Searching...
domingo, 6 de julio de 2014

La carta de Fabra a Homs, un despropòsit intolerable: ¡escrita en català!

L´escrit presentat pel Consell a la Generalidad de Cataluña demanant respecte per l´identitat, la cultura, les institucions i l´autogovern valencians no passa de ser una mera anècdota més dins de l´estratègia d´escaparatisme pseudo-valencianiste a la que el PPCV recurrix quan s´acosten eleccions.

Fins ací, res nou baix el sol.

En dita carta, firmada pel vicepresident del Consell, Pepe Císcar, es parla d´un "domini llingüístic que manca d´uniformitat i unitat", frase que nega explícitament l´unitat de les llengües valenciana i catalana.

¿No és intolerable que es negue de forma pública i explícita l´unitat de llengües, en un escrit redactat en perfecte català normatiu, el mateix que ensenyen als nostres escolars en els coleges, instituts i universitats, idioma que oficialisa en territori valencià una acadèmia, l´AVL, que fon pactada en 1996 pel mateix Partit Popular i CiU?


Recordem que eixa mateixa AVL es la que fa uns mesos va definir el valencià com a "llengua compartida en Catalunya, Balears, part d´Aragó, Pirineus orientals i ciutat d´Alghero, en Sicilia", i la qual el PPCV, a pesar dels dictàmens oposts del CJC, acabà aceptant sense remisió.

No es pot ser més incoherent, falaç, inepte i irrespetuós en la llengua dels valencians. ¿Negar l´unitat llingüística de valencià i català, en una carta escrita en català, sr. Císcar?

Des de CCV, volem recordar al sr. Císcar i al restant de membres del govern autonòmic valencià que valencians i catalans a soles tenim una llengua en comú, el castellà, que és el idioma en el qual ha de ser redactada qualsevol tipo de comunicació en el govern autonòmic català.

Hi ha moltes mides realment efectives, demandes ya històriques del valencianisme cívic i cultural, per a desenrollar. No és moment de cartetes, i manco redactades en català, sino de determinació, escoltant al carrer i prenint mides expeditives contra l´alienació sociocultural del poble valencià a mans d´un moviment polític, el pancatalanisme, que té l´educació, les administracions públiques i tot un entramat associatiu i polític, perfectament organisats per a colaborar activament en la construcció dels inexistents "països". Deixeu de lubricar la maquinària i treballeu per lo propi de forma expeditiva i determinant. 

0 comentarios:

 
Back to top!