Searching...
jueves, 23 de mayo de 2013

Catalanisme demencial de l´alcalde d´Alcoy

En resposta a l´escrit remés per Círcul Cívic Valencià a l´alcalde d´Alcoy, Antonio Francés, reprobant la seus política cultural en clau catalanista, hem rebut el següent escrit, firmat pel mateix sr. Francés, en el qual es vanagloria de dites polítiques i enfatisa en el seu afà de continuar pel mateix camí de catalanisme i alienació cultural:



Des de Círcul Cívic Valencià, volem destacar les opinions al respecte de la cultura i llengua valencianes d´este ínclit personage:

"El valencià forma part de l´àmbit lingüístic català i resulta de l´adaptació del català normatiu".

" (...) les Normes Ortogràfiques de Castelló (1932), regles establides a partir de les propostes realitzades per Pompeu Fabra i Poch i per l´Institut d´Estudis Catalans i és la nostra intenció seguir els seus preceptes".

" Alcoi (...) aprofundirà en la col·laboració continuada amb entitats com ara la Federació Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, l´Institut d´Estudis Catalans, el Casal Ovidi Montllor i la Coordinadora de l´Alcoià i el Comtat pel Valencià".

" (...) anem a profunditzar les nostres relacions amb entitats com la Xarxa Alcover, l´Institut Ramon Llull, Acció Cultural del País Valencià i altres entitats amb les que ja hem signat convenis de col·laboració, ja que considerem que aquestes col·laboracions enriqueixen la nostra cultura i patrimoni".

" (...) des de l´Ajuntament d´Alcoi continuarem apostant pel reconeixement oficial de les aportacions que alcoians com Ovidi Montllor i Isabel-Clara Simó o valencians com Estellés han fet a la cultura i llengua comuna, trets d´identificació clara de la realitat cultural catalana".

" (...) en el mes de març vam aprovar la denominació d´un passeig d´Alcoi amb el nom d´Ovidi Montllor".

" Vicent Andrés Estellés és mereixedor de tots els homenatges que anem a realitzar-li des de l´Ajuntament d´Alcoi per ser un poeta compromés amb el seu poble, amb la llengua catalana i amb els seus idearis llibertaris".

" (...) continuarem treballant de forma ferma i constant per la llengua i cultura comuna".

Resulta ofensiu per al sentit comú i per a l´identitat valenciana llegir els tendenciosos i parcials comentaris del sr. Francés, en tant en quant reduïx la llengua valenciana a simple variant dialectal de la llengua catalana, considerada per la filología romànica com a dialecte de l´occità fins a l´any 1906. ¿És per tant el valencià, primer Sigle d´Or de les llengües peninsulars, un "dialecte d´atre dialecte" per al sr. Francés?

Els acorts de colaboració del consistori alcoyà en entitats filocatalanistes com Escola Valenciana, ACPV, AVL i IEC corresponen a una clara intencionalitat política orquestada des de Catalunya per a contribuïr al proyecte de construcció nacional d´uns inexistents "països catalans", que contravenen no a soles la realitat sociollingüística i cultural del poble valencià, sino també els valors constitucionals i estatutaris en els quals els valencians, de forma majoritària, creguem i volem viure.

Estimem que els diners públics destinats pel seu ajuntament a subvencionar i sufragar a les entitats en les quals mantenen acorts de colaboració i les seues activitats alienants de l´identitat valenciana, són un claríssim balafiament, que perjudica a atres àrees municipals de més vital importància per als alcoyans. Recordem: 8.000 euros per vía d´urgència per al Casal Ovidi Montllor, dependent d´ACPV, i 10.000 euros per a Escola Valenciana, en la finalitat de sufragar la catalanista Trobada d´Escoles en "valencià". 18.000 euros de les boljaques dels alcoyans per a catalanisme.

El pressupost de "cultura" del seu consistori s´ha disparat en 2012 un 62%. Estes generoses assignacions al catalanisme contrasten molt en les reduccions dràstiques i dramàtiques a l´entitat Avanzar, dedicada al recolç a persones de mobilitat reduïda (discapacitats alcoyans): de 15.000 euros, a uns patètics i miserables 1.000 euros de subvenció en 2012.

No passa res, sr. Francés: el seu poble serà un digne membre de la "xarxa" de municipis catalanistes Ramon Llull, i lluirà banderes no valencianes en les cerimònies de confusió organisades per les entitats filocatalanistes a les que vosté generosament rega en cantitats indecents de diners públics, mentres els discapacitats associats a Avanzar no tindràn dret a transport adaptat, servici de teràpia psicológica, ajudes domiciliàries, integració laboral o assesorament jurídic, per nomenar algunes activitats vitals per a este colectiu.

La seua gestió, sr. Francés, a banda de contribuïr al genocidi cultural del poble valencià i a la seua alienació en clau catalanista, també és clarament antisocial i carent de sensibilitat cap als colectius més desfavorits de la societat alcoyana.

1 comentarios:

Boladevidre dijo...

Ací l'únic genocidi cultural és el vostre.
Tant català, o valencià és el parlar d'Alcoi o Sueca, com el de la Pobla de Montornés o Vilafranca de Bonany. Tant genuï és el que vosaltres escriviu, amb faltes d'ortogafria per cert, com el que parlen a Fraga o Vall de Roures.
Més val que aneu al psiquiatra perquè ja es veu que els filòlegs no us serveixen per a res. Ni tant sols els de la Real Académia de la Lengua Española, que, com tota la comunitat lingüística internacional sosté la unitat de la llengua catalana, dita valenciana al País Valencià, des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. I passant per Andorra, gràcies al qual, el català és parla a les Nacions Unides. Exactament igual que el valencià.

 
Back to top!