Searching...
jueves, 12 de septiembre de 2013

El valencianisme cívic, en Vinaròs. Els radicals, en el llímit territorial.

Defensa dels inexistents "països catalans" i de l´inexistent "Esuskalherria".
Detenció del saguntí Alfons López Tena, ex diputat autonòmic català de Solidaritat Catalana,
el partit fundat per Joan Laporta, per agredir a un agent de la Benemèrita.


Mentres el catalanisme valencià més radical, borreguil i provocador representat per ACPV i atres grupúsculs socio-polítics de l´entorn filocatalaniste es manifestaven i provocaven altercats en el llímit territorial entre el Regne de Valéncia i Catalunya, a on es produïren inclús càrregues i detencions policials, el valencianisme cívic representat per Círcul Cívic, Plataforma Valencianista PLV, Círcul Jove, Renovació Política RePo i Acció Nacionalista Valenciana ANV, es concentrava en la Plaça Parroquial de Vinaròs en un mensage molt clar de desagravi a la societat valenciana per l´enèsima injerència del catalanisme, a favor de la Constitució Espanyola, de l´Estatut d´Autonomia valencià i de les genuïnes senyes d´identitat valencianes.

Les pancartes dels representants de les entitats cíviques assistents portaven lemes molt aclaridors: "Del Sénia al Segura: un regne, una bandera, una cultura i una llengua", "defén lo teu: som i serem valencians", "els jóvens valencians construïrem un nou futur: nostre i valencià". Entre els aplaudiments majoritaris dels vinarossencs, i, tot hi ha que dir-ho, algunes increpacions per part d´alguns ciutadans alienats, trancorregué la concentració de forma tranquila, pacífica i cívica.



Des d´estes llínies volem agraïr a les entitats i particulars que mos acompanyaren a Vinaròs el seu compromís en la defensa i reivindicació de lo valencià. També volem donar un agraïment especial a tots aquells valencians que, de forma desinteressada, han colaborat econòmicament a fer possible este desagravi que les entitats participants hem organisat. I per supost, agraïr a la Policia Municipal de Vinaròs i a la Guardia Civil el bon tracte i acollida que mos dispensaren, protegint-mos en tot moment i organisant el tràfic de forma que la nostra concentració no provocara cap tipo de molèstia als veïns de Vinaròs.


Moments de la concentració valencianista en Vinaròs:



0 comentarios:

 
Back to top!