfecte català normatiu. És obligació de CCV denunciar l’acte d’hipocresia per part dels membres del Partit Popular presents en l’acte com la consellera Bonig, la qual en ser-li transmés per gent d’esta associació el gran malestar en el seu partit sobre la política llingüística i cultural que està portant a terme, Bonig declarava que “en el tripartit la situació seria molt pijor”, seguint l’estratègia de la por que utilisa el seu partit per tal de fugir de les crítiques vingudes del món valencianiste.

 Si algo queda demostrat de l’acte de hui és que ha segut tot un eixemple de valenciania, en el qual el Partit Popular no ha pogut fer un acte d’escaparatisme valencianiste com aixina li haguera agradat, ademés de quedar totalment demostrada l’hipocresia demostrada pel Partit Popular. Si hui hi ha algo que agrair és la gran dedicació de defensa de lo nostre per part de Leopoldo Peñarroja, el qual demostra que és a dia de hui, u dels nostres referents culturals més actius.

 Aixina puix, des de CCV volem donar-li l’enhorabona a Leopoldo Peñarroja per esta obra que serà d’obligada adquisició per part de la familia valencianista, dels valencians de bé i, en especial, de la familia valencianista de la Vall d’Uxó i dels vallers valencians de bé.

Círcul Jove protesta por la celebración de una mesa redonda con un etarra en la UJI

El Consejo de Dirección de la Universitat Jaume I (UJI) de Castellón ha acordado hoy no autorizar la actividad "Música combativa: una historia de represión", una mesa redonda en la que estaba prevista la participación del músico Juan Ramón Rodríguez, del grupo Kop,condenado por colaboración con ETA.

El radical catalanista y colaborador de ETA
Juanra no participará en la mesa redonda.
Fuentes universitarias han señalado, en un comunicado, que esta actividad, que formaba parte de la propuesta de programación de la Semana de Bienvenida organizada por el Consejo del Estudiantado, había provocado un gran número de quejas por parte de miembros de la comunidad universitaria, especialmente estudiantes.

Círcul Jove, la sección juvenil de Círcul Cívic Valencià, presentó por escrito hace unos días su protesta ante Rectorado de la UJI.

El Consejo de Dirección ha aprobado todas las propuestas de actividades a excepción de ésta, por entender que no une al estudiantado y que se aleja de los principios de convivencia pacífica recogidos en los estatutos de la UJI.

Además, indican las mismas fuentes, ha habido asociaciones universitarias que se han mostrado claramente en contra, y también diferentes manifestaciones contrarias de colectivos y ciudadanos de la provincia.

Desde el Consejo de Dirección, se asegura que la UJI respeta y defiende la libertad de expresión, pero entiende que esta actividad ha demostrado que hiere las sensibilidades de muchos miembros de la comunidad universitaria y de la sociedad, motivos por los cuales se ha decidido no autorizarla.

Font: http://www.abc.es/local-comunidad-valenciana/20131022/abci-autoriza-mesa-redonda-condenado-201310221905.html

jueves, 10 de octubre de 2013

El valencianisme cívic ha sentat hui un bonic precedent per a celebrar el 9 d´Octubre: la Marea Blava


Les entitats organisadores de l´iniciativa #MareaBlava per a festejar el 9 d´Octubre, dia del poble valencià, volem manifestar la nostra satisfacció per la resposta de recolç que hem rebut, tant a nivell de rets socials com presencial.

Jóvens, majors, pares i fills, estudiants, jubilats, families completes, amics venguts de les tres provincies valencianes, tots heu recolçat, dins de la més absoluta correcció i el màxim caràcter festiu i alhora reivindicatiu esta iniciativa ciutadana.



La pancarta de la #MareaBlava ha segut sense dubte la més aclamada de tota la Processó Cívica, i ha rebut l´ovació i les fotografies del públic assistent. Un mensage clar, reivindicatiu, i en alusió directa a la nefasta, perjudicial i equivocada política educativa i cultural d´un Partit Popular que viu moments molt complicats, pero és incapaç de reaccionar i fer un gir de 180 graus en este sentit.

La Colla de Dolçainers d´Almenara mos ha acompanyat i animat durant tot el recorregut, que s´ha tengut que modificar respecte del recorregut original degut a un incomprensible bloqueig que no mos permitia recórrer el carrer de La Pau. Retallant pel carrer de La Nao fins a Pintor Sorolla, finalment la Marea Blava ha arribat al parterre, a on hem corejat l´Himne Regional i posteriorment acompanyat a la Real Senyera en el seu camí de tornada fins a l´Ajuntament.

L´equip de colaboradors de l´organisació ha repartit també durant tot el matí més de 5.000 tríptics informant a la societat valenciana del problema sociocultural del catalanisme.


Una jornada de germanor, valencianitat, festeig i reivindicació cívica la que hem pogut compartir hui centenars de valencians, ataviats de rigorós blau, nostre color diferencial, com s´havia demanat per a participar en la Marea, i que ha supost un bonic precedent per a pròxims anys, en els que treballarem per a fer-la més gran cada vegada i consolidar-la com a nostra forma de participar en la Processó Cívica de la Real Senyera.


miércoles, 9 de octubre de 2013

Hui és #9dOctubre, Dia del Poble Valencià: ¡tots a la #MareaBlava!



Pancarta principal que lluirà la #MareaBlava este #9dOctubre


Noticia de la #MareaBlava en Las Provincias






Camiseta que lluirem els socis i amics de CCV

lunes, 7 de octubre de 2013

L´Ajuntament de Valéncia veta la Fira d´Entitats Cíviques i Culturals Valencianistes

Representants de Círcul Cívic valencià presentàren el dia 10 de setembre en Delegació de Govern la seua intenció de celebrar una activitat cívica en l´explanada central de la Plaça de l´Ajuntament de Valéncia, havent rebut acusament de notificació i les indicacions pertinents per part d´este organisme.


El dia 13 de setembre es presentà solicitut a l´Ajuntament del Cap i Casal per a ocupar l´explanada central de la Plaça de l´Ajuntament com a primera opció, i com a segon opció el parterre de la Plaça d´Alfons el Magnànim.

L´activitat cívica a desenrollar anà agarrant la forma de "I Fira d´Entitats Cíviques i Culturals Valencianes", al rebre l´adhesió d´atres entitats culturals, cíviques i editorials valencianes. En dita Fira, l´intenció era la de desenrollar activitats com jocs infantils, globotà, venda de llibres, promoció de programes informàtics en valencià, exhibicions de pilota valenciana, danses regionals, cant d´estil, interpretacions de dolçaina i tabal, conta-contes i actuacions humorístiques, activitats didàctiques sobre l´història i llengua dels valencians, i explicacions del conflicte sociocultural que el catalanisme representa per a la societat valenciana i el sistema educatiu autonòmic. Tot això en un marc de festa, celebració i posta en valor de la cultura i l´identitat valencianes.

La solicitut presentada en l´Ajuntament no es resòl fins a hui, 7 d´octubre, dilatant la mateixa fins a l´ùltim moment. La resolució és clara: SE DESACONSEJA Y DESAUTORIZA LA CELEBRACIÓN DE LA ACTIVIDAD PLANTEADA POR CÍRCUL CÍVIC VALENCIÀ TANTO EN LA PLAZA DEL AYUNTAMIENTO COMO EN EL PARTERRE, POR COINCIDENCIA CON OTRAS ACTIVIDADES PROGRAMADAS POR OTRAS ENTIDADES.

Estes entitats no són atres que Acció Cultural del País Valencià i tot el seu entramat associatiu, sindical, polític i subcultural filocatalaniste i radical. 

Donat que l´Ajuntament denega la celebració de la Fira en les dos ubicacions plantejades per mosatros, i que la resolució no es comunica fins al dia 7 d´octubre, no eistix marge per a plantejar una nova ubicació per a la Fira, i l´Ajuntament no ha consentit en donar-mos una alternativa diferent a les dos plantejades per Círcul Cívic.



Per lo vist, als gestors municipals del Cap i Casal no els interessa que ningú els faça sombra en cap activitat promocional o reivindicativa de les senyes d´identitat valencianes. Les mateixes senyes que hui, ells reivindiquen a boca plena de la forma més cínica i electoralista en un manifest buit de contingut real, pero molt efectiste i demagògic a l´hora d´estafar de nou culturalment al poble valencià.

¿Quin problema té l´Ajuntament de valéncia en permetre la celebració de la nostra Fira Cívica i Cultural, si, en tot cas, els que patim risc de ser agredits o importunats som mosatros i les families i ciutadans assistents a l´event, donat que la manifestació dels radicals està plenament autorisada i no se´ls posa cap problema a l´hora de celebrar la seua cerimònica de confusió i agresió a les senyes d´identitat valencianes?

El PPCV, una vegada més, mos l´ha jugat, i impedix que el valencianisme tinga la representació i veu que es mereix en un dia tan senyalat com és el 9 d´Octubre. Per lo vist, no pot haver més valencianisme que el valencianisme falsari, escaparatiste i cínic que practica el partit Popular i el Consell del pro-TV3 Alberto Fabra i la Pro-AVL María José Català.

Hem près bona nota de com el PPCV colabora i promou el "valencianisme". 



sábado, 5 de octubre de 2013

El @ppcv es cubrix de glòria cara al #9dOctubre: el manifest de la vergonya

70.000 euros de tots els valencians li ha costat fa uns dies a la Diputació de Valéncia presidida pel "valencianíssim" Alfonso Rus l´adquisició del fons bibliogràfic del "poeta" catalaniste Vicent Andrés Estellés. Diners per a les boljaques de la familia d´Estellés, que a ben segur revertiràn en més homenages i actes d´ensalzament a l´autor de "me la mamaves fins al cep".


8.000 euros ha segut la dotació del premi "Ciutat de Valéncia" de poesía "en valencià" que l´Ajuntament dirigit per la molt valenciana Rita Barberà ha concedit a Alexandre Bataller, professor catalaniste d´universitat, per l´obra "Llibre del professor", editada per la catalanista Edicions Bromera, de la qual anem a posar uns versos com a eixemple de lo que esta gent entén per valencià:

"Ulls, rostres, ficcions: no me’n podré desfer.
Pujats al cim, l’esclat us guanyarà. Com ones
d’un nou estiu que mor. Cobriran els cossos bruns
els pàmpols del camí. Mai més us veuré així:
recordeu-me demà com jo us contemple avui".

Ya s´han anunciat els Premis Jaume I que concedix el Consell del gran defensor de l´identitat valenciana, el President pro-TV3 Alberto Fabra. ¿Lo més cridaner? Distinció al Mèrit Cultural al cantaor catalaniste Pep "El Botifarra", colaborador actiu d´ACPV i Escola Valenciana, i pancatalaniste militant.


Tire un ull el llector al Proyecte de Llei de l´AVL que recentment han tramitat les Corts Valencianes, a on en absolut es soluciona el conflicte llingüístic que patim els valencians: seguix referint la normativa del valencià a les bases de Castelló, a banda de afirmar sense vergonya que "este marco jurídico ha permitido a la Acadèmia Valenciana de la Llengua llevar a cabo durante estos años una labor fundamental, técnicamente rigurosa y de gran calidad, que ha estado en la base de su prestigio y con la que ha cumplido fielmente las funciones que le fueron asignadas en su norma de creación. De este modo, se ha consolidado como la institución de referencia en materia lingüística, tanto para la ciudadanía como para el conjunto de las administraciones públicas de la Comunitat Valenciana".

Més llenya al foc...

L´Ajuntament de Massanassa, gestionat per Vicente Pastor, del PPCV, població a on per cert, gràcies a la política educativa de María José Català i les seues cesions davant les propostes d´Escola Valenciana, en l´únic colege públic que hi ha, l´inmersió llingüística en català és ya l´única opció, va a celebrar el 9 d´Octubre en base a estos programes festius, a on el blau de la Real Senyera lluïx per la seua absència i està redactat en perfecte català:


Entre les activitats programades en Massanassa, com no, un homenage a Estellés, l´autor de Burjassot a qui, segons, María José Català, l´ínclita consellera amiga del catalanisme, "el govern valencià li deu un homenage".

Mentres tant, el valencianisme seguix esperant una resposta institucional del Consell a la declaració institucional del Parlament català afirmant els "països catalans" i la "unitat de la llengua". Declaració que, ni està, ni se l´espera.

Això sí: el 9 d´Octubre és un bon escaparat. Per eixe motiu, podem llegir en noticia publicada en Levante-EMV que "Serafín Castellano aseguró que sólo el PP «defiende las señas de identidad de la Comunitat Valenciana, sus intereses, sus derechos, su historia, su marca y su esencia, sin complejos, con total convicción y orgullo», al tiempo que aprovechó para atacar al «tripartito» por defender señas de identidad que nada tienen que ver con lo nuestro.
Además de la campaña #SomValencians, el PPCV ha programado una serie de acciones para conmemorar el 9 d'Octubre, entre ellas, la presentación de un manifiesto en defensa de las señas de identidad y de condena de las injerencias de aquellos que no respetan la historia, costumbres o la lengua".



¿Un manifest en defensa de qué? El Partit Popular valencià és l´escenificació de la mentira, la manipulació, l´insult a l´inteligència dels valencians, l´incoherència, l´estafa cultural i dentitària, els complexos i la nula defensa dels interessos socioculturals dels valencians. Les urnes parlaràn en 2015. Fins que arribe el moment de la debacle electoral, els 9 d´Octubre, per a mosatros, seguiràn sent una jornada no a soles per a festejar la nostra identitat i cultura, sino també una bona ocasió per a evidenciar la poca vergonya i el servilisme al catalanisme dels nostres devaluats i avergonyants governants autonòmics.






miércoles, 2 de octubre de 2013

CCV i PLV demanen la datació del penó de la conquesta per a confirmar la seua falsetat

En escrit presentat per registre general d´entrada de l´Ajuntament de Valéncia, representants de CCV i PLV han solicitat hui dimarts 1 d´octubre de 2013 a Rita Barberà, alcaldessa de Valéncia, i als regidors Alfonso Grau i Mayrén Beneyto, que es practique la prova palinològica de datació, també coneguda com "prova del polen", per a la reliquia que des de fa sigles es fa passar pel penó que portaven les tropes del Rei Jaume I d´Aragó en el moment de la capitulació de la Valéncia musulmana.

Els arguments històrics, les proves circunstancials ("año 1238", ¡en Ñ!) i els estudis existents sobre l´heràldica de la Casa d´Aragó que demostren que els quatre pals no són utilisats fins al sigle XIV i que Jaume I utilisava una ensenya de dos pals, són més que suficients per a terminar d´una vegada per totes en u dels falsos arguments sobre els quals s´edifica el pancatalanisme. I l´Ajuntament de Valéncia ho té en la seua mà.




Transcrivim la petició:


Valéncia, 01 d´Octubre de 2013
A/A Na Rita Barberà Nolla, Excelentísima alcaldessa de Valéncia
A/A En Cristóbal Grau Muñoz, Ilustrísim coordinador municipal de cultura
A/A Na Mayrén Beneyto Jiménez de Laiglesia, Ilustrísima delegada municipal de cultura

Molts senyors nostres:

EXPOSICIÓ:

Les entitats firmants d´este escrit, totes elles membres de l´entorn cívic i socio-cultural valencià, tenim el convenciment de la falsetat del “penó de la conquesta” que forma part del patrimoni d´este ajuntament, acollint-mos a una sèrie d´estudis i investigacions realisades per prestigiosos historiadors, des de Roc Chabàs en l´any 1900 fins els nostres dies. Tenim, per tant, les proves històriques necessàries per a supondre la falsetat d´esta relíquia.

També obra al nostre favor l´enrevesada trama política que en els anys 90 es produí quan, la llavors regidora de cultura per Unió Valenciana Mª Dolores García Broch, fon vetada per la direcció del seu partit a fer al penó una definitiva prova científica, la del polen, en base a certs condicionants a unes negociacions que el president d´Unió Valenciana, Vicent González Lizondo, estava cursant per a la construcció d´una força política valenciana de caràcter transversal i convergent en les posicions del fusterianisme, representades pel Bloc Nacionalista Valencià i la seua representant en aquell moment, Pepa Chesa, i el ya en aquell moment ex socialiste Rafael Blasco. ¿Quina por hi havia per part de la sra. Chesa a la realisació de la prova del polen al penó, si tan segur de la seua autenticitat està l´entorn subcultural catalaniste?

Tant sobre les proves històriques que fonamenten la falsetat del relicari, com sobre la trama política que evità la prova científica definitiva per a desmontar definitivament l´autenticitat d´este més que evident fals símbol, molt s´ha escrit durant estos anys.

Per tots estos motius exposts, les entitats firmants d´este manifest,

DEMANEM a l´Ajuntament de Valéncia:

L´ENCÀRREC, A TRAVÉS DE L´INSTITUT VALENCIÀ DE CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ DE BÉNS CULTURALS (IVC+R), A L´ENTITAT PRIVADA, UNIVERSITAT O CENTRE TECNOLÓGIC MÉS ADEQUAT PER A FER-HO, D´UN ESTUDI PALINOLÒGIC DE DATACIÓ (conegut com “prova del polen”) AL PENÓ, I LA POSTERIOR PUBLICACIÓ DELS RESULTATS EN MIJOS DE COMUNICACIÓ DE GRAN DIFUSIÓ EN LA COMUNITAT VALENCIANA.


El motiu principal per a solicitar la datació científica és que l´autenticitat del penó de quatre pals és u dels arguments que utilisa el pancatalanisme en general per a llegitimar la mil vegades desmontada falàcia històrica de que les quatre barres d´Aragó tenen el seu orige en Catalunya. Este argument és u dels principals pilars sobre els que el catalanisme justifica l´ingerència cultural i política en territori valencià, especialment des de principis del sigle XX, i de forma més intensa durant les últimes 3 o 4 décades.

Demanem a este ajuntament que realise este servici al poble valencià, i mos done l´oportunitat i l´argument per a detindre l´alvanç d´esta corrent pseudocultural, fonamentada en falsificacions documentals i històriques com la del penó; corrent de nefastes conseqüències per als ciutadans de la Comunitat Valenciana: generadora de conflictes, llaminació social, alienació cultural i identitària, i accentuades divisions polítiques.

En les seues mans i baix la seua responsabilitat queda el fet de contribuir a solucionar els problemes socio-culturals del poble valencià, o el de continuar alimentant la divisió d´esta societat, l´alienació cultural i la dissolució identitària final dins d´un ent imaginari nomenat “països catalans”, que és a on pareix que anem abocats gràcies a certa manera de governar: servil, acomplexada i tíbia.

En espera de rebre notícies prontes, i en un sentit positiu a la nostra petició, reben vostés una atenta salutació dels representants de les entitats baix firmants,

Círcul Cívic Valencià i Plataforma Valencianista