Searching...
lunes, 20 de abril de 2015

Una juge declara nula la venda de bens del Monasteri de Sigena a Catalunya / Una juez declara nula la venta de bienes del Monasterio de Sigena a Cataluña


Des de Círcul Cívic Valencià volem donar la nostra més sincera enhorabona per esta sentència favorable a la raó i la veritat front als que furten en tot tipo d'artimanyes una història que no els pertany, als que diuen que se'n volen anar d'Espanya pero lo que volen en realitat, és quedar-se en tot el país. Vos oferim tot el nostre recolzament moral, puix ara aplegaran els recursos, i lo que tots sabem que fa la Generalitat Catalana en les sentències, les quals no complix baix l'ampar i silenci del govern central que deuria posar fi a l'espoli que porta realisant l'Administració catalana des de fa décades.

La titular del Jujat de Primera Instància número 1 d'Osca ha declarat nules de ple dret les tres operacions de venda dels bens del patrimoni històric-artístic del Monasteri de Sigena a Catalunya entre els anys 1983 i 1994. Mira tu per a on estes dates coincidixen, la primera en l'escomençament de l'immersió de l'idioma català en la Comunitat Valenciana i la segona en el pacte Pujol-Zaplana cuinant-se en els despaigs per a entregar de forma definitiva la Comunidad Valenciana a Cataluña, sobre tot en educació.

En la seua sentència, la juge ordena, ademés, que la propietat de tots els bens venuts a la Generalitat i al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) en eixes tres operacions de compra-venda siga reintegrada a l'orde religiosa de les Sanjoanistes i es procedixca al trasllat de les peces al referit monasteri. Argumenta que les obres venudes a Catalunya formaven part d'un Monument Nacional i no podien ser disgregades del conjunt.

En concret, la compra-venda de 1983 es va fer sense informar al Ministeri de Justícia de l'operació i les fetes en 1992 i 1994, en la Llei de Patrimoni Històric Espanyol ya en vigor, d'esquenes al Govern aragonés, que tenia ya les competències en matèria de patrimoni.

La juge, que sifra la quantia del pleit en uns 300.000 euros, la suma de les cantitats pagades en les tres operacions, senyala que s'alienaren peces integrants d'un be d'interés cultural sense la preceptiva notificació al Govern aragonés per lo que considera "nules" les vendes. Recorda que la llegislació de patrimoni es referix a un monument catalogat com un conjunt que inclou tant el continent com el contingut, i no a edificacions buidades dels seus bens artístics. Entén puix el tribunal, que en no haver-se notificat prèviament les operacions de venda ni a l'Estat ni al Govern aragonés, deu considerar-se que adolixen d'un "vici de nulitat absoluta o radical". La sentència, condena a les parts demandades al pagamnet de les costes judicials.


Entrar en Facebook
Perfil de Tuiter
Entrar en Google Plus
Nostre canal de YouTube
Nostre canal en Ivoox
Entra en el nostre Flickr
Blobic
Descarrega't la nostra App per a Android
Descarrega't la nostra App per a Iphone

 Círcul Cívic Valencià





Des de Círculo Cívico Valenciano nuestra más sincera enhorabuena por esta sentencia favorable a la razón y la verdad frente a los que roban con todo tipo de artimañas una historia que no les corresponde, a los que gritan que se quieren ir de España pero lo que quieren en realidad, es quedarse con todo el país. 

Os ofrecemos todo nuestro apoyo moral, pues ahora llegaran los recursos, y lo que todos sabemos que hace la Generalitat Catalana con las sentencias, las cuales no cumple bajo el amparo y silencio del gobierno central que debería poner fin los expolios que lleva realizando la Administración catalana desde hace décadas. 

La titular del Juzgado de Primera Instancia número 1 de Huesca ha declarado nulas de pleno derecho las tres operaciones de venta de los bienes del patrimonio histórico-artístico del Monasterio de Sijena a Cataluña entre los años 1983 y 1994. Mira tú por dónde estas fechas coinciden, la primera con el comienzo de la inmersión del idioma catalán en la Comunidad Valenciana y la segunda con el pacto Pujol-Zaplana cociéndose en los despachos para entregar de forme definitiva la Comunidad Valenciana a Cataluña, sobre todo en educación. 

En su sentencia, la juez ordena, además, que la propiedad de todos los bienes vendidos a la Generalitat y al Museo Nacional de Arte de Cataluña (MNAC) en esas tres operaciones de compraventa sea reintegrada a la orden religiosa de las Sanjuanistas y se proceda al traslado de las piezas al referido monasterio. Argumenta que las obras vendidas a Cataluña formaban parte de un Monumento Nacional y no podían ser disgregados del conjunto.

En concreto, la compraventa de 1983 se hizo sin informar al Ministerio de Justicia de la operación y las hechas en 1992 y 1994, con la Ley de Patrimonio Histórico Español ya en vigor, de espaldas al Gobierno aragonés, que tenía ya las competencias en materia de patrimonio.

La juez, que cifra la cuantía del pleito en unos 300.000 euros, la suma de las cantidades pagadas en las tres operaciones, señala que se enajenaron piezas integrantes de un bien de interés cultural sin la preceptiva notificación al Gobierno aragonés por lo que considera "nulas" las ventas. Recuerda que la legislación de patrimonio se refiere a un monumento catalogado como un conjunto que incluye tanto el continente como el contenido, y no a "edificaciones vaciadas" de sus bienes artísticos. Entiende pues el tribunal que al no haberse notificado previamente las operaciones de venta ni al Estado ni al Gobierno aragonés, debe considerarse que adolecen de un "vicio de nulidad absoluta o radical". La sentencia, que condena a las partes demandadas al pago de las costas judiciales.


Entrar en Facebook
Perfil de Tuiter
Entrar en Google Plus
Nostre canal de YouTube
Nostre canal en Ivoox
Entra en el nostre Flickr
Blobic
Descarrega't la nostra App per a Android
Descarrega't la nostra App per a Iphone

 Círcul Cívic Valencià

0 comentarios:

 
Back to top!