Searching...
lunes, 3 de febrero de 2014

CCV, al pas de les declaracions de membres del Consell sobre l´AVL i el seu diccionari


Davant les recents declaracions de destacats membres del Consell sobre la doble denominació valencià - català per a la llengua dels valencians, emesa per l´AVL en el seu recentment finalisat diccionari normatiu, Círcul Cívic vol manifestar lo següent:

a) Donem la benvinguda a la coherència i al respecte per la voluntat i opinió majoritàries del poble valencià a qualsevol persona o entitat capaç d´admetre i considerar el valencià com a llengua singular, pròpia i independent dels valencians.


b) Manifestem el nostre rebuig més absolut a l´AVL i als seus dictàmens i treballs, i mos declarem insumissos ad ells. Açò és una màxima irrenunciable de CCV des del seu naiximent. La nostra adhesió sociocultural al valencianisme mos possiciona al costat de qualsevol persona o entitat que reclame la capacitat normativa del valencià per a la Secció de Llengua i Lliteratura de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV).


c) Exigim al Consell d´Alberto Fabra que inicie d´una vegada per totes el procés de desmantelament de l´AVL i la revocació de tots i cada u dels seus dictàmens i treballs, frut de l´infiltració i l´injerència catalanista en les institucions valencianes imposta per CiU i la matriu del Partit Popular als valencians en els anys 90.

d) En CCV no mos anem a conformar en paraules i/o declaracions més o manco enceses de determinats càrrecs del PPCV en contra de l´AVL. D´eixercicis d´escaparatisme electoral ya està el valencianisme més que cansat. La confiança i el respecte s´ha de guanyar o recuperar en fets, i això és precisament lo que des de CCV esperem per part dels nostres actuals governants, que porten 20 anys mirant cap a un atre costat mentres l´AVL ha estat ferint de mort a la llengua i cultura dels valencians, i el sistema educatiu valencià ha permés que els agents del pancatalanisme campen lliurement eixercint doctrina anti-valenciana entre els escolars i universitaris valencians.

e) Les entitats cíviques i culturals valencianistes mereixem i reclamem un paper consultiu en tot este desaguisat sociocultural provocat per la deixadea i l´electoralisme, i el reclamem per a contribuïr a aportar les solucions necessàries encaminades a la recuperació i posta en valor de la llengua, cultura i identitat netament valencianes en les institucions i el sistema educatiu valencià, des de la serenitat i el diàlec, al contrari que els sectors catalanistes i la seua aspiració de calfar gratuïtament el carrer per a generar malestar afegit a una societat que ha rebut l´inoculació de la mateixa llaminació social que patixen atres CCAAs. 

Les oportunitats són per a qui les aprofita, senyors Castellano, Bellver, Fabra, Català, Maluenda, Ferraro, Giner... Per lo pronte, l´AVL enguany va a rebre 2,8 millons d´euros, qüestió que no mos pareix un bon inici per a una suposta campanya de desmantelament de l´entitat catalanista. El temps apremia.

0 comentarios:

 
Back to top!