lunes, 31 de marzo de 2014

Acció Cultural y Escola Valenciana, con Bildu y el SEPC. El @ppcv, con Escola Valenciana.

Las dos entidades abanderadas del catalanismo en la Comunitat Valenciana, Acció Cultural del "país valencià" (ACPV) y Escola Valenciana (organizadora de las "trobades"), nos muestran una vez más su cariz radical, totalitario y pancatalanista.

En el caso de ACPV, Representantes de movimientos totalitarios de extrema izquierda de Galicia, Comunitat Valenciana, Cataluña, Euskadi y Navarra, se reunieron este fin de semana en Pamplona a instancias de EH Bildu para analizar las lenguas minoritarias, han coincidido hoy en subrayar que en el Estado no se respetan los derechos lingüísticos. ¡Como si ACPV respetara los derechos lingüísticos de los valencianos imponiendo el catalán y colaborando en el genocicio cultural que el nacionalismo catalán sufraga con generosidad en nuestra tierra!


Por su parte, Escola Valenciana participará el jueves 10 de abril en un congreso de estudiantes de filología catalana organizado por el radical Sindicat d´Estudiants dels "països catalans" (SEPC) en la Universidad Rovira i Virgili de Tarragona, bajo el lema "el català, llengua de futur?". Escola Valenciana es la entidad que dice defender el "valenciano" como lengua vehicular en el sistema educativo valenciano, bajo el paraguas de la bandera cuatribarrada, la denominación territorial antiestatutaria de "país valencià", una perspectiva cultural totalmente alienante en clave catalanista, y unas prácticas propagandísticas dirigidas a la infancia y juventud valenciana dignas del mismo Goebbels.

Resulta llamativo el hecho de que la entidad Escola Valenciana, a pesar de su demostrado talante radical y antivalenciano

, goce del favor del gobierno valenciano, permitiéndole éste no solo una gran amplitud de movimiento dentro del sistema educativo autonómico, sino gozando de una apabullante capacidad de interlocución con la consellera de educación, recibiendo cuantiosas subvenciones de la catalanista Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), y permitiéndole celebrar sus actividades pseudo-culturales (trobades) en suelo de ayuntamientos gobernados por el PPCV, tal y como desde CCV llevamos denunciando públicamente desde hace días, sin haber recibido respuesta ni reacción por parte de los alcaldes implicados o del presidente de la Comisión de Señas de Identidad del PPCV, Serafín Castellano.



Denuncia de CCV sobre los nueve ayuntamientos populares que acogerán la "trobada" en los medios:







miércoles, 26 de marzo de 2014

El @ppcv y la "táctica del avestruz" cuando se les exige plantarse ante el catalanismo

Desde Círculo Cívico seguimos a la espera de un pronunciamiento por parte de su Comisión de Señas de Identidad o de alguno de los nueve alcaldes que acogerán en sus municipios en próximas fechas la catalanista "trobada d´escoles en valencià", que de valenciana tiene poco más que el nombre, organizada por la entidad filocatalanista radical e hipersubvencionada Escola Valenciana.

Poco o nada espera ya el valencianismo sociocultural de unos populares valencianos vencidos por la tibieza, los complejos y el miedo a las reacciones de la caverna, salvo que llegue mayo de 2015 para indicarles el camino de salida de las instituciones valencianas. Unas instituciones que, gracias a la irremediablemente estatutaria AVL, se han convertido en manos del PPCV en un agente más del pancatalanismo: desde Les Corts hasta el más pequeño de los ayuntamientos, pasando gravemente por un sistema educativo autonómico en el que los próceres del "nosaltres" i el "gairebé" han sido orgánicamente legitimados para condicionar la formación y la opinión de centenares de miles de estudiantes valencianos.

La cantera de electores de la izquierda atramuntanada valenciana que se ha ido construyendo durante varias décadas se ha hecho mayor de edad, y en 2015 votará. A cualquiera que no lleve una gaviota en su logotipo, por cierto.

Pero el PPCV seguirá, hasta su debacle electoral dentro de un año, trabajando para los que nunca les votarán, y escondiendo la cabeza bajo tierra cada vez que la mayoría de la sociedad civil valenciana, esa que otrora les dio mayorías absolutas, les exige medidas efectivas y concretas contra la injerencia catalanista, más allá de la grandilocuencia demagógica y el efectismo folclorista de la agitación de banderas y el lanzamiento de soflamas emocionales vacías de contenido real.


El tiempo y el margen de confianza se acaban. Las alternativas políticas de todo color y condición ya toman posiciones para comerse la parte del pastel parlamentario autonómico a la que el PPCV no ha sido capaz de hincarle el diente con determinación en veinte años.

Noticias relacionadas:








Marco de colaboración entre Círculo Cívico y la Asociación Salvar el Archivo de Salamanca

La asociación cívica y cultural Círculo Cívico Valenciano y la recién formalizada asociación Salvar el Archivo de Salamanca han establecido un marco de colaboración a través del cual, Círculo Cívico se suma a la reivindicación que abandera Salvar el Archivo, consistente en exigir al gobierno catalán que restituya los documentos no pertenecientes al ámbito catalán que expolió en su momento del Archivo Histórico Nacional, y cumpla con la Ley 21/2005 y la Sentencia del Tribunal Constitucional de 31 de Enero de 2013, referidas al Archivo de Salamanca.

Salvar el Archivo acaba de presentar hace unos días una denuncia contra la Generalidad de Cataluña, en la que se pide al juez que ordene a “la Generalidad la devolución al Archivo General de la Guerra Civil de todos los documentos y otros efectos que no fueron incautados en Cataluña a personas naturales o jurídicas de carácter privado”.

El gobierno catalán entró "a cuchillo" en el Archivo y expolió cuantos documentos se le antojaron, entre los cuales se encuentran también documentos pertenecientes al ámbito valenciano, aragonés o balear. En palabras de Ferran Chiva, presidente de CCV, "este expolio tiene una doble intencionalidad: quebrar la memoria colectiva española del siglo XX favoreciendo el proceso separatista, y asumir como propios ítems culturales e históricos pertenecientes a los territorios de esa entelequia que el imaginarium nacionalista catalán denomina 'països catalans'".

Desde la Comunitat Valenciana, CCV trabajará para exigir a los poderes públicos autonómicos su pronunciamiento al respecto de esta nueva rebeldía contra el Estado de Derecho por parte del gobierno autonómico catalán, que acaba de recibir un nuevo varapalo con la sentencia del TC que ha declarado ilegal por unanimidad de sus miembros la declaración soberanista catalana. 

Desde CCV recordamos a la opinión pública el ilícito proceder de las instituciones catalanas desde tiempos inmemoriales en todo lo tocante a la manipulación histórica y documental, siempre con la finalidad de auto-construirse nacionalmente de forma diferenciada a España, en casos como el de los archiveros Bofarull, que manipularon los "Llibres del Repartiment" de Valencia para escenificar una gran presencia de repobladores catalanes que justificara la implantación de la cultura y el idioma catalán (entonces científicamente dialecto del occitano) en tierras valencianas, punto éste desmontado en repetidas ocasiones por investigadores de la talla de Ubieto, Cabanes o Peñarroja, o por el reciente estudio de ADN de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona por el cual se establece incorrelación genética entre los supuestos "conquistadores" y los actuales valencianos.


lunes, 24 de marzo de 2014

Vergonya: nou ajuntaments del @PPCV van a acollir la trobada catalanista d´Escola Valenciana

Círcul Cívic s´ha posat en contacte en Presidència de la Generalitat, en la Conselleria de Governació, en la Comissió de Senyes d´Identitat del PPCV i en els alcaldes dels nou municipis governats pel PPCV a on es van a celebrar enguany les catalanistes "trobades d´escoles en valencià" que promou l´entitat filocatalanista Escola Valenciana, per a exigir la revocació dels permisos a l´entitat radical organisadora d´estos events manipuladors i adoctrinadors de l´infància.

La situació és d´especial gravetat, en tant en quant el PPCV s´erigix sistemàticament en garant de la defensa dels valors valencianistes i l´identitat valenciana, mentres per la porta de darrere deixa que el catalanisme passe fins a la cuina i campe lliurement per les nostres institucions, sistema educatiu i inclús en plaçes i carrers de les nostres poblacions.

L´escrit presentat es desenrolla en els següents termens:

Círcul Cívic Valencià vol manifestar el seu desacort i rebuig a l´autorisació de celebració de la “trobada d´escoles en valencià” que tindrà lloc en les següents poblacions en pròximes feches:

5 d'abril - GATA DE GORGOS - la Marina Alta
6 d'abril - BENICARLÓ - els Ports/Maestrat
6 d'abril - OLOCAU - el Camp de Túria
6 d'abril - VINALESA - l'Horta Nort
6 d'abril - CORBERA - la Ribera
6 d'abril - ALACANT - l'Alacantí
6 d'abril - LA ROMANA - les Valls del Vinalopó
11 d'abril - SANT JOAN D'ALACANT - l'Alacantí
12 d'abril - BÈLGIDA/BENIATJAR/OTOS - la Vall d'Albaida
10 de maig - LLOCNOU DE'N FENOLLET- la Costera
11 de maig - ELIG - el Baix Vinalopó i el Baix Segura
17 de maig - CATARROJA - l'Horta Sur 
17 de maig - BENIRREDRÀ - la Safor/Valldigna
31 de maig - ORCHETA - la Marina Baixa
1 de juny - CIUTAT VELLA - Valéncia
7 de juny - ONIL - l'Alcoyà i el Comtat
8 de juny - BENLLOCH - la Plana Alta i la Plana Baixa
15 de juny - ALGAR DE PALÀNCIA - el Camp de Morvedre

En més motiu, mos dol especialment el fet que nou d´estos dihuit ajuntaments, la mitat, són governats pel “molt valencià i únic defensor de les senyes d´identitat valencianes”, segons les habituals declaracions de alts càrrecs i responsables institucionals del seu partit en els mijos de comunicació. Els ajuntaments en qüestió i els respectius alcaldes del PPCV són:

1. Gata de Gorgos - Ana Mª Soler
2. Benicarló - Marcelino Domingo
3. Alicante - Sonia Castedo
4. La Romana - Manuel Hernández
5. San Joan d´Alacant - Manuel Aracil
6. Elig - Mercedes Alonso
7. Catarroja - Soledad Ramón
8. Onil - José Ramón Francés
9. Valéncia – Rita Barberà


Cartell "trobades 2014", a on no existix
el blau de la Real Senyera, per supost.
 Entenem que estes activitats organisades per l´entitat radical filocatalanista Escola Valenciana són autèntiques cerimònies de confusió, manipulació i adoctrinament dirigides als escolars valencians i a les seues families: utilisant el subterfugi de la cultura i la llengua, s´introduïx als chiquets i chiquetes valencians en l´ideologia nacionalista, s´els aliena identitària i culturalment, se´ls substituïx la llengua valenciana pel català en base a les teories de la suposta “unitat llingüística”, i se´ls familiarisa en tot tipo de simbologia catalanista: des de banderes estelades a mapes dels inexistents “països catalans”, passant per lliteratura i música en català, o la denominació antiestatutària “país valencià”, tal i com demostrem i eixemplifiquem en el dossier adjunt ad esta solicitut.

Des de Círcul Cívic ya hem solicitat per registre d´entrada a cada u dels ajuntaments populars del llistat la revocació del permís de celebració d´estes activitats.

Solicitem i exigim un eixercici de coherència per part del seu partit, una actuació contundent i no un simple manifest o un nou eixercici d´escaparatisme,  i que es promoga a nivell de partit, des de Presidència i des de la Comissió de Senyes d´Identitat, la revocació inmediata de l´autorisació per a celebrar, al menys en els nou municipis governats pel PPCV, l´activitat “trobada d´escoles en valencià”, que considerem totalment antivalenciana, una estratègia d´ingenieria social i cultural orquestada, auspiciada i sufragada des de la Catalunya separatista de CiU i ERC, una pràctica en tints de manipulació escolar més pròpia de l´Alemania dels anys 40 o de l´Espanya de la dictadura que de un país desenrollat en l´Europa del sigle XXI.

La defensa i promoció de les senyes d´identitat netament valencianes i de la cultura pròpia, especialment front a les injerències alienes que patix el poble valencià a través d´entitats com Escola Valenciana o Acció Cultural, ha de ser una màxima per al partit que mos governa a nivell autonòmic. No és plat de bon gust per a la majoria de la societat valenciana observar com els nostres governants autonòmics o municipals toleren per sistema l´infiltració del pancatalanisme en les nostres institucions, i colaboren econòmica i moralment en el desenroll de les sues activitats i campanyes d´alienació sistemàtica, de manipulació del llenguage, de degradació progressiva de tot lo valencià, de substitució llingüística i cultural, i inclús d´adoctrinament polític, donada la càrrega ideológica implícita a les activitats d´estes entitats auspiciades per l´esquerra més rancia, al servici de la causa nacionalista catalana. 

martes, 18 de marzo de 2014

Apreciacions de CCV sobre el manteniment de la definició catalanista de "valencià" en el diccionari de la RAE

L´entitat denuncia la deixadea de funcions de la consellera Català i del Consell en este tema, l´utilisació electoralista, buida de contingut i demagògica del valencianisme per part del PPCV, i la cesió de la RAE a les pressions i interessos del nacionalisme català.

En juny de 2013, el PPCV anuncià una Proposició no de Llei en Les Corts per a que el Consell demanara a la RAE el canvi de definició de "valencià", que és des de 1971: "variedad del catalán, que se usa en gran parte del antiguo reino de Valencia y se siente allí comúnmente como lengua propia", modificada en este sentit en eixe any per pressions de l´entorn catalaniste, quan l´anterior, de 1959, era: "lengua romance vernácula que se habla en la mayor parte del Reino de Valencia", "en base a a las exigencias de la lingüística moderna, dando de paso espontánea satisfacción a los naturales de las respectivas regiones”.

En el mes de juliol, l´AVL interferí en la qüestió, realisant una declaració institucional contrària a la proposta del PPCV, que forçà un manifest de les entitats cíviques i culturals valencianistes contra dit manifest de l´AVL.

La Proposició del PPCV no prosperà a causa de les vacacions estivals, i a la tornada de les mateixes no es renovà la proposta. Per la seua part, davant les pressions de les entitats valencianistes, la titular de cultura, María Josep Català, anuncià la creació d´una comissió de cultura, a proposta de l´AVL, per a estudiar la definició que el govern valencià hauria de demanar a la RAE. En dita comissió no a soles estaria representada l´AVL, sino també Lo Rat Penat i la RACV, a petició de les mateixes entitats i d´atres com Círcul Cívic, que també s´oferí per a participar en dita comissió de treball.

Dita comissió mai es celebrà. Català i el Consell han deixat "dormit" el problema, fins a un punt de no retorn, el moment en el que la RAE ya té actualisat el seu diccionari i la revisió de la definició de valencià és impracticable fins a la pròxima revisió del diccionari. Fet del qual responsabilisem directament a la consellera Català, que, en un eixercici de deixadea de funcions manifest ha preferit posar-se de perfil una vegada més en lloc de defendre en un foro nacional la singularitat i entitat de la llengua valenciana.

La RAE, per la seua part, tant a nivell institucional com particular de gran part dels seus acadèmics, ha rebut escrits, peticions, visites i documentació de gran calitat per a practicar el canvi en la definició. Pero ha elegit mantindre la possició de no provocar al nacionalisme català i mantindre la definició de 1971.

La gelada defensa, quan no l´abandó, i l´utilisació escaparatista de les senyes d´identitat valencianes per part del PPCV, va a supondre en 2015 per a esta formació política, en la nostra opinió, una mereixcuda debacle electoral. Són ya massa despropòsits i mentires en 20 anys com per a que el valencianisme torne a confiar en este devaluat i permiciós Partit Popular valencià. Les opcions de cariu no catalaniste, tant regionals com nacionals, sí es mostren dispostes a defendre les senyes d´identitat valencianes, i les estratègies d´apelar al "vot útil" i el "vot de la por" ya no convençen a ningú. Si unim estes circunstàncies al qüestionable treball que fa el PP en atres matèries de primer orde polític (economia, finançament autonòmic, corrupció, política fiscal, baix perfil polític del seus representants, model dedocràtic de partit...) mos trobem davant del fi d´un cicle polític en la Comunitat Valenciana, per part d´un partit agotat i amortisat. 

domingo, 16 de marzo de 2014

L´Ajuntament de Valéncia catalanisa la falla municipal, claudicant davant el catalanisme

A petició de l´entitat Acicom, una associació satèlit d´ACPV i Escola Valenciana domiciliada en Valéncia, l´Ajuntament de Valéncia ha reaccionat en celeritat per a corregir la rotulació de la falla municipal i posar-la en català de l´AVL, el mateix idioma en el que l´alcaldessa de la capital valenciana posà en son dia tota la rotulació de carrers.

Segons comunica l´entitat catalanista Acicom en la seua web, en un perfecte català normatiu "creiem que l’acció realitzada per Acicom ha servit per corregir una greu errada que avergonyia a les persones que habitualment utilitzem el valencià i especialment als miliars de persones joves i de la infància que han estudiat o estudien en valencià".

Des de Círcul Cívic, sentim llàstima per l´existència en la nostra societat de persones i entitats capaços de contribuïr a la cerimònia de confusió i a l´alienació sociocultural que supon el pancatalanisme, i vergonya a l´observar com els nostres governants reaccionen en màxima diligència i velocitat davant les pressions i peticions del ranci i opressiu catalanisme, i ignoren per sistema les numeroses reclamacions que es fan des del valencianisme cívic.

Exigim, per la nostra part, a l´Ajuntament de Valéncia, 

L´entitat Acicom és perceptora, segons manifesta en la seua web, d´una "ajuda de 240 euros de la Conselleria d’Educació de la Generalitat, com associació cívica sense finalitat lucrativa, per a la realització d’activitats de promoció de l’ús del valencià".

martes, 11 de marzo de 2014

CCV exige a la revista alemana Travel & Lifestyle Magazine que rectifique sobre la "catalana" Valencia

En un escrito remitido a la dirección de la revista alemana Travel & Lifestyle Magazine, Círcul Cívic ha exigido la inmediata rectificación pública del error cometido por dicha publicación al atribuir a Valencia la condición de "catalana".

En el escrito, CCV ubica territorial, histórica, política y culturalmente a la actual Comunidad Valenciana, y deja patente el malestar, que hace extensivo a toda la sociedad valenciana, de enmarcar nuestra capital en un ámbito territorial catalán.

Reproducimos el escrito:

El motivo de este escrito es hacerles sabedores del malestar e indignación que ha generado en la sociedad valenciana un artículo publicado por su revista Travel & Lifestyle Magazine en el cual se refieren a Valencia como una ciudad de Cataluña.
 
Es cierto que Valencia, como ciudad, y por extensión toda la Comunidad Valenciana, es uno de los destinos turísticos más atractivos de España, pero en absoluto podemos admitir un error que ubique a Valencia dentro de una comunidad autónoma o región española vecina.
 
Les invitamos a subsanar el error públicamente en su revista, y a que en lo sucesivo no vuelvan a caer en semejante incorrección: Valencia es la capital de la actual Comunidad Valenciana, también conocida como Histórico Reino de Valencia, territorio comprendido aproximadamente entre las cuencas de los ríos Ebro y Segura, con una reconocida una realidad histórica, cultural, política y social desde tiempos de los íberos hasta la actualidad, y que el devenir histórico ha hecho formar parte de las culturas y dominios íbero, romano, visigodo, musulmán, aragonés, y español.
 
Aprovechando estas letras, les invitamos a visitar y conocer el rico folklore festivo valenciano, materializado en las Fallas de Valencia, una de las fiestas más famosas del mundo, que se celebran en estas fechas en la capital y en numerosas poblaciones, o también en La Magdalena de Castellón y sus famosas gayatas, las Hogueras de San Juan de Alicante, o los Moros y Cristianos que celebran numerosas localidades de la provincia de Alicante.
 

Un saludo desde Valencia, y esperamos que nos notifiquen en breve su rectificación.


Original en alemán, del cual el lector puede hacer transcripción y remitir a las cuentas de correo de la revista: redaktion@travelandlifestyle.at y magazin@travelandlifestyle.at:

Das Ziel dieser Arbeit ist es, zu wissen, das Unbehagen und Wut in der valencianischen Gesellschaft einen Artikel von der Zeitschrift Travel & Lifestyle Magazine veröffentlicht , in dem betreffen Valencia als Stadt von Katalonien erzeugt hat .
 
Stimmt, Valencia, als eine Stadt , und durch Erweiterung der gesamte Valencia, ist eine der attraktivsten touristischen Destinationen in Spanien, aber alle können zugeben, dass legt eine Fehler innerhalb eines autonomen Gemeinschaft Valencia oder benachbarte spanische Region .
 
Wir laden Sie ein , um den Fehler in Ihrem Magazin öffentlich zu korrigieren , wie im folgenden nicht wieder in solche Ungehörigkeit fallen : Valencia ist die Hauptstadt der aktuellen Valencia , die auch als Historic Königreich Valencia , um Territorium zwischen den Becken des umfasste bekannt Flüsse Ebro und Segura, ein anerkannter historis
chen, kulturellen , politischen und sozialen Realität von iberischen Zeiten bis zur Gegenwart , und der Lauf der Geschichte hat sich ein Teil der Kulturen und Iberer, Römer, Westgoten , Muslime, aragonesischen Herrschaften , und Spanisch.
 
Aufbauend auf diesen Text, laden wir Sie zu besuchen und mehr über die reiche Valencia festlichen Folklore, materialisiert in der Fallas von Valencia, einer der berühmtesten Festivals der Welt, in dieser Zeit in der Hauptstadt und in großen Bevölkerungsgruppen oder in die Magdalena de Castellón und seine berühmten gayatas, die Freudenfeuer von San Juan de Alicante, oder Mauren und Christen feiern zahlreiche Orte in der Provinz Alicante.
 
Grüße aus Valencia, und wir hoffen, seine Berichtigung kurz zu informieren.

lunes, 10 de marzo de 2014

Reunió de PLV i CCV en Ramon Ferrer, president de l´AVL


Representants de Plataforma Valencianista (PLV) i Círcul Cívic Valencià (CCV) han mantés hui dilluns 10 de març un encontre en el president de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, al qual demanàrem fa uns dies la seua dimissió com a acadèmic de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV).

La reunió ha transcorregut en un bon ambient de correcció i cordialitat per abdós parts, les quals han expost les seues possicions lliurement i han escoltat les rèpliques opostes.

Per la seua part, Ramon Ferrer ha defés la definició de "valencià" que ha emés el recent Diccionari Normatiu Valencià (DNV) publicat per l´AVL, i el mateix diccionari, que ha costat dotze anys d´elaborar. Ferrer ha reivindicat la funció descriptiva de l´AVL front a la funció impossitiva d´un model de llengua dictat des de Barcelona que el valencianisme porta anys contrastant, i la seua defensa de la teoria de la reconquesta front a atres teories com la de l´existència del romanç prejaumí valencià, negada taxativament per Ferrer.

PLV i CCV han manifestat a Ferrer el seu desacort en la definició, i li han recordat que l´AVL no és un ent que responga a una demanda de la societat valenciana, sino a un pacte polític, que incumplix la seua pròpia llei de creació, dos dictàmens del CJC i l´Estatut d´Autonomia valencià. També s´ha posat de manifest el comentat caràcter impossitiu de l´ent, i l´interés per desllegitimar atres teories front a la dogmàtica teoria de la reconquista. Com a colofó de la reunió, les dos entitats cíviques i culturals valencianistes han manifestat la seua voluntat de seguir treballant per la derogació i disolució de l´ent, la seua insumissió als dictats de l´AVL i la reivindicació de la RACV com a ent normatiu de la llengua valenciana.

viernes, 7 de marzo de 2014

Círcul Cívic oferix a l´Ajuntament de Valéncia pagar la datació del "penó de la conquesta"



A través d´un escrit lliurat en registre d´entrada de l´Ajuntament de Valéncia a l´atenció de Paula Delgado, cap del servici de patrimoni històric i cultural, i davant l´anterior resposta del consistori a CCV, a on mostaven la seua disposició a estudiar la proposta de datar el penó per a la seua descatalogació definitiva com a prova històrica de l´existència de les quatre barres d´Aragó en el moment de la reconquista de Valéncia, CCV ha oferit en tot cas al consistori fer-se càrrec econòmic de la datació del penó per a posar fi a la polèmica generada per esta, al nostre entendre, falsa relíquia.


En tot cas, des de l´entitat Círcul Cívic Valencià volem comunicar-li que sentim la necessitat i tenim la voluntat de fer-mos càrrec econòmic i material de dita prova palinològica, per lo qual li demanem les indicacions necessàries per a practicar dita prova al penó, obtenint els permissos correspondents per part del Servici de Patrimoni de l´Ajuntament de Valéncia.

En el mes d´octubre de 2013, CCV i PLV demanàrem a l´Ajuntament la datació, en una solicitut que transcrivim:

SOLICITEM L´ENCÀRREC, A TRAVÉS DE L´INSTITUT VALENCIÀ DE CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ DE BÉNS CULTURALS (IVC+R), A L´ENTITAT PRIVADA, UNIVERSITAT O CENTRE TECNOLÓGIC MÉS ADEQUAT PER A FER-HO, D´UN ESTUDI PALINOLÒGIC DE DATACIÓ (conegut com “prova del polen”) AL PENÓ, I LA POSTERIOR PUBLICACIÓ DELS RESULTATS EN MIJOS DE COMUNICACIÓ DE GRAN DIFUSIÓ EN LA COMUNITAT VALENCIANA.

El motiu principal per a solicitar la datació científica és que l´autenticitat del penó de quatre pals és u dels arguments que utilisa el pancatalanisme en general per a llegitimar la mil vegades desmontada falàcia històrica de que les quatre barres d´Aragó tenen el seu orige en Catalunya. Este argument és u dels principals pilars sobre els que el catalanisme justifica l´ingerència cultural i política en territori valencià, especialment des de principis del sigle XX, i de forma més intensa durant les últimes 3 o 4 décades.

Demanem a este ajuntament que realise este servici al poble valencià, i mos done l´oportunitat i l´argument per a detindre l´alvanç d´esta corrent pseudocultural, fonamentada en falsificacions documentals i històriques com la del penó; corrent de nefastes conseqüències per als ciutadans de la Comunitat Valenciana: generadora de conflictes, llaminació social, alienació cultural i identitària, i accentuades divisions polítiques.

En les seues mans i baix la seua responsabilitat queda el fet de contribuir a solucionar els problemes socio-culturals del poble valencià, o el de continuar alimentant la divisió d´esta societat, l´alienació cultural i la dissolució identitària final dins d´un ent imaginari nomenat “països catalans”, que és a on pareix que anem abocats gràcies a certa manera de governar: servil, acomplexada i tíbia.

jueves, 6 de marzo de 2014

CCV y la política

Desde el nacimiento de Círcul Cívic hace más de un año, las máximas de la entidad han sido siempre el diálogo, la generosidad, la predisposición a la unidad de todo el ámbito sociocultural valencianista, y la voluntad de crear sinergias positivas y acuerdos de cooperación en el entorno más cercano o afín.

CCV nació de la voluntad de un puñado de ciudadanos comprometidos con la auténtica identidad valenciana, por encima de ideologías o adscripciones políticas, creando una asociación que se caracteriza por un corpus muy heterogéneo y nunca sujeto a disciplinas internas de voto, militancia o matiz político.

Ahí es donde radica una gran parte del éxito de la fórmula CCV. La otra parte de dicha fórmula es el trabajo, la constancia, el sometimiento de todas las decisiones de la entidad a la más estricta democracia interna, la observancia a rajatabla de nuestro decálogo fundacional, y las arduas sesiones de "brainstorming" e imaginación para diseñar las campañas y actividades que han redundado en importantes éxitos.

CCV se está convirtiendo en un importante grupo de presión del valencianismo sociocultural (que no político), y nuestra forma de ser, actuar y hacer es ya un referente para otras entidades del entorno, líderes de opinión, medios de comunicación y partidos políticos. 

Esta forma de ser y hacer, nos ha llevado a compartir tertulia, mesa, mantel e incluso amistad con representantes de múltiples entidades cívicas y culturales, medios de comunicación y  partidos políticos. ¿Y por qué íbamos a privarnos de dar a conocer nuestras inquietudes y trasladar nuestras legítimas pretensiones a todos los espectros de la sociedad valenciana, si es una de nuestras finalidades? A "los nuestros" ya los tenemos ganados. Ahora es momento de crear y ampliar el tejido social valencianista, de normalizar el valencianismo, de actualizarlo y ponerlo en valor.

Si la mayoría de la sociedad valenciana conociera y asumiera los preceptos y propuestas del valencianismo, estaríamos hablando seguro en otros términos. Pero esto no es así todavía, y sufrimos una grave carencia sociocultural y una pérdida de patrones de autoestima patriótica por culpa de una izquierda alienada y una derecha pusilánime y colaboracionista. Y en este mapa aparecen nuevas fuerzas políticas: nuevas posibilidades de inocular una sensibilidad degradada o perdida, que se suman a un panorama donde irreductibles valencianistas volverán a pugnar una vez más por conseguir un espacio de representación en las instituciones.

Sobre nosotros, poco que añadir: hemos forzado a ayuntamientos populares a abandonar la "xarxa" Vives de municipios catalanistas, hemos exigido al ministro Wert que garantice la libertad lingüística y presentado, junto a otras entidades nacionales, enmiendas a la LOMCE, hemos enmendado el valenciano utilizado en la web de la Casa Real, hemos impedido el regreso de TV3 advirtiendo a ACPV de denunciar la reapertura de repetidores cuando Fabra firmó el acuerdo de reciprocidad, hemos instado a los poderes públicos a respetar la identidad valenciana, hemos reavivado el debate sobre la falsedad del penó de la conquesta y solicitado su datación, hemos protestado y pataleado en cualquier foro donde se hayan cuestionado las señas de identidad valencianas y no se haya respetado el orden constitucional y estatutario vigente, hemos participado en todas aquellas concentraciones y manifestaciones cuyo lema era la legítima defensa de la identidad valenciana, hemos conseguido el cierre de las emisiones de Catalunya Ràdio y una multa millonaria a ACPV, hemos presionado a Ramon Ferrer para dimitir como académico de la RACV... y seguimos trabajando a diario con el mismo nivel de compromiso y altruismo. Sin más contraprestación que la satisfacción de la responsabilidad cívica cumplida. Eso, y el reconocimiento que supone la Palma Dorada al Valencianismo que nos ha concedido el Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano, y que recogeremos encantados el día 31 de mayo en Elche.

Todas y cada una de nuestras acciones están objetivamente desnudas de color político u oculto afán de lucro. La libertad y la heterogeneidad son marca de la casa. El amor por Valencia es nuestro ADN. La militancia política la dejamos en casa, restringida al ámbito personal de cada miembro o socio de CCV, y la respetamos a nivel institucional. Como corresponde a miembros de una sociedad civil democrática y sana, que es el modelo de sociedad al que aspiramos.

martes, 4 de marzo de 2014

Carta de PLV i CCV a Ramon Ferrer demanant-li que dimitixca de la RACV


L´escrit fon lliurat ahir dilluns de matí en el registre d´entrada de la sèu de l´AVL per dos representants de PLV i CCV

Sr. En Ramón Ferrer Navarro
President de la AVL

Les entitats culturals i cíviques Plataforma Valencianista PLV i Círcul Cívic Valencià CCV, nos dirigim a vosté per a fer-li una reflexió. No pareix que siga vosté conscient de la falta de coherència que supon seguir sent membre de la RACV i presidir la AVL, ya que són entitats que defenen postures completament contràries a tots els nivells. La seua permanència en la RACV està causant un greu perjuí ad esta real institució, que pert credibilitat i crea desconfiança entre els valencians que la seguixen pel fet de seguir vosté en ella i, al mateix temps, presidir l´AVL.



Vosté ha de ser sabedor i conscient de que els seus companyons acadèmics de la RACV, tenint motius, segons els estatuts de la RACV com més avant vorem, no han volgut expulsar-lo per amistat, afecte o respecte. Tenim entés que el Decà anterior, el Sr. Simó Santonja, li escrigué una carta recordant-li les seues absències i vosté seguix sense assistir a la RACV. ¿No es dona conte que eixa carta era una invitació per a que dimitira? ¿No veu que els acadèmics de la RACV estan desijant que se'n vaja pero no saben cóm dir-li-ho? Faça voste com el Sr. Alfons Vila i elegantment pose la seua plaça d'acadèmic a disposició de la RACV, alegant falta de temps o lo que crega més convenient, els acadèmics li ho agrairan i el valencianisme també. Si no ho fa, tart o pronte la RACV es vorà obligada a expulsar-lo creant un conflicte a l'institució i als seus membres. ¿O creu que algun dia podrà tornar en la cara ben alta a la RACV?, sincerament creem que no.



Hem tingut accés als estatuts de la RACV, que vosté coneix, i trobem uns quants artículs pels quals vosté pert la condició d'acadèmic, renuncia o pot ser expulsat i són els següents:



L'artícul 12.3 establix que la baixa o pèrdua de la condició d'acadèmic té lloc “Per incompliment reiterat de les seues obligacions durant dos anys consecutius sense causa justificada”.



Artícul 16: “S'entén que renuncia a la seua plaça d'acadèmic: 1.- Els de Número que sense causa justificada, falten durant un any a les Juntes, i que avisats pel Decà, no complixquen en un atre periodo igual en les seues obligacions”.



Vosté ha incomplit estos dos artículs i ademés pot ser expulsat segons l'artícul 17: “Si algun acadèmic observara en públic conducta reprensible o despreciara la reputació de la RACV, dins o fòra d'ella, o incomplira obertament els seus acorts, podrà ser expulsat, a proposta raonable de la Junta de Govern, en Junta General citada a l'efecte”.



Ha de recordar que la normativa ortogràfica de a RACV és un acort pres en la seua Junta General i voste està incomplint este acort des de la AVL.



No faça que la seua amiga Amparo Cabanes, secretària de la RACV, ho passe mal redactant l'acta en la que es propon a la Junta General la seua expulsió, evite ser qüestionat en una Junta General que acabarà expulsant-lo, evite a la RACV passar per esta situació que a ningú beneficia i que pot tindre greus repercusions polítiques. 


Quede com un senyor i pose el seu càrrec a disposició de la RACV, alegant que li és impossible assistir i complir en les seues obligacions com a acadèmic pel càrrec que ara ocupa. Si està segur de que la RACV el vol i aprova lo que fa en la AVL simplement li diran que continue, pero en cas contrari dispondran de la seua plaça, com es feu en el Sr. Alfons Vila i ací pau i allà glòria per a tots.


Perdone l'atreviment pero pensem que este és un consell que a tots beneficia, perque no cal fer més sanc en este problema ni cal furgar més en la ferida.



Atentament 

En la Ciutat de Valéncia, a 26 de febrer de 2014 

La semana que ve el Cap del Gabinet de l´AVL Josep Lluïs Pitarch, nos ha aparaulat una reunió en Ramón Ferrer, President de l´AVL. Li farem arribar la nostra opinió de manera respectuosa respecte a les posicions antivalencianes de la seua institució.

Círcul Cívic exigix a la Universitat que facture els desperfectes als seus autors intelectuals i materials

Trascrivim l´escrit presentat ahir en Rectorat de la Universitat de Valéncia, en motiu dels desperfectes provocats per estudiants adscrits principalment al Sindicat d´Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i al Bloc d´Estudiants Agermanats (BEA) durant la folga estudiantil que estos mateixos sindicats convocaren el passat dijous 27 de febrer, en la qual es produïren piquets violents, trencament de mobiliari urbà, llançament de pedres a la Policia Nacional, pintades, trencament de material y mobiliari de la Universitat, buidament d´extintors i embrutament de les instalacions universitàries.


Des de l´entitat cívica i cultural Círcul Cívic Valencià, volem posar en el seu coneiximent el nostre malestar per la noticia apareguda en els mijos de comunicació sobre la no intenció de fer pagar als convocants de la manifestació del passat dijous 27 de febrer (SEPC, EI i BEA) els desperfectes provocats en les instalacions d´esta institució educativa. La raó que la direcció d´esta universitat aporta és que no s´ha pogut identificar als autors dels fets. Llunt de la realitat exposta per este Rectorat, tenim per una part les 16 identificacions realisades per la Policia Nacional, i per l´atra, el fet de conéixer perfectament als sindicats estudiantils convocants de la manifestació.


EXIGIM:

  1. El detall econòmic de tots els desperfectes provocats sobre materials i instalacions d´esta institució educativa durant la jornada del 27 de febrer.

  1. Que el cárrec de dit detall es faça, tant a les entitats convocants de la manifestació, com als 16 vàndals identificats per la Policia Nacional.


  1. La retirada inmediata de qualsevol tipo d´ajuda, subvenció o cesió d´instalacions a estes tres organisacions, de tall totalitari, violent, i que mostren sistemàticament un nul respecte per l´institució, per les seues instalacions i materials, per l´alumnat que fon violentat per eixercir el seu dret i llibertat d´assistència a classe, i per les regles de la democràcia.
En CCV pensem que ya és hora de posar barrera a la presència d´organisacions radicals en les institucions públiques educatives valencianes, que es nutrixen de diners públics i fruïxen d´instalacions cedides per les universitats per a desenrollar les seues campanyes de propaganda i violència en el si de la comunitat educativa, i exigim tant a conselleria d´educació com als òrguens de govern de les cinc universitats valencianes que posen cordura i respecte per la llegalitat en el seu àmbit d´actuació.


Les universitats són concebudes com a centres de saber i font de la formació de les novelles generacions de valencians, i no han de ser un niu ideològic ni un lloc per al desenroll de moviments contraris a l´orde constitucional i estatutari vigent.