Searching...
jueves, 1 de mayo de 2014

El Valéncia CF crea una app per a smartphones en català. CCV Exigix la seua correció inmediata.

Representants de Círcul Cívic es personaren ahir en les instalacions centrals del Valéncia CF per a exigir al seu president, Amadeo Salvo, i al seu director general, Lluis Cervera, la correcció inmediata al valencià de l´aplicació oficial del club per a smartphones.

Captura de pantalla de l´APP del VCF

Aprofitant l´ocasió, i llamentant l´inacció del club en ese sentit, presentàrem la 2º edició de l´informe explicatiu de com el pancatalanisme ha penetrat en l´entitat de Mestalla, i exigirem de nou per escrit a les altes instàncies del club, tal i com ferem en reunió personal en el director general sr. Cervera en juliol de 2013, la desvinculació de la politica llingüística institucional promoguda per l´administració valenciana i la catalanista Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), i la correció al valencià i a la major brevetat tant la web oficial del club, com l´app oficial per a smartphones, la rotulació de Mestalla, i tots els soports publicitaris, escrits i/o digitals de l´entitat.

Transcrivim l´escrit presentat:

A l´atenció de d. Amadeo Salvo, president del Valéncia CF
A l´atenció de d. Lluis Cervera, director general del Valéncia CF

Molts senyors nostres:

En juliol de 2013, dos representants d´esta entitat cívica i cultural, CÍRCUL CÍVIC VALENCIÀ, mantinguerem una reunió en el sr. Cervera, en la finalitat de fer arribar a l´alta instància del club un dossier en el qual s´expon l´influència del conflicte sociocultural que representa el catalanisme per a la societat valenciana, i en concret, per al Valéncia CF, i en qual es donava una bateria de propostes de solució al problema per a l´entitat.

Hui, els presentem la 2º edició de l´informe, actualisada. Mos desagrada vore que el Valéncia CF no ha posat en marcha NI UNA de les mides propostes. Pero encara mos desagrada més vore com la recent aplicació oficial del club per a smartphones està redactada en català.

EXIGIM a la direcció i presidència del club la desvinculació de la politica llingüística institucional promoguda per l´administració valenciana i la catalanista Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), i la correció al valencià i a la major brevetat tant la web oficial del club, com l´app oficial per a smartphones, la rotulació de Mestalla, i tots els soports publicitaris, escrits i/o digitals de l´entitat.

La societat valenciana, de forma majoritària, rebuja la normativa catalanista utilisada pel club, per no cenyir-se a la realitat llingüística i sociocultural dels valencians ni de la masa social de l´entitat.

És important que la societat valenciana, a través d´entitats senyeres com, en este cas, el Valéncia CF, pose fi i retrocés a la penetració del pancatalanisme i al procés de substitució llingüística i cultural al que es vol sometre al nostre Regne.


Tornem a oferir-vos l´assesorament necessari, gratuït i desinteressat, en matèria de llengua i cultura valenciana. EL Valéncia CF no té per qué plegar-se als dictats llingüístics del pancatalanisme, i com a representants de la societat civil valenciana aixina vos ho exigim.

Convidem des d´estes llínies a tota la societat valenciana a firmar la petició que hem creat en CHANGE.ORG per a demanar al Valéncia CF que abandone l´ús del català normatiu i començe a utilisar el valencià de la RACV:

https://www.change.org/es/peticiones/valenciacf-prou-de-catal%C3%A0-en-el-val%C3%A9ncia-cf-utiliseu-el-valenci%C3%A0

0 comentarios:

 
Back to top!