viernes, 28 de febrero de 2014

Folga del SEPC: violència i vandalisme, conseqüència de 30 anys de catalanisme en les aules

El Sindicat d´Estudiants dels països catalans (SEPC) organisà ahir l´enèsim espectàcul de violència en els carrers i zones universitàries de Valéncia.

Encapuchats, perpetraren a primera hora del matí un llançament de pedres contra la Policia i destrossaren mobiliari urbà, tant dins con fora de les instalacions de l´UVEG en el campus de Blasco Ibáñez.


Posteriorment, es desplaçaren al campus de Tarongers, a on continuà la destrossa de mobiliari, pintades en zones comuns, i buidaren els extintors.







També en l´UJI de Castelló hi hagué destrossa de mobiliari i piquets de violents encapuchats que impediren l´entrada a les aules als estudiants que, lliurement, decidiren assistir a les seues classes.



Ací tenim la conseqüència de 30 anys de tolerada descàrrega ideològica catalanista en les aules valencianes, a través de l´activitat subvencionada d´entitats com Escola Valenciana o ACPV, i els correspondents sindicats docents majoritaris STEPV, CCOO i UGT. Des de CCV acusem directament a estos cosos docents d´haver creat una autèntica cantera de jóvens exaltats, i als sucessius governants autonòmics de no haver fet res per a evitar o contrarrestar la presència del pancatalanisme en les aules.

En els pròxims dies, CCV demanarà tant a l´Ajuntament de Valéncia com al Rectorat de l´UVEG que reclamen el pagament dels desperfectes, reparacions i mobiliari urbà destrossat al convocant de la folga, el SEPC, autors intelectuals i materials de tots estos malalçats, més pròxims al terrorisme de baixa intensitat que a la llegítima reivindicació de drets.

miércoles, 26 de febrero de 2014

¿Qui recolça a l´AVL?

Segons enqüesta realisada per l´edició digital de Las Provincias, el 80% dels participants aboguen per la derogació de l´AVL. També el 60% dels llectors de Levante-EMV participants en una enqüesta similar demanen la retirada del polèmic diccionari.

En els últims dies hem pogut vore com un grup d´entitats cíviques i culturals valencianistes, entre les quals es troba Círcul Cívic Valencià, hem fet públic un manifest d´insumissió a l´AVL i als seus dictats, i com el dissabte 22 es produïa una concentració en la que 700 persones i prop de 30 entitats adherides demanavem la derogació de l´AVL.

L´AVL busca recolç i comfort en els seus círculs de confiança naturals, davant el rebuig majoritari de la societat valenciana i la pressió (encara que tibia i erràtica) del Consell.

Aixina, hem pogut vore a Ximo Puig visitar recentment l´AVL per a manifestar als "acadèmics" el seu beneplàcit a l´hora de publicar el seu ignominiós diccionari. 

La secretària de l´entitat es deixà vore ahir junt a dirigents d´ERPV i EUPV en una campanya a favor de la matriculació escolar "en valencià" (llínies d´inmersió en català auspiciades per l´entitat radical Escola Valenciana). 

I per a rematar els despropòsits recents de l´entitat, el seu president, el ex-valencianiste Ramon Ferrer, participà ahir en la presentació d´una campanya iniciada pel catalanisme, consistent en presentar una ILP a favor d´una televisió pública en català, organisada en primera instància per la entitat ACPV.

Trobem per tant dos blocs ben diferenciats que tenen que dir algo sobre l´AVL: 

a) Un homogèneu bloc catalaniste: ACPV, Escola Valenciana, PSPV, Compromís, EUPV, ERPV, UGT, CCOO, Intersindical.

b) Un heterogèneu bloc valencianiste: Totes les entitats cíviques i culturals participants en la concentració del 22F, i partits polítics com Renovació Política, Unió, Poble Democràtic, Acció Nacionalista Valenciana, Vox i Ciutadans.

La pregunta que mos fem en este moment és: despuix de la reunió d´Alberto Fabra en Ramon Ferrer per a "pacificar" la polèmica, les tibies declaracions de Pepe Ciscar i María José Català, i la voluntat expressada per dirigents populars de "dormir el problema", ¿en quin bloc està i vol estar el Partit Popular de la Comunitat Valenciana? 

El vot valencianiste va a ser el que decante la balança cap a un costat o cap a un atre en 2015: entre 100.000 i 200.000 vots directes que van a ser decissius. Roma no pagava traïdors. Valéncia, com a filla de Roma que és, tampoc ho farà.

domingo, 23 de febrero de 2014

La concentració #22F #AVLDerogació en els mijos de comunicació


VLC News: http://vlcnews.es/politica/centenares-de-valencianistas-unidos-contra-la-avl/

Diálogo Libre: http://www.dialogolibre.com/noticias/2014-02-22/Mas-de-20-asociaciones-valencianas-se-manifiestan-contra-la-AVL-4391#.UwmpZWJ5PTo

Las Provincias: http://www.lasprovincias.es/v/20140223/politica/entidades-culturales-valencianistas-piden-20140223.html

Valéncia Lliure: http://valencialliure.com/nacional/item/521-mes-de-2000-persones-es-manifesten-demanant-la-derogacio-de-l-avl.html

El Periódico de Valencia: http://www.elperiodicodevalencia.com/565/centenars-persones-se-concentren-en-contra-lavl

Valencia Noticias: http://www.vlcnoticias.com/concentracion-contra-la-academia-valenciana-de-la-lengua/


El Murciélago: http://www.elmurcielago.es/valencia/item/2266-exit-en-la-concentracio-exigint-la-derogacio-de-l-avl.html

Àlbum fotogràfic de la concentració en la pàgina de Facebook de CCV: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.302920036522156.1073741836.155532584594236&type=1


jueves, 20 de febrero de 2014

Onze entitats valencianistes firmen un Manifest d´Insumissió a l´AVL

Esta vesprada en el Saló Albufera de l´hotel Renasa de Valéncia ciutat s´ha fet oficial la llectura i firma del "Manifest d´Insumissió, Resposta i Acció front a l´AVL" per part de nou entitats valencianistes, tant assistents com representades: 

Círcul Cívic Valencià 
Junts Front a l´AVL
Colectiu Fullana de Professors d´Universitat i Doctors Valencianistes
Plataforma Valencianista
Rogle Constantí Llombart de Cultura Valenciana
Renaixença Valencianista
Zeladors del Regne de Valéncia
Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano
Entitat Cultural El Piló de Burjassot
Centenar de la Ploma de Manises
Grup Multidisciplinar Mystium  


El manifest expon les propostes fermes de les entitats firmants de fer front a l´imposició administrativa del català en perjuí del valencià, concretades en cinc punts que posen de relleu accions com la conscienciació social -en especial incidència en els colectius de pares d´estudiants-, la vertebració de un gran moviment cívic per la defensa identitària valenciana, la pressió als poders públics per a solucionar el problema d´alienació sociocultural que patix la societat valenciana, o la promoció a tots els nivells de la normativa de la RACV com a genuïna del valencià. 

Els redactors del Manifest han expost que l´Acadèmia Valenciana de la Llengua és un ent creat per exigència del nacionalisme català al Partit Popular a canvi de facilitar la governabilitat d´Espanya en 1996, en la finalitat d´oficialisar el català en territori valencià i fer desaparéixer per substitució a la llengua valenciana. Per això, el dissabte 22 s´han adherit i conviden a tota la societat civil valenciana a participar en la concentració convocada pel Grup d´Acció Valencianista a les 12h del matí en el carrer Cavallers de Valéncia, per a exigir al govern autonòmic del PPCV la derogació de l´AVL i la recuperació de les Normes de la RACV.

En paraules de José Manuel Ricart, secretari de Junts Front a l´AVL, "el moment exigix pressió i mides fermes i concretes". El president de Círcul Cívic, Ferran Chiva, ha manifestat que "este manifest és perfectament assumible per qualsevol entitat valencianista, per lo qual esperem més adhesions en breu". Per la seua part, Joan Carles Micó, president del Colectiu Fullana ha afirmat que "la llibertat d´expressió està per damunt d´atres qüestions, i ningú té dret a recriminar-mos l´ús del valencià", referint-se a l´àmbit normatiu.

Manifest en castellà: https://www.dropbox.com/s/froqk8o4sgs1evd/ManifestInsumCast.doc

Presentació del "Manifest d´Insumissió a l´AVL", esta vesprada en Valéncia


Podeu descarrgar el document en este enllaç: MANIFEST D´INSUMISSIÓ, RESISTÈNCIA I ACCIÓ FRONT A L´AVL 

Les entitats Junts Front a l´AVL, Círcul Cívic Valencià, Plataforma Valencianista i Colectiu Fullana hem elaborat un MANIFEST D´INSUMISSIÓ, RESPOSTA I ACCIÓ A L´AVL, a la seua normativa i als seus dictàmens, el qual presentarem públicament davant la societat valenciana i els mijos de comunicació en una roda de prensa esta vesprada a les 19h en l´hotel Renasa de Valéncia, en un acte obert al qual vos preguem assistència, i en el qual es llegirà el manifest i els representants de les entitats firmarem públicament la nostra adhesió al manifest i deixarem patent l´insumissió de tot el valencianisme a l´AVL i la seua normativa.



Considerem molt important per a tota la societat civil valenciana el recolç i adhesió a este manifest, primera pedra ciutadana del problema sociocultural que patim, i pel qual instem als valencians a donar l´esquena al catalanisme institucional que representa l´AVL.

Durant la concentració del dissabte 22 convocada pel Grup d´Acció Valencianista i a la qual els redactors del manifest estem adherits, repartirem també còpies del mateix entre els assistents.

martes, 18 de febrero de 2014

CCV cuestiona la objetividad en las votaciones sobre elección de programa lingüístico en los colegios

Obviaremos de momento el hecho de que en los centros educativos valencianos no existe la enseñanza en valenciano, y sí en el catalán auspiciado por la AVL y oficializado estatutariamente por PPCV y PSPV en 2006.

La noticia aparecida en prensa reza:

Las familias valencianas podrán votar por primera vez el programa lingüístico del centro de sus hijos en el marco del sistema de enseñanza plurilingüe, puesto en marcha durante el curso 2012-13 por la Generalitat Valenciana, y en el que en la actualidad estudian más de 90.000 alumnos de Infantil.

Así se desprende de la orden que desarrolla el decreto del plurilingüismo y que regula la lengua base y el programa lingüístico de los centros públicos, la participación de los padres y el calendario de aplicación. La norma será uno de los temas que se abordarán en la Mesa Sectorial de este miércoles.
Libro de "valenciano" de 4º de ESO con
publicidad de Escola Valenciana.

Desde conselleria se recalca va a ser la primera vez que Educación consulte a todos los padres de todos los centros públicos de la Comunidad Valenciana sobre qué modelo prefieren, si un programa en catalán de la AVL (valenciano, lo llaman ellos) o uno en castellano. La consulta será orientativa, y teniendo en cuenta el resultado de la votación será la Consejería quien determine la lengua base para cada centro, han explicado.

Para ello, se valorarán también otros parámetros como los resultados de la evaluación diagnóstica o a la programación general de puestos escolares en ambas lenguas cooficiales. Por lo tanto, el resultado de la consulta no será vinculante, pero si podrá ser decisivo para la administración una vez ponderados los demás criterios de organización académica establecidos en la orden.

El sistema de enseñanza plurilingüe establece dos programas lingüísticos, el programa plurilingüe en catalán de la AVL, cuya lengua base es el catalán de la AVL; y el programa plurilingüe en castellano, cuya lengua base es el castellano. En los centros docentes públicos podrá existir una sola lengua base, el valenciano o el castellano, o bien ambas en los que dispongan más de una línea.

A la consulta, que pretende pulsar la opinión de los padres antes de instaurar una determinada planificación, se convocará a todos los representantes legales del alumnado matriculado en el centro, e irá precedida de una campaña informativa, y será organizada por una comisión designada por el Consejo Escolar.

Los resultados, que no serán vinculantes, así como el porcentaje de participación en la consulta de los representantes del alumnado, serán tenidos en cuenta a la hora de resolver el procedimiento.

Desde Círculo Cïvico Valenciano nos vemos asaltados por algunas dudas al respecto:

1. ¿Quién garantizará la neutralidad de las AMPAs, profesorado, directores... en la realización de las consultas, cuando somos sabedores del control que la entidad filocatalanista Escola Valenciana y sindicatos afines (STEPV, UGT-PV, CCOO-PV) ejercen sobre estos colectivos?

2. ¿Quién garantizará la neutralidad de la campaña informativa organizada por comisiones designadas por los Consejos Escolares de los centros, cuando sabemos de la predominancia de agentes pro-catalanistas en dichos Consejos?

3. ¿Dónde queda la convergencia al sistema trilingüe único, si no se oferta tan siquiera la posibilidad de elegir este sistema, mucho más racional en términos económicos, y de mayor garantía formativa?

Desde Círcul Cívic haremos llegar estas cuestiones a la consellera Catalá, exigiendo respuestas concretas y ciertas al respecto.

Les entitats valencianistes es concentraràn el dissabte per a exigir la derogació de l´AVL

Davant la recent aprovació per part de l´AVL del seu diccionari normatiu a on definix el valencià com "llengua compartida pels antics territoris de la Corona d´Aragó", situant al valencià com a variant dialectal del català,

davant els més de 50 millons d´euros que mos ha costat a la societat valenciana una acadèmia que és el fill bastart d´un pacte polític entre PP i CiU en 1996,

davant el fet de que l´AVL incumplix l´Estatut d´Autonomia, la seua pròpia LLei de Creació, i la voluntat majoritària del poble valencià,

davant els 21 acadèmics, la majoria dels quals són reconeguts membres de l´IEC, i tots ells oberts militants del pancatalanisme,

davant la falsificació històrica que supón afirmar, com afirma l´AVL, que és un fet contrastat que les denominacions de valencià i català han convixcut a lo llarc dels sigles, i que les bases de Castelló tingueren un ample consens,

davant un ent que impon una normativa extranya i aliena als valencians, en lloc de fer la funció descriptiva de la llengua dels valencians conforme a lo esperat per una acadèmia llingüística,

les entitats enumerades al fi d´este escrit convoquem a la societat valenciana a una concentració cívica el dissabte 22 de febrer a les 12h del matí front a Conselleria de Presidència (C/ Cavallers, 9, entre la plaça de la Mare de Déu i la Plaça de Manises).

En esta concentració, exigirem als poders públics la retirada del diccionari de l´AVL, la disolució d´esta entitat i la devolució de les competències llingüístiques a la RACV.

Es farà públic un "Manifest d´Insumissió a l´AVL" per mig del qual convidarem a tota la societat valenciana (entitats culturals, empreses, associacions festives i folclòriques, AMPAs i particulars) a ignorar els dictats polítics de l´AVL i a abraçar l´autèntica normativa del valencià, la dictada per la RACV.

Al plantejament del Grup d´Acció Valencianista de convocar una concentració cívica el dia 22 de febrer, dissabte, a les 12h del matí front a Conselleria de Presidència (C/ Cavallers, 9, entre la plaça de la Mare de Déu i la Plaça de Manises), s´han anat sumant les restants entitats, fins a omplir una llista que encara no està tancada, a l´espera de la resposta d´entitats que encara han de aprovar la seua adhesió en junta.

Esta concentració, expressió voluntària de les entitats cíviques i culturals valencianistes, no permet l´adhesió directa de cap partit polític. Els particulars que militen en qualsevol partit poden, per supost, assistir a la mateixa a títul personal o com a socis i/o simpatisants de qualsevol de les entitats adherides. 




Entitats adherides:


- Grup d´Acció Valencianista (GAV)

- Joventuts del GAV
- Plataforma Valencianista (PLV)
- Círcul Cívic Valencià (CCV)
- Círcul Jove (CCJJ)
- Associació Valencianista de Vall d´Uxó
- Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano
- Institut d'Estudis Valencians (INEV)
- Junts Front a l'AVL
- Grupo d'Acció Baléà (GAB)
- FACAO - Federació d'Asociacións Culturáls de l'Aragó Oriental
- Plataforma No Hablamos Catalán PNHC
- Coordinadora de Entidades Culturales de la Antigua Corona de Aragón (CEACA)
- Acadèmi de sa Llengo Baléà (Academia de la Lengua Balear)
- Estudiants per la llibertat (ExL)
- Renaixença Valenciana
- Centenar de la Ploma de Manises
- Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valencia
- Colectiu Aitana d'Alacant
- Associació Cruz de San Andrés - Regne de Valencia
- L´Esguerda de Gandia
- Via Augusta - Cami de Sant Vicent
- Associacio Cultural Alboayal
- Associacio Regne de Valencia Gais i Lesbianes - RVGL
- Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana
- Associació d'Art Multidisciplinar Mistium
- Associacio Miquel Garcia Puerta de Mislata
- Entitat Cultural El Piló de Burjassot
- Zeladors del Regne de Valencia - Vinatea


lunes, 17 de febrero de 2014

L´Ajuntament de Valéncia desenrolla aplicacions mòvils en català

Captura de pantalla de l´aplicació per a i-Phone desenrollada per l´Ajuntament de Valéncia per a accedir a servicis municipals com plà de carrers, tràmits i gestions, etc.

Círcul Cívic demanarà a l´Ajuntament de Valéncia en les pròximes hores l´inmediata correcció d´este atentat a l´Estatut d´Autonomia de la Comunitat Valenciana, aixina com la depuració de responsabilitats i l´apercibiment al responsable/s del desenroll de l´aplicació.

Círcul Cívic, premi Palma Dorada 2014 al valencianisme, otorgat pel GCI Tonico Sansano d´Elig

Nombres propios para la entrega y el trabajo, en distintos ámbitos sociales y culturales, que mantienen como objetivo la defensa y promoción de la ciudad de las palmeras. Así, como cada año desde 1980, el Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano ha dado a conocer sus distinciones, que serán entregadas en una gala el sábado 31 de mayo a partir de las 11h en la sala La Lloja.


En esta ocasión, según los datos facilitados por Josep Esteve Rico Sogorb, portavoz del jurado y presidente del colectivo, los reconocimientos de este año a nivel local han recaído en Susi Díaz (Palma dorada individual), la Orquesta Sinfónica Ciudad de Elche (Palma dorada colectiva) y Sarah Ramos (Palma juvenil), campeona del mundo de karaoke. A título póstumo se reconoce también a Isabel Seoane, «por su labor en la cultura y la sociedad de Elche».

Las 'Palmas Doradas 2014 al Valencianismo' han recaído en la Plataforma Valencianista (PLV) (Palma Dorada al Valencianismo Juvenil), Círcul Cívic Valencià (CCV) (Palma Dorada Colectiva y en Joan Ignaci Culla, presidente fundador de la entidad 'Renaixença Valencianista'.

Les Palmes Dorades, que enguany complixen la seua XXXIX edició, són otorgades pel GCI Tonico Sansano Mora d´Elig des de 1980 a personalitats i entitats del Regne de Valéncia, en reconeiximent als seus merits socials i culturals, i a les trayectòries desenrollades en pro de la cultura, l'identitat autòctona, la llengua, l'història, l'investigació, el moviment cívic, la societat, la lliteratura, l'associacionisme jovenil... en definitiva, pel seu intens i demostrat valencianisme. 


PALMA DORADA AL SEU VALENCIANISME, AUTONÒMICA COLECTIVA 2014 A L'ENTITAT CÍRCUL CÍVIC VALENCIÀ: 


En reconeiximent a la seua intensa activitat cívica, 

a la seua gran llavor, 

a la seua trayectòria destacada en la promoció de tot lo valencià i autòcton, especialment en la llengua, historia, cultura i tradicions valencianes,


per la seua numerosa, multicolor, destacada i magnífica participació en la processó del 9 d'Octubre, 

per les seues campanyes socials i ciutadanes en els municipis del Regne de Valéncia per l'eliminació del terme pancatalaniste ' país valencià ', 

per les seues iniciatives en defensa de la normativa autòctona d'El Puig, 

per solicitar a la RAE el reconeiximent del valencià com a llengua, 

per les sues gestions contra la destructiva gestio de l'AVL, 

... entre moltes atres activitats.


Des d´estes llinies, aprofitem per a felicitar efusivament als restants guanyadors de la Palma Dorada 2014, els nostres amics de Plataforma Valencianista (PLV) i Joan Culla, als quals volem i valorem per la seua entrega i compromís en tot lo valencià. També enviem la nostra felicitació als premiats pel seu ilicitanisme: la reconeguda cuinera Susi Díaz, l´Orquesta Sinfònica Ciutat d´Elig i la cantant Sarah Ramos.


jueves, 13 de febrero de 2014

Apreciacions de CCV sobre el dictamen del CJC en torn a l´AVL

Despuix del dictàmen del CJC, que per unanimitat desautorisa, de forma no vinculant, això sí, a l´AVL a definir la llengua valenciana, per encàrrec de la consellera d´educació, cultura i deport, hem de fer unes reflexions al respecte:


1. L´esforç de l´entitat radical catalanista ACPV per pressionar als membres del CJC presentant les, diuen ells, 46 sentències favorables a la catalanitat del valencià - sentències que només s´adscriuen a l´àmbit universitari, i que en absolut parlen de que el valencià siga un dialecte del català, sino que a soles reconeixen la capacitat de les universitats de nomenar a la llengua com vullguen - no ha tengut l´efecte buscat. L´informe - argumentari presentat per CCV uns dies abans al CJC, a Presidència i al Síndic de Greuges sí ha segut decissiu, a tenor del dictàmen emés. En ell, CCV evidencia que l´AVL incumplix l´Estatut valencià, el dictamen de creació emés pel CVC i la seua pròpia Llei de Creació. 


2. Este dictamen del CJC, junt als arguments presentats per CCV obrin una nova via, al nostre entendre, que si des del Consell es vol portar a l´àmbit jurídic, pot ser el camí correcte per a enmendar l´erro que els mateixos populars valencians van cometre fa 14 anys, plegant-se als dictats de la seua matriu i de la CiU de Pujol i accedint a vendre la llengua dels valencians a canvi d´una llegislatura tranquila i còmoda.

3. Les entitats valencianistes tenim programada una concentració el dia 22 de febrer, dissabte, a les 12h del matí, en el carrer Cavallers de Valéncia, a on exigirem una vegada més, a viva veu i de forma incontestable, la derogació definitiva d´esta metàstasis catalanista que oficialisa el català en la Comunitat Valenciana i relega al valencià a la marginalitat i la desaparició.


4. El dictamen del CJC hauria d´extendre´s més en la seua conclusió: ¿no és cert que si l´AVL incumplix la seua pròpìa Llei de Creació i no té capacitat per a definir la llengua, també incurrix en contravindre una llei de ranc superior, com és l´Estatut d´Autonomia de la Comunitat Valenciana?

5. El departament jurídic de CCV està estudiant totes les vies polítiques i llegals per a alcançar una de les nostres finalitats findacionals: la derogació definitiva de l´AVL i el fi del conflicte sociocultural que representa el catalanisme per al poble valencià.

6. Valorem possitivament, per tant, el dictàmen del CJC, pero entenem que açò és apenes el primer pas necessari per a alcançar la desaparició de l´AVL, i exigim als poders públics que no abandonen esta causa ni facen utilisació electoralista de la mateixa. El moment exigix responsabilitat, unitat i determinació per a tornar als valencians la seua llengua i posar fi a anys d´injerències catalanistes i d´infiltració institucional.

7. Estem a l´espera de la resposta a la nostra denuncia per part del Síndic de Greuges, qui, lo més raonable, d´acort a la llegislació vigent, és que inste a les Corts Valencianes a derogar la Llei de Creació de l´AVL, d´acort als arguments jurídics presentats per CCV.

domingo, 9 de febrero de 2014

CCV exige una disculpa pública a Vidal Quadras y Nart por su burla al valenciano

Una lástima ver a los señores Alejo Vidal Quadras, de Vox, y a Javier Nart, de Ciudadanos, con la admiración que despiertan en muchos aspectos por su forma de interpretar y entender la política, haciendo escarnio, mofa y befa de la lengua de los valencianos: de nuestra historia, cultura, identidad, voluntad mayoritaria de nuestra sociedad y conciencia lingüística propia.



Para CCV, no es tolerable que dos señores tan doctos y respetados se dediquen a ridiculizar no solo una opinión ampliamente extendida entre los valencianos, sino también un hecho contrastado histórica y científicamente como es la singularidad de la lengua valenciana.



Señores Vidal Quadras y Nart: la inteligibilidad de dos lenguas no es argumento suficiente para afirmar su unidad. Documéntense: sueco - noruego - danés, eslovaco y checo, gallego y portugués... son ejemplos de lenguas diferentes y diferenciadas, cuyo grado de inteligibilidad mutua es muy alto.

Exigimos por tanto a los señores Vidal Quadras y Nart una disculpa pública y un respeto por una lengua que, a pesar de pretender ser asimilada por el nacionalismo catalán con la finalidad de construir los "países catalanes" en base a "una lengua, un territorio, una bandera", ostenta el reconocimiento de las instituciones valencianas y europeas, y tiene el orgullo de poseer el primer Siglo de Oro de las lenguas peninsulares neolatinas. Comentarios como los suyos son esperables de personajes como Mas, Pujol, Rahola, Carod Rovira, Puigcercós o Tardà, pero nunca de gente como ustedes, que suelen demostrar un nivel político, ético e intelectual bastante superior al de los mencionados.

viernes, 7 de febrero de 2014

Círcul Cívic exigix a Alberto Fabra la derogació de l´AVL per incomplir la seua pròpia Llei de Creació, l´Estatut i el dictamen del CVC


En un escrit presentat ahir a Presidència de la Generalitat Valenciana, al Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, i al president del Consell Jurídic Consultiu (CJC), Círcul Cívic ha exigit la derogació de l´AVL en base al incompliment de varios artículs de la seua pròpia Llei de Creació, aixina com de lo establit en el dictamen de creació emés pel Consell Valencià de Cultura (CVC) i en el mateix Estatut d´Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Transcripció del document presentat per CCV: 


Solicitamos la inmediata derogación de la AVL por lo siguientes motivos:

1. Lejos de cumplir su función de desactivar el conflicto sociocultural y lingüístico valenciano, toma posiciones parciales, desoye la voluntad mayoritaria del pueblo valenciano y de los agentes socioculturales netamente valencianos. Finalmente, el resultado es que se agrava el conflicto, no obtiene un amplio consenso, y no cumple las expectativas de la sociedad valenciana.

Definició de "valencià" que fa l´AVL

2. Estableciendo que "...la llengua pròpia i his
tòrica dels valencians, des del punt de vista de la filologia, és també la que compartixen les comunitats autònomes de Catalunya i de les Illes Balears i el Principat d´Andorra...
...Els diferents parlars de tots estos territoris constituïxen una llengua, és a dir, un mateix "sistema lingüístic"...", contraviene claramente la propia Ley de Creación de la entidad y el Estatut d´Autonomia de la Comunitat Valenciana, que establece en su artículo sexto que el valenciano es la lengua propia de la Comunitat Valenciana, otorgándole a éste la categoría que le corresponde, la de idioma, no la de dialecto o variedad diatópica de ningún sistema lingüístico superior. Contraviene la realidad al afirmar que “el valenciano, idioma histórico y propio de la Comunidad Valenciana, forma parte del sistema lingüístico que los correspondientes Estatutos de autonomía de los territorios hispánicos de la antigua Corona de Aragón, reconocen como lengua propia”. El Estatut valenciano no reconoce el catalán como lengua propia.

3. Al analizar el artículo 3 de la Ley de Creación de la AVL, “la Academia Valenciana de la Lengua es la institución que tiene por función determinar y elaborar, en su caso, la normativa lingüística del idioma valenciano. Así como, velar por el valenciano partiendo de la tradición lexicográfica, literaria, y la realidad lingüística genuina valenciana, así como, la normativización consolidada, a partir de las llamadas Normas de Castellón” observamos nuevas incongruencias:

¿Normativización consolidada a partir de las Bases de Castellón? El artículo 3 es perfectamente invalidable: si existe una normativa reciente, que ha gozado de consolidación y oficialidad, es la normativa de la RACV, conocida como Normas del Puig. La Ley de Creación de la AVL no puede ignorar esa circunstancia y tomar partido por unas bases ortográficas que jamás han tenido oficialidad ni aceptación mayoritaria de la sociedad valenciana, y sólo han sido utilizadas y defendidas en entornos minoritarios afines al pancatalanismo.

Pero más sangrante es ver cómo la normativa de la AVL y su tristemente recién estrenado diccionario normativo no parten en absoluto de la tradición lexicográfica, literaria, ni la realidad lingüística valenciana. Nos dicta la AVL que palabras (por poner algunos ejemplos muy gráficos) como “giner” o “tipo” son coloquialismos, y que la formas correctas son “gener” y “tipus”. De palabras como “mosatros” o “atre” no hay ni rastro en el diccionario. Sin embargo, no escuchará el lector en la calle ni leerá en ningún texto no pasado por el tamiz de la normativización parcial a la que nos someten nuestras propias instituciones, las palabras “altre”, “nosaltres”, “gener” o “tipus”.

4. Analizado el artículo 7 de la Ley de Creación de la AVL, que en su sección d establece como función de la entidad “velar por el uso normal del valenciano y defender su denominación y entidad”, podemos discernir que la entidad incumple flagrantemente una de sus funciones primordiales, ya que en absoluto defiende la denominación y entidad de la lengua valenciana.

No defiende su denominación, ya que establece la doble denominación valenciano – catalán y su uso indistinto. Pero esto es consecuencia directa de no defender su entidad como lengua propia, singular e independiente. A pesar de que el valenciano reúne todos y cada uno de los

requisitos que establece la ciencia filológica para ser considerado como lengua: tradición literaria, normativa y diccionario propios, y conciencia lingüística de sus hablantes. Jamás una variedad dialectal de una lengua alcanzó una plenitud literaria tal que le permitiera llegar a disfrutar de un Siglo de Oro. Ni es cierto que a lo largo de la historia hayan coexistido las denominaciones de valenciano y catalán para referirse a la misma lengua, como se expresa en el dictamen fundacional de la AVL. Al contrario, existen numerosas pruebas bibliográficas a lo largo de los siglos de traducciones de una a otra lengua.

5. El valenciano parece ser, para los “académicos” de la AVL, la única lengua conocida a la cual se le atribuye la dualidad de ser al mismo tiempo lengua y dialecto. Esta circunstancia, obviamente, es imposible en términos científicos y reales. Pero el hecho de actuar como agentes del pancatalanismo les conduce a mantener posiciones inverosímiles, solo justificables políticamente.

6. El criterio de inteligibilidad, relativa o absoluta, entre dos lenguas no es tampoco argumento suficiente para afirmar su unidad. ¿En qué grado es capaz el lector de entender a un gallego o a un italiano, sin ser ello condicionante para considerar que el interlocutor habla la misma lengua?

7. El valenciano está reconocido como lengua regional o minoritaria, independiente del catalán, tanto en la Carta Europea de Lenguas Minoritarias como en la Killilea Resolution de la UE. ¿Cómo es posible que se otorgue mayor reconocimiento a la lengua de los valencianos fuera que dentro de nuestras fronteras, y que no se respete una singularidad idiomática reconocida nacional e internacionalmente?

8. El mismo presidente del CJC, sr. Garrido, que recientemente ha declarado a petición del Consell que “el valenciano será lo que la AVL diga que es”. Sin embargo, en 2004, el mismo CJC presidido por el sr. Garrido dejaba claro que la AVL no tiene entre sus competencias definir qué es el valenciano, sino simplemente limitarse a realizar las funciones descriptivas de la lengua valenciana atribuibles a una academia lingüística. La AVL no realiza en absoluto esta función descriptiva de la lengua, sino una función impositiva de un modelo totalmente ajeno a la lengua que habla el pueblo valenciano.

9. La creación de la AVL responde exclusivamente al resultado de una negociación política entre partidos políticos de matriz no valenciana, y nunca a la voluntad de los propios agentes y entidades socioculturales valencianas.

Presupost de l´AVL per a 2014, assignat per la Generalitat Valenciana
Círcul Cívic fara arribar este document, acompanyat de la documentació adicional necessària, també a totes aquelles institucions que puguen tindre veu i capacitat, per lo manco consultiva, en el conflicte sociocultural valencià, tant a nivell autonòmic com nacional i europeu.

La societat valenciana, a través de les entitats cíviques i culturals com CCV, ha d´exigir als poders públics la solució definitiva al genocidi llingüístic i cultural valencià que el nacionalisme català eixercix des de fa dècades. 

martes, 4 de febrero de 2014

Barcelona vol deixar a Valéncia fora de l´eix ferroviari cantàbric

Des de Circul Civic Valencià volem mostrar la nostra preocupació després de llegir la noticia apareguda hui, dimarts 4 de febrer de 2014 en el periòdic Las Provincias al respecte del tràfic ferroviari de mercaderies. 

Segons les estadístiques de Puertos del Estado, dependent del Ministerio de Fomento, el Port de Valéncia es lider absolut en tota Espanya en nº total de contenidors, superant al d'Algecires en 11.341 contenidors només durant l'any 2013. Ademés, supera al 3º port en el ranking (Barcelona) en 2.409.333 contenidors en el mateix periode de temps (2013), o lo que es lo mateix, un 255% més de contenidors.

La competència és bona per a millorar la productivitat, pero ha de ser sana, i totes les parts deuen poder contar en les mateixes ferramentes per a competir en igualtat. Ara be, els últims moviments que s'estàn fent des del port de Barcelona per a incomunicar al port de Valéncia en benefici del de Barcelona no mos pareixen correctes en eixe sentit. Les jornades lliderades pel Port de Barcelona explicant el Proyecte Clyma, a on es vol desenrrollar l'eix Lyon-Madrid, passant per Barcelona i Saragossa, proyecte que segons Las Provincias, ya ha rebut una inyecció del 50% del seu cost des de Europa, han fet que des de Valéncia es seguixca en molta preocupació tot lo referent a millora d'infraestructures ferroviàries en Espanya. 

El Port de Valéncia es el 1º port del Mediterràneu, el 5º europeu,  i el 30º a nivell mundial en quant a tràfic de mercaderies. Eixe lloc preferent el té ben guanyat, i creem que des del govern central i autonòmic, aixina com des de totes les forçes polítiques valencianes s´hauria de potenciar i millorar la conexió ferroviaria del mateix tant en Madrid, com en Barcelona (eix mediterràneu) i ademés en l'eix cantàbric (Santander, Bilbao, Sant Sebastià...) via Saragossa, indistintament de que es millore també la conexió Barcelona-Saragossa, pero no a costa de deixar de costat a Valéncia.


Des de CCV, demanem al govern de la Generalitat Valenciana que treballe activament per a conseguir la millora del corredor ferroviari Valéncia-Saragossa i demanem també a tots els partits de l'oposició (Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida) que, obertament, recolzen al govern valencià en esta important reivindicació, deixant d'un costat les seues diferències, i d'una vegada treballen en benefici dels valencians.

lunes, 3 de febrero de 2014

CCV, al pas de les declaracions de membres del Consell sobre l´AVL i el seu diccionari


Davant les recents declaracions de destacats membres del Consell sobre la doble denominació valencià - català per a la llengua dels valencians, emesa per l´AVL en el seu recentment finalisat diccionari normatiu, Círcul Cívic vol manifestar lo següent:

a) Donem la benvinguda a la coherència i al respecte per la voluntat i opinió majoritàries del poble valencià a qualsevol persona o entitat capaç d´admetre i considerar el valencià com a llengua singular, pròpia i independent dels valencians.


b) Manifestem el nostre rebuig més absolut a l´AVL i als seus dictàmens i treballs, i mos declarem insumissos ad ells. Açò és una màxima irrenunciable de CCV des del seu naiximent. La nostra adhesió sociocultural al valencianisme mos possiciona al costat de qualsevol persona o entitat que reclame la capacitat normativa del valencià per a la Secció de Llengua i Lliteratura de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV).


c) Exigim al Consell d´Alberto Fabra que inicie d´una vegada per totes el procés de desmantelament de l´AVL i la revocació de tots i cada u dels seus dictàmens i treballs, frut de l´infiltració i l´injerència catalanista en les institucions valencianes imposta per CiU i la matriu del Partit Popular als valencians en els anys 90.

d) En CCV no mos anem a conformar en paraules i/o declaracions més o manco enceses de determinats càrrecs del PPCV en contra de l´AVL. D´eixercicis d´escaparatisme electoral ya està el valencianisme més que cansat. La confiança i el respecte s´ha de guanyar o recuperar en fets, i això és precisament lo que des de CCV esperem per part dels nostres actuals governants, que porten 20 anys mirant cap a un atre costat mentres l´AVL ha estat ferint de mort a la llengua i cultura dels valencians, i el sistema educatiu valencià ha permés que els agents del pancatalanisme campen lliurement eixercint doctrina anti-valenciana entre els escolars i universitaris valencians.

e) Les entitats cíviques i culturals valencianistes mereixem i reclamem un paper consultiu en tot este desaguisat sociocultural provocat per la deixadea i l´electoralisme, i el reclamem per a contribuïr a aportar les solucions necessàries encaminades a la recuperació i posta en valor de la llengua, cultura i identitat netament valencianes en les institucions i el sistema educatiu valencià, des de la serenitat i el diàlec, al contrari que els sectors catalanistes i la seua aspiració de calfar gratuïtament el carrer per a generar malestar afegit a una societat que ha rebut l´inoculació de la mateixa llaminació social que patixen atres CCAAs. 

Les oportunitats són per a qui les aprofita, senyors Castellano, Bellver, Fabra, Català, Maluenda, Ferraro, Giner... Per lo pronte, l´AVL enguany va a rebre 2,8 millons d´euros, qüestió que no mos pareix un bon inici per a una suposta campanya de desmantelament de l´entitat catalanista. El temps apremia.