Searching...
domingo, 23 de junio de 2013

PLV i CCV soliciten a la RACV l´expulsió de Ramon Ferrer


Les entitats Plataforma Valencianista (PLV) i Círcul Cívic Valencià (CCV) demanen a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) l´inmediata expulsió de l´entitat valenciana del sr. Ramon Ferrer, acadèmic d´esta última i alhora president de la catalanista Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).



A la petició, que presentarem per escrit a l´atenció personal de En Vicent Lluis Simó Santonja, actual decà de la RACV, hem afegit una campanya d´arreplegada de firmes en la plataforma social Change.org.



A abdós entitats cíviques valencianes no mos pareix de rebut que persones membres d´entitats promotores i defensores de la llengua i cultura netament valencianes hagen utilisat la seua posició en estes entitats per a possicionar-se en una entitat, l´AVL, que abandera institucionalment el catalanisme en la Comunitat Valenciana.

És incompatible ocupar plaçes d´acadèmic i membre en la RACV i en l´AVL al mateix temps, en tant en quant les finalitats divergents d´abdós entitats.

La mateixa petició és per tant extensible també als senyors Àngel Calpe, Artur Ahuir i Alfons Vila. Estos 4 senyors han creuat fa molt de temps la llínia de lo mínimament tolerable a un membre d´una històrica institució valencianista. Esta "doble militància" implica, sense dubte, una actitut de traició manifesta per part d´estos senyors als postulats de la defensa i promoció de les senyes d´identitat del poble valencià, siguent en este cas la llengua el cavall de batalla de l´ent catalaniste encarregat per Jordi Pujol i José María Aznar en els 90 al govern autonòmic del PPCV a canvi de la governabilitat d´Espanya.

Els acadèmics de l´AVL, ademés, són els únics membres d´acadèmies llingüístiques d´Espanya que percibixen salari per la seua llavor. Un molt generós salari de l´entorn del 6.000 € mensuals. Pareix que, endolçada en diners, l´amargor de la traició al idioma dels valencians es torna més digerible.

0 comentarios:

 
Back to top!