lunes, 30 de diciembre de 2013

Círcul Cívic recrimina a Català que vullga introduïr a Fuster i Estellés en "Cultura del Poble Valencià"


La consellera d´educació, María Josep Català, anuncià el divendres 27 de decembre davant l´inoperant comissió de senyes d´identitat del PPCV dirigida per Serafí Castellano que en els continguts de l´assignatura de CPV que s´introduirà en el sistema educatiu el pròxim curs, s´estudiarà a alienants agents del pancatalanisme com Joan Fuster o a Vicent Andrés Estellés.

Castellano, per la seua part, assegurà que "el valencianisme forma part de l´ADN del PPCV, únic partit que defén els interessos de la Comunitat Valenciana i del valencianisme, mentres atres partits es dediquen a menysprear els nostres símbols i senyes identitàries".

Des de Círcul Cívic volem recordar al sr. Castellano que són eixos "atres partits" els que tenen per referents culturals i ideológics als individus que la consellera Català vol introduïr en la nova assignatura de CPV.

Recriminem a la sra. Català la seua intenció d´associar els noms de Fuster o Estellés a la cultura valenciana, i de convertir en "més de lo mateix" una assignatura que, ben plantejada i en continguts fidels a l´identitat valenciana, pot ser una gran ferramenta de recuperació i posta en valor de la cultura valenciana. 



lunes, 23 de diciembre de 2013

Cïrcul Cívic demana a l´Ajuntament de Paterna que no es sume a la "Ruta Estellés"

Des de Círcul Cívic volem demanar l´Ajuntament de Paterna que s´abstinga d´adherir-se a la "Ruta Estellés", tal i com demana la formació política catalanista Compromís, a través del seu portaveu municipal Juanma Ramón, i de l´alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià.

Estellés és u d´eixos personages funests de perniciosa ideologia, lesiva per a les senyes d´indentitat valencianes, i que han significat l´alienació cultural i llingüística del poble valencià i la seua llaminació social.

Per supost, rebujem de ple el mer plantejament del consistori de Paterna d´afegir-se als festivals catalanistes de l´alcalde de Burjassot. Estimem que eixes polítiques d´ensalzament de les "glòries" lliteràries catalanes i/o catalanistes, són més propies d´ajuntaments gestionats per les opcions fusterianes de l´esquerra catalanista que d´un ajuntament gestionat pel supost "garant de la defensa de les senyes d´identitat valencianes", el PPCV.

En CCV creguem que posar fi al conflicte cultural i a la divisió social que el catalanisme ha inoculat durant dècades al poble valencià no passa per cedir a les seues impossicions ni per fer concessions en pro de normalisar el discurs radical que els bandera, sino, al contrari, per apartar i expulsar dels àmbits socio-culturals i educatius a persones i entitats de l´entorn filocatalaniste valencià.

el sr. Estellés no és mereixedor d´homenages ni mencions honorífiques de cap tipo. Fon un ferm defensor de la catalanitat cultural i llingüística del poble valencià, lo que supón la negació de l´existència de la Llengua Valenciana, parlada per 3 millons de valencians. Estellés no s´amagà mai al proclamar que valencians i catalans formem part d´una mateixa realitat nacional, negant lo promulgat en la Constitució Espanyola i en l´Estatut d´Autonomía de la Comunitat Valenciana. El mateix Estellés arribà a reclamar l´autodeterminació dels inexistents “països catalans”.

Convidem als membres de l´equip de govern de Paterna a llegir este artícul de la publicació digital ¡Ausaes!, i que porta per títul "Estellés, el poeta de la vulgaritat": http://ausaesweb.blogspot.com.es/2013/06/estelles-el-poeta-de-la-vulgaritat.html

Círcul Cívic recolça als pares de Catarroja contraris a activitats catalanistes


El dimecres 4 de decembre, l´Ajuntament de Catarroja (PPCV) i Escola Valenciana (entitat radical filocatalanista organisadora de les "trobades") programàren conjuntament una activitat extraescolar per a tots els centres educatius del municipi, en la qual l´activitat principal era l´assistència a la proyecció d´una película infantil doblada al "valencià" (dialecte del català, segons Escola Valenciana), "Amics per sempre", sense donar alternativa lectiva en cas de no dessijar assistir a la proyecció, fent als estudiants perdre una jornada lectiva, a banda de sugerir-los l´idea de que l´assistència era "obligatòria", i fer-los pagar 2 euros per l´activitat.

Círcul Cívic i atres entitats ya hem presentat, junt a aquells pares que han volgut fer-ho, protesta formal per escrit a l´ajuntament: https://www.dropbox.com/s/7xyxe6h3unk6aao/DOC005.pdf. Junt a la protesta, hem lliurat també a l´ajuntament còpia del nostre informe sobre l´entitat Escola Valenciana i les seues activitats adoctrinadores en favor del pancatalanisme: http://es.scribd.com/doc/137566455/Dossier-Escola-Valenciana-valencia-pdf

Vos reproduïm el trailer de la película "en valencià":




Les contradiccions venen despuix, quan la direcció d´alguns dels centres participants en les activitats mos comuniquen que fon l´Ajuntament, des de la Regidoria de Cultura qui proposà als centres la participació en l´activitat en una reunió conjunta, pero el mateix ajuntament desmentix l´existència d´eixa reunió en els representants dels centres escolars.

Des de Círcul Cívic exigim a l´Ajuntament de Catarroja que mos aclarixca els acorts de colaboració, en cas d´existir, en Escola Valenciana. També instem a la Conselleria d´Educació a depurar responsabilitats entre els directors dels centres educatius i professors que espenten als alumnes a participar en estes cerimònies de confusió dirigides a chiquets i adolescents. 

"Països catalans" en un libro de texto de Baleares

Una amiga de Facebook de Círculo Cívico no ha remitido las siguientes imágenes, extraídas de un libro de texto vigente en el sistema educativo autonómico balear, y nos ha trasladado su intención firme de personarse en la Consejería de Educación para denunciarlo:




El tema de los libros de texto donde se alude a la catalanidad de las lenguas y culturas balear y valenciana, a los "países catalanes" excede ya de lo mínimamente tolerable. Desde Círculo Cívico estimamos que este problema trasciende de lo meramente autonómico, y abrimos la posibilidad de tomar medidas a nivel de Ministerio de Educación.

Sabemos que estas imágenes no representan un caso aislado, sino al contrario: generalizado en los textos oficiales con los que estudian los escolares baleares, catalanes y valencianos. Para muestra, el reciente informe que Círcul Jove, la sección juvenil de Círcul Cívic entregó a María José Catalá, consellera de educación, cultura y deporte de la Generalitat Valenciana hace unos días: http://es.scribd.com/doc/190686966/Catalanisme-en-els-coleges-valencians-i-els-llibres-de-text


¿Célebre bebida catalana a base de chufa?

Particulares y entidades culturales valencianas hemos organizado una campaña de protestas a la azucarera francesa Bhégin Say por una de las adivinanzas que aparecen en los envoltorios de sus azucarillos para café y se distribuyen por la hostelería parisina: ¿Cómo se llama la célebre bebida catalana a base de chufa?

La respuesta cívica está siendo masiva, dada la indignación que este error, provocado sin duda por la manipulación y atribución tolerada que el catalanismo hace sistemáticamente de cualquier referente, ítem cultural, característica, producto o rasgo diferencial valenciano.

Reproducimos el texto de nuestra protesta remitido a la web de la empresa comercializadora de los polémicos terrones de azúcar: http://www.beghin-say.fr/nous-contacter/contacts-commerciaux.html, y a las direcciones de mail de su filial española: tereos@tereos.tereos.com y info.iberia@tereos.com

Comme entité civique et culturel de Valence, nous sommes consternés par l'erreur, nous pensons que assert involontaire qui Chufa horchata de Valence avec appellation d'origine reconnue est d'origine catalane.

Nous demandons une rectification publique de l'erreur, et le retrait immédiat de tous les morceaux où ce mensonge apparaît.

Comme Valence, nous ne pouvons pas tolérer que induisent internationale de reconnaître une erreur de cette ampleur.

Nous espérons avoir bientôt à ce sujet et leur envoyer un salut amical de Valence, en Espagne.

Traducción al castellano:

Como entidad cívica y cultural valenciana, estamos consternados por el error, queremos pensar que no intencionado, de afirmar que la horchata de chufa valenciana, con denominación de origen reconocida, es de origen catalán. 

Exigimos una rectificación pública del error, y la retirada inmediata de todos los terrones donde aparece esta falsedad. 

Como valencianos, no podemos tolerar que se induzca a nivel internacional a admitir un error de tal calibre.

Esperamos noticias suyas en breve al respecto y les enviamos un atento saludo desde Valencia, España.

Invitamos desde estas líneas a todos los ciudadanos valencianos que deseen hacerlo, así como a las entidades cívicas y culturales que deseen sumarse a la campaña de protesta, a remitir un mensaje de protesta por las vías comentadas a esta empresa, para conseguir la rectificación de este lamentable error.



jueves, 12 de diciembre de 2013

Nova pluja de diners catalans per a Escola Valenciana, ACPV i el seu entramat


El Gobierno liderado por CiU con el respaldo parlamentario de Esquerra Republicana de Cataluña repartió en el tercer trimestre del año otros 142.000 euros para contribuir a la difusión de la lengua y la cultura catalanas en la Comunidad Valenciana.
En concreto, los beneficiarios de las ayudas –excluidas del trámite de concurrencia públicas– son la asociación ACV Tirant lo Blanc (una entidad situada en la órbita de Acció Cultural del País Valencià), que ha percibido 12.000 euros para sufragar sus actividades, según consta en la resolución con fecha del 25 de noviembre difundida ayer.
En el mismo paquete de ayudas, se contempla una subvención de 30.000 euros para la Fundación Sambori con la finalidad de contribuir a la dotación de la décimoquinta edición de los premios de «literatura en catalán» (valenciano, lo llaman ellos) que otorga la entidad.
Patrocinadores del "premi Sambori"
La principal subvención, no obstante, irá a parar a las arcas de Escola Valenciana. La organización, que ha puesto en marcha una campaña para recaudar fondos que ha sido respaldada por referentes del independentismo catalán, gozará de una subvención de 100.000 euros, conforme refleja el DOGG de fecha de ayer, destinados a «actividades de promoción del catalán en la enseñanza y el uso social». 

En esta línea, el Gobierno de Artur Mas mantiene su política de respaldar a organizaciones con sede en la Comunidad Valenciana –de hecho, el pasado 15 de febrero acordó el pago de 715.411,43 euros correspondientes a la cuota anual del préstamo de la sede de ACPV en Valencia–, a pesar de las graves dificultades financieras por la que atraviesa, que le han obligado a solicitar al Estado una ayuda financiera superior a los 9.000 millones de euros.
El futuro que las entidades perceptoras de subvenciones catalanas quieren para nosotros:
país valencià, bandera aragonesa y idioma catalán.


Publicación de las subvenciones en el Diario Oficial de la Generalidad de Cataluña: http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6518/1329137.pdf

miércoles, 11 de diciembre de 2013

Círcul Cívic denunciarà al catedràtic de la UVEG que participarà en el simposi fasciste de Mas



El catedràtic d´Història Migeval de la Universitat de Valéncia, Antoni Furió Diego, seguidor cego de la doctrina alienant de Joan Fuster, i que en son dia fon candidat a rector, pronunciarà en el simposi independentiste organisat pel govern català en l´Institut d´Estudis Catalans la conferència "Espanya contra el país valencià".

El simposi catalaniste ha segut denunciat davant la Fiscalia pel Partit Popular, UPyD i Ciutadans - Movimiento Ciudadano.



Círcul Cívic Valencià presentarà demà un escrit en el Servici de Rectorat de la Universitat exigint l´aplicació del règim intern de l´ent enducatiu, de la llegislació vigent en matèria de funció pública, i les sancions pertinents a este professor, en tant en quant la seua participació en este simposi excedix els llímits de la llibertat de càtedra, que segons expressa l´artícul 20.4 de la Constitució Espanyola, venen delimitats pel respecte als drets i llibertats fonamentals reconegudes en el títul I de la Carta Magna. Als professors funcionaris els afecta el deure de fidelitat a la Constitució, derivat de la llegislació general de la funció pública, a on queda tipificat com a "falta molt greu" l´incompliment del deure de fidelitat a la Constitució en el eixercici de la funció.


El sr. Furió no pot escudar-se en la llibertat de càtedra per a portar a terme manifestacions, comportaments o participacions en events de tall totalitari i secessioniste, contraris en tot cas als valors superiors consagrats per la Constitució. La matèria de la disciplina que el sr. Furió té al seu càrrec no guarda cap relació en la temàtica del simposi ni de la seua conferència.

Material relacionat:

Escrit presentat en Rectorat de la UV

Historiadores contra el absurdo y la propaganda

martes, 10 de diciembre de 2013

Círcul Jove lliura en primicia a Català el seu dossier sobre el catalanisme escolar en Lo Rat Penat


En el transcurs de la conferència que ahir pronuncià en Lo Rat Penat la consellera d´educació i cultura, María José Català, que portava per títul "Un proyecte educatiu per a la Comunitat Valenciana", i en la qual la consellera anuncià l´introducció d´una assignatura que portarà per nom "Cultura del Poble Valencià" en el sistema educatiu valencià, membres de Círcul Jove, la secció jovenil de Círcul Cívic, recriminaren a la consellera en eixemples gràfics l´adoctrinament catalaniste que es patix en l´educació valenciana, i li lliuraren tres dossiers elaborats per l´entitat.

Dos d´els dossiers, ya publicats, "Problema sociocultural del catalanisme en la Comunitat Valenciana" i "Escola Valenciana, una entitat necessària per a la construcció nacional dels països catalans", foren entregats a la consellera, u pel president de CCV, i l´atre pel vicepresident de CCJJ. El tercer, "Catalanisme en els coleges valencians", fon mostrat en foro obert a tota l´audiència, fon lliurat també en mà despuix de les excelents intervencions dels jóvens de Círcul, que alçàren al públic en aplaudiments.


La consellera també va rebre els comentaris de membres de Lo Rat Penat, Patronat de la RACV, Junts Front a l´AVL, Plataforma Valencianista o Software Valencià, sobre temes de màxim interés com l´Archiu de la Corona d´Aragó, la definició de "valencià" de la RAE, el còdic ISO per a la Llengua Valenciana, el catalanisme en el sistema escolar autonòmic, el nefast paper d´Escola Valenciana i de l´AVL, o la tibia defensa de les senyes d´identitat valencianes per part del PPCV.


Des de Círcul Cívic valorem be, en un principi, i a falta de vore els continguts i continents de la mateixa, l´introducció de l´assignatura de "Cultura del Poble Valencià". Hem de fer balanç possitiu del compromís que la consellera adquirí en el president de CCV de mantindre una reunió en feches pròximes, i mos quedem en bon sabor de boca al saber que la consellera ixqué de Lo Rat Penat en els nostres tres dossiers i en les inquietuts, malestars, desvelos i preocupacions d´una gran part de la societat valenciana, que veu adoctrinats als seus chiquets i jóvens, i ferida la cultura valenciana en el sistema educatiu valencià, a causa de professors sense escrúpuls, editorials i entitats que formen part del lobby catalaniste, i uns gestors polítics que miren cap a atre costat mentres ocurrix tot això.


domingo, 8 de diciembre de 2013

La Fira d´Entitats Valencianistes, un èxit colectiu del valencianisme


La Fira d´Entitats Valencianistes que es celebrà ahir dissabte 7 de decembre de 2013 en els Jardins de Vivers de Valéncia representa un èxit colectiu del valencianisme cívic i cultural, en gran presència i paper de les entitats assistents i representades, i una bona i possitiva afluència de públic: families sanceres, ciutadans particulars, i amics que s´acostaren a Vivers a conéixer l´oferta cultural, cívica i lúdica de les entitats.

A l´oferta lliterària i cultural d´entitats com Rogle Cultural Constantí Llombart, Institut d´Estudis Valencians (INEV) o l´Associació d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA), s´afegiren les propostes lliteràries de la de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i Lo Rat Penat.


La qüestió lúdica va córrer de la mà, principalment, de l´Entitat Cultural El Piló de Burjassot, que participà en la Fira aportant la seua secció de Jocs Tradicionals Valencians (tirachines, birles, sèt i mig, caixó...), despertant gran interés entre els chiquets (i no tan chiquets) que acodiren a l´event. Junt al castell unflable, les grans atraccions de la jornada.


La tradicional paraeta del Grup d´Acció Valencianista, en tot el seu abundant merchandising, oferta informativa i lliterària, i l´espirit dels seus 36 anys d´existència, fon completada en l´espai de les seues Joventuts i del sindicat estudiantil universitari de la Universitat de Valéncia Estudiantes por la Libertad, en totes les seues propostes dirigides al colectiu universitari. 


Les propostes i campanyes d´entitats com Junts Front a l´AVL, Círcul Cívic Valencià (CCV), que acaba de celebrar el seu 1º aniversari, el seu Círcul Jove (CCJJ), o Plataforma Valencianista (PLV) junt a les seues joventuts, Colectiu Jovenil d´Acció Valencianista (CJAV), dirigides a reivindicar la posta en valor i recuperació de tot lo valencià en els circuits culturals i els àmbits educatius, fon completada per la presència de les entitats cíviques Convenció Valencianista i Regne de Valéncia de Gais i Lesbianes.



La firma de llibres per part d´autors com Joan Benet Rodriguez o Gabriel Castelló també foren u dels atractius de la jornada.


La promoció de productes gastronòmics valencians corregué de la mà de la web valenciaencasa.com, en el seu gran surtit de productes valencians que abarcà des de caves i vins, fins a dolços i licors, passant per confitures, aspencats, arrossos o conserves delicatessen.



En resum: una jornada que esperem repetir pronte, que marca un punt d´inflexió per a l´entorn cívic i cultural valencianiste, i obri un nou panorama dins del valencianisme.






La jornada, que trancorregué en total armonía, germanor i colaboració per part d´organisadors, participants, colaboradors i públic assistent, a soles fon ennuvolada per la presència i amenaces al jóvens de Círcul Jove i Joventuts del GAV per part de tres individus radicals d´estètica skinhead que pronte foren identificats per la Policia Nacional.

sábado, 7 de diciembre de 2013

Indignante "manifiesto por los derechos lingüísticos" de la izquierda catalanista

Representantes del entramado catalanista
Desde Círculo Cívico Valenciano queremos salir al paso del documento firmado por todo el entramado sociocultural y político catalanista (ACPV, ACV Tirant, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua, Ca Revolta, Confederació Gonzalo Anaya, Societat Coral El Micalet; els sindicats A Contracorrent, BEA, CCOOPV, COS, FAPA-València, Intersindical Valenciana i UGTPV; i els partits polítics PSPV-PSOE, EUPV, Compromís, ERPV, Els Verds del País Valencià i PSAN) denominado "manifiesto por los derechos lingüísticos en el país valenciano".

A) Este documento nos parece un ejercicio de cinismo extremo por parte del catalanismo valenciano, y una propuesta de prácticas impositivas muy perniciosa para la convivencia de la sociedad valenciana y para el desarrollo competencial de los estudiantes valencianos.


B) Proponen y defienden la "pluralidad lingüística", para posteriormente proponer a la sociedad valenciana que desarrolle manifiestas actitudes de odio y ataque contra el uso del castellano por parte de las Fuerzas de Seguridad o de los comercios valencianos.

C) Se juega a la confusión en este manifiesto, dado que hablan de "valenciano", para referirse realmente al "catalán", del cual consideran que los valencianos hablamos una variedad dialectal.


D) También manifiesta de forma clara y directa que la educación y los medios de comunicación son claves en la difusión del catalanismo, un reconocimiento de las actividades de alienación cultural y lingüística que el catalanismo lleva desarrollando en estas áreas desde hace 30 años, con la LUEV, en el caso de la educación, y 24 años, con RTVV, en el caso de los medios de comunicación, siempre con el apoyo y connivencia del gobierno autonómico de turno.



E) Para Círculo Cívico Valenciano, la enseñanza en catalán en modalidad de inmersión lingüística que propone e impone el entramado catalanista valenciano, representa verdaderamente un atentado contra los derechos lingüísticos de los valencianos:

  1. Ésta es una lengua vecina ajena a nosotros, que se ha impuesto políticamente en sustitución del auténtico valenciano, por colaboracionismo de la izquierda que padecemos e inacción del Partido Popular, con la finalidad de confluir cultural y lingüísticamente en esa entelequia de construcción nacional anti-natura que llaman "países catalanes".
  2. La inmersión lingüística cercena la libertad de elección de las familias que desean para sus hijos una educación bilingüe o trilingüe.


F) Círculo Cïvico Valenciano propone a la sociedad valenciana desde su nacimiento, hace un año, un sistema educativo trilingüe (castellano, valenciano e inglés) acorde con la realidad de la ciudadanía y con las necesidades de comunicación de las nuevas generaciones de valencianos en un entorno laboral cada vez más globalizado y competitivo. Y por supuesto, cuando decimos "valenciano" queremos decir Lengua Valenciana, no "variedad dialectal del catalán": en CCV sabemos perfectamente lo que somos, lo que hablamos, y no tenemos ningún tipo de complejo ni conflicto interno por manifestarlo así, al contrario de lo que parece ocurrir al alienado sector catalanista, verdugo de la lengua, cultura e identidad valencianas.


G) Círculo Cívico lleva denunciando desde su nacimiento el problema de alienación cultural y la carga ideológica nacional-catalanista que conlleva la enseñanza del catalán y las líneas de inmersión que desde las instituciones se lleva tolerando y fomentando desde hace 30 años. 

Invitamos al lector a conocer el informe que nuestra identidad elaboró hace algunos meses sobre el problema sociocultural del catalanismo para la sociedad valenciana, en el que denunciamos con ejemplos y soluciones las actividades del entramado asociativo y político pancatalanista: http://es.scribd.com/doc/137570258/INFORME-DE-CIRCULO-CIVICO-VALENCIANO-SOBRE-EL-PROBLEMA-SOCIOCULTURAL-DEL-CATALANISMO-EN-LA-COMUNITAT-VALENCIANA

También deseamos dar a conocer el informe que preparamos sobre la entidad Escola Valenciana y sus actividades de adoctrinamiento y catalanización en el ámbito escolar valenciano: http://es.scribd.com/doc/137566455/Dossier-Escola-Valenciana-valencia-pdf


viernes, 6 de diciembre de 2013

Èxit del Sopar I Aniversari de CCV i Premi Flama 2013

El dijous 5 de decembre celebràrem en el restaurant Santa Ana d´Albal en Sopar del I Aniversari de la nostra entitat, Círcul Cívic Valencià, en la presència de socis, membres de la secció jovenil Círcul Jove, simpatisants i amics d´atres entitats cíviques, culturals i polítiques valencianistes, com Junts Front a l´AVL, Plataforma Valencianista, Institut d´Estudis Valencians o Renovació Política.


El sopar trancorregué en un gran ambient, intercanvi d´idees i impressions, germanor... el l´aire suraven bones vibracions i idees de vertebració del valencianisme, de predisposició a l´unitat, i de construcció d´un corpus cívic i cultural valencianiste fort i cohesionat.

Les divertides intervencions d´Irene Carmona, presidenta de Círcul Jove, i Dani Delmás, membre de la comissió de formació de Círcul Cívic, que actuaren com a presentadors de l´event, donàren pas a la presentació dels vídeos introductoris, i a les mencions i intervencions dels protagonistes de la nit.

Com a nota d´humor, l´entitat creà el "Premi Calbot", un premi simbòlic que recaigué en la figura de María José Català, per la seua trayectòria al front de la Conselleria d´Educació i Cultura i els seus constants guinyos a l´AVL, a Escola Valenciana o a la figura del poeta catalanista de Burjassot V.A. Estellés.

El "Premi Flama" en esta primera edició fon lliurat a l´equip de Software Valencià, replegat pel seu director, Tomàs Miralles, en reconeiximent a més de 10 anys de creació de ferramentes informàtiques en benefici de la llengua valenciana (traductor, corrector...), o de traducció de programes de software lliure al valencià, permitint aixina que el valencià tinga presència en el món de les noves tecnologíes. El premi fon lliurat per Fernando Chiva, president de Círcul Cívic.

Especialment emotiva fon la menció especial que Círcul Cívic volgué fer a la figura de José Manuel Ricart Lumbreras, u dels referents i inspiradors de la lluita valencianista de les últimes dècades, incondicional del valencianisme, actualment co-fundador i membre de Junts Front a l´AVL, entitat amiga de Círcul Cívic. La menció fon lliurada per Ricardo Alós, co-fundador i membre de la directiva de Círcul, i responsable de l´àrea de formació de l´entitat.

Es tancà l´event oficial en les paraules de Fernando Chiva, qui va agraïr als assistents la seua presència, i parlà dels valors principals de l´entitat: compromís, constància, imaginació, predisposició al diàlec i a la unitat... i dels proyectes i campanyes que Círcul Cívic va a desenrollar en 2014. Despuix es donà pas a la festa en barra lliure, que es prolongà fins a altes hores de la matinada.

miércoles, 27 de noviembre de 2013

Entitats cíviques valencianes reclamen la part valenciana de l´Archiu de la Corona d´Aragó

El Archivo de la Corona de Aragón conserva el pasado de los valencianos en millones de documentos, desde el año 844 hasta el siglo XVIII. Entre los tesoros de papel, destaca el 'Llibre del Repartiment', que es el acta fundacional del Reino de Valencia. Todos estos legajos pertenecen a los ciudadanos de la Comunitat, es decir, la ley valenciana de archivos incluye el Archivo de la Corona de Aragón en la red documental autonómica. Los documentos valencianos ubicados en Barcelona son de la Comunitat aunque el titular de los mismos es el Estado a través del Ministerio de Cultura.

El Tribunal Constitucional avaló en una resolución que los legajos valencianos de la Corona de Aragón se integran en el sistema archivístico valenciano.

Fuentes de la Conselleria de Cultura mostraron en su momento su satisfacción por la sentencia del Tribunal Constitucional y destacaron que desde ese momento estudiarían las posibilidades que se abrían sobre el tema. Es decir: que aún no han tomado una decisión sobre si solicitar los fondos valencianos o no.

Transcribim el document que representants de Plataforma Valencianista PLV lliuraràn el dijous 28 de novembre en l´Archiu de la Corona d´Aragó, albergat en Barcelona, i al qual Círcul Cívic s´adherix plenament, junt a atres entitats cíviques i culturals valencianes:

Les entitats culturals i cíviques valencianistes firmants d´este manifest instem i exigim a l´Archiu de la Corona d´Aragó en Barcelona, la devolució immediata dels documents valencians que obren en este archiu, puix perteneixen al poble valencià, i en cap atre lloc estaràn millor custodiats que en sa casa, en l´Archiu Històric del Regne de Valéncia.

Ademés d´esta manera quedaràn més protegits i evitarem possibles manipulacions en dits documents, com per eixemple el que va cometre l´antic Director del mateix Archiu de la Corona d´Aragó en Barcelona, Prospero de Bofarull, que en l´any 1847 agarrà el Llibre del Repartiment de Jaume I, i no se li ocorregué millor idea que tachar els llinages dels repobladors aragonesos, navarros, castellans… que vingueren en la reconquista, aixina falsejava l´història i donava a entendre que eren pobladors del comtat de Barcelona els que en majoria vingueren a repoblar-nos. O també el Testament del mateix Rei Jaume I d´Aragó, joya històrica i personal del rei, que es custodiava en el vostre archiu, el qual acabà desapareguent “misteriosament”.

Adjuntem ad este escrit la notícia apareguda en el suplement “Crónica”, del diari El Mundo, sobre estos dos atentats a l´història i a la cultura del poble valencià.





Com no nos fiem, els fem arribar esta petició en nom de les entitats culturals i cíviques valencianistes firmants, perque no volem que es mercadege i es puga manipular els llibres i documents que nos perteneixen a tots els valencians i que actualment obren en mans de vostés. Puix són l´història viva del Regne de Valéncia. Una història única, envejable…són l´espill més directe del nostre brillant passat, i han d´estar en nosatros.

Perque la raó és senzilla, manipulant estos documents es tergiversa l´història, es borra l´Idioma Valencià i el seu verdader orige, i es dona validea a les tesis que pretenen que Valéncia forme part dels inexistents i anticonstitucionals Països Catalans. I açò no ho anem a permetre i ho denunciarem sempre fins que al final s´acabe respectant la nostra llengua valenciana, la nostra cultura, territori i el nostre Estatut d´Autonomia.

Aixina puix instarem a les autoritats valencianes a que facen seu este discurs, i també es sumen ad esta petició justa i necessària.

Els llibres i documents valencians deuen tornar i tornaràn a sa casa, al Regne de Valéncia.

I per a que conste firmem la present demanda en la Ciutat de Barcelona, a 28 de novembre de 2013.

Des d´estes llínies, instem també a la Conselleria de Cultura i a les Corts Valencianes a iniciar els tràmits de reclamació de la part valenciana de l´Archiu. No podem deixar en mans irresponsables i interessades en la manipulació històrica i documental de l´història dels valencians documents tan importants. Els conservadors del passat dels valencians hem de ser els valencians.

lunes, 25 de noviembre de 2013

Ramon Ferrer, declarat "persona non grata" per Círcul Cívic Valencià

El sr. Ramon Ferrer, president de l´AVL i encara membre de la Secció de Llengua i Lliteratura de la RACV, no pot continuar NI UN MINUT MÉS formant part de les dos entitats alhora. Ha de ser expulsat de la RACV de manera fulminant.

Este element, que ha segut capaç de contradir-se a sí mateix en les seues tesis i possicions en torn a la llengua dels valencians, a canvi d´un plat de llentilles i la cadira de president de la catalanista AVL, treballa i conspira contra la llengua i la cultura del poble valencià des de l´ent polític impost per Jordi Pujol a Eduardo Zaplana en els anys 90, en la finalitat de consolidar la falsa unitat llingüística, a canvi del pacte de governabilitat PP-CiU... encara que Serafín Castellano tinga la poca dignitat de negar esta veritat, contrastada, demostrable i replegada en hemeroteques.

El sr. Ferrer compartí taula el dissabte passat en els responsables de l´entitat filocatalanista Escola Valenciana, perceptora habitual de subvencions públiques en les que l´AVL dota i facilita les cerimònies de confusió i adoctrinament als escolars valencians.

El sr. Ferrer ha demanat recentment en els mijos de comunicació una llei de catalanisació cultural que supere a l´infausta LUEV (Llei d´Ús i Ensenyament del "valencià") que aprovaren els socialistes en 1983, i que significà l´introducció definitiva del catalanisme, l´inici de l´inmersió llingüística i la condena a mort del valencià com a llengua de prestigi.



Des de Círcul Cívic, mos suscribim plenament a la carta oberta que el sr. Vicent Rebollar, president del Comité Per l´Idioma Valencià, a través del bolletí de setembre de l´entitat Junts Front a l´AVL, bons amics nostres, li feu arribar:




Sr. Ferrer, des de Círcul Cívic rebujem de ple la seua nefasta presència en el panorama cultural valencià, la seua gestió al front de l´AVL, la seua pertenència a la secció de Llengua de la RACV, les seues paraules al respecte de la LUEV, la seua forma descarada i impune de colaborar en entitats radicals com Escola Valenciana, i li declarem, des d´este moment, PERSONA NON GRATA per a Círcul Cívic Valencià en particular, i per al valencianisme cultural en general.

Els nostres pasos ara van encaminats a conseguir, per tots els mijos al nostre alcanç, la seua expulsió definitiva de la RACV, i a evidenciar el seu fariseisme cultural.




Círcul Cívic, en l´Ofrena Floral a Jaume I en Elig

El dissabte 23 de novembre, membres de Círcul Cívic i atres entitats cíviques i culturals valencianistes, compartirem jornada junt als amics del Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano d´Elig, conmemorant el 748 aniversari de l´entrada del Rei Jaume I en la ciutat, que tingué lloc el 20 de novembre de 1265. Un particular "9 d´Octubre" dels ilicitans, que significa l´inici de l´integració d´Elig en el Regne de Valéncia, procés que culminà despuix d´una breu cesió territorial a Castilla en la firma del "Tractat d´Elig" per part de Jaume II el 19 de maig de 1305.


Ahir de matí a les 12h. en l'Hort del Carme es va celebrar el homenage a Jaume I a la ciutat d'Elig. Es el particular 9 d'octubre per als ilicitans. Va ser un acte molt emotiu i reivindicatiu de la nostra història i la nostra llengua valenciana.

En acabar l´Ofrena Floral, Josep Esteve Rico Sogorb va llegir un manifest al voltant de l´importància de la conquista per a assentar les bases del desenroll de la ciutat tal i com hui la coneguem. També es reclacà la necessitat de difondre i potenciar la cultura i l´història valencianes i ilicitanes, tal i com són, sense manipulacions, injerències ni alteracions provocades pel catalanisme.

Va ser tot un èxit d'assistència tenint en conter el fret que fea i per ser la primera volta que es duia este homenage a terme en la ciutat d'Elig.

Colaboraren diferents entitats ilicitanes i valencianes com:



Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano
Patronat Històric Artistic Cultural d'Elig
Plataforma Valencianista
Círcul Cívic Valencià
Llauradors de Torrent
i atres entitats.





domingo, 24 de noviembre de 2013

Nova onada de violència catalanista


La violència dels radicals catalanistes torna a atacar el patrimoni arquitectònic i a una entitat valencianista. 

Fa uns dies fon el Pont de la Trinitat el que aparegué pintat en mensages en torn al no tancament de RTVV, reivindicació principal dels sectors catalanistes, que es queden sense u dels principals òrguens de comunicació i transmissió de doctrina i normativa:




Ahir, era l´Entitat Cultural Valenciana El Piló de Burjassot la que era atacada per radicals intolerants i fascistes de la caverna catalanista, que pareix tindre patent de corso i institucionalitat reconeguda en esta població de l´Horta, especialment des de que és governada per l´alcalde Jordi Sebastià. 

Etiquetar als demés pel seu nom, pràctica habitual del catalanisme
El catalanisme radical en Burjassot trau pit i actua en total impunitat: recibix generoses subvencions, obté llicència per a celebrar quantes cerimònies de confusió i exaltació del odi i l´intolerància, i es beneficia del tracte de favor de l´equip de govern i alcalde, que recentment, en la connivència de la Diputació de Valéncia, ha unflat generosament les boljaques de la familia Estellés, amics personals de l´alcalde Sebastià, als que els han adquirit per una sifra de 5 dígits la biblioteca personal del catalaniste autor de "menstrueu sofre" i "me la mamaves fins al cep". 

viernes, 22 de noviembre de 2013

Èxit de la conferència sobre la falsetat del penó de la conquesta en Mislata

La conferència de Joan Ignaci Culla al voltant de la falsetat del penó de la conquesta, presentada i moderada per Juli Moreno, i organisada per Plataforma Valencianista i Círcul Cívic Valencià en el Centre Jove de Mislata, ha segut un èxit d´afluència i continguts.

Esta conferència reforça argumentalment la petició de prova del polen que les entitats organisadores lliurarem en l´Ajuntament de Valéncia fa unes semanes, i a la que hem segut resposts en un simple "prendrem en consideració la seua petició".
















Enllaços relacionats:







viernes, 15 de noviembre de 2013

2º Jornada Formativa en Comunicació, dissabte 16 a les 16h en El Piló de Burjassot


Círcul Cívic Valencià vol convidar-vos a la 2º jornada de l´activitat formativa organisada per als seus socis i amics, DEMÀ DISSABTE EN LA SEU DE L´ENTITAT CULTURAL EL PILÓ (C/ Dr. Moliner, 10 Burjassot), de 16h a 20h, en la que abordarem aspectes, metodologia i eixercicis pràctics en torn a la comunicació personal i organisacional, en la finalitat de millorar la capacitat de comunicació del valencianisme com a moviment cívic, cultural, social, polític i econòmic.

SESSIÓ 2 - 16 NOVEMBRE, DE 16 A 20h

1. Comunicar en l´exterior: Interlocució, tracte al públic...

2. Negociació: Qué és, com desenrollar-la, eixercicis pràctics.

3. Comunicació no verbal: Millorar la nostra forma de comunicar-mos, deprendre a dirigir el mensage en la direcció oportuna.

FORMADORA DE LA JORNADA:

Diana Rubio: Politóloga, assesora en comunicació política, protocol i gestió integral d´events. Socia fundadora de DDM Comunicación. Responsable de comunicació en diferents events i partits polítics.

CONFIRMEU ASSISTÈNCIA en l´event creat en Facebook: https://www.facebook.com/events/238889626268505/?notif_t=plan_user_joined

¡Vos esperem!

martes, 12 de noviembre de 2013

Fabra conspira i sospira per l´arribada de TV3


Des de la Generalidad de Cataluña, el portaveu del govern autonòmic d´Artur Mas, Francesc Homs, ya ha apelat a "fer més i parlar menys si volem que el català arribe al país valencià", una declaració d´intencions en tota regla per part del govern català, i un aprofitament manifest de la situació de debilitat en la qual es troba en estos moments el govern valencià, en una RTVV que tancarà les seues emissions el 27 de novembre, i un estúpit i injustificable acort de reciprocitat damunt de la taula, acort que el eixecutiu català va a defendre a mort en la finalitat de crear i acaparar un gran mercat multimèdia dels "països catalans", en el recolç i connivència de tot l´espectre polític valencià en representació parlamentària, inclós el PP d´Alberto Fabra.

Des de Círcul Cívic Valencià exigim a Alberto Fabra, president de la Generalitat Valenciana que trenque INMEDIATAMENT l´acort de reciprocitat que firmà en el govern català en el mes d´abril del present any, en tant en quant que el canal autonòmic català imcumplix sistemàticament la premisa de respecte per les senyes d´identitat valencianes: el mateix Francesc Homs ha declarat que TV3 seguirà utilisant la denominació de "país valencià" per a referir-se a la Comunitat Valenciana. En tot cas, el tancament de RTVV impedix l´existència de la reciprocitat televisiva, que és la principal condició d´un acort que vosté decidí firmar de forma unilateral sense consultar a la societat valenciana en general, i al valencianisme sociocultural en particular.

En el cas de que vosté no opte per resoldre eixe acort de forma inmediata, s´enfronta no a soles a fortes campanyes de rebuig i movilisacions socials, sino també a una humillant debacle electoral en 2015.




Serafín Castellano afirma en Lo Rat Penat que l´AVL no fon frut d´un pacte en CiU

La conferència que ahir 11 de novembre oferí Serafín Castellano, conseller de governació i justícia i secretari general del PPCV en la seu de Lo Rat Penat, que portava per títul "La Comunitat Valenciana, un proyecte de futur" estigué plena de propostes i afirmacions plenes de grandilocuència i una bona dosis de demagògia.

Castellano es despenjà, donat el lloc a on pronunciava la conferència, en un discurs recurrent a on les alusions a l´identitat i la seua defensa per part del PPCV, i els evidents atacs identitaris i alienació de l´esquerra fusteriana que fa les funcions d´oposició, es prodigaren.

No faltà la presència de la cort que arropara a Castellano i li fera els aplaudiments pertinents: el conseller Buch, el vice-síndic Maluenda, i alguns dels més actius membres de NNGG, junt a regidors de l´Ajuntament de Valéncia i amics de corda.


L´auditori posà en problemes a Castellano en el moment en el que arribà la tanda de preguntes, especialment en el moment en el que un espectador afirmà que l´AVL fon el frut d´un pacte polític i axigí la seua derogació o, en el seu cas, la reforma total de l´ent per a posar-la verdaderament al servici de la llengua, la cultura i la societat valenciana. 

Castellano va cometre l´absurt erro de negar que l´AVL fora producte i condició imprescindible d´un pacte polític entre el seu partit, el PP, i CiU, en 1996, quan José María Aznar necessità del recolç de CiU per a facilitar la governabilitat de la seua primera llegislatura en la que el PP no obtingué una majoria suficient per a governar en solitari.


La reacció dels assistents, sabedors de les circunstàncies del "pacte de Reus", no podia ser un atra que la que fon: indignació, malestar, comentaris airats i aplaudiments per a aquells interlocutors de Castellano que li espetaven demostracions de que la seua afirmació era una autèntica falàcia.

Davant estes desafortunades i polèmiques declaracions, la tanda de preguntes s´acurtà baix el pretext de la manca de temps.

Des de CCV, convidem al PPCV una vegada més a abandonar la senda de la demagògia identitària i a actuar de forma contundent i sense complexos davant el problema sociocultural del catalanisme, aprovant una Llei de Defensa Identitària, renovant de peus a cap les estructures, dictàmens i funcions del CVC i l´AVL i fent una neteja educativa a tots els nivells, des de l´organigrama de la conselleria d´educació i cultura fins als llibres de text escolars.

domingo, 10 de noviembre de 2013

Erro garrafal del nou decà de la RACV: "La RACV i l´AVL poden treballar per valencià científic i del poble"



Estimat sr. de Miguel:

Des de Círcul Cívic Valencià volem manifestar el malestar per la confusió que ha causat les declaracions del nou decà de la RACV, Enrique de Miguel, a un conegut mig de comunicació.

La RACV, entitat centenària, i referent cultural màxim del valencianisme en matèria de normativisació llingüística de la llengua valenciana, no pot ni deu supeditar-se a eixercir funcions co-normatives junt a l´AVL, un ent polític creat per petició expressa del nacionalisme català per a oficialisar el català i normalisar l'us d'una llengua forastera aixina com un discurs unitariste que diluïx l´identitat valenciana falsificant i manipulant l´història i la ciència llingüística i filològica.

La normativa de la RACV fon oficial fins a 1983 i en ella es redactà l´Estatut d´Autonomia Valencià de 1982.

Ademés la llengua valenciana, està reconeguda en l'actual Estatut com a la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana. (Art. 6.1)

El valencià és una llengua de cultura, vehícul d'expressió de la societat valenciana a tots els nivells, i primer Sigle d'Or peninsular de les llengües llatines. I la RACV ha d'aspirar a normalisar esta veritat cultural i social valenciana.

La RACV ha de treballar, al nostre entendre,i com ve fent-se, per llegitimar una normativa pròpia per al valencià com a llengua de cultura que és, a tots els nivells i en tots els registres. L´AVL, com a ent usurpador de les funcions pròpies de la RACV, impost políticament als valencians, no té llegitimitat de cap tipo per a normativisar ni normalisar la llengua valenciana, en tant en quant la reduïx a variant dialectal del català. Un valencià “científic” no pot estar dictat mai per un ent per al qual els registres cults de la llengua han de vindre dictats des de Catalunya i el seu IEC en pro de de la construcció de la "nació cultural catalana". I en este sentit estimem que han d´anar les polítiques de l'entitat que vosté presidix.

Sr. De Miguel: li exigim sensibilitat, prudència i fermea en les seues paraules i plantejaments. El càrrec que vosté ocupa ara en l´entitat que dirigix aixina ho exigix. I el valencianisme sociocultural observa atentament els moviments de l'entitat a la qual considera referent cultural, històric i llingüístic.

Des de Círcul Cívic Valencià, des de la societat valenciana, li donem la benvinguda i el nostre soport. No nos falle. No nos venga.

24 anys de Canal 9

El tancament de RTVV deixa un sabor agredolç en la boca. Lo que hagué de ser un mig de comunicació plural, pròxim, en el que els valencians es sentiren identificats, en llengua valenciana, i tenint com a eix principal la difusió de la cultura i identitat valencianes, mai ho fon.

Aixina NO.
Molt al contrari, RTVV ha segut durant 24 anys l´altaveu mijàtic del govern de tanda, l´agència de colocació d´amics i familiars dels membres del consell d´administració, prèvia exhibició del carnet polític o sindical, i un pou sense fons alhora de generar continguts cada vegada de menys interés general i calitat, lo que ha redundat en audiències patètiques.

En matèria cultural i llingüística, la funció principal de RTVV, la de difondre llengua i cultura valencianes, mai, en els seus 24 anys de vida, l´ha desenrollat. Molt al contrari, el "nosaltrisme" ha campat per l´ent públic des de la seua fundació, lo que ha provocat que cada vegada més valencians, farts de tindre que fer un esforç de comprensió per a entendre al 100% els continguts propis de la casa, canvien de canal i donen l´esquena a lo que naixqué en la vocació de ser "la nostra televisió". Canal 9 s´ha convertit en "la seva" televisió, la tele dels normaliTZadors.

En matèria de continguts informatius, l´informació sesgada, parcial, manipulada i dictada pel govern de tanda ha segut norma de l´ent. Clamorosa arribà a ser la situació durant el temps en que Francisco Camps presidí la Generalitat. Un bon motiu per a elegir canals prou més objetius i plurals.

En matèria de cantitat de treballadors, els 1.700 treballadors de RTVV, una plantilla superior a la suma de les de A3, T5 i Cuatro, tres cadenes nacionals, juntes, ha resultat del tot insostenible i injustificable. Alguns d´ells, segons s´ha publicat en determinats mijos de comunicació, anàven a firmar la nòmina una vegada al mes.


I clar, en unes circunstàncies com les expostes, lo més normal és que el deute de l´entitat creixca, i creixca... fins als 1.300 millons d´euros de forat que hui patix RTVV.


Recapitulem: baixes audiències, dificultat d´inteligibilitat dels continguts per part dels televidents, desconexió ideològica i cultural en continguts sesgats i/o de baixa calitat, plantilla sobredimensionada a causa de l´enchufisme i el nepotisme polític, un deute creixent, i uns sindicats de treballadors teledirigits per l´equerra més reaccionària i inflexible.


Cartells sindicals en català

Estelades, sempre presents

Partit Comunista ¿dels països catalans?

Autèntica reivindicació dels que ara demanen C9

L´ERO de RTVV propost pel govern valencià fon, en més o menys acert, sempre discutible, una proposta per a fer viable l´entitat pública. Pero estos sindicats del "tot o res" han elegit el "res": fer recurs judicial de l´ERO i que fora la justicia qui obligara a la Generalitat a readmetre a tots els treballadors despedits. I eixa readmissió massiva per força de llei ha segut la puntilla final de RTVV.



Felicitem la decisió, dura i complicada, pero responsable, del Consell d´Alberto Fabra, de decidir el tancament de RTVV: les arques públiques valencianes no poden fer-se càrrec ya d´este llastre. En els temps dels retalls en sanitat, educació i atres servicis públics, lo més prescindible per al ciutadà valencià, junt als assesors, els coches oficials, els alts càrrecs en tarjeta de crèdit o els iPhones i iPads dels diputats, és una televisió pública que no veu ningú i a ningú beneficia.

També som sensibles a la situació dels treballadors. Per això volem posar damunt de la taula una alternativa: constituir una cooperativa de treball associat entre tots els treballadors de l´ent i fer-se càrrec de RTVV; és dir: "comprar" l´entitat i gestionar els seus propis llocs de treball. També seria ésta una bona forma d´entendre que gestionar una empresa privada és molt més complicat que posar el perol tots els anys i fundir-se els presuposts en produïr continguts sense trellat o en delegar eixos continguts a productores "amigues".

Sobre la manifestació d´ahir per la vesprada, per a Círcul Cívic queda patent que no existix unanimitat social sobre la conveniència d´una RTVV que s´ha mostrat inviable econòmicament i que mai ha representat com calia a la societat valenciana. Els manifestants d´ahir no reivindicaven "una televisió pública, plural, en valencià, en un presupost raonable i una plantilla sostenible". La realitat de les seues reivindicacions és un atra: "una televisió pública deficitària, que mantinga una plantilla sobredimensionada de 1.700 treballadors, en presuposts inasumibles, i en català".

En declaracions del nostre president, Fernando Chiva, al diari Valencia News: "CCV 
no jugó ayer ni va a jugar nunca a engrosar la foto de los partidos y sindicatos de la estelada, el país valencià y el "gairebé", que llevan 24 años erosionando el valenciano, haciendo mofa y vacío del valencianismo político y sociocultural, agradeciendo con su silencio y manipulación informativa su privilegiada posición de empleados públicos, enchufados y liberados, y esquilmando los bolsillos del ciudadano para favorecer a todo el entramado de empresas audiovisuales catalanistas que ha vivido todos estos años amorrado a la teta del ente público". "Desde Círcul Cívic invitamos a la sociedad civil valenciana en general, y en especial a la burguesía y empresariado más comprometido con la puesta en valor real de la cultura, las tradiciones, la lengua, la identidad, el folclore y los sectores productivos tradicionalmente propios, a configurar una propuesta seria de televisión regional, en la que la inmensa mayoría de los valencianos se puedan sentir plenamente identificados. Esta sería una gran aportación a la sociedad y una magnífica expresión del compromiso con lo propio".