jueves, 16 de octubre de 2014

Círcul Cívic exigix a Mª José Català la revisió i retirada de llibres de text de "valencià" en doctrina catalanista

Català i Fabra, en amics d´Escola Valenciana
Escola Valenciana, manifestant-se en Catalunya
a favor de l´inmersió.

La manifesta deixea de funcions de la consellera d´educació, Mª José Català, i l´excesiva tolerància i permissivitat cap a les contrastades i mil vegades públicament denunciades pràctiques d´adoctrinament en clau nacionalista catalanista que patixen els alumnes dels coleges i instituts valencians.

Tònica habitual en els llibres de "valencià", falsificar
l´història i la realitat del poble valencià.
Des de l´inici del present curs escolar, fa poc més d´un mes, i a través de la campanya i web NoMeAdoctrines.es #NoMeAdoctrines ,presentada públicament per esta entitat en la primera semana de setembre en el saló d´actes de l´hotel Renasa de Valéncia, les denuncies i eixemples de pràctiques adoctrinadores per part de membres del cos docent, aixina com les mostres de llibres de text i materials escolars plens de càrrega ideològica catalanista han segut tònica habitual per part de Círcul Cívic en els seus perfils socials.



Material escolar utilisat en Burjassot
La consellera Català, tal volta més preocupada per la sucesió en el lliderage del seu partit i per postular-se com a candidata electoral a la Generalitat en 2015, molt llunt de mostrar interés per esta preocupant qüestió per a numerosos pares i alumnes, aixina com per a entitats i colectius que, com Círcul Cívic, mos resistim a que el sistema educatiu siga instrumentalisat com a cantera electoral catalanista i vomitori ideològic d´un sector del professorat que actua com a agent llingüístic, polític i cultural del pancatalanisme, seguix mantenint un perfil totalment baix en l´asunció de les seues funcions, i ignorant el problema real que representen estes pràctiques en el sector educatiu, la seua principal competència.

Des de Círcul Cívic, per tant, EXIGIM a la consellera Català que pose urgentment en funcionament una Inspecció Escolar que examine en detall i profunditat cada u dels llibres i materials escolars de l´assignatura de "valencià", i que ordene la retirada inmediata de tots i cada u dels llibres que atenten contra els principis constitucionals, estatutaris, de llibertat, veracitat històrica i identitària de l´alumnat i de tota la societat valenciana en general. 

Agenda escolar distribuïda per l´Ajunt. d´Onda (PPCV)
No volem ni creguem excuses, consellera: el Govern Foral del Regne de Navarra ha retirat recentment vint i dos llibres de text d´euskera per no respectar la realitat històrica, cultural, territorial i institucional de Navarra. El mateix Departament d´Educació del Govern de Navarra desenrolla des de fa anys, dins del seu Plan Estratégico del Servicio de Inspección Educativa, la llabor de control dels llibres de text. Una llabor que vosté declina realisar, mostrant, com hem dit adés, una deixadea de funcions lamentable, i un inexistent nivell de compromís en l´Estatut, la Constitució, i l´identitat del poble valencià.

Celebrant el 9 d´Octubre en un colege de Valéncia
Esperem la seua reacció en la major celeritat i sentit de l´urgència. En cas de no observar per la seua part una resposta possitiva a solucionar este problema de greu calat, mos vorem abocats a prendre mides de major repercusió social i mediàtica: organisar movilisacions ciutadanes, exigir la seua dimissió, i portar el problema als mijos de comunicació nacionals.




Llectura obligatòria per a alumnes de bachillerat


"Enllaçats per la llengua", campanyes polítiques en chiquets
i en hores lectives. Colege de Catarroja.

Joan Fuster, introductor del catalanisme,
tractat com a adalit cultural i ideològic.

Les universitats, plenament politisades.


Círcul Cívic participa el dissabte 18 d´octubre en la II Fira d´Entitats Cíviques i Culturals Valencianistes

Les entitats cíviques i culturals valencianistes celebren este dissabte 18 d'octubre la "II FIRA D' ENTITATS VALENCIANISTES" que tindra lloc en l'explanada exterior de la Plaça de Bous de la Ciutat de Valéncia, des de les 11h del matí fins les 20h de la vesprada. Esta fira o mostra-exposició és la segona que se celebra, i a l'igual que la primera edició, que resultà un èxit de participació i de públic, està organisada per les entitats Plataforma Valencianista PLV i Círcul Cívic Valencià, abdós recentment guardonades en la Palma Jovenil i la Palma Dorada al Valencianisme del Grup Cultural Ilicità "Tonico Sansano".

En esta ocasió, s'ha superat el número de participants respecte a la primera edició. Participaran en els seus stands i expositors, varies entitats, associacions, empreses i particulars autorisats de tota la Comunitat Valenciana. Majoritariàment seran entitats culturals, gremials, cíviques i socials, ademés d'editorials en valencià i empreses d'informàtica, merchandising o artesania. Els participants mostraran els productes autòctons de la seua localitat d'orige, la seua producció lliterària, la seua activitat empresarial o faran promoció de la cultura i de les campanyes cíviques per la defensa i posta en valor de l´identitat valenciana. Els participants son:
- Lo Rat Penat
- Secció de Llengua i Lliteratura de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana
- Institut d´Estudis Valencians
- El Piló de Burjassot
- Patronat de la RACV
- Associació d´Escritors en Llengua Valenciana AELLVA
- Grup d´Acció Valencianista GAV
- Plataforma Valencianista PLV
- Círcul Cívic Valencià CCV
- Rogle Constantí Llombart
- Convenció Valencianista
- Junts Front a l´AVL
- Onda Valencia TV (Onda Fallera)
- Joventuts del GAV
- Círcul Jove
- Regne de Valéncia Gais i Lesbianes
- ValenciaEnCasa.com
- Software Valencià
- Ateneu Mercantil de Valéncia
- Cardona i Vives de Castelló
- Grup Cultural Ilicità "Tonico Sansano"
- Grup de Dònes Valencianes
- Grup Cultural Multidisciplinar Mistium
- Amics de Vicent González Lizondo
- Mestres Campaners de Valéncia
- Campaneros Artesanos Ibéricos
- TIDERTV-Comunicación, Tiempo de RTV.
- Seguidors de la Mare de Deu dels Desamparats.
- Polseres valencianes Mar Ramos
- Llum i Claritat
- Zeladors del Regne de Valéncia
- Editorial Gom Llibres
- Pedacitos en mis manos
Algunes d'estes entitats fruïxen dún gran prestigi social, són històriques en mes de 75 anys de trayectòria, d'Interés Social i Utilitat Pública, com per eixemple:  LO RAT PENAT, la SECCIÓ de LLENGUA i LLITERATURA de la REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA, l'ATENEU MERCANTIL DE VALÉNCIA  o l'INSTITUT D´ESTUDIS VALENCIANS.

lunes, 6 de octubre de 2014

Círcul Cívic y Plataforma Valencianista convoquen a la societat valenciana a la #MareaBlava del #9dOctubre




Les entitats cíviques i culturals Círcul Cívic Valencià i Plataforma Valencianista organisen per segon any una Marea Blava ciutadana en la Processó Cívica del 9 d´Octubre, a la qual s´han adherit de nou atres associacions de l´entorn valencianiste, aixina com ciutadans particulars, estudiants, i families sanceres que volen participar d´esta jornada de festa i reivindicació.


La Marea Blava és un acte de lliure adhesió, obert a tota la societat valenciana, de caràcter festiu, de celebració de la valencianitat i homenage a la Real Senyera, pero alhora de reivindicació d´unes politiques culturals, identitàries i educatives fidels a les senyes d´identitat valencianes i no politisades en clau pancatalanista.

 El punt de trobada de tots els valencians que vullguen compartir esta jornada festiva i reivindicativa en les principals entitats valencianistes sera la plaça de l´Ajuntament de Valéncia, a partir de les 11h, enfront del balcó principal de l´Ajuntament, lloc des del qual partirà la comitiva blava, portant Reals Senyeres i pancartes reivindicatives:






En paraules dels organisadors, la celebració de la Marea Blava és un festeig cívic conjunt del dia de tots els valencians, ple de cariu reivindicatiu per a mostrar a tota la clase politica valenciana el desacort de la majoria de la societat valenciana en unes actituts i politiques que seguixen alimentant el problema sociocultural del catalanisme, l´alienació de la nosta joventut, i la pèrdua de la consciència i identitat colectives del poble valencià a tots els nivells.


La Marea Blava contarà, a banda de les camisetes blaves, en el repartiment de 10.000 follets informatius al públic assistent a la Processó Cívica, 20.000 pegatines reivindicatives en forma de cor en la Real Senyera, i una colla de dolçainers que animarà la marcha de les entitats cíviques durant la Processó.


La Marea Blava recorrerà des de la plaça de l´Ajuntament pel carrer Sant Vicent fins a la plaça de la Reina, i posteriorment a la parada pel Te Deum en la Catedral, proseguirà pel carrer de la Pau fins la plaça d´Alfons el Magnànim, a on es cantarà l´Himne Regional davant l´estatua de Jaume I, i finalisarà de nou en la plaça de l´Ajuntament per a fruïr de la mascletà, posteriorment al recorregut de tornada pel carrer Pintor Sorolla - Barques.

Durant el recorregut, els organisadors i participants també informaran al públic assistent de la II Fira d´Entitats Cíviques i Culturals Valencianistes que es celebrarà durant la jornada del 18 d´octubre en l´explanada principal de la plaça de bous de Valéncia - carrer Xàtiva, en la qual participen més de 30 entitats valencianistes, empreses i particulars, i en la qual les associacions participants informaran i faran particip a la societat valenciana de les seues activitats culturals, cíviques, formatives i campanyes ciutadanes.

Els últims anys estem observant com creix i guanya espai un valencianisme viu, actiu i reivindicatiu, que a base d´imaginació, coordinació i treball està conseguint vertebrar de nou el moviment sociocultural valencianiste, que la veu majoritària de la societat valenciana torne a escoltar-se en les altes instàncies politiques, i que la defensa de la valencianitat torne a brollar, tot sense cap tipo d´ajuda econòmica més allà de l´autofinanciació, les bones idees i l´entusiasme de les persones i entitats que, de forma desinteressada i responsable treballen per la revitalisació del teixit associatiu i de la reconstrucció del valencianisme des de postulats d´inteligència estatègica, pluralitat, aperturisme i servici a la societat.