Searching...
martes, 2 de abril de 2013

L´Ajuntament de Castello vol posar un carrer al catalaniste Estellés

"El pleno municipal de Castellón acordó el jueves 28/02/2013 la adhesión a los actos de la Acadèmia Valenciana de la Llengua de nombramiento del difunto poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés como Escritor del año. Además, se le otorgará una calle o plaza en la capital en cuanto sea posible. Lo más importante es que este acuerdo ha sido consensuado por los grupos del PP, PSPV-PSOE, Bloc y EU". 


La noticia, apareguda en el diari Mediterráneo de Castello, deixa en evidencia una vegada més l´erratica, desconcertant i nefasta politica cultural del Partit Popular de la Comunitat Valenciana.


Des de Circul Civic Valencià, exigim a l´Ajuntament de Castello i al seu alcalde, sr. Bataller, que s´abstinga d´adherir-se a qualsevol activitat proposta per la catalanista AVL, i en concret, en este cas, de fer homenages a personages de perniciosa ideologia, lesiva per a les senyes d´indentitat valencianes, i que han significat l´alienacio cultural i llingüistica del poble valencià i la seua llaminacio social.

Per supost, rebujem de ple l´intencio del consistori castellonenc de posar un carrer al sr. Estellés. Estimem que eixes politiques d´ensalzament de les glories lliteraries catalanes i/o catalanistes, són més propies d´ajuntaments gestionats per les opcions fusterianes de l´esquerra catalanista que d´un ajuntament gestionat pel supost "garant de la defensa de les senyes d´identitat valencianes", el PPCV.

En CCV creguem que posar fi al conflicte cultural i a la divisio social que el catalanisme ha inoculat durant decades al poble valencià no passa per cedir a les seues impossicions ni per fer concessions en pro de normalisar el discurs radical que els bandera, sino, al contrari, per apartar i expulsar dels ambits socio-culturals i educatius a persones i entitats de l´entorn filocatalaniste valencià.

2015 s´acosta, i els valencians necessiten contemplar una alternativa seria, real i sustancialment diferenciada en materia de politica cultural i llingüistica al possible tripartit fusterianiste que amenaça l´hegemonia popular. El temps s´acaba, i el PPCV no està treballant en conrear eixa diferencia. Mentres tant, atres opcions politiques apareixen i s´organisen.

Valencianisme o catalanisme... eixa és la qüestio sobre la que, des de CCV, continuarem demanant una definitiva definicio al Partit Popular de la Comunitat Valenciana.


0 comentarios:

 
Back to top!