Searching...
sábado, 27 de febrero de 2016

Concentració 6 de Març - Manifest


CONCENTRACIÓ Dumenge 6 de Març a les 12h.
(Plaça de la Mare de Deu, Valéncia)
Entitats convocants: Círcul Cívic Valencià, Forum Regne de Valéncia, Germania Valenciana, Grup d'Accio Valencianista, Institut d'Estudis Valencians, Junts Front a l'AVL, Renovació Cultural Valenciana, Torres Blaves i Zeladors del Regne de Valéncia i Vinatea.

MANIFEST DE LA CONCENTRAC 6 DE MARÇ DE 2016




1- Exigim llibertat d'expressió, en oposic a la censura que esta present en l'àmbit cultural en diverses situacions, sent exclosa la llengua valenciana de concursos, llibrets, etc.


2- Demanem la derogac de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, eixa acamia de la vergonya, que els valencians coneixem per ser el mecanisme d'imposic llingüística, creada pel Partit Popular i encorajada pel catalanisme més radical de partits com Compromís entre atres. Una acamia en la qual els seus “acamics” cobren més de 6.000 mensuals per a afonar, suplantar i destruir nostra Llengua Valenciana.


3- No a la manipulac i la tergiversac de les nostres tradicions en tots els àmbits. És inadmissible que els polítics vullguen catalanisar tradicions tan antigues i tan nostres com són les Falles o els Milacres de San Vicent Ferrer. La nostra història i la nostra cultura són úniques i diferenciades, no podem permetre que nos les furten i les falsegen, inventant unes atres que res tenen que vore en la realitat, i venent-les en tots els àmbits: educatiu, social, audiovisual, acadèmic, turístic, etc.


4- No a la subvenc al catalanisme. És indignant que en la situac econòmica en que nos trobem, se destinen gran part dels fondos públics a la subvenc del catalanisme. Només en l'Acadèmia Valenciana de la Llengua el Govern Autonòmic porta gastats ya més de 55.564.862€; a banda de subvencionar a mijos de difus catalanistes com “vilaweb”, La Veu del Pais Valencià”, ara.cat” i Racó Català”, tots ells en domini “.cat” i defenent la creac dels “paisos catalans” i han rebut enguany un total de 170.000 per part del Govern Valencià.


5- No al genocidi cultural. Denunciem l'atac sistemàtic a les nostres raïls, en un intent d'eliminar la nostra cultura i llengua històriques per raons potiques en favor de limperialisme cata. Advoquem per una societat nutrida en la seua cultura, en el dret de coixer-la, gojar-la i divulgar-la.


6- Per una justícia imparcial a on els ciutadans no siguen jujats en un doble raser, ni siguen víctimes duna repress governativa pel fet de no actuar baix el paraigües victimiste del catalanisme.


7- No a ladoctrinament en l’escola; adoctrinament infantil, en una llengua aliena, i en una cultura plena de manipulacions en interessos no educatius. Aprofiten la credibilitat que la figura del mestre de cara als chiquets per a inculcar-los mentires, per a confondre'ls en discursos històrics i llingüístics falsos, impedint la llibertat de pensament dels alumnes, i actuant en contra dels principis democràtics duna educac lliure, imparcial i apolítica.


8- Per la llibertat d'express en làmbit periodístic a on les subvencions i la coerc eixercix un paper purament partidiste; en l'àmbit educatiu a on en els coleges, instituts, i universitats, els alumnes són represaliats, humiliats o exclosos pel simple fet de defendre la seua valenciania o opin personal. I en els restants àmbits (sindicats, colectius, agrupacions, etc.) a on la repressdel valencianisme és imposta de forma directa o indirecta, regits de forma totalitària per a seguir una única lnea ideològica i política.


9- Denunciem les declaracions del decà de la RACV, En Federico Martínez Roda, a favor d'un acostament a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, contant en el beneplàcit d'alguns membres de la Junta Directiva que el recolza en esta despreciable decisió. Esta postura és una traïc intolerable als estatuts de la mateixa RACV i al Poble Valencià. Exigim per tant, la convocatòria immediata d’eleccions de Junta de Govern de dita entitat, en el fi de subsanar esta ofensa, reconduint la trayectòria de la Real Acamia de Cultura Valenciana.


10- Exigim que se respecte lidentitat valenciana, recolzada per les tres realitats: l'històrica, la social i la llegal; i reconeguda per la Constitució i lEstatut dautonomia.


Si som lo que som, serem
Si som lo que són, mai serem

1 comentarios:

Valentiana dijo...

Som lo que som i ho serem sempre. Valencians per lo nostre ara i sempre.

 
Back to top!