Searching...
viernes, 26 de abril de 2013

Català a Albiol: "Dir que el valencià és català supon una ofensa per als valencians"

La noticia apareix hui en l´edició de la Comunitat Valenciana del diari ABC: http://www.abc.es/local-comunidad-valenciana/20130425/abci-valenciano-catalan-201304251112.html#.UXo5oVYMGTM.facebook


La demagògia està servida. La mateixa Català que fa dos semanes afirmava que la Comunitat Valenciana li deu un homenage al catalaniste Estellés, s´arranca hui la camisa quan la diputada d´EU Marina Albiol afirma que el nostre valencià és català".

La mateixa Català que es reunix en Escola Valenciana per a accedir a les seues peticions de manteniment de les llínies d´inmersió en català en el sistema educatiu valencià. La mateixa Català que fa la vista grossa quan la caverna catalanista utilisa als escolars valencians en campanyes polítiques com "enllaçats pel català" o cerimònies d´adoctrinament com les "trobades". La mateixa Català incapaç d´ordenar una inspecció escolar exhaustiva per a depurar responsabilitats per estes activitats. I la mateixa Català que tolera que els llibres de text oficials vinguen plens de càrrega ideològica en clau catalanista.

El eixercicis de demagògia ya no funcionen, María José. La temperatura ha pujat massa, i afirmacions com la teua, que abans eres susceptibles d´arrancar una ovació al valencianisme, ara són percebudes com un insult a l´inteligència del personal. La confiança està trencada, i el Partit Popular de la Comunitat Valenciana és el responsable primerenc d´eixe trencament: diguent blanc, i fent negre.

Vos queden dos anys, amics populars, per a convertir totes eixes paraules que pronuncieu en tanta facilitat, en fets. La remodelació de l´AVL en ALV i l´aprovació d´un nou dictamen, i la promulgació d´una Llei de Defensa Identitària són la base imprescindible per al retorn de la confiança i per a posar fi definitiu a un conflicte sociocultural que arrosseguem ya massa temps. 

De moment, des de CCV, aplaudim les teues paraules i que el Consell demane a Albiol que retire la seua afirmació. Pero el saldo d´aplaudiments s´està agotant. #2015Coming

0 comentarios:

 
Back to top!