Searching...
lunes, 10 de junio de 2013

Coses que no passarien si el PPCV derogara l´AVL

Si el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) treballara per a conseguir la derogació o, en tot cas, l´elaboració d´un nou dictamen que reconeguera la singularitat i independència de la Llengua Valenciana, i la reconversió de l´AVL en ALV, hi ha moltes coses que desgraciadament ocurrixen i que deixarien d´ocurrir.

Captura de pantalla real de Google, a on es definix qué és l´AVL.


1. Nivell universitari: Les universitats valencianes, en sometiment a la llei, no podrien parlar de "llengua acadèmicament catalana" ni "àmbit cultural català", com recentment ha dictaminat el TSJCV per als estatuts la Universitat Jaume I de Castelló, en base al dictamen fundacional de l´AVL, i a la jurisprudència existent per part del TC que, des dels anys 90, autorisa a la Universitat de Valéncia a actuar del mateix modo. Les càtedres de valencià tornarien a existir.


2. Nivell escolar: Els escolars valencians no haurien d´estudiar en llibres, professors i centres que parlen en els següents termens (eixemples d´imàgens reals de denúncies de pares i estudiants valencians remeses a CCV):  






















3. Nivell administratiu: Les administracions valencianes i mijos de comunicació públics deixarien d´utilisar vocabulari català: des de Les Corts Valencianes fins a l´ajuntament més chicotet del territori valencià, passant per RTVV, o la ràdio municipal de qualsevol població valenciana, utilisen una normativa aliena a la llengua dels valencians, que mos exigix un notable esforç de comprensió o mos porta a buscar alternatives en castellà (davant l´absència d´opcions en autèntic valencià), especialment a les persones majors, que no han patit la doctrina escolar que es produïx des de fa 30 anys. 

4. Nivell econòmic: Cantitats indecents de diners del contribuent deixarien d´anar "a la saca" de persones, editorials, organismes i entitats promotores del pancatalanisme, lo que redundaria en poder dotar de majors presuposts a atres partides més necessàries. Sense contar la dotació econòmica anual de l´entitat, la AVL, que mos ha costat als valencians des de la seua creació prop de 50 millons d´euros. Un balafiament intolerable.

5. Nivell polític: La penetració de formacions polítiques sucursalistes del nacionalisme català en territori valencià sería nula o residual. En base a la falsa unitat cultural i llingüística, tenen presència en la nostra terra partits polítics de matriu nacionalista catalana, com són els casos del PSPV-PSC, EUPV-ICV, Compromís (Bloc)-CiU, ERPV-ERC, o la recent presentació en societat de la divisió valenciana de la CUP. Sense l´acceptació d´eixa falsa unitat llingüística, la pata argumental principal del catalanisme polític en territori valencià quedaria definitivament trencada i carent de sentit.

El Partit Popular valencià té la pedra en el seu enteulat. I des del valencianisme exigim una resposta, una reacció definitiva. Aragó i Balears ya han mogut ficha en este sentit. En la Comunitat Valenciana necessitem deslligar-mos d´esta llacra socio-cultural i política que patim, que dividix als valencians i que manté viu un conflicte que en res beneficia a la societat valenciana. 


1 comentarios:

Anónimo dijo...

Hablar de una falsa "Unidad" lingüística es caer en el juego del pancatalanismo ... Para que tal existiera, se debería hablar, antes que nada de "Unificación" ya que en realidad es lo que persigue el nazi-onalismo catalán, y a cuyo proceso llaman torticeramente "Unidad".

No se puede defendar la Unidad de dos cosas distintas: primero habría que unificarlas, algo, por cierto, muy difícil ...

Llamémos las cosas por su nombre.

 
Back to top!