Searching...
jueves, 13 de febrero de 2014

Apreciacions de CCV sobre el dictamen del CJC en torn a l´AVL

Despuix del dictàmen del CJC, que per unanimitat desautorisa, de forma no vinculant, això sí, a l´AVL a definir la llengua valenciana, per encàrrec de la consellera d´educació, cultura i deport, hem de fer unes reflexions al respecte:


1. L´esforç de l´entitat radical catalanista ACPV per pressionar als membres del CJC presentant les, diuen ells, 46 sentències favorables a la catalanitat del valencià - sentències que només s´adscriuen a l´àmbit universitari, i que en absolut parlen de que el valencià siga un dialecte del català, sino que a soles reconeixen la capacitat de les universitats de nomenar a la llengua com vullguen - no ha tengut l´efecte buscat. L´informe - argumentari presentat per CCV uns dies abans al CJC, a Presidència i al Síndic de Greuges sí ha segut decissiu, a tenor del dictàmen emés. En ell, CCV evidencia que l´AVL incumplix l´Estatut valencià, el dictamen de creació emés pel CVC i la seua pròpia Llei de Creació. 


2. Este dictamen del CJC, junt als arguments presentats per CCV obrin una nova via, al nostre entendre, que si des del Consell es vol portar a l´àmbit jurídic, pot ser el camí correcte per a enmendar l´erro que els mateixos populars valencians van cometre fa 14 anys, plegant-se als dictats de la seua matriu i de la CiU de Pujol i accedint a vendre la llengua dels valencians a canvi d´una llegislatura tranquila i còmoda.

3. Les entitats valencianistes tenim programada una concentració el dia 22 de febrer, dissabte, a les 12h del matí, en el carrer Cavallers de Valéncia, a on exigirem una vegada més, a viva veu i de forma incontestable, la derogació definitiva d´esta metàstasis catalanista que oficialisa el català en la Comunitat Valenciana i relega al valencià a la marginalitat i la desaparició.


4. El dictamen del CJC hauria d´extendre´s més en la seua conclusió: ¿no és cert que si l´AVL incumplix la seua pròpìa Llei de Creació i no té capacitat per a definir la llengua, també incurrix en contravindre una llei de ranc superior, com és l´Estatut d´Autonomia de la Comunitat Valenciana?

5. El departament jurídic de CCV està estudiant totes les vies polítiques i llegals per a alcançar una de les nostres finalitats findacionals: la derogació definitiva de l´AVL i el fi del conflicte sociocultural que representa el catalanisme per al poble valencià.

6. Valorem possitivament, per tant, el dictàmen del CJC, pero entenem que açò és apenes el primer pas necessari per a alcançar la desaparició de l´AVL, i exigim als poders públics que no abandonen esta causa ni facen utilisació electoralista de la mateixa. El moment exigix responsabilitat, unitat i determinació per a tornar als valencians la seua llengua i posar fi a anys d´injerències catalanistes i d´infiltració institucional.

7. Estem a l´espera de la resposta a la nostra denuncia per part del Síndic de Greuges, qui, lo més raonable, d´acort a la llegislació vigent, és que inste a les Corts Valencianes a derogar la Llei de Creació de l´AVL, d´acort als arguments jurídics presentats per CCV.

0 comentarios:

 
Back to top!