Searching...
martes, 13 de mayo de 2014

Aniversari de la Llei de Simbols: enèsim eixercici de demagògia i escaparatisme del PPCV

En una nota de prensa redactada en perfecte català de l´AVL -bonica manera de defendre les senyes d´identitat valencianes- el PPCV, per boca de Serafín Castellano, ha assegurat que "el sentiment d'orgull dels valencians per les seues senyes d'identitat, les seues tradicions i la seua llengua, el valencià, ha segut clau per a defendre-les i conservar-les com a part fonamental de les nostres vides", a colació de la constitució de la Comissió Conmemorativa dels 30 Anys de la Llei de Simbols de la Comunitat Valenciana. 

A este respecte, des de Círcul Cívic volem manifestar que:

1. La societat valenciana està presenciant novament un eixercici d´escaparatisme per part d´un PPCV que seguix faltant al respecte a l´inteligència dels valencians quan parla d´orgull, defensa i conservació del valencià. No és defensa i conservació delegar les competències en matèria de llengua en una entitat, l´AVL, creada i mantinguda generosament pel PPCV, que definix el valencià com a varietat dialectal del català, contravenint la voluntat majoritària del poble valencià i el bagage històric, documental i cultural que atesora la Llengua Valenciana a lo llarc dels sigles.

2. La Llei de Simbols que ara volen conmemorar a bombo i platillo no és respectada per cap dels partits de l´oposició, aquells del "país valencià", la "llengua catalana", la "quatribarrada" i "La Muixaranga". En lloc d´utilisar dita llei coyunturalment com a argument oportuniste per a generar confrontació i diferenciació i obtindre maniqueament rèdits electorals -dels quals estan molt necessitats-, lo que exigim al PPCV es que derogue dita llei i promulgue una nova Llei de Defensa de les Senyes d´Identitat Valencianes, d´obligat compliment per a tots els valencians, que definixca perfectament quals són els simbols identitaris valencians, delimite la definició de la llengua, i que contemple un marc sancion

ador per a tots els partits, sindicats i organisacions civils de qualsevol tipo que incumplixquen dita norma. Eixe és l´únic desenroll de la llei de 1984 que podem admetre i tenim obligació moral i cívica d´exigir.

3. El PPCV no és garant ni defensor de les senyes d´identitat valencianes, utilisant la normativa catalanista de la seua AVL per a emetre els seus comunicats, autorisant en els municipis a on governa les trobades catalanistes d´Escola Valenciana, o mantenint en multitut de municipis valencians carrers en la denominació anti-estatutària de "país valencià", o abandonant el tema de la definició de valencià en el diccionari de la RAE, per posar eixemples recents molt evidents, fent cas omís a les peticions que des de la nostra entitat hem fet ajuntament per ajuntament i institució per institució. Per la nostra part, si eixa és la manera en la que el PPCV defen les senyes d´identitat valencianes, sempre tindran en CCV una entitat crítica que no recolçarà mai la seua politica cultural.

4. La Comissió Conmemorativa del 30 Aniversari de la Llei de Simbols, formada entre d´atres, per representants de l´AVL, del CVC, de les universitats i de la Conselleria d´Educació, no mos pareix gens representativa del sentiment d´orgull i de la voluntat de defensa i conservació de les senyes d´identitat valencianes, donada la calitat d´ents catalanisats i manifestament pro-catalanistes de cada una d´estes institucions, per lo qual solicitarem formalment al conseller Castellano que membres de les entitats valencianistes més representatives, a banda de la presència i comisariat del sr. Decà de la RACV, formen part de dita comissió. La presència del Decà de la RACV com a únic representant de les entitats valencianistes no és condició suficient, en la nostra opinió, per a llegitimar les decissions, dictàmens o activitats de dita comissió.

0 comentarios:

 
Back to top!