viernes, 30 de mayo de 2014

Alarmante: ¡los libros de texto escolares no pasan ningún tipo de homologación oficial!

La reciente ronda de contactos de representantes de Círcul Cívic con responsables de la administración educativa, tanto nacional como autonómica, que nos ha llevado desde la Conselleria de Educación hasta el Ministerio de Educación en Madrid, y a los Consejos Escolares del Estado y de la Comunitat Valenciana, ha sido muy reveladora.

La Ley de Ordenación Educativa (LOE) que aprobó el gobierno de Zapatero eliminó los controles de homologación oficial de los libros de texto, dejando en manos de editoriales y profesorado la elección de los mismos. La reciente Ley de Ordenación y Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE) del gobierno de Rajoy no subsana este, a nuestro entender, despropósito.

Este despropósito conduce a que los padres no tengan ningún tipo de garantía de que los libros de texto con los que estudian sus hijos cumplan con el ordenamiento legal vigente: Constitución, Estatuto de Autonomía, etc. Así, nos encontramos con los lamentables casos de los libros de texto de la asignatura de "valenciano" en los que se habla de "país valencià", "països catalans", "unitat de la llengua", autores catalanes, se da por verdad incuestionable la teoría de la reconquista y repoblación catalana del territorio valenciano para justificar la importación lingüística, o se realiza publicidad subliminal de entidades radicales, medios de comunicación o instituciones catalanas y catalanistas. Estos libros, en la mayoría de ocasiones, son redactados por los mismos profesores que imparten la asignatura, y editados por empresas editoriales en las cuales dicho profesorado tiene, no solo intereses económicos, sino también ideológicos.

Esta situación nos produce un enorme malestar e intranquilidad con especial recelo de la educación pública, ya que en ella, al menos a nivel autonómico, tenemos la constancia de que el pancatalanismo auspiciado por profesorado y directores de centro adscritos a entidades radicales como Escola Valenciana y ACPV, y sindicatos de raíz fusterianista como STEPV, CCOOPV o UGTPV, campan libremente desde hace décadas utilizando las aulas y las mentes de los escolares valencianos como escupiteras en las cuales verter sus flemas y esputos, la lubricación necesaria para el motor de la alienación identitaria, cultural y lingüística en la que se ha convertido un sistema educativo que manejan a su antojo.

Desde CCV estamos estudiando la exigencia de medidas para atajar este problema, tanto a nivel general, tal vez mediante la propuesta de enmiendas a la LOMCE al gobierno de Rajoy, como a nivel puntual, a pie de centros educativos, apoyando de algún modo a las familias que desean para sus hijos una instrucción educativa libre de consignas políticas y descargas ideológicas sobre las mentes de los escolares.

Desde estas líneas, invitamos desde ya a los padres de alumnos que observen posiciones adoctrinantes en el profesorado o en los libros de texto que recomiendan a sus hijos, a denunciar estos casos ante la dirección del centro, solicitando una inspección escolar y la revocación del libro de texto.

jueves, 22 de mayo de 2014

El 63% dels ajuntaments en carrers "país valencià" són governats pel @ppcv. EXIGIM de nou el canvi de denominació

¿S´apunta el PPCV al "país valencià"?
Despuix de l´ambiciosa campanya desenrollada durant els mesos de març i abril per Círcul Cívic i Plataforma Valencianista, per a exigir als 102 municipis valencians que mantenen carrers en la denominació de "país valencià", durant la qual solicitàrem presencialment en cada u dels ajuntaments referits per petició expressa als seus alcaldes la substitució d´eixa denominació anti-estatutària i anti-valenciana, mos trobem semanes més tart la següent situació:

1. La callada per resposta: cap dels 102 ajuntaments ha respost a les entitats solicitants.

2. 64 d´eixos 102 ajuntaments, el 63% dels mateixos, estan governats pel Partit Popular.

3. Que el PPCV ha utilisat en casos puntuals, a on han volgut i els ha servit com a ferramenta electoralista, el canvi de denominació de carrers i places "país valencià" per atres: Paterna, Torrent, Paiporta, Elig... lo que demostra que en els 66 casos exposts no hi ha voluntat política per atendre una petició popular d´este cariu.

4. El mateix PPCV va promoure en les Corts Valencianes una Proposició no de Llei, fa justament un any, per la qual en la més alta institució autonòmica es desautorisa l´utilisació de dita denominació. 

5. Des de CCV hem solicitat vàries vegades al Conseller de Governació, Serafín Castellano, i al President de la Generalitat, Alberto Fabra, que conminen als seus alcaldes a substituïr la denominació "país valencià" en els 66 municipis a on governen, obtenint de nou el silenci per resposta.

6. Que la denominació "país valencià" no és una senya d´identitat valenciana. Al contrari, es tracta d´una denominació alienant, despersonalisadora, i molt recurrent per a tota l´esquerra catalanista valenciana.

7. Que el PPCV, molt donat a organisar buides "comissions de defensa de senyes d´identitat" i "comissariats per a celebrar els 30 anys de la Llei de Simbols", no aborda els problemes que la societat civil valenciana, representada en entitats com la nostra, exponen de forma clara i oberta, fent oïts sorts a la veu del carrer, i demostrant l´incapacitat i la carència de conexió en la societat valenciana. Carència de conexió que també demostren al ignorar fets com el rebuig majoritari a l´AVL o a la catalanisació dels escolars i llibres de text, reivindicacions d´esta i atres entitats cíviques i culturals valencianes.

8. EXIGIM de nou el canvi inmediat de la denominació d´estos carrers. Mos pareix vergonyós que el supost "garant de les senyes d´identitat valencianes" no aborde este tema en determinació.

9. Farem arribar per enèsima vegada esta petició a la alta direcció del PPCV en la Comunitat Valenciana, aixina com als presidents de les tres Diputacions Provincials i al Síndic d´Agravis, exigint el compliment de l´Estatut d´Autonomia, de la Constitució Espanyola, i de la Llei de Simbols en tot moment, cosa a la qual des del PPCV no pareixen donar-li importància.

10. Els municipis dels quals parlem són:


ALACANT

Agost
Albatera
Algueña
Benidoleig
Benigembla
Benijofar
Benissa
Biar
Bigastro
Busot
Calp
Cox
Denia
Finestrat
Guardamar del Segura
Hondón de los Frailes
Los Montesinos
Novelda
Ondara
Orihuela
Santa Pola
Penàguila
Petrer
Sagra
San Isidro
Sant Vicent del Raspeig

CASTELLÓ

Almenara
Bechí
Calig
Canet lo Roig
Castelló
Eslida
Figueroles
Onda
Sant Joan de Moró
Sant Rafel
Vilafamés
Vilarreal
Benicàssim

VALÉNCIA

Alaquás
Almàssera
Aras de los Olmos
Alzira
Bellreguart
Benimodo
Carlet
Cullera
Favara
Gàtova
Gilet
Guadasséquies
Guardamar de la Safor
Llombay
Manises
Massanassa
Piles
Picanya
Real
Ròtova
Sagunt
Sedaví
Marines
Granja de la Costera
Canals

lunes, 19 de mayo de 2014

Casi el 70% de padres elegirían educación trilingüe, sólo un 3,2% favorables a la inmersión catalanista

Según el barómetro de abril publicado por la Generalitat Valenciana, el 68,5% de los padres elegirían para sus hijos un modelo educativo trilingüe (castellano, valenciano, inglés), frente a un residual 3,2% que se muestran partidarios de la inmersión lingüística en catalán propugnada por entidades como Escola Valenciana.



El gobierno valenciano del PPCV, en cambio, a través de su Conselleria d´Educació y algunos de sus ayuntamientos, sigue otorgando trato de favor e interlocución a la entidad catalanista promotora de la "trobada" y archisubvencionada por el gobierno separatista de Artur Mas y la alienante AVL.

La implantación del modelo educativo trilingüe sigue en términos de "experimental", mientras en numerosas poblaciones y comarcas resulta imposible matricular a un alumno en castellano.

Mientras el PPCV continúe gobernando para minorías, más o menos ruidosas, la sangría de electores proseguirá su crecimiento. Afortunadamente, las alternativas políticas son serias y reales: Renovació Política, Unió o ANV, a nivel autonómico, y Vox, Ciudadanos o UPyD como opciones nacionales, se posicionan a pasos agigantados como opciones de voto de futuro favorables al trilingüismo educativo o la libertad real de elección lingüística, frente a los partidos que actualmente ocupan les Corts Valencianes: PP, PSPV, Compromís y EUPV.

A estos partidos emergentes o alternativos debemos exigirles, desde CCV, definición al respecto de la singularidad e independencia del valenciano, tal y como reclama la sociedad valenciana en su mayoría. Seguimos a la espera de las propuestas de todos ellos, que esperamos concretar en una próxima ronda de contactos que nuestra entidad mantendrá con representantes de cada uno de ellos.

sábado, 17 de mayo de 2014

Campanya informativa de CCV en Catarroja contra la trobada

El divendres 16 de maig de vesprada, un equip de voluntaris de Círcul Cívic i Círcul Jove desenrrollaren una gran campanya informativa en Catarroja, municipi de l´Horta Sur de Valéncia governat pel Partit Popular (PPCV), que acollix i sufraga el dissabte 17 de maig la trobada catalanista d´Escola Valenciana.

Image del follet i cartells repartits en Catarroja per CCV

Més de 200 cartells informatius i més de 1.000 follets repartits entre els veïns de la població, despertaren l´interés de jóvens i pares d´alumnes dels coleges de la població.

L´Ajuntament de Catarroja, colaborador de la trobada catalanista

L´alcaldessa, Soledad Ramón, traguent pit públicament per acollir l´event catalaniste







Moments de la pegada de cartells: més de 200 possicionats en llocs de gran visibilitat

Des de CCV, tornem a llamentar que ajuntaments del PPCV colaboren al procés de catalanisació que entitats com Escola Valenciana desenrollen sobre els escolars valencians.



jueves, 15 de mayo de 2014

CCV se reúne con el Presidente del Consejo Escolar del Estado y el Director General de Evaluación y Cooperación Territorial del Ministerio de Educación

El miércoles 14 de mayo, representantes de Círculo Cívico Valenciano mantuvimos dos interesantes reuniones con Francisco López Rupérez, presidente del Consejo Escolar del Estado, máximo órgano consultivo nacional en materia educativa,  y con José Ignacio Sánchez, director general de Evaluación y Cooperación Territorial del Ministerio de Educación.

En ambos casos, trasladamos a nuestros interlocutores las inquietudes de esta entidad respecto del proceso de catalanización que sufre la sociedad valenciana, como línea introductoria de nuestras intervenciones. Abordamos en profundidad con ambos responsables los temas de los contenidos de los libros de texto de la asignatura de "valenciano", del adoctrinamiento que sufren los escolares por parte de un sector del profesorado afín o miembro de sindicatos y/o asociaciones de docentes de corte ideológico pancatalanista -como Escola Valenciana-, de la políticamente mancillada singularidad e independencia de la Lengua Valenciana, y del colaboracionismo del Partido Popular en todo el proceso, al oficializar el catalán a través de la creación de la AVL, tolerar la impartición de doctrina tanto por parte de los docentes referidos como en los libros de texto, subvencionar a estas entidades con dinero público y facilitar interlocución y colaboración a las mismas.

También en ambos casos, solicitamos información sobre la manera de atajar este grave problema de alienación lingüística, cultural e identitaria de la infancia y juventud valencianas, y solicitamos amparo para que, desde estas altas instancias, se vertebren medidas de solución a esta ignominiosa situación, que se produce con más virulencia en la educación pública.

Fuimos expeditivos a la hora de hacer saber a estos dos responsables que, de la inacción y el colaboracionismo institucional con este problema, no ya exclusivamente valenciano, sino nacional, es el medio para que, en pocos años, el problema catalán se haya extendido irremisiblemente a la Comunitat Valenciana, Aragón y Baleares, ya que estos cuerpos docentes, auténticos agentes del pancatalanismo, llevan décadas trabajando en la construcción nacional de los inexistentes "països catalans", y el control que ejercen sobre la educación pública es el vehículo de inoculación de su doctrina.

Explicamos a ambos interlocutores que el pueblo valenciano, de forma mayoritaria, no quiere ser otra cosa que lo que es: valenciano, que es su forma de ser español, y que nuestra entidad no tiene mayor pretensión que respetar y hacer respetar el orden constitucional y estatutario vigentes, que nuestra lengua, el valenciano, normativizado por la RACV, vuelva a ser reconocida institucionalmente y enseñada en los centros educativos autonómicos, que los programas y contenidos de las asignaturas sean diligentemente controlados y corregidos en términos de veracidad e independencia política, y que se deje de colaborar políticamente en todo este proceso de pancatalanización desde las instituciones autonómicas.

La circunstancia de las conversaciones mantenidas con estos dos máximos responsables educativos que nos produjo mayor perplejidad fue que ambos pusieron en nuestro conocimiento que los currículos (programas) de la asignatura de "valenciano" son elaborados íntegramente desde 2006, en base a la disposición 4º de la LOE, desde la Conselleria de Educación, a quien corresponde posteriormente la inspección y aprobación de cada libro de texto que las diferentes editoriales elaboran y ofertan finalmente al profesorado para la impartición de la asignatura. La perplejidad a la que nos referimos viene en el hecho de que fue la misma María José Catalá hace unos meses, en una reunión que mantuvimos, nos aseguró que los currículos de la asignatura venían elaborados desde Madrid, desde el mismo Ministerio de Educación, en un ejercicio claro, no sabemos, si de cinismo, o de ignorancia del marco competencial de su negociado.

Para terminar nuestras exposiciones, hicimos entrega a ambos dirigentes públicos de nuestros informes y dossiers sobre el problema sociocultural del catalanismo en la Comunitat Valenciana y propuestas para su solución, sobre la catalanización de los libros de texto, sobre las injerencias del pancatalanismo en territorio valenciano, sobre las actividades de Escola Valenciana, y les obsequiamos con un diccionario valenciano-castellano castellano-valenciano de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), única entidad a la que reconocemos la capacidad de normativizar la Lengua Valenciana.

Aprovechando la visita a la capital de España, entregamos también en el Registro de Entrada del Defensor del Pueblo una denuncia a la administración valenciana por la cual solicitamos que se ataje la vulneración de los derechos lingüísticos de los valencianos por parte de Conselleria y AVL, exigiendo la derogación del ente catalanista creado en contra de la voluntad general en base a un sacrílego pacto político, y el fin del genocidio cultural al que estamos siendo sometidos por parte del nacionalismo catalán con la connivencia de nuestras propias instituciones.

En breve, CCV solicitará una reunión de urgencia con Francisco Baila, presidente del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, para transmitirle personalmente todas estas cuestiones y profundizar en el proceso de denuncia de la penetración catalanista en la educación pública valenciana.

martes, 13 de mayo de 2014

Aniversari de la Llei de Simbols: enèsim eixercici de demagògia i escaparatisme del PPCV

En una nota de prensa redactada en perfecte català de l´AVL -bonica manera de defendre les senyes d´identitat valencianes- el PPCV, per boca de Serafín Castellano, ha assegurat que "el sentiment d'orgull dels valencians per les seues senyes d'identitat, les seues tradicions i la seua llengua, el valencià, ha segut clau per a defendre-les i conservar-les com a part fonamental de les nostres vides", a colació de la constitució de la Comissió Conmemorativa dels 30 Anys de la Llei de Simbols de la Comunitat Valenciana. 

A este respecte, des de Círcul Cívic volem manifestar que:

1. La societat valenciana està presenciant novament un eixercici d´escaparatisme per part d´un PPCV que seguix faltant al respecte a l´inteligència dels valencians quan parla d´orgull, defensa i conservació del valencià. No és defensa i conservació delegar les competències en matèria de llengua en una entitat, l´AVL, creada i mantinguda generosament pel PPCV, que definix el valencià com a varietat dialectal del català, contravenint la voluntat majoritària del poble valencià i el bagage històric, documental i cultural que atesora la Llengua Valenciana a lo llarc dels sigles.

2. La Llei de Simbols que ara volen conmemorar a bombo i platillo no és respectada per cap dels partits de l´oposició, aquells del "país valencià", la "llengua catalana", la "quatribarrada" i "La Muixaranga". En lloc d´utilisar dita llei coyunturalment com a argument oportuniste per a generar confrontació i diferenciació i obtindre maniqueament rèdits electorals -dels quals estan molt necessitats-, lo que exigim al PPCV es que derogue dita llei i promulgue una nova Llei de Defensa de les Senyes d´Identitat Valencianes, d´obligat compliment per a tots els valencians, que definixca perfectament quals són els simbols identitaris valencians, delimite la definició de la llengua, i que contemple un marc sancion

ador per a tots els partits, sindicats i organisacions civils de qualsevol tipo que incumplixquen dita norma. Eixe és l´únic desenroll de la llei de 1984 que podem admetre i tenim obligació moral i cívica d´exigir.

3. El PPCV no és garant ni defensor de les senyes d´identitat valencianes, utilisant la normativa catalanista de la seua AVL per a emetre els seus comunicats, autorisant en els municipis a on governa les trobades catalanistes d´Escola Valenciana, o mantenint en multitut de municipis valencians carrers en la denominació anti-estatutària de "país valencià", o abandonant el tema de la definició de valencià en el diccionari de la RAE, per posar eixemples recents molt evidents, fent cas omís a les peticions que des de la nostra entitat hem fet ajuntament per ajuntament i institució per institució. Per la nostra part, si eixa és la manera en la que el PPCV defen les senyes d´identitat valencianes, sempre tindran en CCV una entitat crítica que no recolçarà mai la seua politica cultural.

4. La Comissió Conmemorativa del 30 Aniversari de la Llei de Simbols, formada entre d´atres, per representants de l´AVL, del CVC, de les universitats i de la Conselleria d´Educació, no mos pareix gens representativa del sentiment d´orgull i de la voluntat de defensa i conservació de les senyes d´identitat valencianes, donada la calitat d´ents catalanisats i manifestament pro-catalanistes de cada una d´estes institucions, per lo qual solicitarem formalment al conseller Castellano que membres de les entitats valencianistes més representatives, a banda de la presència i comisariat del sr. Decà de la RACV, formen part de dita comissió. La presència del Decà de la RACV com a únic representant de les entitats valencianistes no és condició suficient, en la nostra opinió, per a llegitimar les decissions, dictàmens o activitats de dita comissió.

lunes, 12 de mayo de 2014

Círcul Cívic denunciará este miércoles el catalanismo ante organismos educativos nacionales y Defensor del Pueblo

Representantes de Círculo Cívico Valenciano se reunirán el miércoles 14 en Madrid con un representante de la Secretaría de Estado de Educación, dependiente del Ministerio de Educación, y con el presidente del Consejo Escolar del Estado, sr. Francisco López Rupérez, con la finalidad de trasladar a estas instancias información detallada sobre el proceso de catalanización y adoctrinamiento en clave nacionalista que sufren los escolares valencianos, las actividades desarrolladas por determinados colectivos y sindicatos docentes, el problema de los contenidos tendenciosos y manipuladores de los libros de texto y los programas curriculares desarrollados en determinadas asignaturas por las editoriales, y la inacción y colaboracionismo de la administración autonómica valenciana en todo este desaguisado.

Así mismo, Círculo Cívico aprovechará para entregar al Defensor del Pueblo una denuncia que señalará a la Conselleria de Educación así como a otras administraciones públicas autonómicas, por su sistemática pasividad a la hora de hacer valer y respetar la Constitución Española, el Estatuto de Autonomía de la Comunidad Valenciana y el Estatuto Básico del Trabajador Público en lo concerniente al mencionado proceso de catalanización y adoctrinamiento en el sistema educativo autonómico valenciano, que está provocando la alienación cultural e identitaria de parte de la sociedad valenciana con la finalidad de favorecer el proceso separatista catalán y alimentar contra todo elemento la patraña de la unidad cultural, lingüística y política de la Comunidad Valenciana con Cataluña.

Sobre la documentación entregada, las impresiones recibidas por los responsables con los que mantendremos las comentadas reuniones, y las soluciones al problema que desde estas instancias se nos aporten, publicaremos la correspondiente nota de prensa.

En Valencia, a 12 de mayo de 2014.

martes, 6 de mayo de 2014

Escola Valenciana vol impondre el català en els coleges de la Valencia castellana

L´entitat filocatalanista Escola Valenciana, promotora de les trobades nacionalistes, de l´inmersió llingüística al català en els coleges valencians i de l´adoctrinament en les aules, ha propost la possibilitat d´aplicar el 25% d´hores lectives en català en la zona castellanoparlant de la Comunitat Valenciana.

És la reacció impossitiva a la sentència del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, per la qual es reconeix el dret dels alumnes de cinc centres educatius catalans de rebre el 25% d´hores lectives en castellà.

Escola propon l´erradicació total de les llínies educatives en castellà i la seua conversió en llínies d´inmersió progressiva (PIP) al català en poblacions com Buñol, Utiel, Segorbe, Villena, Orihuela, Ayora, Chiva, Pedralba, Elda, Requena o Torrevieja, a on no s´ha parlat mai valencià, i molt manco el català.

Una nova proposta de tall totalitari feta per esta entitat, que fruïx, molt al nostre pesar, d´un bon nivell d´interlocució en la consellera d´educació, María José Català (PPCV), i front a la qual Círcul Cívic presentarà en pròxims dies l´exigència de la seua desestimació a la consellera.

lunes, 5 de mayo de 2014

Valéncia, Elig, Catarroja i Onil acolliran en breu la trobada catalanista

De poc o res ha valgut l´informe sobre Escola Valenciana i les trobades catalanistes que Círcul Cívic Valencià ha presentat als nou ajuntaments governats pel "defensor de l´identitat, la llengua i la cultura valencianes" Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), o la denúncia pública del fet de que el PPCV acullga esta cerimònia de confusió i adoctrinament catalanista dirigida als escolars valencians.


En cinc d´ells, ya s´ha celebrat la trobada: 

1. Gata de Gorgos - Ana Mª Soler
2. Benicarló - Marcelino Domingo
3. Alicante - Sonia Castedo
4. La Romana - Manuel Hernández
5. San Joan d´Alacant - Manuel Aracil

Els quatre restants: Valéncia, Elig, Catarroja i Onil l´acolliran en breu:

11 de maig - ELIG - el Baix Vinalopó i el Baix Segura
17 de maig - CATARROJA - l'Horta Sur 
1 de juny - CIUTAT VELLA - Valéncia
7 de juny - ONIL - l'Alcoyà i el Comtat


Elig, Catarroja, Valéncia i Onil no han manifestat ni tantsevol l´intenció de reconéixer l´erro que supon l´acollida d´estes activitats alienants de la cultura, la llengua i l´identitat valencianes.

Per a més inri, l´alcaldessa de Catarroja es manifesta d´esta forma en el bolletí promocional de la trobada comarcal de l´Horta Sur que acollix la seua població:


Des de CCV estem intentant mantindre una entrevista personal en l´alcaldessa Soledad Ramón, sense encara resposta per la seua part.

El PPCV i els seus responsables han tornat a caure en el silenci i la complicitat en el catalanisme. Pero no patiu, estimats amics: 2015 està molt prop, i les entitats valencianistes estem prenent bona nota de totes i cada una de les vostres actuacions en este i atres temes, com la demanda del còdic ISO per al valencià, l´inacció en el tema de la definició de valencià del diccionari de la RAE, el tema de l´AVL i atres tantes qüestions que són reivindicacions del valencianisme, eixe valencianisme del qual vos erigiu falsament com a garants i defensors.

jueves, 1 de mayo de 2014

El Valéncia CF crea una app per a smartphones en català. CCV Exigix la seua correció inmediata.

Representants de Círcul Cívic es personaren ahir en les instalacions centrals del Valéncia CF per a exigir al seu president, Amadeo Salvo, i al seu director general, Lluis Cervera, la correcció inmediata al valencià de l´aplicació oficial del club per a smartphones.

Captura de pantalla de l´APP del VCF

Aprofitant l´ocasió, i llamentant l´inacció del club en ese sentit, presentàrem la 2º edició de l´informe explicatiu de com el pancatalanisme ha penetrat en l´entitat de Mestalla, i exigirem de nou per escrit a les altes instàncies del club, tal i com ferem en reunió personal en el director general sr. Cervera en juliol de 2013, la desvinculació de la politica llingüística institucional promoguda per l´administració valenciana i la catalanista Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), i la correció al valencià i a la major brevetat tant la web oficial del club, com l´app oficial per a smartphones, la rotulació de Mestalla, i tots els soports publicitaris, escrits i/o digitals de l´entitat.

Transcrivim l´escrit presentat:

A l´atenció de d. Amadeo Salvo, president del Valéncia CF
A l´atenció de d. Lluis Cervera, director general del Valéncia CF

Molts senyors nostres:

En juliol de 2013, dos representants d´esta entitat cívica i cultural, CÍRCUL CÍVIC VALENCIÀ, mantinguerem una reunió en el sr. Cervera, en la finalitat de fer arribar a l´alta instància del club un dossier en el qual s´expon l´influència del conflicte sociocultural que representa el catalanisme per a la societat valenciana, i en concret, per al Valéncia CF, i en qual es donava una bateria de propostes de solució al problema per a l´entitat.

Hui, els presentem la 2º edició de l´informe, actualisada. Mos desagrada vore que el Valéncia CF no ha posat en marcha NI UNA de les mides propostes. Pero encara mos desagrada més vore com la recent aplicació oficial del club per a smartphones està redactada en català.

EXIGIM a la direcció i presidència del club la desvinculació de la politica llingüística institucional promoguda per l´administració valenciana i la catalanista Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), i la correció al valencià i a la major brevetat tant la web oficial del club, com l´app oficial per a smartphones, la rotulació de Mestalla, i tots els soports publicitaris, escrits i/o digitals de l´entitat.

La societat valenciana, de forma majoritària, rebuja la normativa catalanista utilisada pel club, per no cenyir-se a la realitat llingüística i sociocultural dels valencians ni de la masa social de l´entitat.

És important que la societat valenciana, a través d´entitats senyeres com, en este cas, el Valéncia CF, pose fi i retrocés a la penetració del pancatalanisme i al procés de substitució llingüística i cultural al que es vol sometre al nostre Regne.


Tornem a oferir-vos l´assesorament necessari, gratuït i desinteressat, en matèria de llengua i cultura valenciana. EL Valéncia CF no té per qué plegar-se als dictats llingüístics del pancatalanisme, i com a representants de la societat civil valenciana aixina vos ho exigim.

Convidem des d´estes llínies a tota la societat valenciana a firmar la petició que hem creat en CHANGE.ORG per a demanar al Valéncia CF que abandone l´ús del català normatiu i començe a utilisar el valencià de la RACV:

https://www.change.org/es/peticiones/valenciacf-prou-de-catal%C3%A0-en-el-val%C3%A9ncia-cf-utiliseu-el-valenci%C3%A0