lunes, 30 de diciembre de 2013

Círcul Cívic recrimina a Català que vullga introduïr a Fuster i Estellés en "Cultura del Poble Valencià"


La consellera d´educació, María Josep Català, anuncià el divendres 27 de decembre davant l´inoperant comissió de senyes d´identitat del PPCV dirigida per Serafí Castellano que en els continguts de l´assignatura de CPV que s´introduirà en el sistema educatiu el pròxim curs, s´estudiarà a alienants agents del pancatalanisme com Joan Fuster o a Vicent Andrés Estellés.

Castellano, per la seua part, assegurà que "el valencianisme forma part de l´ADN del PPCV, únic partit que defén els interessos de la Comunitat Valenciana i del valencianisme, mentres atres partits es dediquen a menysprear els nostres símbols i senyes identitàries".

Des de Círcul Cívic volem recordar al sr. Castellano que són eixos "atres partits" els que tenen per referents culturals i ideológics als individus que la consellera Català vol introduïr en la nova assignatura de CPV.

Recriminem a la sra. Català la seua intenció d´associar els noms de Fuster o Estellés a la cultura valenciana, i de convertir en "més de lo mateix" una assignatura que, ben plantejada i en continguts fidels a l´identitat valenciana, pot ser una gran ferramenta de recuperació i posta en valor de la cultura valenciana. 



lunes, 23 de diciembre de 2013

Cïrcul Cívic demana a l´Ajuntament de Paterna que no es sume a la "Ruta Estellés"

Des de Círcul Cívic volem demanar l´Ajuntament de Paterna que s´abstinga d´adherir-se a la "Ruta Estellés", tal i com demana la formació política catalanista Compromís, a través del seu portaveu municipal Juanma Ramón, i de l´alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià.

Estellés és u d´eixos personages funests de perniciosa ideologia, lesiva per a les senyes d´indentitat valencianes, i que han significat l´alienació cultural i llingüística del poble valencià i la seua llaminació social.

Per supost, rebujem de ple el mer plantejament del consistori de Paterna d´afegir-se als festivals catalanistes de l´alcalde de Burjassot. Estimem que eixes polítiques d´ensalzament de les "glòries" lliteràries catalanes i/o catalanistes, són més propies d´ajuntaments gestionats per les opcions fusterianes de l´esquerra catalanista que d´un ajuntament gestionat pel supost "garant de la defensa de les senyes d´identitat valencianes", el PPCV.

En CCV creguem que posar fi al conflicte cultural i a la divisió social que el catalanisme ha inoculat durant dècades al poble valencià no passa per cedir a les seues impossicions ni per fer concessions en pro de normalisar el discurs radical que els bandera, sino, al contrari, per apartar i expulsar dels àmbits socio-culturals i educatius a persones i entitats de l´entorn filocatalaniste valencià.

el sr. Estellés no és mereixedor d´homenages ni mencions honorífiques de cap tipo. Fon un ferm defensor de la catalanitat cultural i llingüística del poble valencià, lo que supón la negació de l´existència de la Llengua Valenciana, parlada per 3 millons de valencians. Estellés no s´amagà mai al proclamar que valencians i catalans formem part d´una mateixa realitat nacional, negant lo promulgat en la Constitució Espanyola i en l´Estatut d´Autonomía de la Comunitat Valenciana. El mateix Estellés arribà a reclamar l´autodeterminació dels inexistents “països catalans”.

Convidem als membres de l´equip de govern de Paterna a llegir este artícul de la publicació digital ¡Ausaes!, i que porta per títul "Estellés, el poeta de la vulgaritat": http://ausaesweb.blogspot.com.es/2013/06/estelles-el-poeta-de-la-vulgaritat.html

Círcul Cívic recolça als pares de Catarroja contraris a activitats catalanistes


El dimecres 4 de decembre, l´Ajuntament de Catarroja (PPCV) i Escola Valenciana (entitat radical filocatalanista organisadora de les "trobades") programàren conjuntament una activitat extraescolar per a tots els centres educatius del municipi, en la qual l´activitat principal era l´assistència a la proyecció d´una película infantil doblada al "valencià" (dialecte del català, segons Escola Valenciana), "Amics per sempre", sense donar alternativa lectiva en cas de no dessijar assistir a la proyecció, fent als estudiants perdre una jornada lectiva, a banda de sugerir-los l´idea de que l´assistència era "obligatòria", i fer-los pagar 2 euros per l´activitat.

Círcul Cívic i atres entitats ya hem presentat, junt a aquells pares que han volgut fer-ho, protesta formal per escrit a l´ajuntament: https://www.dropbox.com/s/7xyxe6h3unk6aao/DOC005.pdf. Junt a la protesta, hem lliurat també a l´ajuntament còpia del nostre informe sobre l´entitat Escola Valenciana i les seues activitats adoctrinadores en favor del pancatalanisme: http://es.scribd.com/doc/137566455/Dossier-Escola-Valenciana-valencia-pdf

Vos reproduïm el trailer de la película "en valencià":




Les contradiccions venen despuix, quan la direcció d´alguns dels centres participants en les activitats mos comuniquen que fon l´Ajuntament, des de la Regidoria de Cultura qui proposà als centres la participació en l´activitat en una reunió conjunta, pero el mateix ajuntament desmentix l´existència d´eixa reunió en els representants dels centres escolars.

Des de Círcul Cívic exigim a l´Ajuntament de Catarroja que mos aclarixca els acorts de colaboració, en cas d´existir, en Escola Valenciana. També instem a la Conselleria d´Educació a depurar responsabilitats entre els directors dels centres educatius i professors que espenten als alumnes a participar en estes cerimònies de confusió dirigides a chiquets i adolescents. 

"Països catalans" en un libro de texto de Baleares

Una amiga de Facebook de Círculo Cívico no ha remitido las siguientes imágenes, extraídas de un libro de texto vigente en el sistema educativo autonómico balear, y nos ha trasladado su intención firme de personarse en la Consejería de Educación para denunciarlo:




El tema de los libros de texto donde se alude a la catalanidad de las lenguas y culturas balear y valenciana, a los "países catalanes" excede ya de lo mínimamente tolerable. Desde Círculo Cívico estimamos que este problema trasciende de lo meramente autonómico, y abrimos la posibilidad de tomar medidas a nivel de Ministerio de Educación.

Sabemos que estas imágenes no representan un caso aislado, sino al contrario: generalizado en los textos oficiales con los que estudian los escolares baleares, catalanes y valencianos. Para muestra, el reciente informe que Círcul Jove, la sección juvenil de Círcul Cívic entregó a María José Catalá, consellera de educación, cultura y deporte de la Generalitat Valenciana hace unos días: http://es.scribd.com/doc/190686966/Catalanisme-en-els-coleges-valencians-i-els-llibres-de-text


¿Célebre bebida catalana a base de chufa?

Particulares y entidades culturales valencianas hemos organizado una campaña de protestas a la azucarera francesa Bhégin Say por una de las adivinanzas que aparecen en los envoltorios de sus azucarillos para café y se distribuyen por la hostelería parisina: ¿Cómo se llama la célebre bebida catalana a base de chufa?

La respuesta cívica está siendo masiva, dada la indignación que este error, provocado sin duda por la manipulación y atribución tolerada que el catalanismo hace sistemáticamente de cualquier referente, ítem cultural, característica, producto o rasgo diferencial valenciano.

Reproducimos el texto de nuestra protesta remitido a la web de la empresa comercializadora de los polémicos terrones de azúcar: http://www.beghin-say.fr/nous-contacter/contacts-commerciaux.html, y a las direcciones de mail de su filial española: tereos@tereos.tereos.com y info.iberia@tereos.com

Comme entité civique et culturel de Valence, nous sommes consternés par l'erreur, nous pensons que assert involontaire qui Chufa horchata de Valence avec appellation d'origine reconnue est d'origine catalane.

Nous demandons une rectification publique de l'erreur, et le retrait immédiat de tous les morceaux où ce mensonge apparaît.

Comme Valence, nous ne pouvons pas tolérer que induisent internationale de reconnaître une erreur de cette ampleur.

Nous espérons avoir bientôt à ce sujet et leur envoyer un salut amical de Valence, en Espagne.

Traducción al castellano:

Como entidad cívica y cultural valenciana, estamos consternados por el error, queremos pensar que no intencionado, de afirmar que la horchata de chufa valenciana, con denominación de origen reconocida, es de origen catalán. 

Exigimos una rectificación pública del error, y la retirada inmediata de todos los terrones donde aparece esta falsedad. 

Como valencianos, no podemos tolerar que se induzca a nivel internacional a admitir un error de tal calibre.

Esperamos noticias suyas en breve al respecto y les enviamos un atento saludo desde Valencia, España.

Invitamos desde estas líneas a todos los ciudadanos valencianos que deseen hacerlo, así como a las entidades cívicas y culturales que deseen sumarse a la campaña de protesta, a remitir un mensaje de protesta por las vías comentadas a esta empresa, para conseguir la rectificación de este lamentable error.



jueves, 12 de diciembre de 2013

Nova pluja de diners catalans per a Escola Valenciana, ACPV i el seu entramat


El Gobierno liderado por CiU con el respaldo parlamentario de Esquerra Republicana de Cataluña repartió en el tercer trimestre del año otros 142.000 euros para contribuir a la difusión de la lengua y la cultura catalanas en la Comunidad Valenciana.
En concreto, los beneficiarios de las ayudas –excluidas del trámite de concurrencia públicas– son la asociación ACV Tirant lo Blanc (una entidad situada en la órbita de Acció Cultural del País Valencià), que ha percibido 12.000 euros para sufragar sus actividades, según consta en la resolución con fecha del 25 de noviembre difundida ayer.
En el mismo paquete de ayudas, se contempla una subvención de 30.000 euros para la Fundación Sambori con la finalidad de contribuir a la dotación de la décimoquinta edición de los premios de «literatura en catalán» (valenciano, lo llaman ellos) que otorga la entidad.
Patrocinadores del "premi Sambori"
La principal subvención, no obstante, irá a parar a las arcas de Escola Valenciana. La organización, que ha puesto en marcha una campaña para recaudar fondos que ha sido respaldada por referentes del independentismo catalán, gozará de una subvención de 100.000 euros, conforme refleja el DOGG de fecha de ayer, destinados a «actividades de promoción del catalán en la enseñanza y el uso social». 

En esta línea, el Gobierno de Artur Mas mantiene su política de respaldar a organizaciones con sede en la Comunidad Valenciana –de hecho, el pasado 15 de febrero acordó el pago de 715.411,43 euros correspondientes a la cuota anual del préstamo de la sede de ACPV en Valencia–, a pesar de las graves dificultades financieras por la que atraviesa, que le han obligado a solicitar al Estado una ayuda financiera superior a los 9.000 millones de euros.
El futuro que las entidades perceptoras de subvenciones catalanas quieren para nosotros:
país valencià, bandera aragonesa y idioma catalán.


Publicación de las subvenciones en el Diario Oficial de la Generalidad de Cataluña: http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6518/1329137.pdf

miércoles, 11 de diciembre de 2013

Círcul Cívic denunciarà al catedràtic de la UVEG que participarà en el simposi fasciste de Mas



El catedràtic d´Història Migeval de la Universitat de Valéncia, Antoni Furió Diego, seguidor cego de la doctrina alienant de Joan Fuster, i que en son dia fon candidat a rector, pronunciarà en el simposi independentiste organisat pel govern català en l´Institut d´Estudis Catalans la conferència "Espanya contra el país valencià".

El simposi catalaniste ha segut denunciat davant la Fiscalia pel Partit Popular, UPyD i Ciutadans - Movimiento Ciudadano.



Círcul Cívic Valencià presentarà demà un escrit en el Servici de Rectorat de la Universitat exigint l´aplicació del règim intern de l´ent enducatiu, de la llegislació vigent en matèria de funció pública, i les sancions pertinents a este professor, en tant en quant la seua participació en este simposi excedix els llímits de la llibertat de càtedra, que segons expressa l´artícul 20.4 de la Constitució Espanyola, venen delimitats pel respecte als drets i llibertats fonamentals reconegudes en el títul I de la Carta Magna. Als professors funcionaris els afecta el deure de fidelitat a la Constitució, derivat de la llegislació general de la funció pública, a on queda tipificat com a "falta molt greu" l´incompliment del deure de fidelitat a la Constitució en el eixercici de la funció.


El sr. Furió no pot escudar-se en la llibertat de càtedra per a portar a terme manifestacions, comportaments o participacions en events de tall totalitari i secessioniste, contraris en tot cas als valors superiors consagrats per la Constitució. La matèria de la disciplina que el sr. Furió té al seu càrrec no guarda cap relació en la temàtica del simposi ni de la seua conferència.

Material relacionat:

Escrit presentat en Rectorat de la UV

Historiadores contra el absurdo y la propaganda

martes, 10 de diciembre de 2013

Círcul Jove lliura en primicia a Català el seu dossier sobre el catalanisme escolar en Lo Rat Penat


En el transcurs de la conferència que ahir pronuncià en Lo Rat Penat la consellera d´educació i cultura, María José Català, que portava per títul "Un proyecte educatiu per a la Comunitat Valenciana", i en la qual la consellera anuncià l´introducció d´una assignatura que portarà per nom "Cultura del Poble Valencià" en el sistema educatiu valencià, membres de Círcul Jove, la secció jovenil de Círcul Cívic, recriminaren a la consellera en eixemples gràfics l´adoctrinament catalaniste que es patix en l´educació valenciana, i li lliuraren tres dossiers elaborats per l´entitat.

Dos d´els dossiers, ya publicats, "Problema sociocultural del catalanisme en la Comunitat Valenciana" i "Escola Valenciana, una entitat necessària per a la construcció nacional dels països catalans", foren entregats a la consellera, u pel president de CCV, i l´atre pel vicepresident de CCJJ. El tercer, "Catalanisme en els coleges valencians", fon mostrat en foro obert a tota l´audiència, fon lliurat també en mà despuix de les excelents intervencions dels jóvens de Círcul, que alçàren al públic en aplaudiments.


La consellera també va rebre els comentaris de membres de Lo Rat Penat, Patronat de la RACV, Junts Front a l´AVL, Plataforma Valencianista o Software Valencià, sobre temes de màxim interés com l´Archiu de la Corona d´Aragó, la definició de "valencià" de la RAE, el còdic ISO per a la Llengua Valenciana, el catalanisme en el sistema escolar autonòmic, el nefast paper d´Escola Valenciana i de l´AVL, o la tibia defensa de les senyes d´identitat valencianes per part del PPCV.


Des de Círcul Cívic valorem be, en un principi, i a falta de vore els continguts i continents de la mateixa, l´introducció de l´assignatura de "Cultura del Poble Valencià". Hem de fer balanç possitiu del compromís que la consellera adquirí en el president de CCV de mantindre una reunió en feches pròximes, i mos quedem en bon sabor de boca al saber que la consellera ixqué de Lo Rat Penat en els nostres tres dossiers i en les inquietuts, malestars, desvelos i preocupacions d´una gran part de la societat valenciana, que veu adoctrinats als seus chiquets i jóvens, i ferida la cultura valenciana en el sistema educatiu valencià, a causa de professors sense escrúpuls, editorials i entitats que formen part del lobby catalaniste, i uns gestors polítics que miren cap a atre costat mentres ocurrix tot això.


domingo, 8 de diciembre de 2013

La Fira d´Entitats Valencianistes, un èxit colectiu del valencianisme


La Fira d´Entitats Valencianistes que es celebrà ahir dissabte 7 de decembre de 2013 en els Jardins de Vivers de Valéncia representa un èxit colectiu del valencianisme cívic i cultural, en gran presència i paper de les entitats assistents i representades, i una bona i possitiva afluència de públic: families sanceres, ciutadans particulars, i amics que s´acostaren a Vivers a conéixer l´oferta cultural, cívica i lúdica de les entitats.

A l´oferta lliterària i cultural d´entitats com Rogle Cultural Constantí Llombart, Institut d´Estudis Valencians (INEV) o l´Associació d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA), s´afegiren les propostes lliteràries de la de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i Lo Rat Penat.


La qüestió lúdica va córrer de la mà, principalment, de l´Entitat Cultural El Piló de Burjassot, que participà en la Fira aportant la seua secció de Jocs Tradicionals Valencians (tirachines, birles, sèt i mig, caixó...), despertant gran interés entre els chiquets (i no tan chiquets) que acodiren a l´event. Junt al castell unflable, les grans atraccions de la jornada.


La tradicional paraeta del Grup d´Acció Valencianista, en tot el seu abundant merchandising, oferta informativa i lliterària, i l´espirit dels seus 36 anys d´existència, fon completada en l´espai de les seues Joventuts i del sindicat estudiantil universitari de la Universitat de Valéncia Estudiantes por la Libertad, en totes les seues propostes dirigides al colectiu universitari. 


Les propostes i campanyes d´entitats com Junts Front a l´AVL, Círcul Cívic Valencià (CCV), que acaba de celebrar el seu 1º aniversari, el seu Círcul Jove (CCJJ), o Plataforma Valencianista (PLV) junt a les seues joventuts, Colectiu Jovenil d´Acció Valencianista (CJAV), dirigides a reivindicar la posta en valor i recuperació de tot lo valencià en els circuits culturals i els àmbits educatius, fon completada per la presència de les entitats cíviques Convenció Valencianista i Regne de Valéncia de Gais i Lesbianes.



La firma de llibres per part d´autors com Joan Benet Rodriguez o Gabriel Castelló també foren u dels atractius de la jornada.


La promoció de productes gastronòmics valencians corregué de la mà de la web valenciaencasa.com, en el seu gran surtit de productes valencians que abarcà des de caves i vins, fins a dolços i licors, passant per confitures, aspencats, arrossos o conserves delicatessen.



En resum: una jornada que esperem repetir pronte, que marca un punt d´inflexió per a l´entorn cívic i cultural valencianiste, i obri un nou panorama dins del valencianisme.






La jornada, que trancorregué en total armonía, germanor i colaboració per part d´organisadors, participants, colaboradors i públic assistent, a soles fon ennuvolada per la presència i amenaces al jóvens de Círcul Jove i Joventuts del GAV per part de tres individus radicals d´estètica skinhead que pronte foren identificats per la Policia Nacional.

sábado, 7 de diciembre de 2013

Indignante "manifiesto por los derechos lingüísticos" de la izquierda catalanista

Representantes del entramado catalanista
Desde Círculo Cívico Valenciano queremos salir al paso del documento firmado por todo el entramado sociocultural y político catalanista (ACPV, ACV Tirant, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua, Ca Revolta, Confederació Gonzalo Anaya, Societat Coral El Micalet; els sindicats A Contracorrent, BEA, CCOOPV, COS, FAPA-València, Intersindical Valenciana i UGTPV; i els partits polítics PSPV-PSOE, EUPV, Compromís, ERPV, Els Verds del País Valencià i PSAN) denominado "manifiesto por los derechos lingüísticos en el país valenciano".

A) Este documento nos parece un ejercicio de cinismo extremo por parte del catalanismo valenciano, y una propuesta de prácticas impositivas muy perniciosa para la convivencia de la sociedad valenciana y para el desarrollo competencial de los estudiantes valencianos.


B) Proponen y defienden la "pluralidad lingüística", para posteriormente proponer a la sociedad valenciana que desarrolle manifiestas actitudes de odio y ataque contra el uso del castellano por parte de las Fuerzas de Seguridad o de los comercios valencianos.

C) Se juega a la confusión en este manifiesto, dado que hablan de "valenciano", para referirse realmente al "catalán", del cual consideran que los valencianos hablamos una variedad dialectal.


D) También manifiesta de forma clara y directa que la educación y los medios de comunicación son claves en la difusión del catalanismo, un reconocimiento de las actividades de alienación cultural y lingüística que el catalanismo lleva desarrollando en estas áreas desde hace 30 años, con la LUEV, en el caso de la educación, y 24 años, con RTVV, en el caso de los medios de comunicación, siempre con el apoyo y connivencia del gobierno autonómico de turno.



E) Para Círculo Cívico Valenciano, la enseñanza en catalán en modalidad de inmersión lingüística que propone e impone el entramado catalanista valenciano, representa verdaderamente un atentado contra los derechos lingüísticos de los valencianos:

  1. Ésta es una lengua vecina ajena a nosotros, que se ha impuesto políticamente en sustitución del auténtico valenciano, por colaboracionismo de la izquierda que padecemos e inacción del Partido Popular, con la finalidad de confluir cultural y lingüísticamente en esa entelequia de construcción nacional anti-natura que llaman "países catalanes".
  2. La inmersión lingüística cercena la libertad de elección de las familias que desean para sus hijos una educación bilingüe o trilingüe.


F) Círculo Cïvico Valenciano propone a la sociedad valenciana desde su nacimiento, hace un año, un sistema educativo trilingüe (castellano, valenciano e inglés) acorde con la realidad de la ciudadanía y con las necesidades de comunicación de las nuevas generaciones de valencianos en un entorno laboral cada vez más globalizado y competitivo. Y por supuesto, cuando decimos "valenciano" queremos decir Lengua Valenciana, no "variedad dialectal del catalán": en CCV sabemos perfectamente lo que somos, lo que hablamos, y no tenemos ningún tipo de complejo ni conflicto interno por manifestarlo así, al contrario de lo que parece ocurrir al alienado sector catalanista, verdugo de la lengua, cultura e identidad valencianas.


G) Círculo Cívico lleva denunciando desde su nacimiento el problema de alienación cultural y la carga ideológica nacional-catalanista que conlleva la enseñanza del catalán y las líneas de inmersión que desde las instituciones se lleva tolerando y fomentando desde hace 30 años. 

Invitamos al lector a conocer el informe que nuestra identidad elaboró hace algunos meses sobre el problema sociocultural del catalanismo para la sociedad valenciana, en el que denunciamos con ejemplos y soluciones las actividades del entramado asociativo y político pancatalanista: http://es.scribd.com/doc/137570258/INFORME-DE-CIRCULO-CIVICO-VALENCIANO-SOBRE-EL-PROBLEMA-SOCIOCULTURAL-DEL-CATALANISMO-EN-LA-COMUNITAT-VALENCIANA

También deseamos dar a conocer el informe que preparamos sobre la entidad Escola Valenciana y sus actividades de adoctrinamiento y catalanización en el ámbito escolar valenciano: http://es.scribd.com/doc/137566455/Dossier-Escola-Valenciana-valencia-pdf


viernes, 6 de diciembre de 2013

Èxit del Sopar I Aniversari de CCV i Premi Flama 2013

El dijous 5 de decembre celebràrem en el restaurant Santa Ana d´Albal en Sopar del I Aniversari de la nostra entitat, Círcul Cívic Valencià, en la presència de socis, membres de la secció jovenil Círcul Jove, simpatisants i amics d´atres entitats cíviques, culturals i polítiques valencianistes, com Junts Front a l´AVL, Plataforma Valencianista, Institut d´Estudis Valencians o Renovació Política.


El sopar trancorregué en un gran ambient, intercanvi d´idees i impressions, germanor... el l´aire suraven bones vibracions i idees de vertebració del valencianisme, de predisposició a l´unitat, i de construcció d´un corpus cívic i cultural valencianiste fort i cohesionat.

Les divertides intervencions d´Irene Carmona, presidenta de Círcul Jove, i Dani Delmás, membre de la comissió de formació de Círcul Cívic, que actuaren com a presentadors de l´event, donàren pas a la presentació dels vídeos introductoris, i a les mencions i intervencions dels protagonistes de la nit.

Com a nota d´humor, l´entitat creà el "Premi Calbot", un premi simbòlic que recaigué en la figura de María José Català, per la seua trayectòria al front de la Conselleria d´Educació i Cultura i els seus constants guinyos a l´AVL, a Escola Valenciana o a la figura del poeta catalanista de Burjassot V.A. Estellés.

El "Premi Flama" en esta primera edició fon lliurat a l´equip de Software Valencià, replegat pel seu director, Tomàs Miralles, en reconeiximent a més de 10 anys de creació de ferramentes informàtiques en benefici de la llengua valenciana (traductor, corrector...), o de traducció de programes de software lliure al valencià, permitint aixina que el valencià tinga presència en el món de les noves tecnologíes. El premi fon lliurat per Fernando Chiva, president de Círcul Cívic.

Especialment emotiva fon la menció especial que Círcul Cívic volgué fer a la figura de José Manuel Ricart Lumbreras, u dels referents i inspiradors de la lluita valencianista de les últimes dècades, incondicional del valencianisme, actualment co-fundador i membre de Junts Front a l´AVL, entitat amiga de Círcul Cívic. La menció fon lliurada per Ricardo Alós, co-fundador i membre de la directiva de Círcul, i responsable de l´àrea de formació de l´entitat.

Es tancà l´event oficial en les paraules de Fernando Chiva, qui va agraïr als assistents la seua presència, i parlà dels valors principals de l´entitat: compromís, constància, imaginació, predisposició al diàlec i a la unitat... i dels proyectes i campanyes que Círcul Cívic va a desenrollar en 2014. Despuix es donà pas a la festa en barra lliure, que es prolongà fins a altes hores de la matinada.