Searching...
martes, 6 de mayo de 2014

Escola Valenciana vol impondre el català en els coleges de la Valencia castellana

L´entitat filocatalanista Escola Valenciana, promotora de les trobades nacionalistes, de l´inmersió llingüística al català en els coleges valencians i de l´adoctrinament en les aules, ha propost la possibilitat d´aplicar el 25% d´hores lectives en català en la zona castellanoparlant de la Comunitat Valenciana.

És la reacció impossitiva a la sentència del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, per la qual es reconeix el dret dels alumnes de cinc centres educatius catalans de rebre el 25% d´hores lectives en castellà.

Escola propon l´erradicació total de les llínies educatives en castellà i la seua conversió en llínies d´inmersió progressiva (PIP) al català en poblacions com Buñol, Utiel, Segorbe, Villena, Orihuela, Ayora, Chiva, Pedralba, Elda, Requena o Torrevieja, a on no s´ha parlat mai valencià, i molt manco el català.

Una nova proposta de tall totalitari feta per esta entitat, que fruïx, molt al nostre pesar, d´un bon nivell d´interlocució en la consellera d´educació, María José Català (PPCV), i front a la qual Círcul Cívic presentarà en pròxims dies l´exigència de la seua desestimació a la consellera.

0 comentarios:

 
Back to top!