Searching...
martes, 4 de marzo de 2014

Círcul Cívic exigix a la Universitat que facture els desperfectes als seus autors intelectuals i materials

Trascrivim l´escrit presentat ahir en Rectorat de la Universitat de Valéncia, en motiu dels desperfectes provocats per estudiants adscrits principalment al Sindicat d´Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i al Bloc d´Estudiants Agermanats (BEA) durant la folga estudiantil que estos mateixos sindicats convocaren el passat dijous 27 de febrer, en la qual es produïren piquets violents, trencament de mobiliari urbà, llançament de pedres a la Policia Nacional, pintades, trencament de material y mobiliari de la Universitat, buidament d´extintors i embrutament de les instalacions universitàries.


Des de l´entitat cívica i cultural Círcul Cívic Valencià, volem posar en el seu coneiximent el nostre malestar per la noticia apareguda en els mijos de comunicació sobre la no intenció de fer pagar als convocants de la manifestació del passat dijous 27 de febrer (SEPC, EI i BEA) els desperfectes provocats en les instalacions d´esta institució educativa. La raó que la direcció d´esta universitat aporta és que no s´ha pogut identificar als autors dels fets. Llunt de la realitat exposta per este Rectorat, tenim per una part les 16 identificacions realisades per la Policia Nacional, i per l´atra, el fet de conéixer perfectament als sindicats estudiantils convocants de la manifestació.


EXIGIM:

  1. El detall econòmic de tots els desperfectes provocats sobre materials i instalacions d´esta institució educativa durant la jornada del 27 de febrer.

  1. Que el cárrec de dit detall es faça, tant a les entitats convocants de la manifestació, com als 16 vàndals identificats per la Policia Nacional.


  1. La retirada inmediata de qualsevol tipo d´ajuda, subvenció o cesió d´instalacions a estes tres organisacions, de tall totalitari, violent, i que mostren sistemàticament un nul respecte per l´institució, per les seues instalacions i materials, per l´alumnat que fon violentat per eixercir el seu dret i llibertat d´assistència a classe, i per les regles de la democràcia.
En CCV pensem que ya és hora de posar barrera a la presència d´organisacions radicals en les institucions públiques educatives valencianes, que es nutrixen de diners públics i fruïxen d´instalacions cedides per les universitats per a desenrollar les seues campanyes de propaganda i violència en el si de la comunitat educativa, i exigim tant a conselleria d´educació com als òrguens de govern de les cinc universitats valencianes que posen cordura i respecte per la llegalitat en el seu àmbit d´actuació.


Les universitats són concebudes com a centres de saber i font de la formació de les novelles generacions de valencians, i no han de ser un niu ideològic ni un lloc per al desenroll de moviments contraris a l´orde constitucional i estatutari vigent.

0 comentarios:

 
Back to top!