Searching...
domingo, 27 de enero de 2013

Enric Esteve li planta cara a Alberto Fabra. ¡Felicitats, sr. Esteve!

Els fets ocorregueren durant la cerimonia d´exaltacio de les Falleres Majors de Valencia 2013. Enric Esteve, president de Lo Rat Penat i mantenedor enguany de la Fallera Major de Valencia, optà per donar el seu discurs en autentica i genuïna Llengua Valenciana, ignorant per complet l´oficialisme vigent impost per la catalanista Academia Valenciana de la Llengua (AVL) i el seu estandar catala, deixant patent que hi ha una part de la societat valenciana que rebuja de forma oberta i sincera la imposicio llingüistica del catala a la que mos vol sometre eixa entitat creada pel PPCV, i que eixercix com a sucursal de l´IEC en territori valencià.

Els fets tampoc són constitutius d´anormalitat, donada la posicio del sr. Esteve com a president de Lo Rat Penat. El sr. Esteve feu lo que havia de fer, lo que la seua presidencia de la societat d´amadors de les lletres i la cultura valenciana porta implicit.

Pero el sr. Esteve anà un poc més llunt, quan, en un moment algit del seu discurs, reclamà que la Cremà es celebre, com sempre, el dia 19 de març. Esta demanda li grangeà al sr. Esteve un enfervorit aplaudiment del colectiu faller. La cara d´Alberto Fabra, president de la Generalitat Valenciana, era tot un poema.

Siguent com som, coneixedors de la voluntat del sr. Fabra de seguir mantenint l´AVL com a ent normativisador del "valencià" i el ofegament economic i cultural als que sometix a la RACV i Lo Rat Penat en benefici d´entitats culturals de tall catalaniste, la seua predisposicio a negociar la tornada de les emissions de TV3 a territori valencià, o la seua proposta de canviar els festius i acomodar-los a un calendari a la seua image i semblança, no podem fer atra cosa que imaginar les sensacions contingudes d´Alberto Fabra davant el discurs del sr. Esteve.

Felicitats, sr. Esteve. Suscrivim plenament la opinio dels periodistes del programa radiofonic "Nuestras Fallas" que donaren cobertura als actes d´exaltacio de les Falleres Majors de Valencia 2013:

"Gran aplauso del público al reclamar Enric Esteve al pedir que la crema sea el 19 de marzo. La cara de Alberto Fabra, presidente de la Generalitat, un poema".

"Momento del mantenedor, Enric Esteve, en valenciano de la RACV y no en el normalizado. Se le entiende perfectamente y se identifica como nuestro valenciano. ¡¡¡Enhorabuena!!! Pienso que quien se atreve a decir que este valenciano es "ilegal" me hace dudar de su valencianía".

"Gran discurso de Enric Esteve, valencianismo de verdad, sentimiento valenciano, idioma valenciano de verdad, sentimiento general de lo que sienten la mayoría de falleros. Este discurso puede marcar un antes y un después en las fallas, sólo tenemos que gestionarlo bien".

Estes manifestacions del sr. Esteve venen allineant-se en una corrent que està guanyant força en els ultims temps dins del si del PPCV i de la societat valenciana en general, i que reclama una més ferma defensa de les senyes d´identitat valencianes, el fi del colaboracionisme institucional i un clar rebuig al catalanisme i a les seues habituals injerencies. L´exigencia de derogacio de l´AVL que feu fa uns dies el diputat Rafael Ferraro, o algunes de les ponencies expostes en el recent congres de NNGG per part d´alguns jovens inquiets i plens de valenciania que formen part del PPCV són indicatius clars de que algo pot estar canviant dins del si del Partit Popular, i de que el sr. Fabra i algunes de les seues actituts poden estar alçant algunes ampolles i desafeccions dins del seu partit.

0 comentarios:

 
Back to top!