lunes, 30 de junio de 2014

CCV crea un gabinete gratuito de revisión de contenidos de libros de texto dirigido a las familias

La educación de nuestra infancia y juventud es de vital importancia para el futuro de la sociedad. En Círcul Cívic, preocupados por la descarga ideológica en clave pancatalanista que se realiza sobre los estudiantes desde determinados colectivos docentes a través de la asignatura de "valenciano", utilizando como medio de difusión libros de texto en los que abundan falacias, publicidad subliminal y afirmaciones de clara tendencia nacionalista, hemos decidido poner a disposición de las familias preocupadas por estos hechos un GABINETE DE REVISIÓN DE CONTENIDOS DE LIBROS DE TEXTO.

Este gabinete, de carácter gratuito, da por hecho que todos los libros de la asignatura de "valenciano" están llenos, en mayor o menor medida, de tendencia ideológica y manipulaciones en clave catalanista, a tenor del resultado del dossier elaborado por la entidad hace algunos meses, y que lleva por título "Catalanisme en els coleges valencians i els llibres de text", y de la penetración en el sistema educativo de entidades docentes y sindicatos de corte radical y alienante como Escola Valenciana, STEPV, etc.

Desde el GABINETE DE REVISIÓN DE LIBROS DE TEXTO DE CCV elaboraremos para los responsables familiares un informe detallado, página a página, de todas y cada una de las partes, temas, ilustraciones... del libro que contravengan la Constitución, el Estatut d´Autonomia y las señas de identidad valencianas, y asesoraremos e indicaremos la forma de proceder a los padres para la revocación del mismo.

Para más información al respecto, podéis contactar con nosotros a través de nuestro mail prensaccv@gmail.com

En CCV estamos trabajando también en una serie de escritos y demandas estándar que pondremos a disposición de las AMPAs y federaciones de padres de alumnos, con la finalidad de evitar que se utilice a nuestros escolares en campañas políticas, se les adoctrine en clave nacionalista o se les fuerce a asimilar conceptos falsos o tendenciosos.

Exposició de CCV en la taula redona "L´Identitat Valenciana" celebrada en Lo Rat Penat

El passat dijous 26 de juny es celebrà en Lo Rat Penat un debat - taula redona que portava per tema principal "L´Identitat Valenciana".
Les intervencions d´Alex Esteve, de PLV, d´Agustí Zacarés de Poble Democràtic, i de Ferran Chiva de CCV, foren clares, lluides, reivindicatives i directes.

Com a anècdotes destacables d´una taula redona correctament moderada pel director del Foro d´Opinió de Lo Rat Penat, Fernando Millán, el regidor socialista Savador Broseta es borrà de la convocatòria utilisant una molt rastrera excusa en un obtús intent d´embrutar l´image del recén elegit president de PLV. L´ex membre d´UV i actualment del PPCV, Alfonso Novo, a soles es dedicà a utilisar com a arguments principals les habituals consignes de partit, en la llínia de: "el PP és l´únic partit que defen l´identitat valenciana"... lo que li granjeà l´aucament del públic.

El Powerpoint en el que el president de CCV, Ferran Chiva, reforçà la seua intervenció, fon criticat per Novo, pel fet de representar "una major crítica al PP que als demés partits", en paraules del mateix Novo:

miércoles, 25 de junio de 2014

CCV participarà en el debat "L´Identitat Valenciana" en Lo Rat Penat, dijous 26 juny a les 19h, junt a PLV, PPCV i PSPV



El President i la Junta de Govern de Lo Rat Penat es complauen en convidar-vos a la taula de debat sobre el tema “L’IDENTITAT VALENCIANA”, en la qual intervindran:


D. Alfonso Novo, Regidor de l’Ajuntament de Valéncia (PPCV);

D. Salvador Broseta, Regidor de l’Ajuntament de Valéncia (PSPV);

D. Alex Esteve, President de Plataforma Valencianista (PLV);

D. Ferran Chiva, President de Círcul Cívic Valencià (CCV)



Moderarà el debat D. Fernando Millán, director del Foro d’Opinió de Lo Rat Penat.


Obrirà el debat D. Agustí Zacarés, Responsable en Cap de Poble Democràtic.

L´event es celebrarà en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat (C/ Trinquet de Cavallers, 10, Valéncia Ciutat), el dijous 26 de juny a les 19h. 


Podeu confirmar també la vostra assistència en l´event creat en Facebook: 

https://www.facebook.com/events/1444926039091017/

martes, 24 de junio de 2014

Ridícul victimisme d´ACPV davant l´ONU

Protofascistes al servici del separatisme català denunciant el supremacisme de les institucions espanyoles i valencianes. 

Era d´esperar una resposta del pancatalanisme més ranci i reaccionari representat per l´entorn d´Acció Cultural i Escola Valenciana a l´informe - denúncia pública sobre el pancatalanisme que entitats aragoneses, balears, catalanes i valencianes redactàrem de forma conjunta per a la seua presentació a les institucions europees fa unes semanes.

ACPV denuncia en un informe presentat a l´Alt Comissionat per la Defensa dels Drets Humans de l´ONU "la ideología supremacista de la que está impregnada la administración pública española, y las trabas administrativas que se ponen al uso de las lenguas cooficiales en España, para imponer el castellano".

La pataleta del moment està servida en forma de discurs victimiste, denunciant ni més ni manco que la "vulneració d´un dret humà" per part d´una organisació que es caracterisa per ser principal agent actiu del genocidi cultural i llingüístic que el nacionalisme català, el seu leit motiv principal, porta dècades perpetrant el territori valencià, que discrimina a valencianoparlants i castellanoparlants a través de l´imposició del català, i que ha estat vulnerant la llegislació audiovisual durant llustres propiciant les emissions illegals de TV3 i Catalunya Ràdio en territori valencià.

ACPV denuncia "casos d´agents policials que arriben a pegar a ciutadans per parlar en valencià, meges que es neguen a atendre a pacients valencianoparlants, o juges que deneguen a pares la custòdia dels seus fills per negar-se a parlar-los en castellà"... casos i situacions tretes de context, exagerades i vehiculades de forma tendenciosa i victimista en la finalitat de posar el valor el "principi de l´enemic únic" que enuncià el propagandista Goebbels. Un enemic únic que, en este cas, volen encarnar en les administracions públiques de "l´estat opresor i feixista". I una denúncia que, en molt alta probabilitat, ha segut sugerida i dictada per algun comissariat dependent del govern separatiste d´Artur Mas, principal patró subvencionador d´ACPV i pagarín de l´hipoteca de la sèu que l´entitat radical catalanista poseïx en Valéncia.

"L'Hispanic Society of NY a ulls d'un valencià", per Francisco Enrique Rico


Francisco Enrique Rico, membre de la Junta Directiva de Círcul Cívic Valencià, publica hui un interessantíssim artícul en el blog "Esclat de Cultura", despuix de la seua recent visita al museu de l´Hispanic Society of New York, a on fa un recorregut per l´important i ampla aportació cultural valenciana en el camp pictòric, lliterari, escultòric, ceràmic... a esta important institució encarregada del conreu de la cultura hispànica. Gràcies, companyer, per este recorregut virtual que mos has oferit:





lunes, 16 de junio de 2014

La radicalitat i tendència d´Escola Valenciana, al descobert en Barcelona

Els representants de les entitats catalanistes participants en la manifestació. Les camisetes grogues,
Escola Valenciana. El segon per l´esquerra, Vicent Moreno, president d´Escola i director del Colege
Jaume I de Catarroja.



El dissabte 14 de juny, en Barcelona, es celebrà una manifestació convocada per Òmnium Cultural, l´entitat matriu del pancatalanisme, en la qual es reivindicava l´inmersió llingüística en català com a leit-motiv principal, pero en la qual abundaren les consignes separatistes, pro "països catalans", unitat de llengües, i de desobediència i insumissió a les lleis educatives nacionals.


Un lloc, Barcelona, i una ocasió perfecta, per a contar en la presència i colaboració de l´entitat radical catalanista Escola Valenciana, una federació d´associacions comarcals valencianes formades per docents i pares d´escolars valencians que, aprofitant el meninfotisme, l´ignorància i la passivitat de la societat valenciana en certes qüestions, i l´incapacitat i carència d´iniciativa dels poders polítics valencians, es dediquen des de fa prop de tres dècades a subvertir l´identitat i l´història valencianes, a substituïr la llengua valenciana, i a alienar als jóvens valencians en benefici de la construcció del anschluss català, l´espai vital que el catalanisme necessita per a edificar l´entelequia dels "països".


Escola Valenciana és un llop disfraçat de corder: enemic del trilingüisme educatiu i de la llibertat, en tant en quant aboga per l´imposició plena del català als escolars valencians. I un agent necessari dins de les rets clientelars formades per associacions, sindicats docents, ampes i editorials, que han creat la seua estructura econòmica en base a la creació de barreres llingüístiques en clau catalana, d´utilisar les aules públiques com a tribuna d´impartició de doctrina separatista i cantera de nacionalistes, i de beneficiar-se de subvencions i ajudes públiques en base als complexos d´un PPCV incapaç de tallar en vint anys esta espiral de parasitisme i alienació.



L´envalentonament d´entitats com Escola Valenciana i les seues homòlogues catalana i balear, els fa arribar a plantejar-se qüestions com la "desobediència" a les lleis educatives nacionals (LOMCE), o el negar-se a escolarisar a chiquets (dret constitucional reconegut) si no és en una llínia d´inmersió en català, com ha segut el recent cas d´uns pares en Poble Nou de Benitachell.




¿Açò és lo que volen els valencians per als seus escolars, futur de la nostra societat? ¿Catalanisme, adoctrinament, separatisme, sucursalisme i alienació? Ni molt manco: una recent enqüesta del CIS revela que vora el 70% dels pares valencians optarien per una educació trilingüe per als seus fills, contra un 3,2% que elegirien inmersió. Escola Valenciana no és, per tant, representativa de l´inmensa majoria de la societat valenciana; lo que mos fa preguntar-mos com a entitat cívica i cultural el per qué el PPCV seguix tolerant i sufragant el nepotisme d´Escola Valenciana en l´educació que paguem tots, i, finalment, governant en benefici d´una minoria, roïdosa i manipuladora sense dubte, pero minoria al fi i al cap, en lloc de governar per a la majoria de valencians que porten vint anys refrendant els seus governs autonòmics.












CCV califica d´aberrant el foment del catalanisme per part de l´UJI

Transcrivim l´escrit presentat el divendres passat en els servicis de Rewctorat de la Jaume I de Castelló, a l´atenció del sr. Vicent Climent, rector d´esta institució educativa pública valenciana:

Des de l´entitat cívica i cultural Círcul Cívic Valencià volem mostrar la nostra disconformitat en l´acort firmat entre el rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i la Corporació Catalana de Mijos Audiovisuals, pel qual l´emissora de ràdio d´esta universitat emetrà més de cinc hores semanals de programes de Catalunya Ràdio en territori valencià, en base a la falsa unitat llingüística.

Mos pareix aberrant i inadmisible que una universitat valenciana, foro de coneiximent i cultura, es dedique a fomentar la catalanitat de la llengua i cultura valencianes, fet que implica una clara tendència política nacionalista, i a difondre continguts relacionats en dita falàcia i en una llengua, el català, que no és oficial en territori valencià, ni la seua unitat en el valencià és una qüestió admesa per la majoria de la societat valenciana.


Exigim al rector de l´UJI que no eixecute l´acort firmat en la CCMA, i que lleve inmediatament de la pàgina web de l´institució universitària el banner d´accés als continguts de Catalunya Radio i TV3 en una bandera no oficial segons l´Estatut d´Autonomia de la Comunitat Valenciana. No és de rebut que es fomente el pancatalanisme i la falàcia de la unitat de llengües des de les institucions educatives públiques valencianes.

A este respecte, CCV va a instar també a través d´un escrit a la Direcció General d´Universitats dependent de la Conselleria d´Educació, Cultura i Deport, a prendre les mides necessàries per a evitar este atac a l´identitat, la cultura i la llengua valencianes que es vol perpetrar des de una institució educativa pública com és la Universitat Jaume I. Més encara, exigirem a la Direcció General que vertebre les accions necessàries per a evitar que els rectors de les atres universitats valencianes preguen l´alienant eixemple del rector Climent.

Convidem al sr. rector de l´UJI a omplir les hores d´emissió de Vox UJI Ràdio en continguts d´autèntica vocació valenciana i/o d´interés per a la comunitat estudiantil valenciana, en lloc d´emetre, per eixemple, l´informatiu de migdia de Catalunya, de nul interés per als castellonencs.

viernes, 13 de junio de 2014

L´incultura del regidor de cultura de Castelló, @VicentSales @ppcv





El concejal de Cultura de Castellón, Vicent Sales, anunció ayer que el consistorio, en colaboración con la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), impulsará un Aula d’Interpretació de les Normes de Castelló.

Sales realizó este anuncio tras reunirse en Valencia con Ramón Ferrer, presidente de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, y Verònica Cantó, secretaria de esta institución.

Sales explicó que “se trata de un nuevo recurso cultural de gran importancia y significación, ya que la ciudad de Castellón es el lugar donde nacieron les Normes del 32, conocidas también con el nombre de nuestra ciudad”.

Des de Círcul Cívic volem enmendar la plana al sr. Sales, ya que pareix ignorar que les mal nomenades "normes de Castelló" no són més que unes bases ortogràfiques, bases que no fonamenten ni poden fonamentar una llengua, un acort de molt escàs refrendo firmat per 52 persones, sense contar en cap consens (a pesar de que des del pancatalanisme es desganyiten intentant justificar-les aduïnt que representen un ampli consens) de les entitats culturals netament valencianes, i que l´AVL diu prendre com a eixida per a normativisar la llengua... llengua que reduïxen a variant dialectal d´un tótum major com és el català.



Convidem puix al sr. Sales a llegir i firmar el "Manifest d´Insumissió a l´AVL" que vàries entitats valencianistes redactàrem i firmàrem fa uns mesos. 


És inadmisible que un regidor de cultura d´una de les capitals del Regne de Valéncia no siga coneixedor de la pròpia i verdadera història de la cultura, llengua i identitat del poble al que representa, i es pose al servici del pancatalanisme. El seu companyer de files, Gonzalo Romero, alhora president de l´Associació Cultural Cardona i Vives de Castelló, pot explicar-li a la perfecció qué són realment les "bases" a les quals vosté etiqueta de "normes", i qual és la seua finalitat real.


miércoles, 11 de junio de 2014

Alcampo no respeta el idioma ni la bandera de los valencianos

Esta es la estampa que se encuentra cualquier valenciano que acude a repostar a la gasolinera de Alcampo en el Centro Comercial Bonaire de Aldaya:




No solo se enfrentará el consumidor a la inexistencia de la rotulación en valenciano, lengua cooficial junto al castellano en la Comunitat Valenciana, sino al agravio de encontrar los carteles rotulados en catalán. Y para mayor gloria de la cadena francesa de hipermercados, los terminales de autopago del repostaje tampoco reconocen la lengua de los valencianos, el valenciano, tal y como recoge nuestro Estatuto de Autonomía, pero sí el catalán, identificado con la bandera aragonesa de cuatro palos, ninguneando una vez más la legislación valenciana y la sensibilidad de nuestra sociedad al ignorar que la bandera oficial que debería figurar es la Real Senyera, con franja azul y coronada.
Representantes de Círcul Cívic se personarán en breve en el Servicio de Atención al Cliente de Alcampo en Aldaya para interponer una queja en firme, y exigir la correción inmediata de estos agravios, explicando a los directivos de la multinacional que ésta y no otra es nuestra bandera:



Inadmisible: la Universitat de Castelló emetrà programes de Cat Ràdio a través de la seua emissora

Des de l´entitat cívica i cultural Círcul Cívic Valencià volem mostrar la nostra disconformitat en l´acort firmat entre el rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i la Corporació Catalana de Mijos Audiovisuals, pel qual l´emissora de ràdio d´esta universitat emetrà més de cinc hores semanals de programes de Catalunya Ràdio en territori valencià, en base a la falsa unitat llingüística.

Mos pareix aberrant i inadmisible que una universitat valenciana, foro de coneiximent i cultura, es dedique a fomentar la catalanitat de la llengua i cultura valencianes, fet que implica una clara tendència política nacionalista, i a difondre continguts relacionats en dita falàcia i en una llengua, el català, que no és oficial en territori valencià, ni la seua unitat en el valencià és una qüestió admesa per la majoria de la societat valenciana.

Exigim al rector de l´UJI que no eixecute l´acort firmat en la CCMA, i que lleve inmediatament de la pàgina web de l´institució universitària el banner d´accés als continguts de Catalunya Radio i TV3 en una bandera no oficial segons l´Estatut d´Autonomia de la Comunitat Valenciana. No és de rebut que es fomente el pancatalanisme i la falàcia de la unitat de llengües des de les institucions educatives públiques valencianes.

Captura de pantalla de la portada de la web de l´UJI

A este respecte, CCV va a instar també a través d´un escrit a la Direcció General d´Universitats dependent de la Conselleria d´Educació, Cultura i Deport, a prendre les mides necessàries per a evitar este atac a l´identitat, la cultura i la llengua valencianes que es vol perpetrar des de una institució educativa pública com és la Universitat Jaume I. Més encara, exigirem a la Direcció General que vertebre les accions necessàries per a evitar que els rectors de les atres universitats valencianes preguen l´alienant eixemple del rector Climent.

Convidem al sr. rector de l´UJI a omplir les hores d´emissió de Vox UJI Ràdio en continguts d´autèntica vocació valenciana i/o d´interés per a la comunitat estudiantil valenciana, en lloc d´emetre, per eixemple, l´informatiu de migdia de Catalunya, de nul interés per als castellonencs.


La web de l´Escola Oficial d´Idiomes de Castelló utilisa la bandera aragonesa


La web de l´EOI de Castelló, institució dependent de la Conselleria d´Educació, Cultura i Deport que dirigix María José Català, utilisa la bandera de les quatre barres d´Aragó per a elegir l´opció de valencià.

Des de CCV, exigim tant a Conselleria com a la mateixa EOI de Castelló respecte per les senyes d´identitat del poble valencià, per la Llei de Simbols i per l´Estatut d´autonomia, corregint a la major brevetat este desagradable erro i posant la bandera que correspon: la Real Senyera Coronada. Establim un plaç d´una semana a contar des de la publiació d´esta nota de prensa, 11 de juny de 2014, abans de interpondre la correspondent queixa al Síndic d´Agravis de la Comunitat Valenciana per ignorar la nostra petició de respecte a la llegalitat vigent i a la sensibilitat majoritària del poble valencià.

CCV protesta que l´Ajuntament de Castelló (PPCV) nomene fill predilecte al catalaniste Germà Colón

L´alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha anunciat que la Junta de Portaveus Municipals, per unanimitat, tal i com dispon el Reglament d´Honors, ha acordat iniciar la tramitació per a concedir la distinció de Fill Predilecte de Castelló al filòlec catalaniste Germà Colón.



L´expedient s´ha de redactar des de la Regidoria de Cultura, i una volta redactat, sera aprovat en Plenari Municipal. El mateix Bataller ha contactat ya en Colón per a fer-li sabedor d´esta distinció.


Des de Círcul Cívic, protestem i critiquem esta decisió municipal, considerant que, lo que la corporació municipal de Castelló, encapçalada pel PPCV del sr. Bataller, estima com a mèrits, són més be demèrits, i que persones com Colón deshonren la llengua, la cultura i l´identitat de la terra que els ha vist nàixer, i demanem la seua reconsideració al sr. Bataller i a tot el grup municipal popular, com a part d´un partit que s´ompli la boca afirmant-se com "únic garant de les senyes d´identitat valencianes", lo que no casa en absolut en la figura del sr. Colón, incansable agent del pancatalanisme. I en este sentit, representants de l´entitat presentaran un e

El sr. Colón ha desenrollat tota la seua vida personal i professional en Barcelona, i ha treballat a la soca del pancatalanisme des de l´àmbit de la romanística, especialitat de la qual és llicenciat des de 1951. 

A Germà Colón li devem obres tan "valencianes" com:
  • El léxico catalán en la Romania (1976).
  • La llengua catalana en els seus textos (1978).
  • El panorama de la lexicografia catalana (1986).
  • Problemes de la llengua a València i als seus voltants (1987).
  • El español y el catalán, juntos y en contraste (1989).
  • Estudis de filologia catalana i romànica (1997).
  • Para la historia del léxico español (2002).
  • De Ramon Llull al Diccionari de Fabra. Acostament lingüístic als monuments de les lletres catalanes (2003).

Entre els seus "mèrits", trobem, segons Wikipedia:

Se convertió en miembro de la Real Academia de las Buenas Letras de Barcelona y de la Comisión Luliana para la publicación de las obras completas de Ramon Llull. Es también miembro del consejo asesor de la colección Els Nostres Clàssics y del equipo editor de la revista Estudis de Llengua i Literatura Catalanes. Es consejero de honor de la Asociación Internacional de Lengua y Literatura Catalanas (de la que fue presidente de 1976 a 1982) y miembro numerario del Institut d'Estudis Catalans.
Le fue otorgado el Premio Sanchis Guarner de la Fundación Jaume I (1987), el Premio de Honor de las Letras Valencianas (1988), el Premio Prat de la Riba del IEC (1979), el Premio Serra d'Or (1981), la Creu de Sant Jordi (1985) y el Premio de Literatura de la Generalidad de Cataluña (1987). En 1999 recibió también la Gran Cruz de Alfonso X el Sabio.
Fue investido "Doctor Honoris Causa" de la Universidad de Valencia en 1984, de la Universidad de Alicante en octubre de 1990, de la Universidad Jaume I de Castellón y de la Universidad Autónoma de Barcelona en enero de 2003.
Ha donado su biblioteca personal (más de 20.000 volúmenes) a la Universidad Jaume I de Castellón.

Cardona Vives i càrrecs del PPCV també han protestat esta decisió:

http://www.elconfidencialautonomico.com/comunidad_valenciana/nombramiento-Castellon-catalanista-valencianistas-PP_0_2287571250.html

martes, 10 de junio de 2014

CCV vuelve a instar a Industria a triplicar la sanción a ACPV por las emisiones de Cat Ràdio


Transcribimos copia del documento con registro de entrada 9046 nº 2014904600000257 de fecha 10 de junio, en la Jefatura Provincial de Telecomunicaciones y Sociedad de la Información, dependiente del Ministerio de Industria, Energía y Turismo, por el cual reiteramos a dicho organismo oficial la insuficiencia del expediente sancionador emitido el 13 de enero de 2014 contra la entidad radical catalanista Acció Cultural (ACPV):

Desde Círculo Cívico Valenciano, asociación cívica y cultural, estimamos necesario reiterar, como ya hicimos en escrito fechado el 24 de enero de 2014, en lo concerniente al expediente sancionador SAN00206/13, dictado por el Secretario De Estado de Telecomunicaciones y para la Sociedad de la Información, con fecha 13 de enero de 2014, sobre las emisiones de Catalunya Ràdio (106.3 FM) y Catalunya Informació (87.5 FM), carentes de la correspondiente licencia administrativa de radiodifusión sonora, en la provincia de Valencia, y a tenor del listado de licencias proporcionado a nuestra entidad en fecha 2 de mayo de 2013 por el jefe del servicio de comunicación de la Dirección General de Participación Ciudadana de la Generalitat Valenciana, D. Juan Gisbert Moya, que la entidad propietaria de las instalaciones radioeléctricas, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), también es propietaria de otros dos repetidores más, emitiendo en las mismas condiciones durante 24 años y hasta el martes 21 de enero de 2014 sin las correspondientes licencias las señales de radio públicas catalanas en territorio valenciano desde estas instalaciones, ubicadas en Alicante (La Carrasqueta), en las frecuencias de FM 106.8 y 97.0, y Castellón (Monte Bartolo), emitiendo en las frecuencias 106.7 y 94.0. Estos dos repetidores no han sido incluidos en el expediente sancionador SAN00206/13, siendo únicamente mencionado en el mismo el repetidor de Sierra Perenchiza, en Valencia.




SOLICITAMOS:



Solicitamos se amplie el pliego de cargos de dicho expediente sancionador a los dos repetidores no incluidos inicialmente en el expediente (Alicante y Castellón), y no se sancione únicamente a la entidad propietaria de los equipos por la instalación sin autorización de una estación radioeléctrica, sino de tres. También solicitamos que se amplie el pliego de cargos a la utilización no autorizada de las siguientes frecuencias radioeléctricas: Valencia, 104.0 (Ontinyent), Alicante 106.8 y 97.0, y Castellón 106.7 y 94.0, de forma adicional a las ya mencionadas en el expediente: 106.3 y 87.5 en la provincia de Valencia.


El artículo 57.6 de la Ley General de la Comunicación Audiovisual establece como infracción MUY GRAVE la prestación de servicios de comunicación audiovisual sin disponer de la correspondiente licencia, tal y como ocurre en los casos que exponemos.


Esperando una pronta resolución de esta solicitud, así como las pertinentes explicaciones si fueran necesarias,



Atentamente,


En Valencia, a 10 de junio de 2014

CCV insta a Català a exigir la part valenciana de l´Archiu de la Corona d´Aragó, de l´Archivo de Salamanca, i a digitalisar per complet l´Archiu del Regne

En un escrit presentat en fecha 10 de juny de 2014, Círcul Cívic s´ha dirigit a la consellera Català en motiu de felicitar la seua decissió d´ignorar l´intent desesperat de l´Institut d´Estudis Borgians, entitat fantasma creada per la radical ultracatalanista Acció Cultural del País Valencià (ACPV), de patrimonialisar els documents vaticans dels Borja i fer, una vegada més, caixa per al catalanisme a costa de tots els valencians en nom de la cultura. L´Archiu referit té la condició de públic i Patrimoni de la Humanitat, i la titular de Cultura ya ha iniciat (segons afirma) les gestions per a portar una còpia a Valéncia.

Per a Círcul Cívic, entitat cívica i cultural que treballa per la reivindicació i posta en valor de tot lo netament valencià, és de vital importància per a la recuperació de la cultura i la consciència identitària del nostre poble que es potencie el conreu i estudi, no a soles d´esta històricament important familia valenciana, sino de qualsevol capítul de l´història i les seues circunstàncies a lo llarc dels sigles a on els valencians hem tingut un paper protagoniste o rellevant, per lo qual ESTIMEM NECESSARI DEMANAR-LI QUE:


1. Cree les condicions necessàries per a que el material borgià siga custodiat i conreat per la Secció d´Història de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), institució centenària d´interés públic que ostenta la categoria de “Real”, en la qual reconeguts erudits i professionals de l´històtia desenrollen la seua llavor cultural de forma plenament altruista, a soles per amor a la cultura valenciana.


2. Potencie les activitats, condicions i dotació econòmica de l´Archiu del Regne de Valéncia, ya que, al nostre entendre, este important Archiu guarda en ses entranyes material històric molt important, vital per a la recuperació identitària i la consciència colectiva dels valencians, i estimem que a nivell institucional no se l´està prestant el crèdit, ni els mijos, ni l´atenció adeqüada a la seua importància. Des de CCV li demanem que promoga la digitalisació integral de l´Archiu, i la creació de beques i dotacions especials per al seu estudi i investigació, que faciliten finalment el coneiximent de tots els aspectes i circunstàncies de la nostra rica història que este archiu siga capaç d´oferir a la societat.


3. Volem fer referència a la part valenciana de l´Archiu de la Corona d´Aragó que es troba en Barcelona, en mans, en la nostra opinió, i a tenor de les demostrades reiterades manipulacions i destruccions documentals, irresponsables i perilloses, més preocupades per reconstruir l´història a la seua image i semblança en la finalitat d´edificar els inexistents “països catalans” i justificar una unitat cultural i llingüística inexistents, que en la simple custòdia i estudi del material existent. Per lo qual, li demanem que promoga la recuperació de la part valenciana de l´Archiu, o lo que puga quedar d´ella.


4. No volem acabar este escrit sense fer referència a l´Archiu de la Guerra Civil de Salamanca, expoliat per la Generalidad de Cataluña, i del qual atres governs autonòmics, com el del Principat d´Astúries, ya han fet reclamació de la seua part correspondent, en la finalitat de recuperar una part de l´història recent abans de que el govern català faça desaparéixer més materials del mateix, com ha quedat demostrat pel juriste Policarpo Sánchez, president de l´associació “Salvar el Archivo de Salamanca”, en la qual Círcul Cívic manté acorts de colaboració en la seua causa.


Donada la densitat i importància dels temes tractats en este escrit, li demanem una especial atenció al mateix, i mos posem a la seua disposició per a ampliar-li personalment les peticions ací expostes.

lunes, 9 de junio de 2014

María José Català consentix que Eliseu Climent regale l´archiu dels valencians Borgia a Catalunya


El Institut Borja, entidad próxima a Acció Cultural del País Valencià, ACPV, tenía en depósito los dos millones y medio de textos, cartas o informes del gran fondo documental de la familia Borja (que gobernó Roma durante los siglos XV y principios del XVI) procedentes de los archivos del Vaticano. Y la razón del exilio que se ha consolidado esta mañana el "nulo" interés de las instituciones valencianas gobernadas por el PP por mim


ar, cuidar, divulgar y proteger un archivo tras siete años de depósito de depósito en Valencia. 

La consellería de Educación y Cultura ha comunicado que nunca han recibido ninguna petición al respecto.

La semana passada, des de CCV demanàrem a la titular de Cultura, María José Català, que iniciara les gestions per a que l´archiu documental dels Borgia passara a mans de la Secció d´Història de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana per a la seua custòdia, estudi i conreu. Petició que es pot llegir en este enllaç.

Una vegada més, la consellera ignora la cultura valenciana i les peticions de la nostra entitat, demostrant no a soles la seua indiferència cap a CCV, sino també la seua nula sensibilitat cap a la cultura i l´història dels valencians i el seu baix perfil a l´hora de prendre decissions que requerixen de determinació i premura. 

Des de CCV anem a exigir per escrit a la consellera que inicie les gestions de recuperació del archiu borgià i el pose baix custòdia de la RACV, sense perdre temps per tal d´evitar qualsevol tipo de manipulació o destrucció de documents, com ha ocorregut en els casos de l´Archiu de Salamanca o el de la Corona d´Aragó.

Per a CCV, posar l´història valenciana en mans de la Catalunya anexionista i separatista d´Artur Mas és una supina irresponsabilitat, intolerable des del punt de vista del sentit comú, i molt perillosa des del punt de vista de la ciència, la cultura i l´història.

CCV demana respecte per la paraula valenciana "bellea" a la Federació de Fogueres d´Alacant

Transcrivim l´escrit remés per Círcul Cívic a la Federació de Fogueres de Sant Joan d´Alacant, demanant respecte per la tradicional i molt valenciana denominació de "Bellea del Foc" per a les Regines d´esta representativa festa del folclore alacantí i valencià.

Estimados sres. de la Federació de Fogueres de Sant Joan:

Desde Círcul Cívic Valencià nos ponemos en contacto con uds. de nuevo para hacerles saber nuestro malestar al respecto del cambio de denominación que han realizado en su web oficial donde han sustituido la tradicional y valenciana denominación de Bellea por el de su equivalente catalana Bellesa. Como uds. bien saben, las Fogueres utilizan un sinfín de palabras valencianas, entre ellas ninot, plantà, mascletà, cremà, barraca, coca en tonyina, bacores, foguera, Bellea... En su caso, y como garantes de las tradiciones alicantinas, deberían ser más escrupulosos si cabe en este tipo de temas. 

Adjunto les remitimos versión en PDF del informe recientemente emitido por la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana que trata precisamente del uso de la expresión "Bellea del Fòc". También pueden acceder al mismo directamente desde la web oficial de la RACV (llenguavalenciana.com) o pinchando en el siguiente enlace, que esperamos encuentren tan interesante como lo hemos encontrado nosotros:


 
Al respecto del uso apropiado del término Bellea, hemos estado consultando hemerotecas de los periódicos más importantes de la ciudad de Alicante y nos alegra ver que ellos siguen utilizando el término valenciano, Bellea. Además, buscando información en internet hemos encontrado numerosas imágenes en las que aparece la denominación Bellea, algunas de las cuales datan de fechas tan lejanas como 1933, las cuales adjuntamos también.








Les agradeceríamos tuvieran a bien el corregir este error en su web oficial así como recomendarles el uso de Bellea en sucesivas ocasiones y acontecimientos y no se dejen arrastrar por la nueva moda catalanizadora que ha surgido en los últimos años en la Comunidad Valenciana.

Quedamos a la espera de su respuesta y nos ponemos a su disposición para cualquier tipo de futura colaboración entre nuestras entidades, así como desearles que disfruten mucho durante los días de celebraciones de las Fogueres y que todos los actos se desarrollen de la mejor manera.

Un afectuoso saludo,

Circul Civic Valencià



L´entitat radical ACPV reivindica en Algemesí el "dret a decidir" de Catalunya

L´entitat filocatalanista radical Acció Cultural (ACPV), reivindicà ahir dumenge en Algemesí el "dret a decidir" del seu far i centre de l´univers, Catalunya, a la qual anexionarien cegament el Regne de Valéncia.

Per a la seua reivindicació, utilisaren una de les expressions folclòriques més valencianes: la Moixaranga (que no "muixeranga").

"Per la llengua i la cultura", referències al dialecte occità parlat en Catalunya
i a la cultura construïda a partir de l´usurpació i l´imagineria nacionalista.

Des de CCV, no arribem a entendre com ajuntaments valencians i associacions culturals folclòriques valencianes es presten a acollir i participar en estes demostracions d´alienació identitària i cultural, emulacions d´imbecilitat i campanyes antivalencianes organisades per les sucursals del pancatalanisme més ranci, irracional i protofasciste.

sábado, 7 de junio de 2014

Círcul Cívic insta a María José Català a que Cultura es faça càrrec dels documents sobre els Borgia

La noticia és la següent:

Los documentos sobre los Borja se irán de Valencia, por el «desinterés institucional». Son más de dos millones y medio de escritos relativos a la familia procedentes del Archivo Secreto del Vaticano

El Institut d'Estudis Borgians ha anunciado que los más de dos millones y medio de documentos relativos a la familia de los papas Borgia procedentes del Archivo Secreto del Vaticano "se irán de Valencia", donde se encuentran depositados desde el año 2007, a causa del "desinterés de las instituciones".

Hasta el momento, se custodian en el Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC). El instituto recuerda que entre la abundante documentación que guarda, hay material sobre los papados completos de los valencianos Calixto III y Alejandro VI. La mayoría de esta documentación es "inédita y su estudio permitiría conocer definitivamente las características más importantes de esta familia valenciana universal", subrayan desde la entidad.

"Los archivos vaticanos se encuentran en poder del Instituto Borja desde noviembre de 2007, cuando fueron entregados en una ceremonia donde participaron, entre otros, Luca Carboni, secretario del Archivio Segreto Vaticano, y Jaime de Marichalar, entonces presidente de la Fundación Winterthur, que patrocinó la adquisición".

Pero, "tras siete años de dirigirse ininterrumpidamente a las instituciones valencianas para que colaboraran en el estudio de estos fondos, sin haberse obtenido ni una respuesta positiva, el Institut d'Estudis Borgians ha decidido que los fondos vaticanos abandonarán Valencia para ir a otro lugar, donde sí puedan ser estudiados".

El fondo documental, según se detalló en el momento de su llegada a la capital valenciana, está integrado por cientos de miles de documentos de más de cinco siglos de antigüedad que reúnen la información disponible en el Vaticano sobre los pontificados de Calixto III y Alejandro VI.

Un equipo de trabajo del Institut d'Estudis Borgians trabajó en la digitalización y ordenación de los fondos desde que en 2002 se firmó un acuerdo que suponía que, por primera vez, el Vaticano aceptaba facilitar esta información inédita.

Sacar a la luz

Se trata fundamentalmente de documentación de carácter burocrático que servirá para "arrojar luz" a la historia de la poderosa familia Borgia, sin la cual no se puede entender el devenir de la Europa Moderna.

Entre el material digitalizado --que se entregó en Valencia en alrededor de 500 volúmenes (unos 300 dedicados a los 11 años de papado de Alejandro VI, desde 1492 a 1503, y más de 150 a los tres, de 1455 a 1458, de Calixto III) destacan materiales referidos a aspectos poco investigados sobre los dos pontífices, como su labor en el plano espiritual, siempre en un segundo lugar por las intrigas políticas; su entorno cardenalicio, compuesto por los hombres que les acompañaron desde tierras valencianas y que desempeñaron un papel clave en la corte papal, cómo administraron la economía de la Santa Sede, o su labor de mecenazgo.


Otros de los documentos que se pueden encontrar en este archivo son las famosas bulas de Alejandro VI por las que se concedían a los reyes de Castilla y Aragón las tierras descubiertas más allá del Atlántico a condición de que fueran evangelizadas; las cartas privadas de Alejandro VI y sus hijos; testimonios escritos que dan cuenta de la compleja política internacional que mantuvo este Papa, oscilando siempre entre las dos potencias de la época, España y Francia, o la apasionada voluntad de Calixto III a favor de la Cruzada.

Des de Círcul Cívic no entenem les circunstàncies que han permés en son dia que l´Institut d´Estudis Borgians, una entitat fantasma creada ad hoc dins de l´entramat pseudo-cultural i ultracatalanista d´Eliseu Climent i Acció Cultural del País Valencià (ACPV), es faça propietari d´un fons documental vaticà que és patrimoni històric i cultural del Poble Valencià, i que hauria d´obrar en poder de les institucions culturals públiques valencianes per a la seua custòdia, digitalisació i investigació.

Instem a la titular de Cultura de la Generalitat Valenciana, María José Català, a crear les condicions necessàries per a que el material borgià permaneixca en Valéncia, siguent custodiat per la Secció d´Història de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) per al seu conreu, estudi i exposició, en lloc de permetre que obre en mans d´una entitat anti-valenciana i constructora dels inexistents països catalans, que amenaça en portar-se el fons documental borgià "a un lloc en el que siguen estudiats", en tota probabilitat Catalunya, a on acolliran en avidea i gran interés qualsevol documentació històrica que els permitixca apropiar-se de un atre capítul del nostre patrimoni històric i cultural en la finalitat de sesgar-lo al seu antoix, al més pur "Bofarull Style".

lunes, 2 de junio de 2014

Círcul Cívic, Palma Dorada al Valencianisme 2014 otorgada pel GCI Tonico Sansano d´Elig

En una impecable gala organisada pels amics del Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano Mora d´Elig en La Llonja Altabix de la ciutat, el dissabte 31 de maig es lliuraren les Palmes Dorades 2014.

Les Palmes Dorades, que enguany complixen la seua XXXIV edició, són otorgades pel GCI Tonico Sansano Mora d´Elig des de 1980 a personalitats i entitats del Regne de Valéncia, en reconeiximent als seus merits socials i culturals, i a les trayectòries desenrollades en pro de la cultura, l'identitat autòctona, la llengua, l'història, l'investigació, el moviment cívic, la societat, la lliteratura, l'associacionisme jovenil... en definitiva, pel seu intens i demostrat valencianisme. 


PALMA DORADA AL SEU VALENCIANISME, AUTONÒMICA COLECTIVA 2014 A L'ENTITAT CÍRCUL CÍVIC VALENCIÀ: 


En reconeiximent a la seua intensa activitat cívica, 

a la seua gran llavor, 

a la seua trayectòria destacada en la promoció de tot lo valencià i autòcton, especialment en la llengua, historia, cultura i tradicions valencianes,


per la seua numerosa, multicolor, destacada i magnífica participació en la processó del 9 d'Octubre, 

per les seues campanyes socials i ciutadanes en els municipis del Regne de Valéncia per l'eliminació del terme pancatalaniste ' país valencià ', 

per les seues iniciatives en defensa de la normativa autòctona d'El Puig, 

per solicitar a la RAE el reconeiximent del valencià com a llengua, 

per les seues gestions contra la destructiva gestio de l'AVL, 

... entre moltes atres activitats.


Des d´estes llinies, aprofitem per a felicitar efusivament de nou als restants guanyadors de la Palma Dorada 2014, els nostres amics de Plataforma Valencianista (PLV) i Joan Culla, als quals volem i valorem per la seua entrega i compromís en tot lo valencià. També enviem la nostra felicitació als premiats pel seu ilicitanisme: la reconeguda cuinera Susi Díaz, l´Orquesta Sinfònica Ciutat d´Elig i la cantant Sarah Ramos.

Li pese a qui li pese, el treball de CCV ha sigut mereixedor d´este reconeiximent, el més antiu i prestigiós del valencianisme. Aquells que critiquen gratuïtament i ningunejen el nostre progrés i la nostra desinteressada llavor de defensa i reivindicació cívica, i no admitixen ni reconeixen l´èxit de les nostres campanyes i activitats, demostrant un total desconeiximent i despreci del nostre esforç, mos donen més impuls per a seguir practicant un valencianisme inteligent, obert al diàlec, predispost a la colaboració i la unió, un valencianisme obert i reflexiu que es reivindica directament en el cor dels problemes, un valencianisme transparent, pràctic i que vela pels interessos generals de la societat valenciana en la defensa de l´identitat del nostre poble, per damunt d´ideologies i personalismes.