Searching...
jueves, 10 de octubre de 2013

El valencianisme cívic ha sentat hui un bonic precedent per a celebrar el 9 d´Octubre: la Marea Blava


Les entitats organisadores de l´iniciativa #MareaBlava per a festejar el 9 d´Octubre, dia del poble valencià, volem manifestar la nostra satisfacció per la resposta de recolç que hem rebut, tant a nivell de rets socials com presencial.

Jóvens, majors, pares i fills, estudiants, jubilats, families completes, amics venguts de les tres provincies valencianes, tots heu recolçat, dins de la més absoluta correcció i el màxim caràcter festiu i alhora reivindicatiu esta iniciativa ciutadana.



La pancarta de la #MareaBlava ha segut sense dubte la més aclamada de tota la Processó Cívica, i ha rebut l´ovació i les fotografies del públic assistent. Un mensage clar, reivindicatiu, i en alusió directa a la nefasta, perjudicial i equivocada política educativa i cultural d´un Partit Popular que viu moments molt complicats, pero és incapaç de reaccionar i fer un gir de 180 graus en este sentit.

La Colla de Dolçainers d´Almenara mos ha acompanyat i animat durant tot el recorregut, que s´ha tengut que modificar respecte del recorregut original degut a un incomprensible bloqueig que no mos permitia recórrer el carrer de La Pau. Retallant pel carrer de La Nao fins a Pintor Sorolla, finalment la Marea Blava ha arribat al parterre, a on hem corejat l´Himne Regional i posteriorment acompanyat a la Real Senyera en el seu camí de tornada fins a l´Ajuntament.

L´equip de colaboradors de l´organisació ha repartit també durant tot el matí més de 5.000 tríptics informant a la societat valenciana del problema sociocultural del catalanisme.


Una jornada de germanor, valencianitat, festeig i reivindicació cívica la que hem pogut compartir hui centenars de valencians, ataviats de rigorós blau, nostre color diferencial, com s´havia demanat per a participar en la Marea, i que ha supost un bonic precedent per a pròxims anys, en els que treballarem per a fer-la més gran cada vegada i consolidar-la com a nostra forma de participar en la Processó Cívica de la Real Senyera.


0 comentarios:

 
Back to top!