sábado, 31 de enero de 2015

Enhorabona Curva Nord @CN10_VCF / Enhorabuena Curva Nord

Curva Nord



La Curva Nord, una de les entitats més conegudes de totes les que animen al Valencia CF, ha anunciat que d'ara en avant inclourà en sos comunicats la llengua valenciana, a part de l'espanyola i l'anglesa. Per a la llengua valenciana anunciaven en son comunicat que seguiran la normativa vigent  de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. RACV.

En un comunicat oficial han indicat que esta iniciativa aplega gràcies a un acort de colaboració celebrat en les entitats Círcul Cívic Valencià, Plataforma Valencianista i Junts Front a la AVL. La Curva Nord considera que “front a la AVL, estes entitats realisen una gran llabor per la defensa de la cultura, de la llengua i de l'identitat valencianes”.

“Esta colaboració en la RACV servix per a conseguir un Valéncia CF millor, un Valencia CF que estiga al costat de la seua afició, la que realment vol este club, la que és propietaria d'un sentiment que està pròxim a complir 100 anys d'història”.

En este comunicat, feliciten a la RACV per la celebració del seu I centenari. “Felicitar-la pel seu centenari que se celebra a lo llarc d'este any 2015 i reiterar la nostra predisposició a ajudar a esta entitat defensora de la cultura valenciana en tots aquells punts que precise”.

A pesar de que las crítiques de varis sectors no s'han fet esperar, en els consabuts “espanyolistes, feixistes, i demés bogeries” que en CCV estem tan acostumats a escoltar, la Curva Nord s'ha refermat en que és tracta d'una entitat “apolítica, independent de qualsevol ideologia o partit polític”, ademés, de condenar las conductes radicals, xenòfobes, racistes i homòfones.

“La millor manera de potenciar els sentiments nets d'amor a uns colors i a una cultura com la nostra és l'animació pacífica a través de la potenciació de la llengua valenciana, estàndart que és l'essència de lo que representa el poble valencià i per afegiment, lo que és el Valéncia CF”.

CCV vol donar les gràcies a totes les persones que han fet esta unió per a defendre una cosa que no deuríem, puix per dret nos pertany. Sense cada una de les persones implicades en treballar desinteressadament per la nostra terra, costums, tradicions, llengua…tot açò no seria possible

¡Gràcies a tots!
¡Amunt Valéncia! ¡Vixca Valéncia!

Twitter : @CCivico_val
 Círcul Cívic Valencià

Curva Nord

La Curva Nord, una de las conocidas entidades que animan al Valencia CF, ha anunciado que a partir de este momentos incluirá en sus comunicaciones la lengua valenciana, a parte de la española y la inglesa. Para la lengua valenciana anunciaban en su comunicado que seguirán la normativa de la Real Academia de Cultura Valenciana –normes d’El Puig-.

En un comunicado oficial han indicado que esta iniciativa llega gracias a un acuerdo de colaboración celebrado con las entidades del Círculo Cívico Valenciano, Plataforma Valencianista i Junts Front a l’AVL. La Curva Nord considera que “frente a la AVL, estas entidades realizan una gran labor en la defensa de la cultura, de la lengua y de la identidad valencianas”

“Esta colaboración con la RACV sirve para conseguir un Valencia CF mejor, un Valencia CF que esté al lado de su afición, la que realmente quiere este club, la que es propietaria de un sentimiento que está próximo a cumplir 100 años de historia”, aseguran los miembros de la Curva Nord.

En su comunicado, felicitan a la RACV por la celebración de su centenario. “Felicitarla por su centenario que se celebra a lo largo de este año 2015 y reiterar nuestra predisposición a ayudar a esta entidad defensora de la cultura valenciana en todos aquellos puntos que precise”

A pesar de que las críticas de varios sectores no se han hecho esperar, con los consabidos “españolistas, fachas, y demás tonterías” que en CCV estamos tan acostumbrados a escuchar la Curva Nord ha hecho hincapié en que se trata de una entidad “apolítica, independiente de cualquier ideología o partido político”, además, de condenar las conductas radicales, xenófobas, racistas u homófonas. 

“La mejor manera de potenciar los sentimientos limpios de amor a unos colores y a una cultura como la nuestra es la animación pacífica a través de la potenciación de la lengua valenciana, estandarte que es la esencia de lo que representa el pueblo valenciano y por añadidura, lo que es el Valencia CF”
CCV quiere dar las gracias a todas las personas que han hecho esta unión respecto a defender algo que no deberíamos, pues por derecho nos pertenece. Sin cada una de las personas implicadas en trabajar desinteresadamente por nuestra tierra, costumbres, tradiciones, lengua…todo esto no sería posible.

¡Gracias a todos!
¡Amunt Valencia! ¡Vixca Valencia!

Twitter : @CCivico_val
 Círculo Cívico Valenciano

¡Fins ací hem arribat! / ¡Hasta aquí hemos llegado!



Maria Vicenta Crespo Dominguez, naixcuda en Beniarrés, llicenciada
en filologia hispànica i socialista a la que deu haver-se-li oblidat lo que va estudiar, ha soltat lo següent en Les Corts Valencianes i s'haurà quedat tan ampla faltant el respecte i burlant-se dels millons de valencians que utilisem a diari el valencià: ni més ni manco ha dit que “la AVL naixqué del consens per a garantisar la pau llingüística i que ara s'ha trencat definitivament” i s'atrevix a fer esta pregunta: ¿Pretenen matar la AVL per a oficialisar l'argot que un grup de fanàtics nomenen el nostre valencià? 

Sra. Crespo ¡lo de senyora ho deixarem per considerar-nos molt més educats que vosté! Una cosa és que s'insulten entre vostés dins de les Corts, perque és lo millor que saben fer els polítics, pero l’agravi que ha causat als valencians que no acaten la AVL no li’l anem a passar per alt. ¡N'hi ha que tindre falta de cultura per a nomenar argot a la llengua d'Ausias March, Joanot Martorell, Isabel de Villena, i la de tants històrics i ilustres escritors del nostre Sigle d'Or de la Llengua Valenciana!

Des de Círcul Cívic Valencià li demanem una rectificació i que demane disculpes públiques al poble valencià. Perque ni som fanàtics ni parlem un argot nomenat valencià, no senyora, som persones valencianes que parlem la llengua valenciana i ni vosté ni ningú ha de creure’s en el dret de poder denigrar-nos per no compartir els dictats de la catalana AVL que li recorde, se nos impongué a la força. I que per nassos els nostres fills han d’escriure en l’escola, pero mai fòra d’ella. 

Insultar d’eixa forma a millons de valencians que parlem una llengua que no és la catalana que defén la AVL i que ni sentim ni sentirem com a nostra és de lo més violent que hem llegit, s’ha posat vosté el llistó molt alt per a poder ser superada per les folleries que escoltarem d’ací a maig. A lo manco esta colla de fanàtics, com s'atrevix vosté a definir a la majoria del poble valencià, sabem qui som i d'a on venim i a on volem anar ¿Pot dir vosté lo mateix?

Més perles de la “senyora Crespo” https://www.youtube.com/watch?v=asFatGV4RAc

No es conformarem en res que no siga que demane disculpes públicament, puix no som fanàtics ni parlem un argot, ni tolerem que nos ultrage per no voler parlar l’imposta llengua catalana de la AVL.

¡Som valencians i parlem valencià!

Twitter : @CCivico_val

 Círcul Cívic Valencià


María Vicenta Crespo Domínguez, nacida en Beniarrés, licenciada en filología hispánica y socialista a la que debe habérsele olvidado lo que estudió, ha soltado lo siguiente en Las Cortes Valencianas y se habrá quedado tan ancha faltando el respeto y burlándose de los millones de valencianos que utilizamos a diario el valenciano: ni más ni menos ha dicho que "la AVL nació del consenso para garantizar la paz lingüística y que ahora se ha roto definitivamente" y se atreve a hacer esta pregunta: ¿Pretenden matar la AVL para oficializa la jerga que un grupo de fanáticos nombran nuestro valenciano?

Sra. Crespo ¡lo de señora lo dejaremos por considerarnos mucho más educados que usted! Una cosa es que se insulten entre ustedes dentro de las Cortes, porque es lo mejor que saben hacer los políticos, pero el agravio que ha causado a los valencianos que no acatan la AVL no se lo vamos a pasar por alto. ¡Hay que tener falta de cultura para nombrar jerga a la lengua de Ausias March, Joanot Martorell, Isabel de Villena, y la de tantos históricos e ilustres escritores de nuestro Siglo de Oro de la Lengua Valenciana!

Desde Círculo Cívico Valenciano le pedimos una rectificación y que pida disculpas públicas al pueblo valenciano. Porque ni somos fanáticos ni hablamos una jerga llamada valenciano, no señora, somos personas valencianas que hablamos la lengua valenciana y ni usted ni nadie se debe creer en el derecho de poder denigrarnos por no compartir los dictados de la catalana AVL que le recuerdo,  se nos impuso a la fuerza. ¡Y qué por narices nuestros hijos deben escribir en la escuela, pero nunca fuera de ella!

Insultar de esa forma a millones de valencianos que hablamos una lengua que no es la catalana que defiende la AVL y que ni sentimos ni sentiremos como nuestra es de lo más violento que hemos leído, se ha puesto usted el listón muy alto para poder ser superada con las estupideces que escucharemos de aquí a mayo. Al menos esta pandilla de fanáticos, como se atreve usted a definir a la mayoría del pueblo valenciano, sabemos quiénes somos y de dónde venimos ¿Puede decir usted lo mismo?

Más perlas de la "señora Crespo" https://www.youtube.com/watch?v=asFatGV4RAc

No nos conformaremos con nada que no sea que pida disculpas públicamente, pues no somos fanáticos ni hablamos una jerga, ni toleramos que nos ultraje por no querer hablar la  impuesta lengua catalana de la AVL.

¡Somos valencianos y hablamos valenciano!

Twitter : @CCivico_val

 Círculo Cívico Valenciano

viernes, 30 de enero de 2015

La pancatalanista i traïdora "escola valenciana" / La pancatalanista y traidora “escola valenciana”


Escola valenciana, o lo que és lo mateix, l'entitat que defén que els valencians parlem català, que infecta als nostres menuts en l'educació dins dels coleges en la fastidiosa unitat de la llengua, que a sos pares els amenaça de forma molt sotil per a que callen o sos fills si protesten seran apartats, rebujats i objecte de burles. Eixa associació que vol fer creure als pares que són uns incults i que ells són posseïdors de la veritat divina marcada per catalunya i el seu malalt anhel de anexionar la Comunitat Valenciana i més territoris per a formar el grandiós imperi català en el nom de “països catalans” , eixe imperi que promet una vida en treball per a tots, sense corrupció política, sense castellà, sense Espanya, en una llengua que tots parlaran com si de robots es tractara, a on tots seran molt cults i no se quantes follies més. ¡Eixa “escola valenciana” és deslleal als valencians!


Per cert, menten més que respiren, per si als pares els interessa informar-se de la veritat i deixar ya les pors, haurien de saber que; “escola valenciana” no seria ningú si li tallaren les subvencions de diners públics que arriben des de catalunya per a menjar la testerola i intentar adoctrinar a alacantins, castellonencs i valencians. 

Són com una secta de les películes -”Vine en nosatros, som l'única veritat i la salvació de Valéncia front als espanyolistes”- ¡Ya està be de fer teatre! 

Imaginen vostés si fan be el seu treball catalanisador que ara opten a un premi en Catalunya “pel seu treball pel català”. En concret opten al premi “que distinguix a l'associació que més ha treballat per la llengua catalana” que s'entregarà el pròxim 12 de febrer en Barcelona. ¿Per qué una associació de Valéncia, que està dins de l'educació dels nostres chiquets, que treballa en territori de la Comunitat Valenciana opta a un premi per treballar per una llengua aliena? Jugen vostés mateixos i no perguen detall des d'a on els apleguen els diners per a poder treballar tant i tant be pels interessos catalans en la nostra terra.

Artur Mas, o lo que és lo mateix, la Generalitat Catalana, li otorgà en el primer trimestre de 2014 ajudes a “escola valenciana” per un montant de 110.000 euros, 102.900 en 2013 i 193.500 en 2011 ya veuen vostés de qué viu “escola valenciana”, d'eixos diners i de la promesa d'incorporar a la Comunitat Valenciana en el procés secessionista català, per al qual necessita anexionar la nostra terra i al qual “escola valenciana” està més que disposta a contribuir. ¡Ningú ven duros a pessetes!

“Escola valenciana” té com a única missió traïcionar i malvendre la nostra terra, cultura, costums i llengua com si fora d'ells i els demés no fórem valencians ni tinguérem els mateixos drets de decidir. ¿A quí o quant han preguntant a la societat valenciana si volem ser catalans i deixar de ser valencians i espanyols? 

¡Som valencians i parlem valencià!

Círcul Cívic Valencià




Escuela valenciana, o lo que es lo mismo, la entidad que defiende que los valencianos hablamos catalán, que infecta a nuestros hijos con la educación dentro de los colegios con la dichosa unidad de la lengua, que a los padres los amenaza de forma muy sutil para que callen o sus hijos, si protestan serán apartados, rechazados y objeto de burlas. Esa asociación que quiere hacer creer a los padres que son unos incultos y que ellos son poseedores de la verdad divina marcada por Cataluña y su enfermo anhelo de anexionar la Comunidad Valenciana y más territorios para formar el grandioso imperio catalán con el nombre de "países catalanes ", ese imperio que promete una vida con trabajo para todos, sin corrupción política, sin castellano, sin España, con una lengua que todos hablarán como si de robots se tratara, donde todos serán muy cultos y no sé cuantas locuras más. ¡Esa "escuela valenciana" es desleal a los valencianos!


Por cierto, mienten más que respiran, por si a los padres les interesa informarse de la verdad y dejar ya los miedos, deberían saber que; "Escuela valenciana" no sería nadie si le cortaron las subvenciones de dinero público que llegan desde Cataluña para comer la cabeza e intentar adoctrinar a alicantinos, castellonenses y valencianos.

Son como una secta de las películas - "Ven con nosotros, somos la única verdad y la salvación de Valencia frente a los españolistas" - ¡Ya está bien de hacer teatro!

Imaginen ustedes si hacen bien su trabajo catalanizador que ahora optan a un premio en Cataluña "por su trabajo por el catalán". En concreto optan al premio "que distingue a la asociación que más ha trabajado por la lengua catalana" que se entregará el próximo 12 de febrero en Barcelona. ¿Por qué una asociación de Valencia, que está dentro de la educación de nuestros niños, que trabaja en el territorio de la Comunidad Valenciana opta a un premio por trabajar por una lengua ajena? Juzguen ustedes mismos y no pierdan detalle de donde  reúnen el dinero para poder trabajar tanto y tan bien por los intereses catalanes en nuestra tierra.

Artur Mas, o lo que es lo mismo, la Generalitat Catalana, le otorgó en el primer trimestre de 2014 ayudas a "escuela valenciana" por un montante de 110.000 euros, 102.900 en 2013 y 193.500 en 2011. Ya ven ustedes de qué vive "escuela valenciana ", de ese dinero y de la promesa de incorporar a la Comunidad Valenciana en el proceso secesionista catalán, para el que necesita anexionar nuestra tierra y al que" escuela valenciana "está más que dispuesta a contribuir. ¡Nadie vende duros a pesetas!

"Escuela valenciana" tiene como única misión traicionar y malvender nuestra tierra, cultura, costumbres y lengua como si fuera de ellos y los demás no fuéramos valencianos ni tuviéramos los mismos derechos a decidir. ¿A quién o cuánto han preguntando a la sociedad valenciana si queremos ser catalanes y dejar de ser valencianos y españoles?


¡Somos valencianos y hablamos valenciano!

Círculo Cívico Valenciano

jueves, 29 de enero de 2015

¿Cantes o Tebas? / ¿Cantas o Tebas?


Lo que va passar el dumenge en Mestalla passa totes les fi de semana i de tota la vida en tots els camps de fútbol d'Espanya. Si es propon tancar Mestalla haurà d’anar tancant-se també atres camps. No nos ve de nou ya que fa tants anys que patim este tipo d'accions que si no quedarem defensors de lo nostre el Valéncia CF ya no existiria i la mateixa Valéncia ya seria part dels imaginaris “països catalans”.

No és el nostre estil anar de víctimes, pero si és nostre l'estil de defendre un Regne i tot lo que el compon, si ataquen a l’afició del Valéncia CF per fer una cosa que se veu i s’escolta cada dissabte, dumenge, dilluns en tots els camps sense excepció eixirem en defensa de lo nostre.
Valéncia i ho entenem és fàcil d'atacar, en els polítics que nos representen, -a lo manco cobren com si ho feren- no els posen massa complicacions. Un home de militància en els anys 60 en les joventuts de “Fuerza Nueva” ve ara en lliçons anti violència. I és que una cosa és ser disciplinari i  un atra portar les coses fòra de context.

Sr, Tebas o tots moros o tots cristians. Clubs que cada dia que tenen partit trauen banderes d'ideologies polítiques, anticonstitucionals, antiespanyoles, d'extrema dreta, d'extrem esquerra...la qüestió és que uns càntics que són més cosa de costums que d'insultar no poden comparar-se en eixos atres actes, pero clar, és més fàcil tancar Mestalla. Com en Valéncia cap polític dirà res -que va a dir Fabra si no defén Valéncia com a terra i que ademés és d'un atre equip- Com en Valéncia cap dirigent li plantarà cara a la LFP com cal per a defendre a la seua afició. Com en Valéncia, molt a pesar seu, la gent és silenciosa i pacífica. Puix haurà pensat sancionar Mestalla per a donar un colp damunt la taula contra la violència en el fútbol.

Estem en contra de la violència en tots els àmbits de la vida, pero ¿sap qué? Pot tancar, pot sancionar, pot amenaçar, presentar informes negatius de l'afició del Valéncia CF, de les aficions del Betis, Sabadell, Sporting, Numancia...pero mai tindrà lo que s’ha de tindre per a obligar als caps antiespanyols i espanyols, que no respecten la Constitució Espanyola a que deixen de fer política des de les seues grades. I que eixes aficions no puguen entrar en camps contraris mentres seguixquen provocant en els seus càntics o banderes.

Valéncia i Sevilla porten un temps de agarrar-se dels monyos -metafòricament parlant- pero són coses del fútbol, això va en époques i en acabant passarà alguna cosa en un atre partit i una de les dos aficions s'oblidarà de l'atra i declararan la guerra futbolística a nous enemics de dumenge. Perque això són en realitat, enemics de 90 minuts dos voltes a l'any, màxim quatre si contem la Copa de S. M. El Rei.

Com a president faça lo que crega convenient que no sempre serà lo encertat, pero quan arribe l'hora de sancionar a tots els camps d'Espanya, sí, de tota, perque de tota la vida s'han cantat eixes coses en els camps, esperem i no dubte que li exigirem que la mateixa sanció que li posen al Valéncia CF siga aplicada a tots els camps per igual. 

Ademés li demanem a que haja fet el calendari de partits que un atre any recorde que en Falles no s'hauria de posar un partit a les 12 del migdia, a la gent li agrada tant el fútbol com les mascletades. Si encara estan a temps seria un detall canviar l'hora del partit Valéncia-Real Sociedad. 

A Frabra li demanem que tinga com diem els valencians: “ els collons i els diners per a les ocasions” i a Salvo que defenga a la seua afició i de nou que lleve l'idioma alié del nostre del camp i de la pàgina web del club, perque Sr. Amadeo Salvo li assegurem que deixar-se menysprear en una cosa per mínima que siga li la faran pagar ya per a sempre. 

¡Posen càmares de seguritat i tot aquell que faça càntics violents...que li posen multes o l'expulsen dels camps pero lo de pagar uns per lo que se supon que han fet uns atres no és gens just!

¡Amunt Valéncia! ¡Vixca Valéncia!

 Círcul Cívic Valencià



Lo que pasó el domingo en Mestalla pasa todos los fines de semana y de toda la vida en todos los campos de futbol de España. Si propone cerrar Mestalla deberá ir cerrando otros campos. No nos viene de nuevo ya que hace tantos años que sufrimos este tipo de acciones que si no quedáramos defensores de lo nuestro el Valencia CF ya no existiría y la misma Valencia ya sería parte de los imaginarios "países catalanes".

No es nuestro estilo ir de víctimas, pero sí es nuestro estilo  defender un Reino y todo lo que lo compone, si atacan a la afición del Valencia CF para hacer algo que se ve y escucha cada sábado, domingo, lunes en todos los campos sin excepción saldremos en defensa de lo nuestro.

Valencia y lo entendemos es fácil de atacar, con los políticos que nos representan, -a lo menos cobran como si lo hicieran- no les ponen demasiadas complicaciones. Un hombre de militancia en los años 60 en las juventudes de "Fuerza Nueva" viene ahora en lecciones anti violencia. Y es que una cosa es ser disciplinario y otra llevar las cosas fuera de contexto.

Sr, Tebas o todos moros o todos cristianos. Clubes que cada día que tienen partido sacan banderas de ideologías políticas, anticonstitucionales, antiespañolas, de extrema derecha, de extremo izquierda ... la cuestión es que unos cánticos que son más que de costumbres que de insultar no pueden compararse con esos otros actos, pero claro, es más fácil cerrar Mestalla. Como en Valencia ningún político dirá nada –que va a decir Fabra si no defiende Valencia como tierra y que además es de un otro equipo- Como en Valencia ningún dirigente le hará frente a la LFP como debe para defender a su afición. Como en Valencia, muy a pesar suyo, la gente es silenciosa y pacífica. Pues habrá pensado sancionar Mestalla para dar un golpe sobre la mesa contra la violencia en el fútbol.

Estamos en contra de la violencia en todos los ámbitos de la vida, pero ¿sabe qué? Puede cerrar, puede sancionar, puede amenazar, presentar informes negativos de la afición del Valencia CF, de las aficiones del Betis, Sabadell, Sporting, Numancia ... pero nunca tendrá lo que hay que tender para obligar a los clubs antiespañoles y españoles, que no respetan la Constitución Española que dejen de hacer política desde sus gradas. Y que esas aficiones no puedan entrar en campos contrarios mientras sigan provocando con sus cánticos o banderas.

Valencia y Sevilla llevan un tiempo de tirarse de los pelos -metafóricamente hablando- pero son cosas del fútbol, esto va con épocas y cuando pase algo en otro partido y una de las dos aficiones se olvide de la otra le declararán la guerra futbolística a nuevos enemigos de domingo. Porque eso son en realidad, enemigos de 90 minutos dos veces al año, máximo cuatro si contamos la Copa de SM El Rey.

Como presidente haga lo que crea conveniente, que no siempre será el acertado, pero cuando llegue la hora de sancionar a todos los campos de España, si de toda, porque de toda la vida se han cantado esas cosas en los campos, esperamos y no dude que le exigiremos que la misma sanción que le pongan al Valencia CF sea aplicada a todos los campos por igual.

Además le pedimos a quien haya hecho el calendario de partidos que otro año recuerde que en Fallas no se debería poner un partido a las 12 del mediodía, a la gente le gusta tanto el fútbol como las mascletades. Si aún están a tiempo sería un detalle cambiar la hora del partido Valencia-Real Sociedad.

A Frabra le pedimos que tenga como decimos los valencianos: "los cojones y el dinero para las ocasiones" y a Salvo que defienda a su afición y de nuevo que quite el idioma ajeno al nuestro del campo y de la página web del club, porque D. Amadeo Salvo le aseguramos que dejarse despreciar en algo por mínimo que sea se lo harán pagar ya para siempre.

¡Pongan cámaras de seguridad y todo aquel que haga cánticos violentos... que los multen o lo expulsen de los campos pero lo de pagar unos por lo que se supone que han hecho otros no es para nada justo!

¡Amunt Valéncia! ¡Vixca Valéncia!

Twitter : @CCivico_val
https://www.facebook.com/CirculoCivico

APP gratuita: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crcul.cvic.valenci&hl=es
 Círculo Cívico Valenciano


Sent l’orgull de ser valencià. Cap atre poble d’Espanya és superior al nostre

Cap poble existix si no és capaç de reconéixer la seua història

En les teues mans tens una síntesis de la mateixa. Llegir-la i contemplar les belles imàgens que l’acompanyen despertarà en tu el desig de conéixer-la millor.

És tan bonica que si la fas teua ningú serà capaç de furtar-la.

Els nostres hòmens, les nostres dònes, els nostres héroes, són la referència més justa que podem oferir-te.

Fernando Millán nos deixa ya en el llom del llibre que presenta este divendres en Lo Rat Penat estes maravelloses frases que fan que els pèls s’ariçonen i que els sentiments per la nostra terra es refermen en més força encara. L'emoció aumenta per moments, són d'eixos sentiments al quals les paraules no podran mai fer-los justícia i que a soles atres valencians podrien entendre perque qui naix valencià mor valencià. Perque valencià o se és o no. 

¡No pergues l'oportunitat de conéixer l'història de la teua terra i la dels teus antepassats! La grandea de tot lo que gira en torn de la nostra benvolguda terra valenciana és tan ancestral com immortal.


“Les Arrels de l’Història de Valéncia” 

El pròxim divendres 30 de giner, a les 19.30 h., es realisarà la presentació del llibre: “Les Arrels de l’Història de Valéncia. Història gràfica de la Comunitat Valenciana”, que ha preparat el professor D. Fernando Millán.

L’acte es celebrarà en el Saló Constantí Llombart de la centenària entitat cultural Lo Rat Penat, en el carrer Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia.

Este llibre, està especialment dedicat als més jóvens, per a que siga un instrument que permeta conéixer la grandea del nostre passat. En les seues pàgines trobarem imàgens i paraules que parlen d’un passat que mostra la grandea d’una societat de les més importants de quantes formen Espanya.

Intervindran en l’acte Fernando Millán, Kalo Vicent i Enric Esteve, President de Lo Rat Penat.

Vos esperem

Twitter : @CCivico_val

 Círcul Cívic Valencià

miércoles, 28 de enero de 2015

La @CN10_VCF fa el comunicat més important dels últims anys

COMUNICAT CURVA NORD

Desigem comunicar-vos que d´ara en avant nos multipliquem per tres, sí per tres, estem realisant un llaboriós treball per a acostar-nos més a tots vosatros i ser més accessibles, per això anem a reforçar l'àrea de comunicació.

Llavors en les pròximes semanes començareu a notar canvis, molts canvis, en els nostres perfils oficials anem a començar a parlar ademés del castellà, com ya venim fent, també utilisarem els idiomes Valencià i Anglés, ademés en poc menys d´un mes, la nostra pàgina web al complet estarà ya disponible en multiidioma. De moment no duplicarem els nostres perfils socials i seguirem usant els mateixos en l´única diferència de que aquelles coses a destacar les podreu consultar en l´idioma que siga més del vostre agrat.

És un costós treball, que nos obliga a triplicar el treball de tota l´àrea de comunicació, pero desigem arribar a tots vosatros de la manera més directa i clara i de la vostra pròpia elecció. 

Ademés, respecte a la Llengua Valenciana, CN10 vol anunciar que la normativa a usar per ad ella siga la de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, popularment coneguda com a Normes d´El Puig.

Tot açò ha segut possible gràcies a un acort de colaboració celebrat en les entitats Círcul Cívic Valencià, Plataforma Valencianista i Junts Front a la AVL, entitats que realisen una molt important llabor en la defensa de la cultura, de la llengua i de l'identitat valencianes.

Els punts d’est acort de colaboració versen, ademés de la decisió sobre la normativa, sobre la base de mantindre unes relacions en les mencionades entitats, lo qual nos ompli d’orgull poder anunciar, puix creem que és un gran pas per a fer cada dia un Valéncia CF més gran i més fort.

La nostra entitat vol manifestar, una volta més, el seu compromís en ampliar la cada dia més gran família valencianista al voltant del món, per lo qual manifesta el seu compromís de colaborar, d’ara en avant, en la Real Acadèmia de Cultura Valenciana per a conseguir un Valéncia millor, un Valéncia que estiga al costat de la seua afició, la que realment és l’ànima d’este club, la que és propietària d’un sentiment que està ya pròxim a complir els 100 anys d’història, la que totes les fi de semana es deixa la gola en Mestalla per a portar i seguir a un equip que és el guia dels seus sentiments.

Des d’estes llínees també volem felicitar a la RACV pel seu centenari que es celebra a lo llarc de l’any present, reiterant una volta més la nostra predisposició a ajudar ad esta entitat centenària defensora de la cultura valenciana en tots aquells punts que la mateixa precise.

Ademés de lo expost més amunt, la Curva vol reiterar la seua condició d’entitat apolítica i independent de qualsevol ideologia o partit polític, volent recordar que la condició de soci de la Curva és del tot incompatible en ideologies o conductes de gènero radical, violent, xenòfop, raciste o homòfop, aixina com qualsevol atre tipo d’intolerància. És per això que la millor manera de potenciar els sentiments nets d’amor a uns colors i a una cultura com la nostra és l’animació pacífica a través de la potenciació de la llengua valenciana, estandart que és l’essència de lo que representa el poble valencià i, per adició, lo que és el ser del Valéncia CF.

És per això que tornem a recordar que nosatros sempre estarem en la primera llínea de defensa d’un ideal i d'un sentiment a través de l’animació i de l'amor al nostre equip.

 Moltes gràcies a tots.

 ¡Amunt Valéncia! ¡Vixca Valéncia!


Uns resistixen, atres ho fan debades, o ¿cobren? / Unos resisten, otros lo hacen gratis, o ¿cobran?

Els supermercats Alcampo i Dia no han cedit a les pressions que estan rebent per part de vàries plataformes catalanistes i declaren que no hi ha intenció de canviar res en l'idioma de les seues webs.

Santander, McDonald's, Stratbucks de moment se neguen a afegir a les seues webs la llengua catalana. Les empreses reconeixen que han rebut solicituts i inclús pressions per a que açò se faça efectiu i s'implante el català en les seues pàgines webs.

¿Llegal? Ya no ho sabem... ¿Lícit, que esta pressió la facen organisacions procedents del catalanisme més radical i de forma indirecta de la Generalitat Catalana? ¡Per supost que no! Com sempre pel mig la “plataforma per la llengua” associació declarada no governamental creada en 1993 per a garantisar la presència del català en tots els àmbits – i per desgracia la nostra terra és u d'eixos àmbits! 

La poca vergonya del Govern Central i sumada a la més frustant és la gens ni miqueta d'ètica del govern valencià que permeten que associacions com esta “no governamental” reba tots els anys 36.000 € directes de la Generalitat Catalana, o siga, de tots els espanyols, des de 2006 i de tots és sabut que atres instàncies nacionalistes i anexionistes reben diners públics per fer estes llabors destructives d'acossar, pressionar, vindre a Valéncia a fer campanyes pagades en eixos diners bruts. 

¡Si esta gent se quedara en sa casa tots estaríem més tranquils, en la Comunitat Valenciana ya tenim prou en els seus borreguets adoctrinats que farien eixes campanyes debades en tal de nomenar-se gent culta! 

Ací en Consum ya en tenim prou de catalanisat, ¿Qué guanyen per traïcionar la seua terra d'orige?¿Val la pena? 


¿Cóm nos explicaria el Sr. Juan Roig que en la mateixa Valéncia, Mercadona pose a disposició dels clients valencians els tríptics en complet barceloní? En paraules com: "seva, consulti, descarregui, aquesta, sol.licituts, veure, realitzades, amb, actualitzar..." Com una image val molt més que mil paraules ací els deixem la web de Mercadona en un idioma que ni la AVL entendria i ¡això ya és dir eh! https://www.tarjetamercadona.es/local_tlaf/login_tlaf_mercadona_CAT.html#

¡Quant de despropòsit i falta de respecte per la seua terra natal, Juan Roig! Que en Catalunya pose una web en català barceloní pur i dur nos és indiferent, pero que els tríptics que se repartixquen en supermercats de Valéncia, Carrer Mestre Bellver, per eixemple, és d'una ingerència sense calificatiu. Eixa llengua és aliena a la nostra, per si ningú li ho ha dit encara, pero no és preocupe que ya li ha anirem recordant nosatros i tots els valencianistes de be que si volen, lliurement poden cridar a reclamar que canvien els tríptics. Ací els deixem el teléfon gratuït de Mercadona a on estem segurs que no els importarà arreplegar les nostres sugerències. 900-500-103 

Per estos motius des de CCV li exigim una rectificació en els tríptics y la pàgina web per a que estiguen escrites en ¡VALENCIÀ!. Si necessita assessorament per a escriure en valencià estem a la seua disposició.

Sr. Roig en Valéncia parlem i escrivim valencià. No nos porte una llengua aliena que ni és ni serà la nostra. 
¡En una AVL ya tenim prou!
Círcul Cívic Valencià



Los supermercados Alcampo y Día no han cedido a las presiones que están recibiendo por parte de varias plataformas catalanistas y declaran que no tienen intención de cambiar nada en el idioma de sus webs.

Santander, McDonalds, Stratbucks de momento se niegan a añadir a sus webs la lengua catalana. Las empresas reconocen que han recibido solicitudes e incluso presiones para que esto se haga efectivo y se implante el catalán en sus páginas webs.

¿Legal? Ya no lo sabemos… ¿Lícito, que esta presión la hagan organizaciones procedentes del catalanismo más radical y de forma indirecta de la Generalidad Catalana? ¡Por supuesto que no! Como siempre por medio la "plataforma para la lengua" asociación declarada no gubernamental creada en 1993. Para garantizar la presencia del catalán en todos los ámbitos - y por desgracia nuestra tierra es uno de esos ámbitos!

La poca vergüenza del Gobierno Central y sumada a la más frustrante es la falta de ética del gobierno valenciano que permiten que asociaciones como ésta "no gubernamental" reciba todos los años € 36.000 directos de la Generalidad Catalana, o sea, de todos los españoles, desde 2006 y de todos es sabido que otras instancias nacionalistas y anexionistas reciben dinero público para hacer estas labores destructivas de acosar, presionar, venir a Valencia a hacer campañas pagadas con ese dinero sucio.

¡Si esta gente se quedara en su casa, todos estaríamos más tranquilos, en la Comunidad Valenciana ya tenemos suficiente con sus borreguitos adoctrinados que harían esas campañas gratis con tal dárselas de gente culta!

Aquí con Consum ya tenemos bastante de catalanizado, ¿Qué ganan por traicionar su tierra de origen? ¿Vale la pena?

¿Cómo nos explicaría el Sr. Juan Roig qué en la misma Valencia, Mercadona ponga a disposición de los clientes valencianos los trípticos en completo barceloní?. En paraules com: "seva, consulti, descarregui, aquesta, sol.licituts, veure, realitzades, amb, actualitzar..." Como una imagen vale más que mil palabras aquí les dejamos la web de Mercadona en un idioma que ni la AVL entendería y ¡eso ya es decir eh! https://www.tarjetamercadona.es/local_tlaf/login_tlaf_mercadona_CAT.html#

¡Cuánto despropósito y falta de respeto por su tierra natal, Juan Roig! Que en Cataluña ponga una web en catalán barcelonés puro y duro nos es indiferente, pero que los trípticos que se reparten en supermercados de Valencia, por ejemplo  Calle Mestre Bellver, es de una injerencia sin calificativo. Esa lengua es ajena a la nuestra, por si nadie se lo ha dicho todavía, pero no se preocupe que ya se lo iremos recordado nosotros y todos los valencianistas de bien que si quieren, libremente pueden llamar a reclamar que cambien los trípticos. Aquí les dejamos el teléfono gratuito de Mercadona en donde estamos seguros de que no les importará recoger nuestras sugerencias. 900-500-103

Por estos motivos desde CCV le exigimos una rectifiación en los trípticos y en la página web para que estén escritos en ¡VALENCIANO!. Si necesita asesoramiento para escribir en valenciano estamos a su disposición. 
Sr. Roig en Valencia hablamos y escribimos valenciano. No nos traiga una lengua ajena que ni es ni será la nuestra.
¡Con una AVL ya tenemos bastante!
Círculo Cívico Valenciano

La Generalitat Catalana als jujats / La Generalitat Catalana a los juzgados

Círcul Cívic Valencià sempre ha manifestat el seu soport a Policarpo Sanchez en la seua lluita valenta i plena de raons per la devolució dels documents a l'archiu de tots els espanyols, que tenen la sèu en Salamanca.

El juge ha desestimat les alegacions de la Generalitat Catalana sobre els papers de Salamanca. La resolució judicial contra la que no cap recurs, obliga a Catalunya a enfrontar-se en els jujats a la demanda interposta per Policarpo Sanchez. 

Aixina de contundent i feliç es mostrava l'investigador “Ara veem molt més prop el dia en el qual els documents tornen a l'Archiu General de la Guerra Civil Espanyola, en sèu en Salamanca i que Catalunya manté indegudament en son poder”.

En la seua demanda, Sanchez solicita a la Justícia que demane a la Generalitat Catalana tots els documents “que no hagen segut incautats en Catalunya a persones naturals o jurídiques de caràcter privat en residència, domicili, delegació o seccions en Catalunya” i tots aquells que no hagen segut tornats a sos llegítims propietaris. De la mateixa manera també reclama “tots aquells documents i demés efectes que, complint els requisits, no han segut digitalisats en total integritat ni compulsats” Segons Sanchez són mils els documents que es troben en esta situació.

La demanda basada en la pròpia Llei de Restitució que va permetre realisar els enviaments i la Sentència del Tribunal Constitucional del 31 de giner de 2013, deixa ben clar que si la Generalitat Catalana no troba als llegítims propietaris dels documents, el titular dels documents seguirà sent l'Archiu Estatal del qual varen eixir, el de Salamanca.

“Anem a guanyar, puix a soles demanem que Artur Mas complixca la llei i la sentència del Constitucional, o si no que s'atenga a les conseqüències de viure en un Estat social i democràtic de Dret com és Espanya. Li serà molt difícil al seu conseller de Cultura resistir en el Tribunal les mirades de les famílies afectades, que han demanat el retorn de sos documents a l'archiu de tots els espanyols, en sèu en Salamanca” 

Policarpo ha destacat la postura del recent nomenat director general de Belles Arts i Archius, qui demanà públicament que Catalunya torne tots els documents que no els pertanyen, “paraules que venen a donar-nos la raó” apuntà Policarpo Sanchez.

La nostra més sincera enhorabona a Policarpo Sanchez que, com ell i tots vostés saben conta en el nostre recolzament per a la recuperació de l'Archiu de Salamanca.

Si algú està interessat en ajudar econòmicament a recuperar allò que el totalitarisme nos vol furtar pot fer aportacions en el BBVA  0182 6226 9302 0150 1278 a nom de "Asociación Salvar el Archivo de Salamaca"  Podeu contactar en ells en twitter @salvararchivo i en facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100002562998681

Twitter : @CCivico_val



Círculo Cívico Valenciano siempre ha manifestado su apoyo a Policarpo Sánchez en su lucha valiente y llena de razones para solicitar el retorno de los documentos al archivo de todos los españoles, que tienen la sede en Salamanca.

El juez ha desestimado las alegaciones de la Generalidad Catalana sobre los papeles de Salamanca. La resolución judicial contra la que no cabe recurso, obliga a Cataluña a enfrentarse en los juzgados a la demanda interpuesta por Policarpo Sánchez.

Así de contundente y feliz se mostraba el investigador "Ahora vemos mucho más cerca el día en el que los documentos vuelven al Archivo General de la Guerra Civil Española, con sede en Salamanca y que Cataluña mantiene indebidamente en su poder"

En su demanda, Sánchez solicita a la Justicia que pida a la Generalidad Catalana todos los documentos "que no hayan sido incautados en Cataluña a personas naturales o jurídicas de carácter privado con residencia, domicilio, delegación o secciones en Cataluña" y todos aquellos que no hayan sido devueltos a sus legítimos propietarios. Del mismo modo también reclama "todos aquellos documentos y demás efectos que, cumpliendo los requisitos, no han sido digitalizados con  integridad ni compulsados". Según Sánchez son miles los documentos que se encuentran en esta situación.

La demanda basada en la propia Ley de Restitución que permitió realizar los envíos y la Sentencia del Tribunal Constitucional del 31 de enero de 2013, deja bien claro que si la Generalitat Catalana no encuentra a los legítimos propietarios de los documentos, el titular de los documentos seguirá siendo el Archivo Estatal del que salieron, el de Salamanca.

"Vamos a ganar, pues solo pedimos que Artur Mas  que cumpla la ley y la sentencia del Constitucional, o si no que se atienda a las consecuencias de vivir en un Estado social y democrático de Derecho como es España. Le será muy difícil a su consejero de Cultura resistir en el Tribunal las miradas de las familias afectadas, que han pedido la devolución de sus documentos al archivo de todos los españoles, con sede en Salamanca"

Policarpo destacó la postura del recién nombrado director general de Bellas Artes y Archivos, quien pidió públicamente que Cataluña devuelva todos los documentos que no les pertenecen, "palabras que vienen a darnos la razón" apuntó Policarpo Sánchez.

Nuestra más sincera enhorabuena a Policarpo Sánchez que, como él y todos ustedes saben cuenta en nuestro apoyo para la recuperación del Archivo de Salamanca.



Si alguien está interesado en ayudar en económicamente a recuperar aquello que el totalitarismo nos quiere quitar pueden hacer aportaciones en el BBVA  0182 6226 9302 0150 1278 a nombre de "Asociación Salvar el Archivo de Salamaca" Pueden contactar con ellos en tuiter @salvararchivo y en facebook:https://www.facebook.com/profile.php?id=100002562998681

Twitter : @CCivico_val

Círculo Cívico Valenciano








martes, 27 de enero de 2015

I Centenari de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana / I Centenario de la Real Academia de Cultura Valenciana

En el Saló Columnari de la Llonja de Valéncia, la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), s'ha celebrat el solemne acte de commemoració del I Centenari de la fundació d'esta Institució acadèmica. De titularitat pública, fon creada el 20 de giner de 1915 a instàncies de la Diputació de Valéncia. Dos anys més tart se sumà l'Ajuntament de Valéncia.

Voltat per les màximes autoritats polítiques, civils i militars de la Comunitat Valenciana, el decà de la Real Acadèmia, Enrique de Miguel, feu un repàs històric des de la creació de l'institució acadèmica que, de la mà de José Martínez Aloy i Juan Pérez Lucia, inicià el seu camí com a Centre de Cultura Valenciana.

Posà de relleu l'elevat nivell intelectual dels acadèmics que des del primer moment formaren part de la RACV i treballaren des dels seus escomençaments en l'objectiu de donar “impuls i foment de tota l'obra cultural exclusivament valenciana”. Pero sempre tenint present la realitat d'una part de la població castellà parlant, per lo que els seus treballs s'han editat, indistintament, en valencià i en castellà.

El decà de la RACV recordà que u dels principis fundacionals fon el de renunciar a qualsevol tipo de compensació econòmica i es referí a les paraules de Pérez Lucia quan va dir que “no desijava més compensació que la de vore que el Centre complia tan alta missió, servir a Valéncia i, en ella, als interessos de la seua Pàtria”. Este aspecte, junt en la divisió de les activitats en seccions, són traços que se mantenen a dia de hui.

Relatà alguna de les activitats realisades a lo llarc d'estos 100 anys per mig de les seues 16 seccions, i destacà la publicació d'obres com la “Gramàtica de la Llengua Valenciana”, del Pare Lluís Fullana i Mira, o l'edició fotolitogràfica del “Llibre del Repartiment”, entre molts atres.

Fon en 1978 quan el Centre de Cultura passà a nomenar-se Acadèmia de Cultura Valenciana i s'incorporà a l'Institut d'Espanya com associada. Posteriorment, el Rei don Juan Carlos I li concedí el títul de Real i es troba, d'acort en la Constitució, baix l'Alt Patronat de S. M. el Rei, qui ha acceptat la Presidència d'Honor del Centenari i que pròximament rebrà a la Junta Directiva de la RACV. 

Enrique de Miguel se referí en els seu discurs a les escassees econòmiques que estan passant. Arribat ad este punt agraí la colaboració que la RACV rep dels alumnes de l'Escola Superior d'Estudis Valencians, els quals estan donant soport a l'institució.

El decà considerà pertinent fer públic que “ la nostra Acadèmia rep pressions des de diferents sector i en varies direccions. “Pero l'Acadèmia és apartidista i apolítica i, no pot tindre atres mires que engrandir la cultura valenciana, buscant sempre descobrir la veritat utilisant mètodos científics
En esta llínea va destacar “treballem per Valéncia i per a Valéncia. Esta Real Acadèmia no vol fronteres interiors entre els valencians i seguirà procurant fomentar l'unió de tots ells a través de la cultura”.
De Miguel senyalà que des de la RACV “defenem el nostre Estatut, la nostra llengua, la nostra Real Senyera i les restants senyes d'identitat, pero també defenem la llibertat d'expressió que recull la nostra Constitució.

Segons deixa clar tot açò, afegí “no és mercaderia que se compre ni se venga” i, si be, els temps van canviant les formes de comunicar la cultura “es deu mantindre el fondo, que no és atre que ser el referent cultural de la societat valenciana, encara que els obstàculs són grans”, senyalà.

En el capítul d'agraïments, ademés de fer lo propi en les institucions fundadores, tingué paraules especials per a la societat valenciana “en la que tenim un compromís de treball permanent i una vocació d'acostament, que ha de ser recíproca”.

Davant els més de 500 assistents a la celebració del I Centenari de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, el decà senyalà : “Seguirem treballant, en discret silenci, pero sense amollar, con a segut la constant històrica d'esta Real Acadèmia, en cent anys de vida, disposts i units per la bella i clàssica mampresa comuna, a la que hem segut cridats i per la que nos sentim orgullosament concernits”.
La celebració finalisà en l'interpretació de varies composicions musicals creades per acadèmics de la RACV, entre les que s'estrenaren dos obres de Salvador Chulià, “Triptip” i l'Himne del Centenari de la RACV, est últim en música del mateix Salvador Chulià i Josep Climent, i lletra de Vicent Ramon Calatayut. Tot el concert estigué interpretat per la Banda Municipal de Valéncia, acompanyada per la Coral Catedralícia. 

CCV se suma un dia més a les felicitacions i l’agraïment a la RACV pel seu gran treball, incloent a  totes les seccions i a tots el que formen l’entitat que sense rebre cap salari nos oferixen un  treball que d’atra manera els valencians no podríem gojar i en el qual nos enriquim cultural, històrica i llingüísticament. 

En lo referent a la part dels discursos dels polítics, fon el delegat del Govern en la Comunitat, Serafí Castellano, qui va estar més reivindicatiu, senyalant que “un dels més grans erros dels valencians ha segut el de la divisió en moments clau de la seua història” Fent menció tant del valencianisme excloent i tancat en sí mateix com del valencianisme que viu baix l'influència del catalanisme. “Yo no compartixc ni u ni l’atre” va dir.
Advocà per un “valencianisme potent, integrador, inteligent, útil i pragmàtic. Un valencianisme de tots, propi del sigle XXI, que supere fòbies i fantasmes”. Ademés, reclamà per a la Comunitat un “paper central i principal en Espanya, per la seua pròpia identitat, pel seu pes econòmic i de població”.
Son discurs fon interromput pels aplaudiments quan mencionà a l'exdecà de la RACV Vicente Simó Santonja, el qual va faltar recentment, i en el agraïments exprés que feu a l'actual, Enrique de Miguel.

 Círcul Cívic Valencià





En el Salón Columnario de la Lonja de Valencia, la Real Academia de Cultura Valenciana (RACV), se ha celebrado el solemne acto de conmemoración del I Centenario de la fundación de esta Institución académica. De titularidad pública, fue creada el 20 de enero de 1915 a instancias de la Diputación de Valencia. Dos años más tarde se sumó el Ayuntamiento de Valencia.
Rodeado por las máximas autoridades políticas, civiles y militares de la Comunidad Valenciana, el decano de la Real Academia, Enrique de Miguel, hizó un repaso histórico desde la creación de la institución académica que, de la mano de José Martínez Aloy y Juan Pérez Lucía, inició su andadura como Centro de Cultura Valenciana.
Puso de relieve el elevado nivel intelectual de los académicos que desde el primer momento formaron parte de la RACV y trabajaron desde sus comienzos con el objetivo de dar "impulso y fomento de toda la obra cultural exclusivamente valenciana". Pero siempre teniendo presente la realidad de una parte de la población castellano hablante, por lo que sus trabajos se han editado, indistintamente, en valenciano y en castellano.
El decano de la RACV recordó que uno de los principios fundacionales fue el de renunciar a cualquier tipo de compensación económica y se refirió a las palabras de Pérez Lucía cuando dijo que "no deseaba más compensación que la de ver que el Centro cumplía tan alta misión , servir a Valencia y, con ella, los intereses de su Patria ". Este aspecto, junto con la división de las actividades en secciones, son trazos que se mantienen a día de hoy.
Relató alguna de las actividades realizadas a lo largo de estos 100 años por medio de sus 16 secciones, y destacó la publicación de obras como la "Gramática de la Lengua Valenciana", del Padre Luis Fullana Mira, o la edición fotolitográficos del "Llibre del Repartiment", entre otros.
Fue en 1978 cuando el Centro de Cultura pasó a nombrarse Academia de Cultura Valenciana y se incorporó al Instituto de España como asociada. Posteriormente, el Rey don Juan Carlos I le concedió el título de Real y se encuentra, de acuerdo con la Constitución, bajo el Alto Patronato de S.M. el Rey, quien ha aceptado la Presidencia de Honor del Centenario y que próximamente recibirá a la Junta Directiva de la RACV.
Enrique de Miguel se refirió en su discurso a las escaseces económicas que están pasando. Llegado a este punto agradeció la colaboración que la RACV recibe de los alumnos de la Escuela Superior de Estudios Valencianos, los cuales están dando soporte a la institución.
El decano consideró pertinente hacer público que "nuestra Academia recibe presiones desde diferentes sectores y en varias direcciones. "Pero la Academia es apartidista y apolítica y no puede tener otras miras que agrandar la cultura valenciana, buscando siempre descubrir la verdad empleando métodos científicos"
En esta línea destacó "trabajamos para Valencia y por Valencia. Esta Real Academia no quiere fronteras interiores  entre los valencianos y seguirá procurando fomentar la unión de todos ellos a través de la cultura ".
De Miguel señaló que desde la RACV "defendemos nuestro Estatuto, nuestra lengua, nuestra Real Señera y el resto de nuestras señas de identidad, pero también defendemos la libertad de expresión que recoge nuestra Constitución.
Según dejó claro todo esto, añadió "no es mercancía que se compre ni se venda" y, si bien, los tiempos van cambiando las formas de comunicar la cultura "se debe mantener el fondo, que no es otro que ser el referente cultural de la sociedad valenciana, aunque los obstaculos son grandes ", señaló.
En el capítulo de agradecimientos, además de hacer lo propio con las instituciones fundadoras, tuvo palabras especiales para la sociedad valenciana "con la que tenemos un compromiso de trabajo permanente y una vocación de acercamiento, que debe ser recíproca".
Ante las más de 500 personas asistentes a la celebración del I Centenario de la Real Academia de Cultura Valenciana, el decano señaló: "Seguiremos trabajando, en discreto silencio, pero sin aflojar, como ha sido la constante histórica de esta Real Academia, con cien años de vida, dispuestos y unidos por la bella y clásica empresa común, a la que hemos sido llamados y por la que nos sentimos orgullosamente concienciados ".
La celebración finalizó con la interpretación de varias composiciones musicales creadas por académicos de la RACV, entre las que se estrenaron dos obras de Salvador Chuliá, "Triptip" y el Himno del Centenario de la RACV, este último con música del mismo Salvador Chulià y Josep Climent, y letra de Vicent Ramon Calatayud. Todo el concierto estuvo interpretado por la Banda Municipal de Valencia, acompañada por la Coral Catedralicia.
CCV se suma un día más a las felicitaciones y agradecimiento a la RACV por su gran trabajo, incluyendo a todas las secciones y a todos los que forman la entidad que, sin recibir salario ninguno nos ofrecen una labor que de otra manera los valencianos no podríamos disfrutar y con el cual nos enriquecemos cultural, histórica y lingüísticamente
En lo referente a la parte de los discursos de los políticos, fue el delegado del Gobierno en la Comunidad, Serafín Castellano, quien estuvo más reivindicativo, señalando que "uno de los grandes errores de los valencianos ha sido el de la división en momentos claves de su historia "Haciendo mención tanto al valencianismo excluyente y cerrado en sí mismo como al valencianismo que vive bajo la influencia del catalanismo. "Yo no comparto ni uno ni otro" dijo.
Abogó por un "valencianismo potente, integrador, inteligente, útil y pragmático. Un valencianismo de todos, propio del siglo XXI, que supere fobias y fantasmas ". Además, reclamó para la Comunidad un "papel central y principal en España, por su propia identidad, por su peso económico y poblacional".
Su discurso fue interrumpido por los aplausos cuando mencionó al exdecano de la RACV Vicente Simó Santonja, quien falleció recientemente, y con el agradecimientos expreso al actual decano, Enrique de Miguel.

 Círculo Cívico Valenciano


lunes, 26 de enero de 2015

La RACV escomença el centenari en molt bones notícies / La RACV comienza el centenario con muy buenas noticias

Cofradía Internacional de Investigadores



Círcul Cívic Valencià des d'estes llínees vol donar la més sincera enhorabona a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana pel nomenament del Dr. Aparicio Pérez, membre ilustre de la nostra benvolguda institució per la notícia que el mateix president del Patronat de la RACV, Eliseu Puig, ha fet pública del nomenament del Dr. Aparicio com Confrare Numerari 689 de la Confraria Internacional d'Investigadors del qual es patró Civil l'Excelentíssim Ajuntament de Toledo i Religiós del Arquebisbat de la Ciutat Imperial.

Per Eliseu Puig.  El Patronat de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana he rebut en gaubança la notícia de que el Dr. Aparicio Pérez, natural d’Anna (Valéncia), Secretari Perpetu de la nostra Real Institució des de 1990 a 2001 i director en l'actualitat dins del Patronat de la seua Secció d'Arqueologia i Prehistòria -SEAP- Estudis Ibers -SEI- i Aula d'Humanitats i Ciències Valencianes dins del Patronar de la RACV, aixina com Secretari General de l'Universitat Valenciana d'Estiu, fon elegit Confrare Numerari 689 de la Confraria Internacional d'Investigadors del qual es patró Civil l'Excelentíssim Ajuntament de Toledo i Religiós del Arquebisbat de la Ciutat Imperial.


El Dr. Aparicio, que fon el primer Secretari d'este Patronat i, que com a tal, fundador del mateix, fon elegit Acadèmic C. De la Real Acadèmia Nacional de l'Història per Gandia, en atenció als molt anys de treballs en la mateixa Gandia i la Vall de Bairén, en la Cova Foradà i mesolítics en El Coll d'Oliva, rep així reconeiximent extern, ya que ací, per la seua manifesta valencianitat, se li ha negat. La Diputació Provincial de Valéncia dissolgué la Secció d'Estudis Arqueològics que dirigia el Dr. Aparicio Pérez, encara i a pesar dels èxits conseguits en mijos tan llimitats i del clamor nacional des dels centres d'investigació en rebuig a la decisió. Pero la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, que participava en totes les activitats de la SEAV, ha continuat donant-li recolzament institucional a les mateixes des de la Secció d'Arqueologia i Prehistòria -SEAP- que porta 89 anys al Servici del Poble Valencià, i que en este assunt l'ha rebut des de la SEAV, sense cedir res a ningú i, al front de tot açò, el Dr. Aparicio Pérez en un molt eficient equip d'investigació que rep tot el recolzament possible d'este Patronat.

Real Acadèmia de Cultura Valenciana

La Real Acadèmia de Cultura Valenciana, que conta entre els seus acadèmics en numeroses eminències en Humanitats i Ciències, suma una més en el seu tindre, de lo que este Patronat de la Real Institució es congratula felicitant a abdós.

Eliseu Puig Arcos, President del Patronat de la RACV

Círcul Cívic Valencià


Cofradía Internacional de Investigadores

Círculo Cívico Valenciano desde estas Líneas quiere dar la más sincera enhorabuena a la Real Academia de Cultura Valenciana por el nombramiento del Dr. Aparicio Pérez, miembro ilustre de nuestra querida institución por la noticia que el propio presidente del Patronato de la RACV, Eliseo Puig, ha hecho pública del nombramiento del Dr. Aparicio como Cofrade Numerario 689 de la Cofradía Internacional de Investigadores cuyo Patrono Civil es el Excelentísimo Ayuntamiento de Toledo y Religioso el Arzobispado de la Ciudad Imperial.

Por Eliseo Puig. El Patronato de la Real Academia de Cultura Valenciana he recibido con júbilo la noticia de que el Dr. Aparicio Pérez, natural de Anna (Valencia), Secretario Perpetuo de nuestra Real Institución desde 1990 a 2001 y director, dentro del Patronato, en la actualidad de su Sección de Arqueología y Prehistoria -SEAP- Estudios Íberos -SEI- y Aula de Humanidades y Ciencias Valencianas, así como Secretario General de la Universidad Valenciana de Verano, fue elegido Cofrade Numerario 689 de la Cofradía Internacional de Investigadores cuyo Patrono Civil es el Excelentísimo Ayuntamiento de Toledo y Religioso el Arzobispado de la Ciudad Imperial.

El Dr. Aparicio, que fue el primer Secretario de este Patronato y,  como tal, fundador del mismo, fue elegido Académico C. de la Real Academia Nacional de la Historia por Gandía, en atención a los muchos años de trabajos en Gandía y el Valle de Bayrén, en la Cueva Foradà y mesolíticos en El Collado de Oliva, recibe así reconocimiento externo, ya que aquí, por su manifiesta valencianidad, se le ha negado. La Diputación Provincial de Valencia disolvió la Sección de Estudios Arqueológicos que dirigía el Dr. Aparicio Pérez, aún y a pesar de los éxitos conseguidos con medios tan limitados y del clamor nacional desde los centros de investigación en rechazo a la decisión. Pero la Real Academia de Cultura Valenciana, que participaba en todas las actividades de la SEAV, continuó dándole apoyo institucional a las mismas desde la Sección de Arqueología y Prehistoria -SEAP- que lleva 89 años al Servicio del Pueblo Valenciano, y que en este asunto lo ha recibido desde la SEAV, sin ceder nada a nadie y, al frente de todo esto, el Dr. Aparicio Pérez con un muy eficiente equipo de investigación que recibe todo el apoyo posible de este Patronato.

Real Academia de Cultrua Valenciana

La Real Academia de Cultura Valenciana, que cuenta entre sus académicos con numerosas eminencias en Humanidades y Ciencias, suma una más en su haber, de lo que este Patronato de la Real Institución se congratula felicitando a ambos.

Eliseo Puig Arcos, Presidente del Patronato de la RACV

Círculo Cívico Valenciano


Lo Rat Penat convoca el tradicional concurs de llibrets de falla

 

Des de Círcul Cívic Valencià fem i farem l'esforç de donar divulgació a tots els events de totes les entitats que defenen Lo Regne de Valéncia , ya siguen concursos, conferències...Lo important és que esta informació arribe a la gent, perqué fan poble,fan unió, fan força, perqué estes activitats són cultura, són tradició, són història, són llengua i CCV està per a treballar i defendre tot lo que siga nostre.

Com ve fent des de 1903, Lo Rat Penat ha convocat el tradicional Concurs de Llibrets de Falla fent l’anual “crida” a les Comissions Falleres i als poetes valencians per a participar en este certamen a on l’humor, l´ingeni i la gràcia, ademés de la rima i tècnica dels seus versos són els protagonistes d´esta part fonamental de la llengua i cultura valencianes i de la nostra Festa més universal.

Este centenari concurs, en el qual es repartiran els premis en estandart per a les falles, és possible gràcies a la colaboració dels següents patrocinadors: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Las Provincias, Levante-EMV, La Casa de Los Falleros, Armando Serra, Família Peris, Família Camps, Família Melià, Família Alapont i Família Ramon-García.

DATES DE PRESENTACIÓ

2 de febrer de 2015, últim dia per a l’entrega de 7 còpies dels originals en vers i en llengua valenciana, en format A4, totalment anònims i en un lema, en la Secretaria de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia, per a ser evaluats pels membres de jurat.
27 de febrer, últim dia per a l’entrega de 10 eixemplars dels llibrets impresos i tal com van a ser distribuïts. Igualment últim dia per a l’entrega d’originals que participen en el Premi de Portada.

INSCRIPCIÓ

Podran participar totes les comissions de falla que ho desigen, sempre que estiguen censades com a tals en la Junta Central Fallera. En la Secció “Regne de Valéncia” només podran participar els llibrets de les falles que no estiguen integrades en la Junta Central Fallera.

Els treballs hauran d’estar escrits en vers i en llengua valenciana. En primer lloc se presentaran escrits a màquina, en format A4, totalment anònims, en un lema, en la Secretaria de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, 9 – 46003 Valéncia, Tel. 96 391 09 92, de 10 h. a 13 h. per lo matí, i de 17 h. a 21 h. per la vesprada, quedant automàticament descalificats els treballs que porten seudònims o firma que permeta al jurat identificar a l’autor.
Se presentaran SÈT còpies dels treballs. La data per a la presentació dels treballs finalisarà improrrogablement el dia 2 de febrer de 2015, a les 21 h.

Entre els dies 16 a 27 de febrer de 2015, totes les comissions hauran de presentar en la Secretaria de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers nº 9 de Valéncia, Tel. 96 391 09 92, de 10 h. a 13 h. per lo matí, i de 17 h. a 21 h. per la vesprada, DÈU eixemplars dels llibrets, impresos i tal com van a ser distribuïts.

Des del dia 28 de febrer al 2 de març, se comprovarà en Lo Rat Penat, que els treballs presentats coincidixen en els que se van a divulgar, quedant automàticament descalificats tots aquells que sofrixquen modificacions, aixina com aquells que no hagueren aportat els eixemplars editats. En tots els llibrets editats haurà de figurar expressament el nom de l’autor o autora, no sent admesos els llibrets anònims o firmats per la Comissió.
Els originals que participen en el Premi de Portada podran presentar-se igualment fins al dia 27 de febrer, valorant-se al màxim la relació del dibuix de la portada en el tema de la falla.

El jurat se reunirà en Lo Rat Penat el dia 3 de març i emetrà el veredicte, el qual serà inapelable. Només porteriorment a assignar la puntuació a cada treball, s’informarà als membres del jurat del nom de l’autor aixina com del de la Comissió de la falla.

Círcul Cívic Valencià