sábado, 28 de febrero de 2015

@CasaReal - ¡Nyas coca! L'hòstia Real en el nostre Cap i Casal / ¡¡Toma valenciano!! Ostia Real en nuestro Cap i Casal

Com ací el poden llegir íntegre en castellà i en català , nosatros serem més explícits i anem directes al contingut i al propòsit d'este comunicat.


A Sa Majestat el Rei Felip VI d'Espanya,

“...atenent i cuidant la nostra DIVERSITAT i portant en dignitat, respecte i humiltat l'herència històrica de la Monarquia”,este és un pàrraf de les paraules del Rei ponunciades ahir en Valéncia. Eixe català nosmalisat de la AVL que reflectix el discurs de la web de la Casa Real no és la forma en la qual parlem els valencians, en eixa ortografia mai se podrà escriure el valencià dels valencians, és més, reflecta el parlar majoritari d’una zona de Catalunya provocant-li al Valencià una ferida greuíssima que no té cap sentit, ya que ans de que es creara la AVL ya teniem una normativa valenciana elaborada per la RACV, entitat centenària a la qual son pare li otorgà la categoria de real, i en ella se publicà l’Estatut d’Autonomia de 1982. Ademés de que vosté enguany representa a la RACV per seu centenari.

Paraules textuals citades pel Rei: 

Els valencians sou gent emprenedora, dinàmica, solidària, compromesa amb la vostra terra i amb el conjunt d’Espanya. La Comunitat Valenciana aporta molts dels millors valors amb els quals el nostre país pot i ha d’avançar en un món cada vegada més competitiu i globalitzat. El caràcter valencià –que es definix per la seua vitalitat, la seua empenta i el seu coratge davant els desafiaments del dia a dia– provoca un just i merescut sentiment de simpatia i admiració a tota Espanya. 

Traducció al valencià de l'Associació Círcul Cívic Valencià: 

Els valencians sou gent mamprenedora, dinàmica, solidària, compromesa en la vostra terra i en el conjunt d'Espanya. La Comunitat Valenciana aporta molts dels millors valors en els  quals el nostre país pot i ha d’avançar en un món cada vegada més competitiu i globalisat. El caràcter valencià -que es definix per la seua vitalitat, la seua energia i el seu corage davant els desafiaments del dia a dia- provoca un just i mereixcut sentiment de simpatia i admiració en tota Espanya. 

El Rei Felip VI rebent l'Alta Distinció en la Generalitat Valenciana 27 de Febrer de 2015
En Valéncia, com en tots els llocs, n'hi han molts tipos de persones, pero si la nostra associació els tinguera que definir en bloc, podria ser una cosa aixina: els monàrquics valencià i castellà parlants, els republicans valencià i castellà parlants, els adoctrinats i la secta-pancatalanista adoctrinadora de ments. 

Li podem assegurar que els dos primers som els de fiar perque sabem qui som i que volem, també que lo del meninfotisme és una llegenda urbana, pero segur que Vosté, el Rei més preparat de tota l'història d'Espanya, això ya ho sap. El seu valencià no sabem si ha millorat o ahir va intentar quedar be en els dos costats, enhorabona per utilisar paraules com: seua, davant...pero no podem donar-li l'enhorabona per paraules com; amb, coratge...

Els valencians del amb, coratge, etc. no el volen, no és que siguen republicans, és que són germans ideològics del independentistes radicals que volen trencar Espanya, cosa que suponem que Vosté té l'obligació de no permetre que passe. Puix per a evitar el trencament del seu i nostre país hauria de respectar i mostrar fidelitat a qui li la professa, els valencians del en, corage... perque fins el més monàrquic és pot arribar a cansar de les ofenses a la identitat valenciana.

Des del respecte i el carinyo esperem que rectifique, per mig de la nostra traducció, les seues paraules a la llengua valenciana i com a Rei de tots els espanyols nos faça sentir que també som mereixedors d'eixe respecte per la seua part cap a nosatros. 




Como aquí lo pueden leer íntegro en castellano y en catalán, nosotros seremos más explícitos y vamos directos al contenido y al propósito de este comunicado.

A Su Majestad el Rey Felipe VI de España,

Con motivo de su visita ayer a Valencia y dado que ya le hicimos una petición muy sencilla que usted no ha podido cumplir, le vamos a traducir  su mezcla de lenguas tirando mucho más al catalán, que pronunció ayer en el Palacio de la Generalitat, porque desgraciadamente D. Felipe no habló en valenciano, otra vez  lo hizo en catalán. Y eso que posteriormente a dar las gracias por la distinción y la Gran Cruz de la Orden de Jaume I el Conquistador dijo "... atendiendo y cuidando nuestra DIVERSIDAD y llevando en dignidad, respeto y humildad la herencia histórica de la Monarquía"

Palabras textuales citadas por el Rey:

Los valencianos sueldo gente emprendedora, dinámica, solidaria, comprometida con su tierra y con el conjunto de España. La Comunidad Valenciana aporta muchos de los mejores valores con los que nuestro país puede y debe avanzar en un mundo cada vez más competitivo y globalizado. El carácter valenciano -que se define por su vitalidad, su empuje y su coraje ante los desafíos del día a día- provoca un justo y merecido sentimiento de simpatía y admiración en toda España.

Traducción al valenciano de la Asociación Círculo Cívico Valenciano:

Los valencianos siempre ha sido gente emprendedora, evolutiva, solidaria, comprometida en su tierra y en el restante de España. La Comunidad Valenciana contribuye en muchos de los mejores valores gracias a los cuales nuestro país sigue pudiendo avanzar en un mundo cada vez más competitivo y globalizado. El carácter valenciano -que se define por su vitalidad, su energía y su coraje ante los desafíos, provocaciones... del día a día- provoca un justo y merecido sentimiento de simpatía y admiración en toda España.

Rey Felipe VI recibiendo la Alta Distinción en la Generalitat Valenciana 27 de Febrero de 2015
En Valencia, como en todos los lugares, hay muchos tipos de personas, pero si nuestra asociación estuvieran que definir en bloque, podría ser algo así: los monárquicos valencianos y castellano hablantes, los republicanos valencianos y castellano hablantes, los adoctrinados y la secta-pancatalanista adoctrinadora de mentes.

Le podemos asegurar que los dos primeros somos los de fiar porque sabemos quiénes somos y que queremos, también que lo del meninfotisme es una leyenda urbana, pero seguro que usted, el Rey más preparado de toda la historia de España, eso ya lo sabe. Su valenciano no sabemos si ha mejorado o ayer intentó quedar bien con los dos lados de esta historia, enhorabuena por usar palabras como: seua, delante... pero no podemos darle la enhorabuena por palabras como; amb, coraje ...

Los valencianos del amb, coratge, etc... no lo quieren, no es que sean republicanos, es que son hermanos ideológicos de los independentistas radicales que quieren romper España, cosa que suponemos que usted tiene la obligación de no permitir que pase. Pues para evitar la rotura de su y nuestro país debería respetar y mostrar fidelidad a quien se la profesa, los valencianos del en, corage... porque hasta el más monárquico se puede llegar a cansar de las ofensas a la identidad valenciana.

Desde el respeto y el cariño esperamos que rectifique, por medio de nuestra traducción  sus palabras a la lengua valenciana y como Rey de todos los españoles nos haga sentir que también somos merecedores de ese respeto por su parte hacia nosotros.

Les intolerables, vergonyoses i catalanes proves d’accés per a entrar en l’universitat de Valéncia / Las intolerables, vergonzosas y catalanas pruebas de acceso para entrar en la Universidad de Valencia



¿Vols entrar en l’universitat? Puix o saps de lliteratura catalana o no entraràs, açò no té atre nom que ¡MÉS ADOCTRINAMENT Nazi Pancatalaniste!

Dels dèu autors que hauran de passar els nostres fills si volen entrar en l’universitat, quatre són autors valencians que defenen “l'unitat de les llengües” i els atres sis directament són catalans de naiximent. 
La Conselleria d'Educació ha segut la que finalment ha donat com a bo el temari de les Proves d'Accés a l'Universitat (PAU), Conselleria omet que les proves són en català, pero als alumnes se'ls pregunta si els texts estan en català occidental o oriental, mai si estan en valencià -seria una pregunta sense sentit, ya que el valencià brilla per la seua absència en estes proves- Els autors en canvi, si que han dit ben clar que hagueren utilisat directament la denominació de català i punt.

Els autors elegits per a les proves d'accés en Valéncia , pero catalanes, són: 
Joan Fuster (fundador de ACPV (Acció Cultural de país valencià); Joan Francesc Mira (Premi d'honor de les Lletres Catalanes); Vicent Andrés Estellés (va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat Catalana), Enric Valor (impulsor de la “normalisació”) 

Fins ací els 4 valencians de naiximent, pero renegats i molt culpables de lo que està passant en la nostra terra, lo de valencians els ve massa gran a estos personages ¡Són un insult a la nostra terra! 

Mercè Rodorera; Quim Monzó; Salvador Espriu; Miquel Martí i Pol; Manuel de Pedrolo; Josep Maria Benet i Jornet; dels quals Círcul Cívic Valencià no parlarà perque si són catalans be està que defenguen lo d'ells, lo llamentable és que la Generalitat Valenciana permeta que els nostres alumnes hagen de passar estes proves catalanes en conte de proves  en autors valencians. 

De les següents preguntes se'ls propondran dos i els alumnes hauran d'elegir la que ells preferixquen contestar. ¡És inadmissible que no estiga la possibilitat de elegir un autor valencià! Açò mereix molt més que est artícul i si existix la forma de fer arribar qualsevol denuncia o no, s'estudiarà, pero la denuncia pública s'havia de fer ya. 

1  “Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la Guerra Civil fins als anys 70 condiciona la producció narrativa de l’època”.
2. “Explica les característiques més importants de l’obra literària d’Enric Valor”.
3.” La producció literària de Mercè Rodoreda incideix sobre la psicologia dels personatges. Estàs d’acord amb aquesta asseveració?” “Explica per què.”
4. “Què destacaries de la narrativa dels anys 70 fins a l’actualitat? Reflexiona, sobretot, entorn de les novetats en la tècnica literària i del context sociocultural”
5. “Explica en quina mesura la narrativa curta de Quim Monzó reflecteix la societat contemporània i amb quins recursos literaris ho fa”
6. “Descriu les tendències més rellevants de la poesia en el període que va des de la postguerra fins a finals dels anys 70”
7. “Explica les aportacions de Vicent Andrés Estellés al gènere poètic”
8. “Explica les característiques més importants de la producció poètica de Salvador Espriu”
9. “Descriu les característiques bàsiques de la poesia actual”
10. “La poesia de Miquel Martí i Pol ha aconseguit un gran ressò social” “Explica-ho i raona-ho”
11. “Descriu la renovació teatral del període que va des de la postguerra fins als anys 70”
12. “Descriu els aspectes més importants de l’obra teatral de Manuel de Pedrolo”
13. “Descriu les característiques bàsiques de l’escriptura teatral actual”
14. “Explica l’obra teatral de Josep Maria Benet i Jornet i la seua relació amb el món audiovisual”
15. “Valora la repercussió de l’assaig de Joan Fuster en el context de l’època”
16. “Joan Francesc Mira ha reflexionat en els seus assajos sobre la nostra realitat contemporània” “Explica-ho”

Twitter : @CCivico_val
 Círcul Cívic Valencià



¿Quieres entrar en la universidad? Pues o sabes de literatura catalana o no entrarás, esto no tiene otro nombre que ¡MÁS ADOCTRINAMIENTO Nazi pancatalanistas!

De los diez autores que deberán pasar nuestros hijos si quieren entrar en la universidad, cuatro son autores valencianos que defienden "la unidad de las lenguas" y los otros seis directamente son catalanes de nacimiento.

La Conselleria de Educación ha sido la que finalmente ha dado como bueno el temario de las Pruebas de Acceso a la Universidad (PAU), Conselleria omite que las pruebas son en catalán, pero a los alumnos se les pregunta si los textos están en catalán occidental u oriental, nunca si están en valenciano -sería una pregunta sin sentido, ya que el valenciano brilla por su ausencia en estas pruebas- Los autores en cambio, sí que han dicho bien claro que hubieran utilizado directamente la denominación de catalán y punto.

Los autores elegidos para las pruebas de acceso a Valencia, pero catalanas, son:
Joan Fuster (fundador de ACPV (Acción Cultural país valenciano); Joan Francesc Mira (Premio de honor de las Letras Catalanas); Vicent Andrés Estellés (recibió la Cruz de San Jorge de la Generalitat Catalana), Enric Valor (impulsor la "normalización")

Hasta aquí los 4 valencianos de nacimiento, pero renegados y muy culpables de lo que está pasando en nuestra tierra, lo de valencianos les demasiado grande a estos personajes ¡Son un insulto a nuestra tierra!

Merced Rodorera; Quim Monzó; Salvador Espriu; Miquel Martí i Pol; Manuel de Pedrolo; Josep Maria Benet; de los Círculo Cívico Valenciano no hablará porque si son catalanes bien está que defiendan lo suyo, lo lamentable es que la Generalitat Valenciana permita que nuestros alumnos tengan que pasar estas pruebas catalanas en lugar de pruebas de autores valencianos.

De las siguientes preguntas se les propondrán dos y los alumnos deberán elegir la que ellos prefieran contestar. ¡Es inadmisible que no esté la posibilidad de elegir a un autor valenciano! Esto merece mucho más que este artículo y si existe la forma de hacer llegar cualquier denuncia o no, se estudiará, pero la denuncia pública se tenía que hacer ya.

1. Explica en qué medida el contexto socio-político de los años posteriores a la Guerra Civil hasta los años 70 condiciona la producción narrativa de la época.
2. Explica las características más importantes de la obra literaria de Enric Valor.
3. La producción literaria de Mercé Rodoreda incide sobre la psicología de los personajes. Estás de acuerdo con esta aseveración? Explica por qué.
4. ¿Qué destacarías de la narrativa de los años 70 hasta la actualidad? Reflexiona, sobre todo, en torno a las novedades en la técnica literaria y del contexto socio-cultural.
5. Explica en qué medida la narrativa corta de Quim Monzón refleja la sociedad contemporánea y en qué recursos literarios lo hace.
6. Describe las tendencias más relevantes de la poesía en el periodo que va desde la posguerra hasta finales de los años 70.
7. Explica las aportaciones de Vicent Andrés Estellés en el género poético.
8. Explica las características más importantes de la producción poética de Salvador Espriu.
9. Describe las características básicas de la poesía actual.
10. La poesía de Miquel Martí i Pol ha conseguido un gran eco social. Explícalo y razónalo.
11. Describe la renovación teatral del periodo que va desde la posguerra hasta los años 70.
12. Describe los aspectos más importantes de la obra teatral de Manuel de Pedrolo.
13. Describe las características básicas de la escritura teatral actual.
14. Explica la obra teatral de Josep Maria Benet y su relación en el mundo audiovisual.
15. Valora la repercusión del ensayo de Joan Fuster en el contexto de la época.
16. Joan Francesc Mira ha reflexionado en sus ensayos sobre nuestra realidad contemporánea. Explícalo.

viernes, 27 de febrero de 2015

Tomas Trenor vicepresident de l'Ateneu Mercantil

Tomas Trenor vicepresident de l'Ateneu Mercantil 

S'esperava i s'ha confirmat, Tomàs Trénor, actual Marqués del Túria i vicepresident de l'Institut Valencià d'Oncologia, ha guanyat les eleccions a vicepresident de l'Ateneu Mercantil de Valéncia, per a dirigir l'Ateneu junt a Carme de la Rosa el pròxims dos anys en una diferència al seu favor d'un 30% (1.005 per a Trénor, 677 per a Cebolla)
Trénor definí als integrants de la seua llista com un grup “que acredita la seua trayectòria de gestió en diferents sectors professionals” Advoca per un Ateneu accessible “una institució de referència tant a nivell local, autonòmic i nacional”



L'elevada participació en la jornada electoral posà de manifest “l'enorme protagonisme i interés dels socis, pel present i el futur de l'institució” Entre les propostes de Trénor destaquen: millores de les instalacions de l'edifici, la recuperació de la música clàssica i les representacions de teatre, ademés d'una auditoria externa anual i enquestes periòdiques de satisfacció dels socis. 

El fet rellevant fon la gran diferència de posicions de cada candidatura; obertura cap a la societat civil front a l'exclusivitat dels socis. Fet que provocà moltes tensions internes, les quals han provocat la ruptura de la junta directiva i la presentació d'estes dos candidatures. D'ací dos anys se celebraran noves eleccions per a renovar presidència i secretari general entre atres. 

Des de Círcul Cívic Valencià donar-li la més sincera enhorabona a Tomàs Trénor i a l'Ateneu Mercantil de Valéncia

Twitter : @CCivico_val




Tomás Trenor vicepresidente del Ateneo Mercantil 

Se esperaba y se ha confirmado, Tomás Trénor, actual Marqués del Turia y vicepresidente del Instituto Valenciano de Oncología, ha ganado las elecciones a vicepresidente del Ateneo Mercantil de Valencia, para dirigir el Ateneo junto a Carmen de la Rosa el próximos dos años con una diferencia a su favor de un 30% (1.005 para Trénor, 677 para Cebolla)
Trenor definió a los integrantes de su lista como un grupo "que acredita su trayectoria de gestión en diferentes sectores profesionales" Aboga por un Ateneo accesible "una institución de referencia tanto a nivel local, autonómico y nacional"



La elevada participación en la jornada electoral puso de manifiesto "el enorme protagonismo e interés de los socios, por el presente y el futuro de la institución" Entre las propuestas de Trénor destacan: mejoras de las instalaciones del edificio, la recuperación de la música clásica y las representaciones de teatro, además de una auditoría externa anual y encuestas periódicas de satisfacción de los socios.

El hecho relevante fue la gran diferencia de posiciones de cada candidatura; apertura hacia la sociedad civil frente a la exclusividad de los socios. Hecho que provocó muchas tensiones internas, las cuales han provocado la rotura de la junta directiva y la presentación de estas dos candidaturas. En dos años se celebrarán nuevas elecciones para renovar presidencia y secretario general entre otros.

Desde Círculo Cívico Valenciano darle la más sincera enhorabuena a Tomás Trénor y el Ateneo Mercantil de Valencia

Twitter : @CCivico_val




El PPCV acull i colabora en la mitat de les trobades catalanistes d´Escola Valenciana


L'entitat cívica i cultural Círcul Cívic Valencià vol manifestar el seu desacort i rebuig a l´autorisació de celebració de la catalanista “trobada d´escoles en valencià” organisada per l´entitat radical  Escola Valenciana, que tindrà lloc en diverses poblacions valencianes en pròximes dates.

Nos dol especialment el fet de que més de la mitat del ajuntaments que van a acollir dita activitat, totalment lesiva per a l´identitat valenciana, són governats pel Partit Popular. Un PPCV que trau pit de forma recurrent per ser “molt valencià i únic defensor de les senyes d´identitat valencianes”, segons les habituals declaracions d´alts càrrecs i responsables institucionals del partit en els mijos de comunicació i sèus parlamentàries. El mateix PP que es vanagloria d´haver posat en tràmit una Llei de defensa de les Senyes d´Identitat Valencianes. Els ajuntaments en qüestió i els respectius alcaldes del PPCV, enguany són El Campello, Petrer, Xàtiva, Valéncia, Benetússer, La Canyada de Biar, El Camp de Mirra i Santa Pola.


 

Entenem que estes activitats organisades per l´entitat radical filocatalanista Escola Valenciana són autèntiques cerimònies de confusió, manipulació i adoctrinament dirigides als escolars valencians i a les seues famílies: utilisant el subterfugi de la cultura i la llengua, s´introduïx als chiquets i chiquetes valencians en l´ideologia nacionalista, s´els aliena identitària i culturalment, se´ls substituïx la llengua valenciana pel català en base a les teories de la suposta “unitat llingüística”, i se´ls familiarisa en tot tipo de simbologia catalanista: des de banderes estelades a mapes dels inexistents “països catalans”, passant per lliteratura i música en català, o la denominació anti-estatutària “país valencià”, tal i com demostrem i eixemplifiquem en el dossier que es pot consultar en este enllaç: http://es.scribd.com/doc/137566455/Dossier-Escola-Valenciana-valencia-pdf
Des de Círcul Cívic anem a solicitar per registre d´entrada a tots els ajuntaments que nos siga possible arribar, la revocació del permís de celebració d´estes activitats.

SOLICITEM:

Un eixercici de coherència per part del seu partit, una actuació contundent i no un simple manifest o un nou eixercici d´escaparatisme,  i que es promoga a nivell de partit, des de Presidència i des de la Comissió de Senyes d´Identitat, la revocació immediata de l´autorisació per a celebrar, al menys en els nou municipis governats pel PPCV, l´activitat “trobada d´escoles en valencià”, que considerem totalment antivalenciana, una estratègia d´ingenieria social i cultural orquestada, afavorida i sufragada des de la Catalunya separatista de CiU i ERC, una pràctica en tints de manipulació escolar més pròpia de l'Alemanya dels anys 40 o de l´Espanya de la dictadura que d'un país desenrollat en l´Europa del sigle XXI.

La defensa i promoció de les senyes d´identitat netament valencianes i de la cultura pròpia, especialment front a les ingerències alienes que patix el poble valencià a través d´entitats com Escola Valenciana o Acció Cultural, ha de ser una màxima per al partit que nos governa a nivell autonòmic. No és plat de bon gust per a la majoria de la societat valenciana observar com els nostres governants autonòmics o municipals toleren per sistema l´infiltració del pancatalanisme en les nostres institucions, i colaboren econòmica i moralment en el desenroll de les sues activitats i campanyes d´alienació sistemàtica, de manipulació del llenguage, de degradació progressiva de tot lo valencià, de substitució llingüística i cultural, i inclús d´adoctrinament polític, donada la càrrega ideològica implícita a les activitats d´estes entitats protegides i afavorides per l´esquerra més rancia, al servici de la causa nacionalista catalana, per a, en acabant, propondre una Llei de Senyes que ni vostés mateixos tenen voluntat i intenció de complir i fer complir en les seues pròpies files. 

El PPCV acoge y colabora en la mitad de las "tronades" catalanistas de escuela Valenciana

La entidad cívica y cultural Círculo Cívico Valenciano quiere manifestar su desacuerdo y rechazo a la autorización de celebración de la catalanista "trobades de escuelas en valenciano" organizada por la entidad radical Escola Valenciana, que tendrá lugar en varias poblaciones valencianas en próximas fechas.

Nos duele especialmente el hecho de que más de la mitad de los ayuntamientos que van a acoger dicha actividad, totalmente lesiva para al'identitat valenciana, son gobernados por el PP. Un PPCV que saca pecho de forma recurrente por ser "muy valenciano y único defensor de las señas de identidad valencianas", según las habituales declaraciones de altos cargos y responsables institucionales del partido en los medios de comunicación y sedes parlamentarias. El mismo PP que se vanagloria de haber puesto en trámite una Ley de defensa de las Señas de Identidad Valencianas. Los ayuntamientos en cuestión y los respectivos alcaldes del PPCV, este año son El Campello, Petrer, Xàtiva, Valencia, Benetússer, La Cañada, Campo de Mirra y Santa Pola.


Entendemos que estas actividades organizadas por la entidad radical filocatalanista Escuela Valenciana son auténticas ceremonias de confusión, manipulación y adoctrinamiento dirigidas a los escolares valencianos y a sus familias: empleando el subterfugio de la cultura y la lengua, se introduce a los niños y niñas valencianos en la ideologia nacionalista, se les adoctrina identitaria y culturalmente, se les sustituye la lengua valenciana por el catalán en base a las teorías de la supuesta "unidad lingüística", y se les familiariza con todo tipo de simbología catalanista: desde banderas esteladas con mapas de los inexistentes "países catalanes", pasando por literatura y música en catalán, o la denominación antiestatutaria "país valenciano", tal y como demostramos en el dossier que se puede consultar en este enlace: http: // as. scribd.com/doc/137566455/Dossier-Escola-Valenciana-valencia-pdf

Desde Círculo Cívico vamos a solicitar por registro de entrada en todos los ayuntamientos que nos sea posible llegar, la revocación del permiso de celebración de estas actividades.

Solicitamos: 

Un ejercicio de coherencia por parte de su partido, una actuación contundente y no un simple manifiesto o un nuevo ejercicio escaparatista, y que se promueva a nivel de partido, desde Presidencia y desde la Comisión de Señas de Identidad, la revocación inmediata de la autorización para celebrar, al menos en los nueve municipios gobernados por el PPCV, la actividad "trobades de escuelas en valenciano", que consideramos totalmente antivalenciana, una estrategia de ingenieria social y cultural orquestada, auspiciada y sufragada desde la Cataluña separatista de CiU y ERC, una práctica con tintes de manipulación escolar más propia de l'Alemania de los años 40 o de la España de la dictadura que de un país desarrollado en la Europa del siglo XXI.

La defensa y promoción de las señas de identidad netamente valencianas y de la cultura propia, especialmente frente a las injerencias ajenas que sufre el pueblo valenciano a través de entidades como Escola Valenciana o Acción Cultural, debe ser una máxima para el partido que nos gobierna a nivel autonómico. No es plato de buen gusto para la mayoría de la sociedad valenciana observar como nuestros gobernantes autonómicos o municipales toleran por sistema l'infiltració del pancatalanismo en nuestras instituciones, y colaboran económica y moralmente con el desarrollo de sus actividades y campañas de 'alienació sistemática, de manipulación del lenguaje, de degradación progresiva de todo lo valenciano, de sustitución lingüística y cultural, e incluso de adoctrinamiemto político, dada la carga ideológica implícita a las actividades de estas entidades auspiciadas por la izquierda más rancia, al servicio de la causa nacionalista catalana, para, después, proponer una Ley de Señas que ni ustedes mismos tienen voluntad e intención de cumplir y hacer cumplir en sus propias filas.



jueves, 26 de febrero de 2015

@CasaReal : El Rei rebrà l'Alta Distinció de la Generalitat i els valencians li demanem que nos demostre llealtat / El Rey recibirá la Alta Distinción de la Generalitat y los valencianos le pedimos que nos demuestre lealtad

Este divendres el Rei Felip VI rebrà de mans d’Alberto Fabra, l'Alta Distinció de la Generalitat i la Creu de l'Orde de Jaume I El Conquistador en un acte que es celebrarà en el Palau de la Generalitat. Esta distinció s'entrega a persones físiques o jurídiques que hagen sobreeixit en la seua activitat en els interessos generals i particulars de la Comunitat Valenciana.

El Consell justifica l'entrega pel paper que ha fet el rei posteriorment a l'abdicació de son pare, contribuint a un espai de convivència renovat, responsable i solidari.

Círcul Cívic Valencià a nivell intern pot tindre monàrquics i republicans, pero a nivell associació nos agradaria fer una crida d'atenció a Sa Majestat Felip VI, en una sola frase:

“No abandone a aquell poble que per dos voltes li va ser lleal a la seua corona i torne-nos en fets eixa llealtat que hem donat els valencians pels Borbons sense demanar mai res a canvi i sense ser un poble problemàtic, ni separatiste, ni coaccionador” 

El poble valencià es mereix molt més de lo que està rebent per part de Casa Real.

El Rei en una visita a Alacant el passat novembre
Twitter : @CCivico_val
 Círcul Cívic Valencià


Este viernes el Rey Felipe VI recibirá de manos de Alberto Fabra, la Alta Distinción de la Generalitat y la Cruz de la Orden de Jaume I El Conquistador en un acto que se celebrará en el Palacio de la Generalidad. Esta distinción se entrega a personas físicas o jurídicas que hayan sobresalido por su actividad de intereses generales y particulares de la Comunidad Valenciana.

El Consejo justifica la entrega por el papel que ha hecho el rey posterior a la abdicación de su padre, contribuyendo a un espacio de convivencia renovado, responsable y solidario.

Círculo Cívico Valenciano a nivel interno puede tener monárquicos y republicanos, pero a nivel asociación nos gustaría hacer una llamada de atención a Su Majestad Felipe VI, en una sola frase.

"No abandone a aquel pueblo que por dos veces le fue leal a su corona y devuelva con hechos esa lealtad que hemos dado los valencianos por los Borbones sin pedir nada a cambio y sin ser un pueblo problemático, ni separatista, ni coaccionador "

El pueblo valenciano se merece mucho más de lo que está recibiendo por parte de Casa Real.

El Rey en una visita a Alicante el pasado noviembre
Twitter : @CCivico_val
Círculo Cívico Valenciano

miércoles, 25 de febrero de 2015

La Curva Nord ha rebut fa un hora aproximadament la Medalla del Centenari de la RACV

En reconeiximent a la llabor de la penya pel foment de la cultura valenciana, sobre les 19.30 hores ha començat l'acte d'entrega per part la Secció de Llengua de la RACV, de mans de En Voro López de la Medalla del Centenari de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, als components de la numerosa,famosa i emblemàtica penya Curva Nord, rebuda pel seu president En Fernando León.







Atre dels molt actes del Centenari de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. L'única acadèmia que treballa debades per la cultura i l'identitat valenciana, a la que donem les gràcies per tot lo que nos aporta.

Des de Círcul Cívic Valencià volem donar l'enhorabona a la Curva Nord per este reconeiximent i els que estem segurs que vindran a partir d'ara. 
¡Vixca Valéncia! !Amunt Valéncia!



La Curva Norte ha recibido hace escasos momentos la Medalla del Centenario de la RACV

En reconocimiento a la labor de la peña por el fomento de la cultura valenciana, sobre las 19.30 horas ha comenzado el acto de entrega por parte la Sección de Lengua de la RACV, de manos de su presidente el Sr.Voro López de la Medalla del Centenario de la Real Academia de Cultura Valenciana, a los componentes de la numerosa, famosa y emblemática peña Curva Nord, recibida por su presidente D. Fernando León. 
Otro de los muchos actos del Centenario de la Real Academia de Cultura Valenciana. La única academia que trabaja sin cobrar por la cultura y la identidad valenciana, a la que damos las gracias por todo lo que nos aporta.


Desde Círculo Cívico Valenciano queremos dar la enhorabuena a la Curva Norte por este reconocimiento y que estamos seguros que vendrán a partir de ahora.

¡Vixca Valéncia! ! Amunt Valencia!


 Twitter : @CCivico_val










Carta presentada a En Antonio Domenech, director del C.E.I.P. Mare de Deu de Gracia en Biar, Alacant


A/A: En Antonio Domenech


C.E.I.P. MARE DE DEU DE GRACIA




Plaça del Convent s/n




Biar - Alacant 



Valéncia, 16 de febrer de 2015

   Des de l'Associació Círcul Cívic Valencià, nos fem partícips i portaveus de la queixa que nos ha aplegat per part d’uns pares, els fills dels quals són alumnes del centre en el que vosté és el director. La por a represàlies de qualsevol tipo a l’alumnat, els ha dut als pares a posar-se en contacte en nosatros.
   Concretament la queixa fa referència a que el Centre C.E.I.P. Mare de Deu de Gràcia, en l’edifici ubicat en la Plaça del Convent de Biar, província d’Alacant, mostra un símbol en la seua entrada que vulnera i afecta a l’artícul 4 de l’Estatut d’Autonomia i la Llei 8/1984 de 4 de decembre.



Per eixe motiu,

1.                  Demanem la retirada de dit símbol alié a les Senyes d’identitat estatutàries.

2.                  En cas de la no retirada del mateix, li informem que esta mateixa carta serà enviada tant al Departament d’Innovació, Ordenació i Política llingüística, com al Síndic d’Agravis per a que siguen sabedors de la situació.

3.                  Com a últim pas, en cas de no rebre resposta positiva de la retirada d’este símbol no estatutari, acodirem als mijos de comunicació per a que es facen resò d’esta ofensa al nostre Estatut d’Autonomia que ho és de tots els valencians.








A / A: En Antonio Domenech
C.E.I.P. VIRGEN DE GRACIA
Plaza del Convento s / n
Biar - Alicante

Valencia, 16 de febrero de 2015

   Desde la Asociación Círculo Cívico Valenciano, nos hacemos partícipes y portavoces de la queja que nos ha llegado por parte de unos padres, cuyos hijos son alumnos del centro en el que usted es el director. El miedo a represalias de cualquier tipo al alumnado, les ha llevado a los padres a ponerse en contacto en nosotros.
   Concretamente la queja hace referencia a que el Centro CEIP Virgen de Gracia, en el edificio ubicado en la Plaza del Convento de Biar, provincia de Alicante, muestra un símbolo en su entrada que vulnera y afecta al articulo 4 del Estatuto de Autonomía y la Ley 8/1984 de 4 de diciembre.




Por ese motivo,

1. Pedimos la retirada de dicho símbolo ajeno a las Señas de identidad estatutarias.

2. En caso de la no retirada del mismo, le informamos que esta misma carta será enviada tanto al Departamento de Innovación, Ordenación y Política lingüística, como al Síndico de agravios para que sean sabedores de la situación.

3. Como último paso, en caso de no recibir respuesta positiva de la retirada de este símbolo no estatutario, acudir a los medios de comunicación para que se hagan eco de esta ofensa a nuestro Estatuto de Autonomía que lo es de todos los valencianos







Carta presentada a Na Rita Barberà Nolla (Alcaldesa de Valéncia) (.val)

A l’atenció de Na Rita Barberà Nolla, alcaldesa de Valéncia,

Voldríem dirigir-nos a vosté en l’intenció de mosatrar-li la nostra preocupació i inquietut pel discurs que va pronunciar a tot el poble valencià durant l’acte de la Crida en les Torres de Serrans del Cap i Casal. Sent sabedors de que, prèviament, tant l’AVL com Escola Valenciana, entitats de les quals vosté serà coneixedora de la seua creença de que la llengua valenciana no és més que un dialecte de la catalana, teoria que choca frontalment contra la veritat científica, social i històrica del poble valencià, el qual sempre ha manifestat escriure i parlar en llengua valenciana, sempre utilisant un lèxic i una normativa completament diferents a la catalana, li han manifestat el seu desig de traduir-li el discurs.

És per això per lo que creem que l’alcaldesa de la Ciutat de Valéncia no pot dirigir un discurs al poble valencià en erros garrafals en el lèxic i en la pronunciació del mateix, en una llengua que ha tingut un Segle d’Or i que és una de les principals senyes d’identitat del poble valencià.

Per tot lo expost, des de CCV, li agraïríem prestara atenció a est escrit, puix creem que per a pronunciar un discurs tan important com el que ha de pronunciar un alcalde el dia de la Crida, ha d’estar ben fet i ben expressat per a un dia tan important en el calendari. Aixina és que li adjuntem el discurs traduït a la llengua valenciana, seguint la normativa de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, que és, sense dubte, la que mostra fidelitat al parlar històric, popular i genuí de la llengua valenciana, cosa que, com vosté sabrà, no fa el parlar de laboratori elaborat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i defés per Escola Valenciana.

Atentament,
José Sanahuja, President de Círcul Cívic Valencià

PD: Est és el text traduït i expressat de forma correcta del seu discurs en la Crida:

¡Poble valencià! ¡falleres i fallers! En esta nit fallera, en esta nit de festa, en esta nit d'ilusió i d'alegria vos anime a que deixeu passar el fret de l'hivern i busquem la calor fallera, la calor que sense dubte nos donen el fòc i la flama, la calor de la primavera d'estiu, la calor fallera, la calor de la llum, la calor de l'ilusió en la qual hem  de buscar l'aplegada de la festa fallera. 

¡Valencians! Anem a donar la benvinguda a la festa perque tots junts diem ¡ya estem en Falles! tots junts ¡ya estem en Falles! atra volta ¡ya estem en falles! 

I en l'inici de les Falles lo que tots volem es escoltar el sentir, lo més esperat, lo més volgut, la Crida de la nostra Fallera Major. La Crida més sentida per tots els valencians. ¡La Crida d'Estefania! 

Pero ans, i fidels a la tradició tinc l'honor de fer-li l’entrega de la clau de la cuitat. Clau que va a obrir-li la porta de Valéncia, la clau que va a obrir els nostres cors a tots, a veïns, a veïnes, a forasters...¡per a que tot lo món vinga a fruir de les millors festes del món! ¡Les falles! Poble valencià, falleres i fallers, té la paraula la nostra fallera major... 

Vos adjuntem el sagell de registre d'entrada:



Twitter : @CCivico_val
 Círcul Cívic Valencià