Searching...
lunes, 10 de marzo de 2014

Reunió de PLV i CCV en Ramon Ferrer, president de l´AVL


Representants de Plataforma Valencianista (PLV) i Círcul Cívic Valencià (CCV) han mantés hui dilluns 10 de març un encontre en el president de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, al qual demanàrem fa uns dies la seua dimissió com a acadèmic de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV).

La reunió ha transcorregut en un bon ambient de correcció i cordialitat per abdós parts, les quals han expost les seues possicions lliurement i han escoltat les rèpliques opostes.

Per la seua part, Ramon Ferrer ha defés la definició de "valencià" que ha emés el recent Diccionari Normatiu Valencià (DNV) publicat per l´AVL, i el mateix diccionari, que ha costat dotze anys d´elaborar. Ferrer ha reivindicat la funció descriptiva de l´AVL front a la funció impossitiva d´un model de llengua dictat des de Barcelona que el valencianisme porta anys contrastant, i la seua defensa de la teoria de la reconquesta front a atres teories com la de l´existència del romanç prejaumí valencià, negada taxativament per Ferrer.

PLV i CCV han manifestat a Ferrer el seu desacort en la definició, i li han recordat que l´AVL no és un ent que responga a una demanda de la societat valenciana, sino a un pacte polític, que incumplix la seua pròpia llei de creació, dos dictàmens del CJC i l´Estatut d´Autonomia valencià. També s´ha posat de manifest el comentat caràcter impossitiu de l´ent, i l´interés per desllegitimar atres teories front a la dogmàtica teoria de la reconquista. Com a colofó de la reunió, les dos entitats cíviques i culturals valencianistes han manifestat la seua voluntat de seguir treballant per la derogació i disolució de l´ent, la seua insumissió als dictats de l´AVL i la reivindicació de la RACV com a ent normatiu de la llengua valenciana.

0 comentarios:

 
Back to top!