Searching...
viernes, 28 de junio de 2013

¿Reduïr a 15 els membres de l´AVL? No, sr. Fabra: AVL derogació


Consell Valencià de Cultura (CVC): De 21 a 11 membres.
Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL): De 21 a 11 membres.
Consell Jurídic Consultiu (CJC): De 6 a 5 membres.
Consell Econòmic i Social (CES): De 29 a 15 membres.

Des del Consell s´insistix en la voluntat de "garantisar la supervivència d´este institucions d´autogovern", i defenen que "la modificació no afecta a competències o funcions, sino que perseguix la filosofia d´una administració austera".

En el cas del CVC, el CJC i el CES, poc o res tenim que afegir a la proposta de racionalisació i austeritat, i en veritat es tracten d´institucions que, més o manco politisada la seua gestió, sense dubte són expressió de l´autogovern valencià.

En el cas de l´AVL, Círcul Cívic Valencià ha de rebatre els arguments que aporta el Consell.


L´AVL no és expressió de l´autogovern valencià, ni una institució tradicional valenciana. Es tracta d´una institució pública de recent creació, expressió de l´ingerència del catalanisme en la cultura i la llengua valencianes, que no reporta cap benefici ni servici a l´inmensa majoria de la societat valenciana. Més bé al contrari, perjudica no a soles les boljaques del valencians, sino que representa un agravi cultural de funestes conseqüències. 

L´AVL, com tot lo món sap, és el producte d´un acort polític entre el Partit Popular de José María Aznar i la Convergència i Unió de Jordi Pujol per a tancar el pacte de govern PP-CiU en la llegislatura 1996-2000.


La consellera de cultura i el president de l´AVL: mamporrers del catalanisme
en les institucions valencianes.
Com a entitat cívica i cultural valenciana, demanem una volta més la derogació de l´AVL o la seua valencianisació, substituïnt a tots els seus membres (especialment a la majoria d´ells que pertany a l´Institut d´Estudis Catalans) i encarregant a l´entitat una nou dictamen que assumixca la realitat i la veritat del valencià: que és una llengua singular, pròpia dels valencians, i independent de cap atra llengua, com la tradició lliterària, la seua riquea lèxica i gramatical documentades, i la consciència idomàtica dels valencians dicten.

A Círcul Cívic Valencià no mos aprofita la variació, possitiva o negativa, en el número de membres de l´entitat catalanista: no és la cantitat de membres el problema d´esta institució, sino la calitat dels mateixos, la seua voluntat de treballar per la llengua catalana, i el seu actual dictamen fundacional.

El valencianisme seguix esperant a que el PPCV treballe per recuperar la seua confiança. De moment, a soles ha trobat indiferència i agravis: el pacte de reciprocitat C9-TV3, l´abandó de la proposta de solicitut a la RAE per a modificar la definició de "valencià", ajuntaments i institucions que firmen acorts de colaboració en l´AVL, subvencions a Escola Valenciana, no aplicació del model educatiu trilingüe, impossibilitat de matricular als estudiants en moltes poblacions i comarques en llínies que no siguen en català...

2015 arriba, el temps apremia, i el PPCV seguix mantenint el mateix baix perfil, els mateixos complexos i la mateixa indiferència cap a la defensa de l´identitat, la llengua i la cultura valencianes. La batacada electoral pot ser estrepitosa.

0 comentarios:

 
Back to top!