Searching...
martes, 12 de noviembre de 2013

Serafín Castellano afirma en Lo Rat Penat que l´AVL no fon frut d´un pacte en CiU

La conferència que ahir 11 de novembre oferí Serafín Castellano, conseller de governació i justícia i secretari general del PPCV en la seu de Lo Rat Penat, que portava per títul "La Comunitat Valenciana, un proyecte de futur" estigué plena de propostes i afirmacions plenes de grandilocuència i una bona dosis de demagògia.

Castellano es despenjà, donat el lloc a on pronunciava la conferència, en un discurs recurrent a on les alusions a l´identitat i la seua defensa per part del PPCV, i els evidents atacs identitaris i alienació de l´esquerra fusteriana que fa les funcions d´oposició, es prodigaren.

No faltà la presència de la cort que arropara a Castellano i li fera els aplaudiments pertinents: el conseller Buch, el vice-síndic Maluenda, i alguns dels més actius membres de NNGG, junt a regidors de l´Ajuntament de Valéncia i amics de corda.


L´auditori posà en problemes a Castellano en el moment en el que arribà la tanda de preguntes, especialment en el moment en el que un espectador afirmà que l´AVL fon el frut d´un pacte polític i axigí la seua derogació o, en el seu cas, la reforma total de l´ent per a posar-la verdaderament al servici de la llengua, la cultura i la societat valenciana. 

Castellano va cometre l´absurt erro de negar que l´AVL fora producte i condició imprescindible d´un pacte polític entre el seu partit, el PP, i CiU, en 1996, quan José María Aznar necessità del recolç de CiU per a facilitar la governabilitat de la seua primera llegislatura en la que el PP no obtingué una majoria suficient per a governar en solitari.


La reacció dels assistents, sabedors de les circunstàncies del "pacte de Reus", no podia ser un atra que la que fon: indignació, malestar, comentaris airats i aplaudiments per a aquells interlocutors de Castellano que li espetaven demostracions de que la seua afirmació era una autèntica falàcia.

Davant estes desafortunades i polèmiques declaracions, la tanda de preguntes s´acurtà baix el pretext de la manca de temps.

Des de CCV, convidem al PPCV una vegada més a abandonar la senda de la demagògia identitària i a actuar de forma contundent i sense complexos davant el problema sociocultural del catalanisme, aprovant una Llei de Defensa Identitària, renovant de peus a cap les estructures, dictàmens i funcions del CVC i l´AVL i fent una neteja educativa a tots els nivells, des de l´organigrama de la conselleria d´educació i cultura fins als llibres de text escolars.

1 comentarios:

Anónimo dijo...

Damunt mentirosos, q diguen la veritat i q comencen a desfer el pacte de Reus

 
Back to top!