Searching...
jueves, 24 de julio de 2014

El catalanisme a nivell municipal: Monserrat, Sueca o Denia com a trists eixemples

Des de Círcul Cívic solem tractar el problema del catalanisme com a qüestió global, pero també observem el dia a dia dels nostres pobles i ciutats.

Els ajuntaments valencians, molt especialment els governats per l´esquerra paleo-catalanista, pero també en els que governa el PP (com el cas dels 62 ajuntaments del PP que encara tenen carrers "país valencià", o els 9 ajuntaments que enguany han acollit les trobades d´Escola Valenciana), també posen el seu granet de sorra al procés de catalanisació. Mireu un parell de casos aleatoris:

DOC 1: Oferta de treball públic de l´Ajuntament de Monserrat (que no Montserrat), per a cobrir una plaça de tècnic llingüístic:





DOC 2: Enllaços i recursos proposts per l´Oficina de Promoció Llingüística (OPL) en la web municipal de l´Ajuntament de Sueca:



DOC 3: Cursos de "valencià" organisats per l´Ajuntament de Denia, d´acort al programa de la catalanista JQCV:



Des de Círcul Cívic, som inagotables davant els vilipendis a la llengua, cultura i identitat del poble valencià, i seguirem evidenciant-los davant de la societat valenciana i espanyola. Els ajuntaments que actuen d´esta manera tan antivalenciana i deslleal, són l´inmensa majoria, ya que la llegalitat vigent els ampara, gràcies als dictàmens de l´AVL, l´oficialitat de la Junta Qualificadora i la politisació universitària que es traduïx en l´inexistència d´un Grau en Filologia Valenciana. Per eixe motiu, des de Círcul Cívic demanem als nostres governants que posen orde en este kaos cultural:

1. Llei de Defensa Identitària.

2. Oficialitat dels títuls de Llengua Valenciana de Lo Rat Penat.

3. Derogació o reforma de l´AVL.

4. Creació d´un Observatori Institucional de Respecte a les Senyes d´Identitat.

5. Creació d´un Grau en Filologia Valenciana i desaparició dels estudis de filologia catalana.


0 comentarios:

 
Back to top!