Searching...
martes, 17 de noviembre de 2015

Compromís seguix perdent els papers en la llengua valenciana/ Compromís sigue perdiendo los papeles con la lengua valenciana.



En Vicent Rebollar i Cerdà
Círcul Cívic Valencià recolza i s'adherix a la carta de En Vicent Rebollar i Cerdà en resposta a la malaurada eixida de to del regidor de Compromís en Almenara al respecte de uns llibres en valencià que este autor ha regalat al seu ajuntament.

(En Vicent Rebollar i Cerdà és un escritor valencià natural d'Almenara (Castelló) naixcut un 25 de giner de 1931



Adjuntem les fotos i reproduïm les llamentables declaracions de Robert Castelló (Compromís) sobre la qüestió, les quals aconsegem llegir-les, sobre tot la carta de resposta de En Vicent. 



Declaracions insultants i provocadores de Robert Castelló en català:

"Compromís per Almenara lamenta que l'Ajuntament reba un donatiu de llibres escrits en les Normes de El Puig per un reconegut membre de grups de l'extrema dreta valenciana i els pose a l'abast de la gent en la biblioteca municipal Joan Fuster. 
D'una manera més constructiva, els nacionalistes valencians, acceptarien el donatiu per a tindre'l a l'arxiu per tal que el poble puguera custodiar l'obra de Vicent Rebollar. "Ens sap greu que el donatiu vinga d'un membre de grups violents i que fomenten l'odi i més que l'equip de govern, suposadament, socialista accepte aquest donatiu i el pose a l'abast de la ciutadania" afirma el portaveu local de la formació taronja. I, Robert Castelló continua: "és insultant per a la nostra llengua, el valencià, que una institució pública accepte posar a l'abast de la gent llibres escrits amb les Normes de El Puig." Recordem que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua reconeix com a pròpies les Normes de Castelló i, per tant, aboga per la unitat de la llengua. Així doncs, els llibres que estaria ofertant l'Ajuntament d'Almenara estarien escrits de manera errònia i portaria a confusions ortogràfiques a aquell o aquella qui els llegira. Per finalitzar, Robert ha afirmat: "ja deu ser prou insultant el que conten els llibres per a la història i la cultura valencianes que damunt estan mal escrits". I afig: "amb tot això Estibaliz i el seu equip s'agafen de la mà del PP i l'extrema dreta valenciana per fotre-li una patada a la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història com a poble."

Resposta de En Vicent Rebollar i Cerdà, ¿Agarrarà el guant el portaveu catalaniste?:



Entrar en Facebook
Perfil de Tuiter
Entrar en Google Plus
Nostre canal de YouTube
Nostre canal en Ivoox
Entra en el nostre Flickr
Blobic
Descarrega't la nostra App per a Android
Descarrega't la nostra App per a Iphone



Círcul Cívic Valencià

D. Vicente Rebollar Cerdá

Círculo Cívico Valenciano apoya y se adhiere a la carta de Vicente Rebollar Cerdá en respuesta a la lamentable salida de tono del concejal de Compromís en Almenara al respeto de unos libros en valenciano que este autor ha regalado a su ayuntamiento.

(Vicente Rebollar Cerdá es un escritor valenciano natural de Almenara (Castellón) nacido un 25 de enero de 1931) 


Adjuntamos las fotos i reproducimos las lamentables declaraciones de Roberto Castellón (Compromís) sobre la cuestión, las cuales aconsejamos leer, sobre todo la carta de respuesta de D. Vicente. 




Declaraciones insultantes y provocativas del portavoz Roberto Castellón: 

"Compromiso por Almenara lamenta que el Ayuntamiento recibirá un donativo de libros escritos en las Normas de El Puig por un reconocido miembro de grupos de la extrema derecha valenciana y los ponga al alcance de la gente en la biblioteca municipal Joan Fuster.
De una manera más constructiva, los nacionalistas valencianos, aceptarían el donativo para tenerlo en el archivo para que el pueblo pudiera custodiar la obra de Vicent Rebollar. "Lamentamos que el donativo venga de un miembro de grupos violentos y que fomentan el odio y más que el equipo de gobierno, supuestamente, socialista acepte este donativo y lo ponga al alcance de la ciudadanía" afirma el portavoz local de la formación naranja. Y, Robert Castellón continúa: "es insultante para nuestra lengua, el valenciano, que una institución pública acepte poner al alcance de la gente libros escritos con las Normas de El Puig." Recordemos que la Academia Valenciana de la Lengua reconoce como propias las Normas de Castellón y, por tanto, aboga por la unidad de la lengua. Así pues, los libros que estaría ofertando el Ayuntamiento de Almenara estarían escritos de manera errónea y llevaría a confusiones ortográficas a aquel o aquella que les leyera. Para finalizar, Robert ha afirmado: "ya debe ser lo suficientemente insultante lo que cuentan los libros para la historia y la cultura valencianas que encima están mal escritos". Y añade: "con todo esto Estibaliz y su equipo se cogen de la mano del PP y la extrema derecha valenciana para meterle una patada a nuestra lengua, nuestra cultura y nuestra historia" 

Respuesta de D. Vicente Rebollar Cerdá, ¿recogerá el guante el portavoz catalanista? 





Entrar en Facebook
Perfil de Tuiter
Entrar en Google Plus
Nostre canal de YouTube
Nostre canal en Ivoox
Entra en el nostre Flickr
Blobic
Descarrega't la nostra App per a Android
Descarrega't la nostra App per a Iphone


Círcul Cívic Valencià



1 comentarios:

Unknown dijo...

No te collons de arreplegar el guant. Es lo que te ser un borrico descerebrat.

 
Back to top!