Searching...
lunes, 25 de noviembre de 2013

Círcul Cívic, en l´Ofrena Floral a Jaume I en Elig

El dissabte 23 de novembre, membres de Círcul Cívic i atres entitats cíviques i culturals valencianistes, compartirem jornada junt als amics del Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano d´Elig, conmemorant el 748 aniversari de l´entrada del Rei Jaume I en la ciutat, que tingué lloc el 20 de novembre de 1265. Un particular "9 d´Octubre" dels ilicitans, que significa l´inici de l´integració d´Elig en el Regne de Valéncia, procés que culminà despuix d´una breu cesió territorial a Castilla en la firma del "Tractat d´Elig" per part de Jaume II el 19 de maig de 1305.


Ahir de matí a les 12h. en l'Hort del Carme es va celebrar el homenage a Jaume I a la ciutat d'Elig. Es el particular 9 d'octubre per als ilicitans. Va ser un acte molt emotiu i reivindicatiu de la nostra història i la nostra llengua valenciana.

En acabar l´Ofrena Floral, Josep Esteve Rico Sogorb va llegir un manifest al voltant de l´importància de la conquista per a assentar les bases del desenroll de la ciutat tal i com hui la coneguem. També es reclacà la necessitat de difondre i potenciar la cultura i l´història valencianes i ilicitanes, tal i com són, sense manipulacions, injerències ni alteracions provocades pel catalanisme.

Va ser tot un èxit d'assistència tenint en conter el fret que fea i per ser la primera volta que es duia este homenage a terme en la ciutat d'Elig.

Colaboraren diferents entitats ilicitanes i valencianes com:



Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano
Patronat Històric Artistic Cultural d'Elig
Plataforma Valencianista
Círcul Cívic Valencià
Llauradors de Torrent
i atres entitats.





0 comentarios:

 
Back to top!