Searching...
sábado, 20 de septiembre de 2014

Círcul Cívic exigix una disculpa pública a Nomdedéu per utilisar una bandera antiestatutària


El diputat i concejal per Castelló Enric Nomdedéu, del catalaniste Compromís, acodí a donar recolç al referéndum separatiste d´Escocia, segons afirma el propi Nomdedéu "pagat de la seua boljaca i fruïnt de dies de les seues vacacions", qüestió la qual pensem que hauria de demostrar aportant factures i moviments bancaris en les institucions per a les quals desenrolla la seua activitat politica.

A banda d´eixes qüestions econòmiques, volem evidenciar com a ciutadans valencians, supostament representats per este senyor en les institucions, el recolç manifest al procés secessioniste escocés com a trassunt català, tema recurrent de la coalició catalanista Compromís, més preocupada en la construcció dels inexistents "països catalans" en torn a una falsa unitat de cultural i llingüística, que en els interessos generals de la societat valenciana.



Mos pareix una falta de respecte molt greu el anar a representar al poble valencià a Escocia lluint una bandera preautonòmica, per tant antiestatutària i anticonstitucional, que mai ha tingut vigència llegal ni real, i un insult a la Real Senyera Coronada que representa als valencians des del sigle XIV, motiu pel qual exigim al sr. Nomdedéu una disculpa pública i un reconeiximent de respecte a l´Estatut i a la Real Senyera.

Mos pareix, puix, una evidència més de la manca d´apego i respecte a la realitat històrica, cultural i identitària del Regne de Valéncia per part d´un representant de Compromís.

Circunstàncies d´este cariu són habituals entre membres de l´esquerra catalanista valenciana: Enric Morera assistint a la diada catalana, o Joan Baldoví posant junt a una estelada independentista catalana. Des de Círcul Cívic volem remarcar que estes persones i la seua marca política no són representatives de la majoria de la societat valenciana, i per supost, tampoc de mosatros.




0 comentarios:

 
Back to top!