martes, 31 de marzo de 2015

El PSPV d'Alcoy es gasta els diners dels alcoyans subvencionant actes de l'Institut d'Estudis Catalans / El PSPV de Alcoy se gasta el dinero de los alcoyanos subvencionando actos del Instituto de Estudios Catalanes


Aixina ha segut la presentació del IEC per a promoure “un debat sobre la comunicació i la política llingüística en l'àmbit català” encara que els organisadors -com fan sempre- substituïxen àmbit català per “el nostre àmbit llingüístic” 

¿Per qué si tenen tan clar que els valencians recolzaríem eixe àmbit llingüístic català, sempre van disfrassats i mai diuen les coses clares? La AVL, el PSPV i la UPV són els organisadors d'este acte que durarà tota la fi de semana del 27 al 29 de març en colaboració en el IEC, centre que promou la llengua i la cultura catalana, i que conta en filials en Alacant, en el recolzament del govern socialiste d'Alcoy.

Entre els organisadors també podem trobar al Centre Ovidi Montllor d'Alcoy (dins de l'òrbita de la ACPV), la Coordinadora de l'Alcoyà, el Comptat pel Valencià i les quatre universitats públiques del territori valencià; la d'Alacant, la de Valéncia, la Miguel Hernández d'Elig i la Jaume I de Castelló. Ademés de contar en l'intervenció de representants del Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona i de l'universitat Pompeu Fabra. En este acte es pretenen abordar les propostes i compromisos sobre política llingüística en els programes dels partits polítics valencians per a estes pròximes eleccions.

La AVL exigix que es respecte la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia quan parlen de la llei de senyes pero ¿quin respecte han tingut ells tots estos anys des de que la varen fundar i blindar, als valencians i al valencià?

Círcul Cívic Valencià denuncia i exigix responsabilitats al PSPV per recolzar este acte en Alcoy, i el de la “festa de la llengua” en Vilarreal el dumenge que res tenen que vore en la cultura i en la llengua dels valencians

Els valencians no volem ni un acte més d'extermini al valencià pagat pels polítics socialistes i per la AVL, és dir, per tots els valencians. Exigim que a la AVL se li retire d'immediat la sagnant subvenció de vora 3 millons d'euros que té assignada per ad este 2015 i en la qual s'encarrega de destruir la llengua dels valencians.

Twitter : @CCivico_val
 Círcul Cívic Valencià


Así ha sido la presentación del IEC para promover "un debate sobre la comunicación y la política lingüística en el ámbito catalán" aunque los organizadores -como hacen siempre- sustituyen ámbito catalán por "nuestro ámbito lingüístico"

¿Por qué si tienen tan claro que los valencianos apoyaríamos ese ámbito lingüístico catalán, siempre van disfrazados y nunca dicen las cosas claras? La AVL, el PSPV y la UPV son los organizadores de este acto que durará toda el fin de semana del 27 al 29 de marzo en colaboración en el IEC, centro que promueve la lengua y la cultura catalana, y que cuenta en filiales en Alicante, con el apoyo del gobierno socialista de Alcoy.

Entre los organizadores también podemos encontrar en el Centro Ovidi Montllor de Alcoy (dentro de la órbita de la ACPV), la Coordinadora del Alcoy, el Comptat por el Valenciano y las cuatro universidades públicas del territorio valenciano; la de Alicante, la de Valencia, la Miguel Hernández de Elche y la Jaume I de Castelló. Además de contar con la intervención de representantes del Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona y de la universidad Pompeu Fabra. En este acto se pretenden abordar las propuestas y compromisos sobre política lingüística en los programas de los partidos políticos valencianos para estas próximas elecciones.

La AVL exige que se respete la Constitución Española y el Estatuto de Autonomía cuando hablan de la ley de señas pero ¿qué respeto han tenido ellos todos estos años desde que la fundaron y blindaron, a los valencianos y al valenciano?

Círculo Cívico Valenciano denuncia y exige responsabilidades al PSPV por apoyar este acto en Alcoy, y el de la "fiesta de la lengua" en Villarreal el domingo que nada tienen que ver con la cultura y con la lengua de los valencianos

Los valencianos no queremos ni un acto más de exterminio al valenciano pagado por los políticos socialistas y por la AVL, es decir, por todos los valencianos. Exigimos que a la AVL se le retire de inmediato la sangrienta subvención de casi 3 millones de euros que tiene asignada para a este 2015 y con la que se encarga de destruir la lengua de los valencianos.

Twitter : @CCivico_val


 Círcul Cívic Valencià



lunes, 30 de marzo de 2015

Exigim a Duran i Lleida que s'abstinga d'opinar sobre la llengua dels valencians / Exigimos a Duran y Lleida que se abstenga de opinar sobre la lengua de los valencianos


En relació al comentari fet per Duran i Lleida atacant a les nostres senyes d'identitat, Círcul Cívic Valencià respon.

Ací vos deixem l'enllaç de la notícia:


Si els polítics no protegixen al poble, mals polítics tenim. Aixina podríem resumir esta notícia i totes les relacionades en les contínues ingerències arribades des de Catalunya i recolzades per la AVL i el PSPV i segur que per Compromís, EUPV, inclús el PP també, perque diuen no recolzar-les pero es callen i les permeten.

La qüestió és que en cap lloc d'Espanya passa açò, només en la Comunitat Valenciana. I no passa, perque pobre del que s'atrevixca a clavar els nassos en casa del veí. Pero en Valéncia la cosa no és igual, ací el dia que nos varen vendre per diners a la Catalunya imperialista el que no recolza, calla. 35 anys d'adoctrinament catalaniste en els coleges, preparant una remesa de soldats per a la causa: hui donen els fruits, ya poden votar, fer folgues, anar a festes i concerts per la llengua catalana i ya no coneixen ni als seus yayos, no saben l'història de Valéncia i a soles se cruen lo que els mestres encarregats d'adoctrinar-los els han inculcat. Excepcions hi ha, gràcies a pares valents.

Círcul Cívic Valencià és una associació apolítica, pero com no nos agrada callar, perque qui calla perjudica a tot el poble valencià, i com que arriben les eleccions i pareix que açò va a posar-se molt més que mogut, entenem que la nostra obligació, com associació que defén per damunt de tot la valencianitat en tot els àmbits, és actuar, informar i denunciar tot tipo de ingerència vinguda des de fòra o menyspreu vingut des de dins, ya siga per recolzament a l'unitat de les llengües -que és el fondo d'estes declaracions- com fan PSPV, EUPV, Compromís, ya en representació en les Corts i Podem i C's, aspirants a formar part d'elles o per callar i otorgar com fa i ha fet el PP.

Som valencians i molt orgullosos de ser-ho.

Per això no nos anem a callar i denunciarem cada notícia que nos arribe, cada notícia en la qual intenten amagar al poble, tant de partits polítics com dels propis polítics, com dels falsos i venuts filòlecs de la AVL, com dels “científics” eixos tan resabuts que nos volen fer creure que la nostra llengua, parlada i escrita durant sigles i sigles, l'han inventada ells fa cent anys.

Twitter : @CCivico_val
 Círcul Cívic Valencià




                                                
En relación al comentario hecho por Duran i Lleida atacando a nuestras señas de identidad, Círculo Cívico Valenciano responde.

Aquí os dejamos el enlace de la noticia:


Si los políticos no protegen al pueblo, malos políticos tenemos. Así podríamos resumir esta noticia y todas las relacionadas en las continuas injerencias llegadas desde Cataluña y apoyadas por la AVL y el PSPV y seguro que por Compromís, EUPV, incluso el PP también, porque dicen no apoyarlas pero se callan y permiten .

La cuestión es que en ningún lugar de España pasa esto, sólo en la Comunidad Valenciana. Y no pasa, porque pobre del que se atreva a meter las narices en casa del vecino. Pero en Valencia la cosa no es igual, aquí el día que nos vendieron por dinero a la Cataluña imperialista el que no apoya, calla. 35 años de adoctrinamiento catalanista en los colegios, preparando una remesa de soldados para la causa: hoy dan los frutos, ya pueden votar, hacer huelgas, ir a fiestas y conciertos por la lengua catalana y ya no conocen ni a sus abuelos, no saben la historia de Valencia ya solamente se creen lo que los maestros encargados de adoctrinarlos les han inculcado. Excepciones hay, gracias a padres valientes.

Círculo Cívico Valenciano es una asociación apolítica, pero como no nos gusta callar, porque quien calla perjudica a todo el pueblo valenciano, y como llegan las elecciones y parece que esto va a ponerse mucho más que movido, entendemos que nuestra obligación , como asociación que defiende por encima de todo la valencianidad en todo los ámbitos, es actuar, informar y denunciar todo tipo de injerencia venida desde fuera o menosprecio venido desde dentro, ya sea para apoyo a la unidad de las lenguas -que es el fondo de estas declaraciones como hacen PSPV, EUPV, Compromis, ya con representación en las Cortes y Podemos y C 's, aspirantes a formar parte de ellas o por callar y otorgar como hace y ha hecho el PP.

Somos valencianos y muy orgullosos de serlo.

Por eso no nos vamos a callar y denunciaremos cada noticia que nos llegue, cada noticia en la que intenten ocultar al pueblo, tanto de partidos políticos como de los propios políticos, como los falsos y vendidos filólogos de la AVL, como los "científicos" estos tan listos que nos quieren hacer creer que nuestra lengua, hablada y escrita durante siglos y siglos, lo han inventado ellos hace cien años.


Twitter : @CCivico_val
 Círcul Cívic Valencià



viernes, 27 de marzo de 2015

97 anys d'història se'n van en la desaparició de l'Alacant CF / 97 años de historia se van con la desaparición del Alicante CF


Rafael Fuentes Devesa, magistrat-juge del Jujat de lo Mercantil número 1 d'Alacant, decretà l'extinció del club, despuix de casi 100 anys d'història, i ya ha quedat ratificada en la publicació de l’ord en el BOE el 23 de març de 2015.

L'entitat celest, coneguda aixina pel color de la seua camiseta, posa punt i final a quasi un centenari d'història, anys en els que va jugar en les categories de Regional Preferent, Tercera Divisió i el seu gran èxit deportiu, moment en el qual el club alacantí competí en Segona Divisió. 

9 i 23 de març de 2015 seran la dates de la desgràcia per ad este club, encara que l'entitat deixà de competir en finalisar la temporada 2013-14, temporada en la qual milità en la categoria Regional Preferent. 

En el text del BOE es declara que “conclòs el concurs d'acreedors del club el deutor queda responsable del pagament dels crèdits restants” “s'acorda també l'extinció de l'Alacant Club  de Fútbol cancelant la seua fulla en el Registre, a on des d'ara ya no està inscrit el Club. 

Precisament fon en l'últim pas per la Segona Divisió, quan el club generà un deute insostenible, la qual cosa el portà a solicitar la seua entrada en un procés concursa'l en 2009.

Des de Círcul Cívic Valencià llamenten esta notícia, puix la nostra associació està al costat de tota la cultura i deport de la Comunitat Valencia i volem transmetre ànims a l'afició i a la ciutat d'Alacant.

¡Quí sap si en els anys podríem vore renàixer este històric club!




Rafael Fuentes Devesa, magistrado-juez de los juzgados de lo Mercantil número 1 de Alicante, decretó la extinción del club,  tras casi 100 años de historia, y ya ha quedado ratificada la orden al ser publicada en el BOE.

La entidad celeste, conocida así por el color de su camiseta, pone punto y final a casi un centenario de historia, años en los que jugó en las categorías de Regional Preferente, Tercera División y su gran éxito deportivo, momento en el que el club alicantino compitió en Segunda División. 9 y 23 de marzo de 2015 serán las fechas de la desgracia para este club, aunque la entidad dejó de competir al finalizar la temporada 2013-14, temporada en la que militó en la categoría Regional Preferente.

En el texto del BOE se declara que "concluido el concurso de acreedores del club el deudor queda responsable del pago de los créditos restantes" "acuerda también la extinción del Alicante Club de Fútbol cancelar su hoja en el Registro, donde desde ahora ya no está inscrito el Club”

Precisamente fue el último paso por la Segunda División, cuando el club generó una deuda insostenible, lo que le llevó a solicitar su entrada en un proceso concursal en 2009.

Desde Círculo Cívico Valenciano lamentos esta noticia, por cuanto nuestra asociación está al lado de toda la cultura y deporte de la Comunidad Valencia y queremos transmitir ánimos a la afición y a la ciudad de Alicante.

¡Quién sabe si con los años podríamos ver renacer este histórico club!

jueves, 26 de marzo de 2015

Nova app per a #iphone

Nova app per a #iphone

¡Lo que tot lo món estava esperant! Ya està disponible la nostra App per a iPhone. Tin-ho tot a la mà.
 http://www.circulocivico.org/ també en la nostra pàgina web. 


Degut a les múltiples peticions per a fer una app per a Ipone, Círcul Cívic Valencià ha treballat molt per a afrontar este nou i gran repte. Hui podem dir que hem conseguit lo que tot lo món nos estava demanant. Ací teniu la nova App de CCV per a Iphone.


Fruïu de tota l'actualitat valenciana, del calendari diari a on estareu informats de totes les activitats d'entitats i associacions del món valencià, inclosos els diccionaris i el nou traductor de la RACV.






Twitter: @CCivico_val





Nueva app para #iphon

¡Lo que todo el mundo estaba esperando! Ya está disponible nuestra App para iPhone.  Todo a mano 
http://www.circulocivico.org/ también en nuestra página web.

Debido a las múltiples peticiones para hacer una app para Ipone, Círculo Cívico Valenciano ha trabajado mucho para afrontar este nuevo y gran reto. Hoy podemos decir que hemos conseguido lo que todo el mundo nos estaba pidiendo. Aquí tenéis la nueva App de CCV para Iphone.https://itunes.apple.com/es/app/ccv/id975109076?mt=8
Disfrutad de toda la actualidad valenciana, del calendario diario donde estaréis informados de todas las actividades de entidades y asociaciones del mundo valenciano, incluidos los diccionarios y el nuevo traductor de la RACV.




Twitter: @CCivico_val



Conveni de Colaboració entre CCV, Junts front a l'AVL, PLV i Curva Nord MA Kempes (.val) @NewsFM_VLC

 Círcul Cívic Valencià Junts front a la AVL PLV - Plataforma Valencianista

 CN10 - Curva Nord Mario Alberto Kempes

Els anys passen, pero diu el dit que no s’han de desaprofitar les oportunitats, per chicotetes que siguen, ademés de simbòliques en els seus fruits. El valencianisme va vore, en 2011, un somi fet realitat, puix el fet de que les dos penyes d’animació del Valéncia CF, Ultra Yomus 1983 i Gol Gran 1994 deixaren a una banda les seues diferències i s’uniren baix una única força per a poder crear una gran grada d’animació que fòra l’enveja de les demés aficions d’Espanya, ya nos féu sentir molt orgullosos de la criatura que havia naixcut. 

Eixe grup arreplegà el nom del grup d’animació de l’Ínter de Milà, a proposta de Yomus, Curva Nord, i a proposta de Gol Gran se li va afegir el nom del jugador més important que ha chafat Mestalla en els seus més de 90 anys d’història, Mario Alberto Kempes el Matador. Es creà aixina la gran penya d’animació de la que hui podem fruir tots els encontres en Mestalla, en especial dels seus sentits càntics i les seues vistoses pancartes, des d’un sentit apolític i obert, totalment contrari a la violència. Eixa grada ha conseguit una fita que fa anys pareixia impossible: alçar a tot l’Estadi de Mestalla cantant i corejant els seus càntics.

Quatre anys més tart, el valencianisme cultural rep una millor noticia, puix les entitats culturals del present acort, Círcul Cívic Valencià, Junts Front a l’AVL i Plataforma Valencianista decidixen posar-se mans a l’obra i establir relacions en la citada penya, en pro de conseguir revalencianisar l’institució més important, en número de socis, de tot lo Regne de Valéncia. Aixina és que, a finals de giner de 2015, les quatre entitats acorden celebrar un conveni de colaboració, en la vista posada a la celebració del centenari del VCF, en l’intenció d’introduir en la massa social del club la llengua valenciana, d’acort en la codificació feta per la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.

Els nostres anhels de valenciania i ganes d’iniciar un camí junts, fan possible lo que hui celebrem, aixina que les entitats Círcul Cívic Valencià, Junts Front a l’AVL, Plataforma Valencianista i Curva Nord Mario Alberto Kempes, desijant establir la concòrdia, l’amistat i uns fins i uns objectius comuns entre les nostres entitats,

                                                              CONVENIM

1- Que el respecte i l’igualtat de tracte entre les entitats subscriptores d’este conveni siga la norma general en les relacions entre les mateixes.
2- Que Círcul Cívic Valencià, Plataforma Valencianista i Junts Front a l’AVL posen en funcionament un servici d’assessorament llingüístic per a totes aquelles traduccions que la Curva Nord precise.
3- Donar màxima difusió als comunicats, tuits i demés elements de comunicació externa oficial de la CN10.
4- Que les traduccions a la llengua valenciana seguixquen la normativa de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.
5- Que, respectant el principi de la sana rivalitat entre les aficions dels equips valencians, considerem que totes estem unides baix la bandera de la Real Senyera, l’utilisació de la llengua valenciana i la pertenència a lo Regne de Valéncia.
6- Posar en marcha les campanyes necessàries, aixina com qualsevol atre tipo d’acció conjunta, per a instar al Valéncia C.F. a utilisar, respectar i pontenciar la llengua valenciana en els seus comunicats, pàgina web, contes en rets socials i botigues oficials.
7- Procurar que la normativa a usar per part del VCF per a tal fi siga la de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.
8-  Iniciar les campanyes i accions conjuntes necessàries per tal de conseguir que el futur estadi del Valéncia C.F., proyectat per a la temporada 2018/19, porte el nom d’Estadi del Regne de Valéncia.


En José Sanahuja, President de Círcul Cívic Valencià.



En José Manuel Ricart Lumbreras, Secretari de Junts Front a l’AVL.



En Alejandro Esteve Caballero, President de Plataforma Valencianista.



En Fernando León, President de Curva Nord Mario Alberto Kempes.




Twitter: @CCivico_val

El ministeri no demanarà judicialment els documents illegals propietat de l'Archiu de Salamanca en mans de Catalunya / El ministerio no irá por la vía judicial a pedir los documentos del Archivo de Salamanca



El servilisme dels governs espanyols de donar concòrdia a qui viu del chantage i la destrucció de l'història no té llímits. En l'inauguració del Centre Documental de la Memòria de Salamanca, a la qual varen acodir el Govern central, la Junta de Castella i Lleó i l'Ajuntament de Salamanca no pararen de repetir “mirar al futur” i demostrar una posició de concòrdia cap a un tema que és més que conflictiu.

Per desgràcia no nos sorprén l'actitut del Govern central, i és una llàstima perque eixe futur al que diuen que mirem no existix mentres seguixquen donant poder als chantagistes i radicals separatistes que no busquen una atra cosa que la destrucció d'Espanya. ¿Quin futur? ¿Quina concòrdia en quí no la vol?

Si el Govern central seguix donant-li la raó a Mas, en el sentit de que tot lo referent a l'Archiu de Salamanca s'ha fet totalment d'acort en el marc llegal, este no pararà de fer cada dia més grans els seus anhels imperialistes. Si Policarpo Sánchez ha demostrat i aixina ho diuen de moment els juges, que hi ha papers ilocalisats, inclús destruïts, que la sifra por aplegar als 400.000 documents trets de l'Archiu vulnerant la llei. ¿Per qué el Govern s'empenyora en buscar la concòrdia negant la realitat en Salamanca i en tota Espanya?

Segons el Govern per no alterar una relació institucional considerada magnifica. ¡No hi ha paraules per a contestar ad açò de manera educada! ¡La covardia d'este Govern que no coneix la vergonya, és insuperable!

Per a Policarpo la conclusió és que la demanda seguixca el seu curs en el TSJC. El Ministeri de Cultura diu que ya va complir al acodir ad eixa reunió informal i escoltar a l'investigador salmantí per a poder establir una possible llínea de colaboració per a quantificar els documents de “particulars” que permaneixen de manera indeguda en Catalunya, i que en sentencia de 2013 del TC haurien d'haver tornar a Salamanca. 

¿Vostés entenen les incoherències? Nosatros no. 

Policarpo per la seua part ha manifestat “que la reunió serví per intentar acostar postures molt distants” i afegí “que el nou director general, està molt malament i poc informat de lo que realment ha ocorregut en l'Archiu” “Volem conéixer quins papers no han sigut restituïts i poder comparar-los en els casos que hem demostrat” “La Generalitat inventa propietaris per a quedar-se en els papers i el govern no fa res per a evitar-ho”

Al remat, el Govern no pareix tindre interés en resoldre este problema i Policarpo insistix en que l'única opció és que es complixca la llei en la demanda interposta per ells.

Policarco Sánchez ya sap del nostre recolzament, pero li'l tornem a fer arribar en forma de carinyo i ànims per a que seguixca lluitant; nosatros des d'ací farem tot lo possible per que es faça visible el cas i els espanyols puguen recolzar cada vegada més a Salvar Archiu.

Twitter : @CCivico_val
 Círcul Cívic Valencià



El servilismo de los gobiernos españoles de dar concordia a quien vive del chantaje y la destrucción de la historia @SalvarArchivo, no tiene límites. En la inauguración del Centro Documental de la Memoria de Salamanca, a la que acudieron el Gobierno central, la Junta de Castilla y León y el Ayuntamiento de Salamanca no pararon de repetir "mirar al futuro" y demostrar una posición de concordia hacia un tema que es más que conflictivo.

Por desgracia no nos sorprende la actitud del Gobierno central, y es una lástima porque ese futuro al que dicen que miramos no existirá mientras le sigan dando poder a los chantajistas y radicales separatistas que buscan la destrucción de España. ¿Qué futuro? ¿Qué concordia con quién no la quiere?

Si el Gobierno central sigue dándole la razón a Mas en que todo lo referente al Archivo de Salamanca se ha hecho totalmente de acuerdo con el marco legal, éste no parará de hacer cada día más grandes sus anhelos imperialistas. Si Policarpo Sánchez ha demostrado y eso dicen de momento los jueces, que hay papeles ilocalizados e incluso destruidos, que la cifra puede llegar a los 400.000 documentos sacados del Archivo vulnerando la ley. ¿Por qué el Gobierno se empeña en buscar la concordia negando la realidad en Salamanca y en toda España?

Según el Gobierno, lo hacen para no alterar una relación institucional considerada magnifica. ¡No hay palabras para contestar a esto de manera educada! ¡La cobardía de este Gobierno que no conoce la vergüenza, es insuperable!

Para Policarpo la conclusión es que la demanda siga su curso en el TSJC. El Ministerio de Cultura dice que ya cumplió al acudir a esa reunión informal y escuchar al investigador salmantino para poder establecer una posible línea de colaboración para cuantificar los documentos de "particulares" que permanecen de manera indebida en Cataluña, y que en sentencia de 2013 del TC deberían haber sido devueltos a Salamanca.

¿Ustedes entienden las incoherencias? Porque nosotros no.

Policarpo por su parte manifestó "que la reunión sirvió para intentar acercar posturas muy distantes" y añadió "que el nuevo director general, está muy mal y poco informado de lo que realmente ocurrido en el Archivo" "Queremos conocer qué papeles no han sido restituidos y poder compararlos con los casos que hemos demostrado" "La Generalitat inventa propietarios para quedarse con los papeles y el gobierno no hace nada para evitarlo"

Al final el Gobierno no parece tener interés en resolver este problema y Policarpo insiste en que la única opción es que se cumpla la ley en la demanda interpuesta por ellos.

Policarco Sánchez ya sabe de nuestro apoyo, pero se lo volvemos a hacer llegar en forma de cariño y ánimos para que siga luchando, nosatros desde aquí haremos todo lo posible para que se haga visible el caso y los españoles puedan apoyar cada vez más a Salvar Archivo.

Twitter : @CCivico_val
Círculo Cívico Valenciano


miércoles, 25 de marzo de 2015

Elig li dedica un parc al cantor del Misteri Francisco García Linares / Elche le dedica un parque a Francisco García Linares

Quan el 4 de decembre, el cantor del Misteri, Francisco García Linares faltà, el Grup Ilicità Tonico Sansano inicià immediatament una recollida de firmes per a que se li dedicara un carrer o plaça en la ciutat d'Elig. 



L'ajuntament ha complit el desig del Grup Ilicità i li ha dedicat un parc, en l'acte, a qual varen acodir autoritats i membres de la Festa, s'interpretaren alguns fragments del temari com a homenage al cantor.

Des d'ara, una de les veus més destacades del Misteri d'Elig, torna a brillar en el jardí que des del 22 de març de 2015 porta el seu nom i que està ubicat en el Carrer Frasquita Vázquez, en el barri d'Altabix, parc ,el qual, per a sempre serà el nou escenari de Francisco García Linares. 

Descanse en pau. 




Cuando el 4 de diciembre, el cantor del Misteri, Francisco García Linares, falleció, el Grupo Ilicitano Tonico Sansano inició inmediatamente una recogida de firmas para que se le dedicara una calle o plaza en la ciudad de Elche.



El ayuntamiento ha cumplido el deseo del Grupo Ilicitano y le ha dedicado un parque, al acto acudieron autoridades, miembros de la Festa, y en el cual, se interpretaron algunos fragmentos del temario como homenaje al cantor.

Desde ahora, una de las voces más destacadas del Misterio de Elche, vuelve a brillar en el jardín que desde el 22 de marzo de 2015 lleva su nombre y que está ubicado en la Calle Frasquita Vázquez, en el barrio de Altabix, parque, el cual, para siempre será el nuevo escenario de Francisco García Linares.

Descanse en paz.

martes, 24 de marzo de 2015

Sant Josep, 1980 en Catalunya, tres anys més tart nos imponien el català en Valéncia / San José, 1980 en Cataluña, tres años más tarde nos imponen el catalán en Valencia

Un 18 de març de fa 35 anys, en el postre i cafenet d’en acabant de dinar d'un dia festiu i patriarcal, Catalunya li donava el poder al destructor de la mateixa Catalunya, d'Espanya i el foll en aires de grandea que volia anexionar-se territoris que ni han sigut ni seran ni d’ell ni de Mas. 


 Perque CIU, en Jordi Pujol al front era el partit més de dretes d'Espanya pero també el més sabut per a enganyar a tot lo món, fent creure que arribava el centre democràtic. Be està que encara que 35 anys tart, se sàpia que ya llavors començà a planejar-se l'anexió de Valéncia i Balears per a extinguir-nos com a pobles i furtar-nos llengua, costums, tradicions, els nostres chiquets manipulats...la follia dels “països catalans” se planejava en el despaig del que estaria 23 anys al front del govern català i instruint a Artur Mas per a que, si les coses eixien mal, Pujol sempre tan de centre, tan democràtic, tan resabut en dir sempre que ell respectava Espanya, la Constitució i als veïns, se n'anara de rosetes. Pero la vida va posant a cada u al seu lloc i este personage no havia de ser manco que els demés. 

Fa 35 anys, Sant Josep era festiu en Catalunya, en una Comunitat catòlica, a on es celebrava el Corpus, a on als chiquets se'ls posava de nom Josep i Pep, inclús eres els noms més freqüents en Catalunya. El 19 de març les famílies se juntaven per a dinar, regalaven corbates o colònia als pares, i només fa 35 anys no existia l'odi per lo valencià encara en Catalunya. No, en els ciutadans d’aquella època.  Pero eixe 18 de març de 1980, Jordi Pujol guanyava les eleccions i entre el postre i el café, el futur de Catalunya anava a canviar i a repercutir en tota Espanya, per desgracia en Valéncia més encara i de forma negativa. 

El tracte, al menys el que se sap fon, “Suàrez torna a Tarradelles a casa de l'exili, el rei reconeix la Generalitat i Catalunya accepta al rei” ¿Simple? NO, perque quantes coses roïns amagava per al poble valencià. I quin poder se li donava a una Comunitat governada per gent de dretes en caraceta de progressistes d'esquerres. La dreta burguesa catalana s'havia fet en el poder i tenia una fulla de ruta que encara hui seguixen.

Pujol, conseguia agrupar al seu voltant a la dreta, al nacionalisme, a l’eurocomunisme catalaniste i als catalans que venien del franquisme sense identitat clara, pero que no volien ser manats per comunistes. ERC ya venia fort, arropit per la patronal i la Fundació Friedrich Naumman, entitat lliberal alemana que anys arrere ya havia ajudat a l'esquerra democràtica de Trias. 

Si mirem cap arrere dona por repassar-ho tot i vore com la democràcia espanyola se forjà a base de mentires i tretes en els despachos dels polítics, mentrimentres en Valéncia ya érem un poble venut, puix a soles tres anys més tart, en  1983 Ciscar baix el govern de Lerma en la Comunitat Valenciana, derogaven els títuls de la RACV i Lo Rat Penat i nos imponien el català en les escoles. Despedint a tots el mestres valencianistes que no  anaren a favor del catalanisme. 


A soles lligguen vostés alguns dels comentaris de gent catalana en llegir esta notícia de 1980 sobre Pujol i jugen (no hem traduït ni el castellà ni el català per a ser fidels als comentaris reals de gent real): 

“Que las coincidencias entre Pujol y Heribert Barrera se extendian igualmente a la xenofobia y racismo que ambos politicos, y buena parte del catalanismo, compartian. Algunas joyas de ambos:

Pujol: «El hombre andaluz no es un hombre coherente, es un hombre anárquico. Es un hombre destruido [...], es generalmente un hombre poco hecho, un hombre que hace cientos de años que pasa hambre y que vive en un estado de ignorancia y de miseria cultural, mental y espiritual. Es un hombre desarraigado, incapaz de tener un sentido un poco amplio de comunidad.

Ya lo he dicho antes: es un hombre destruido y anárquico. Si por la fuerza del número llegase a dominar, sin haber superado su propia perplejidad, destruiría Cataluña. Introduciría en ella su mentalidad anárquica y pobrísima, es decir su falta de mentalidad.»

“La immigració es la principal amenaça de Catalunya , varem aconseguir superar les onades d’andalusos, però ara el català està en perill. A mi m’agradaria una Catalunya com la de la República: sense immigrants”

“Ningú em convencerà que és millor una Rambla amb gent mestissa que una on tan sols hi passegi gent de la raça blanca”

“Quan Haider (líder neonazi austríac) diu que hi ha masses immigrants, no és racista, diu la veritat”

“No estic en contra de la pena de mort: s’hauria d’obrir aquest debat”

“Em mereix més respecte un assassí d’ETA que un delinqüent comú, ja que l’etarra mata per conviccions nobles, no per diners” 

Círcul Cívic Valencià no deixarà de traure veritats a la llum per a llevar-los les caracetes als falsos progressistes de hui, els quals han mamat tot el catalanisme i hui en dia a soles son antivalencians. 

Twitter : @CCivico_val
 Círcul Cívic Valencià


Un 18 de marzo de hace 35 años, en el postre y cafetito de después de comer de un día festivo y patriarcal, Cataluña le daba el poder al destructor de la misma Cataluña, de España y el loco con aires de grandeza que quería anexionarse territorios que ni han sido ni serán ni de él ni de Mas.


Porque CiU, con Jordi Pujol al frente era el partido más de derechas de España pero también el más sabio para engañar a todo el mundo, haciendo creer que llegaba el centro democrático. Bien está que aunque 35 años tarde, se sepa que ya entonces empezó a planearse la anexión de Valencia y Baleares para extinguirnos  como pueblos y robarnos  lengua, costumbres, tradiciones, nuestros niños manipulados ... la locura de los "países catalanes" se planeaba en el despacho del que estaría 23 años al frente del gobierno catalán y instruyendo a Artur Mas para que, si las cosas salían mal, Pujol siempre tan de centro, tan democrático, tan español, de cara a la galería,  al decir siempre que él respetaba España, la Constitución y a los vecinos, se fuera de rositas. Pero la vida va poniendo a cada uno en su sitio y este personaje no debía ser menos que los demás.

Hace 35 años, San José era festivo en Cataluña, en una Comunidad católica, donde se celebraba el Corpus, donde a los niños se les ponía de nombre José y Pepe, incluso eras los nombres más frecuentes en Cataluña. El 19 de marzo las familias se juntaban para comer, regalaban corbatas o colonia a los padres, y sólo hace 35 años no existía el odio por el valenciano aún en Cataluña, al menos en la población. Pero ese 18 de marzo de 1980, Jordi Pujol ganaba las elecciones y entre el postre y el café, el futuro de Cataluña iba a cambiar y a repercutir en toda España, por desgracia en Valencia más todavía y de forma negativa.

El pacto, al menos lo que se sabe, "Suárez devuelve a Tarradellas a casa del exilio, el rey reconoce la Generalidad y Cataluña acepta al rey" ¿Simple? NO, porque cuantas cosas malas ocultaba para el pueblo valenciano. Y qué poder se le daba a una Comunidad gobernada por gente de derechas con careta de progresistas de izquierdas. La derecha burguesa catalana se había hecho con el poder y tenía una hoja de ruta que aún hoy siguen.

Pujol, conseguía agrupar a su alrededor la derecha, el nacionalismo, el eurocomunismo catalanista y los catalanes que venían del franquismo sin identidad clara, pero que no querían ser mandados por comunistas. ERC ya venía fuerte arropado por la patronal y la Fundación Friedrich Naumman, entidad liberal alemana que años atrás ya había ayudado a la izquierda democrática de Trias.

Si miramos hacia atrás da miedo repasar todo y ver cómo la democracia española se forjó a base de mentiras y tratos en los despachos de los políticos. Mientras tanto en Valencia ya éramos un pueblo vendido, pues solo tres años más tarde, en 1983 Ciscar bajo el gobierno de Lerma en la Comunidad Valenciana, derogaban los títulos de la RACV y Lo Rat Penat y nos imponían el catalán en las escuelas. Despidiendo a todos los maestros que no fueran antivalencianistas y fueran a favor del catalanismo. 



Lean ustedes algunos de los comentarios de gente catalana al leer esta noticia de 1980 sobre Pujol y juegan (no hemos traducido ni el castellano ni el catalán para ser fieles a los comentarios reales de gente real):
“Que las coincidencias entre Pujol y Heribert Barrera se extendian igualmente a la xenofobia y racismo que ambos politicos, y buena parte del catalanismo, compartian. Algunas joyas de ambos:

Pujol: «El hombre andaluz no es un hombre coherente, es un hombre anárquico. Es un hombre destruido [...], es generalmente un hombre poco hecho, un hombre que hace cientos de años que pasa hambre y que vive en un estado de ignorancia y de miseria cultural, mental y espiritual. Es un hombre desarraigado, incapaz de tener un sentido un poco amplio de comunidad.

Ya lo he dicho antes: es un hombre destruido y anárquico. Si por la fuerza del número llegase a dominar, sin haber superado su propia perplejidad, destruiría Cataluña. Introduciría en ella su mentalidad anárquica y pobrísima, es decir su falta de mentalidad.»

"La inmigración es la principal amenaza de Cataluña, conseguimos superar las olas de andaluces, pero ahora el catalán está en peligro. A mí me gustaría una Cataluña como la de la República: sin inmigrantes"

"Nadie me convencerá de que es mejor una Rambla con gente mestiza que una donde sólo hay gente de la raza blanca"

"Cuando Haider (líder neonazi austríaco) dice que hay masas inmigrantes, no es racista, dice la verdad"

"No estoy en contra de la pena de muerte: se debería abrir este debate"

"Me merece más respeto un asesino de ETA que un delincuente común, ya que el etarra mata por convicciones nobles, no por dinero"

Círculo Cívico Valenciano no dejará de sacar verdades a la luz para quitarles las caretas a los falsos progresistas de hoy que han mamado todo el catalanismo y hoy en día solo son antivalencianos.

lunes, 23 de marzo de 2015

Quan en Catalunya no odiaven el valencià, les mentires dels antivalencians / Cuando en Cataluña no odiaban el valenciano, las mentiras de los antivalencianos

Any 1974, encara no havia entrat Jordi Pujol a governar, i a pesar de que en 1933 li varen regalar una càtedra per tota la cara i sense fonaments al falsificador i inventor Pompeu Fabra, i ya calificat de separatista pel periòdic ABC , a on es publicà açò (moltes gràcies a un amic per passar-nos tan valiosa documentació).
“¿Autonomia Universitària o dictadura catalanista?” i a on ya l'acusaven de prescindir de mestres i convertint al rector en una figura decorativa -aixina nos ha anat en este país- ¿Qué haguera passat si la República, el franquisme i la democràcia no hagueren tapat tot açò al restant d'Espanya i sobre tot, als valencians? Mai ho sabrem, pero sempre estarem els valencians per a fer front als antivalencians. 


Pero tornem al 1974, quan en Catalunya nomenaven al valencià, valencià, sense odis, ni complexos, ni el antivalencianisme que hui en dia ompli d'odi tot lo es nomene valencià als radicals d'allí i d'ací, els quals s'empenyoren en enganyar, deformar i transformar l'història a la seua conveniència, en un sol propòsit; destruir i fer desaparéixer tot lo valencià i lo que no puguen matar s'ho volen quedar com a que és d'ells. Estos radicals alimentats per tots els governs passats per Espanya i que ara mai tenen prou i viuen del chantage i l'adoctrinament de chiquets, quals nazis en l'Alemanya de la Segona Guerra Mundial. ¿Esta gent és conscient de la barbaritat que estan fent? -Nosatros pensem que sí, que ademés de fer tot de lo que se'ls acusa ho fan de manera premeditada i saben molt  be lo que fan.

En 1974, com poden vore en els retalls del periòdic “La Vanguardia” publicaven l'estrena de l'òpera Vinatea, composta pel poeta Xavier Casp, gran poeta valencianiste, que quan firmaren les “bases del 32” i se donà conte de la treta se'n va eixir i va dedicar la seua vida a promoure, ensenyar i defendre la llengua valenciana, front als antivalencianistes que l'acusaven de secessioniste fins i tot quan va fallir, en novembre de l'any passat.
Ací poden llegir les mentires i la tergiversació de l'història, que nos deixa alguna joya antivalencianista com “en els huitanta la seua pròpia obra va passar a ser escrita en valencià de les secessionistes normes d'El Puig, per a diferenciar-se del català ” 

Per molt que algun mijos s'empenyoren en embrutar el nom de Casp, els valencians sabem qui va ser i com el varen enganyar, i sempre li estarem agraïts perque gràcies a persones com ell, que varen vore l'engany de les “bases del 32 “ i de la AVL, els valencians estem fent front a les mentires i ya no caurem en eixos paranys dels antivalencianistes. 

Els retalls de “La Vanguardia” de l'estrena de l'òpera Vinatea ho diuen ben clar; “Òpera valenciana” “ escrita en llengua valenciana” “cantada en llengua valenciana”...respecte a Matilde Salvador, compositora de la música d'esta òpera, es referien aixina; “Valenciana en tots els sentits, de naiximent i de llengua” “el valencianisme de Matilde Salvador...” i com no, Círcul Cívic Valencià publica açò en les proves corresponents. 

Retall La Vanguardia 18 de Giner de 1974, pàgina 41:
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1974/01/18/pagina-41/34225261/pdf.html



Retall La Vanguardia 22 de Giner de 1974, pàgina 58:
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1974/01/22/pagina-58/34191309/pdf.html




No inventem,
en Catalunya no odiaven lo valencià
ni volien l'unitat de la llengua fins l'arribada
dels radicals separatistes antivalencians
i els pactes de la democràcia
que varen vendre vilment a tot un poble.




Año 1974, aún no había entrado Jordi Pujol a gobernar, y a pesar de que en 1933 le regalaron una cátedra por toda la cara y sin fundamentos al falsificador e inventor Pompeyo Fabra, y ya calificado de separatista por el periódico ABC, donde se publicó esto (muchas gracias a un amigo por pasarnos tan valiosa documentación)
"¿Autonomía Universitaria o dictadura catalanista?" y donde ya le acusaban de prescindir de maestros y de convertir al rector en una figura decorativa -así nos ha ido en este país- ¿Qué hubiera pasado si la República, el franquismo y la democracia no hubieran tapado todo esto al resto de España y sobre todo, a los valencianos? Nunca lo sabremos, pero siempre estaremos los valencianos para hacer frente a los antivalencianos.


Pero volvamos al 1974, cuando en Cataluña llamaban al valenciano, valenciano y sin odios, ni complejos, ni el antivalencianismo que hoy en día llena de odio a todo lo valenciano a los radicales de allí y de aquí y que se empeñan en engañar, deformar y transformar la historia a su conveniencia, con un solo propósito; destruir y hacer desaparecer todo lo valenciano y lo que no puedan matar se lo quieren quedar como que es de ellos. Estos radicales alimentados por todos los gobiernos pasados por España y que ahora nunca tienen suficiente y viven del chantaje y el adoctrinamiento de niños, cuales nazis en la Alemania de la Segunda Guerra Mundial. ¿Esta gente es consciente de la barbaridad que están haciendo? -Nosotros pensamos que sí, que además de hacer todo de lo que se les acusa lo hacen de manera premeditada y saben muy bien lo que hacen.

En 1974, como pueden ver en los recortes del periódico "La Vanguardia" publicaban el estreno de la ópera Vinatea, compuesta por el poeta Xavier Casp, gran poeta valencianista, que cuando firmaron las "normas del 32" y se dio cuenta del engaño se salió y dedicó su vida a promover, enseñar y defender la lengua valenciana, frente a los antivalencianos que lo acusaban de secesionista incluso cuando falleció, en noviembre del año pasado.
Aquí pueden leer las mentiras y la tergiversación de la historia, que nos deja alguna joya antivalencianista como "en los ochenta su propia obra pasó a ser escrita en valenciano de las normas secesionistas de El Puig, para diferenciarse del catalán”

Por mucho que algún medios se empeñen en ensuciar el nombre de Caspe, los valencianos sabemos quién fue y comolo engañaron, y siempre le estaremos agradecidos porque gracias a personas como él, que pudieron ver el engaño de las "normas del 32 "y de la AVL, los valencianos estamos haciendo frente a las mentiras y ya no vamos a caer en esas trampas de los antivalencianistas. 

Los recortes de "La Vanguardia" del estreno de la ópera Vinatea lo dicen bien claro; "Ópera valenciana" "escrita en lengua valenciana" "cantada en lengua valenciana"... respecto a Matilde Salvador, compositora de la música de esta ópera, se referían así; "Valenciana en todos los sentidos, de nacimiento y de lengua" "el valencianismo de Matilde Salvador..." y como no, Círculo Cívico Valenciano publica esto con las pruebas correspondientes.

Recorte La Vanguardia 18 de Enero de 1974, página 41:
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1974/01/18/pagina-41/34225261/pdf.html


Recorte La Vanguardia 22 de Enero de 1974, página 58:
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1974/01/22/pagina-58/34191309/pdf.html



No inventamos,
en Cataluña no odiaban el valenciano
ni querían la unidad de la lengua hasta la llegada
de los radicales separatistas antivalencianos
y los pactos de la democracia.