Searching...
jueves, 21 de marzo de 2013

Resultats de la campanya de CCV per l´eixida inmediata de 26 municipis valencians de la Fundació Ramon Llull

Durant la segona quinzena de febrer, membres i voluntaris de Circul Civic Valencià de tota la Comunitat Valenciana han colaborat en una campanya en la qual hem posat molt d´empeny: la solicitut d´eixida inmediata i finalisacio d´acorts de colaboracio de 26 municipis valencians de les tres provincies en una fundacio de tall catalaniste nomenada "Fundació Ramon Llull". 

Els municipis adherits a dita fundacio, que configuren lo que en son dia es batejà com "Xarxa Ramon Llull de municipis valencians" són els següents:


Valencia

L´Alcudia
Bellreguart
Benifairó de les Valls
Burjassot
Faura
Gandia
Quatretonda
Simat de la Valldigna
Sueca
Xeraco

Castellón

Atzeneta del Maestrat
Benicassim
Morella
Onda
La Salzadella
Vinaros
Vistabella

Alicante

Benissa
Bolulla
Elche
Guardamar del Segura
Muro
Novelda
Pedreguer
Xabia
Xixona

En tots i cada u d´ells, Circul Civic presentà per registre d´entrada, una peticio al ple municipal, que ara transcribim:

La Asociación Cïvica y Cultural Círculo Cívico Valenciano / Circul Civic Valencià, cuyo ámbito territorial de actividad es la Comunitat Valenciana, y en cuyos principios fundacionales constan, entre otros:

a) “la des-ideologización de la gestión pública en materia cultural y lingüística, así como de las administraciones y del sistema educativo valenciano”,

b) “la eliminación de las subvenciones, no reconocimiento de capacidad de interlocución, y cese del apoyo mediático y económico con recursos públicos a personas, entidades y colectivos cuyas consignas, actos y pretensiones no guarden respeto al sentir mayoritario de los valencianos ni al orden constitucional y estatutario que regula la convivencia en la sociedad valenciana y española”,

c) “la defensa y puesta en valor de las señas de identidad regionales del pueblo valenciano”.

EXPONE QUE:

-          Su municipio consta como miembro o adherido a la “Xarxa de Municipis” de la Fundación Ramón Llull.

-          Que dicha organización tiene como tiene como finalidad fundacional la proyección exterior de la lengua y la cultura catalanas en todas sus modalidades y medios de expresión, tal y como consta en sus estatutos.

-          Que en la estructura de dicha organización toman parte la Generalitat de Catalunya, el Gobierno de Andorra, el Institut Ramón Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, y el Ayuntamiento de Alghero (Cerdeña, Italia),

-          Que ha abandonado recientemente dicha estructura el Gobierno de las Islas Baleares, decisión motivada por, en palabras del presidente balear sr. Bauzá (PP), “la deriva independentista del gobierno catalán”, promotor de esta iniciativa.

-          Que la Generalitat Valenciana (PP) nunca ha aceptado su inclusión en este organismo, motivo que condujo en su momento a varios ayuntamientos, entre los que se encuentra el suyo, gobernado por opciones políticas de corte catalanista, a constituir unilateralmente en connivencia con la entidad promotora de la cultura catalana Fundación Ramón Llull, una red de municipios valencianos que contribuyen a  la ceremonia de confusión y agresión a las señas de identidad valencianas que supone el leit motiv de esta organización, principalmente dependiente del gobierno manifiestamente separatista de Catalunya, cuyos intereses expansionistas y asimilacionistas de los ítems culturales valencianos están más que contrastados y admitidos de forma pública de forma contínua y constante en los medios de comunicación.

SOLICITA QUE:

-          Alineándose de forma clara con la política seguida por la Generalitat Valenciana, que rechazó formar parte de esta red, y con la inteligente decisión del Govern de Ses Illes Baleàs de abandonar dicha institución, tengan a bien tomar también la decisión de abandonar de inmediato la estructura de esta red de municipios valencianos que contribuye moral y económicamente al sostenimiento de la causa catalanista, a la construcción de los “países catalanes” en oposición a la Nación Española, y a la manifiesta alteración de los patrones de autoestima valencianos y sustitución de nuestros ítems culturales.

Adicionalment, el dia 6 de març presentàrem en la Direccio General d´Administracions Locals de la Generalitat Valenciana, a la atencio del seu responsable, Vicent Saurí, un informe en el qual donem detall de la campanya realisada, i animem a eixa direccio general a instar als ajuntaments implicats a plantejar la qüestio que CCV propon en els plens municipals implicats, i a prendre una decisio ferma al respecte.

La campanya desplegada per Circul Civic Valencià ha escomençat a donar resultats, i l´Ajuntament d´Onda, al qual volem felicitar, ha sigut el primer en fer-se carrec de la nostra solicitut, prenent la decisio d´abandonar dita "xarxa" catalanista, com es pot comprobar en l´acta del ple municipal de 12 de març, pàgines 8, 9 i 10.

L´Ajuntament de L´Alcudia tambe va respondre, en fecha 7 de març, per carta certificada, a la Junta Directiva de Circul Civic Valencià, desestimant la peticio de la nostra associacio, de la següent forma: "... aquesta Corporació no te intenció de procedir a actuar en el sentit apuntat en el seu escrit, al tractar-se d´un acord pres en el seu moment pel plenari municipal. Des de la premisa d´acceptar que vostés, a l´igual que qualsevol altre ciutadà, pot plantejar a la Corporació alcudiana les peticions que considere oportunes, haurà d´acceptar que la mateixa prenga, i si cal mantinga, els acords i decisions que estime convenients". Paraules plenament esperables d´ajuntaments governats per opcions de l´esquerra catalanista.

Seguim esperant més respostes i reaccions a la campanya desenrrollada per Circul Civic Valencià, i, des d´este llinies, instem al Partit Popular de la Comunitat Valenciana a que, per lo manco en els ajuntaments en els que governa en majoria suficient, done un pas avant i es desmarque de les pràctiques filocatalanistes habituals d´ajuntaments governats per les opcions de l´esquerra catalanista valenciana (PSPV, Compromís i/o EUPV).

Les oportunitats, senyors del PPCV, són de qui les vol agarrar. Des de Circul Civic Valencià exigim fets contrastats en la defensa de les senyes d´identitat valencianes, no se conformem en discursos més o manco apassionats, ni en la creacio de "secretaries de senyes d´identitat" d´escasa efectivitat real, i cada vegada de més nul efectisme electoral.

Una politica cultural, identitaria i llingüística contrastadament diferent de la que aplicaria i aplca de fet l´esquerra catalanista és l´unic cami que li queda al Partit Popular per a recuperar i mantindre el vot valencianiste en 2015: eixe mateix vot que en 1995 li donà el govern autonomic valencià. El moment s´ho exigix.

1 comentarios:

Buitre. dijo...

¡¡Si senyor!! Això es treballar be i fer les coses com Deu mana.
I encara que l'exit no siga total, no deixa de sr in pas avant en la mampresa de la "reconquista".

 
Back to top!