Searching...
miércoles, 26 de febrero de 2014

¿Qui recolça a l´AVL?

Segons enqüesta realisada per l´edició digital de Las Provincias, el 80% dels participants aboguen per la derogació de l´AVL. També el 60% dels llectors de Levante-EMV participants en una enqüesta similar demanen la retirada del polèmic diccionari.

En els últims dies hem pogut vore com un grup d´entitats cíviques i culturals valencianistes, entre les quals es troba Círcul Cívic Valencià, hem fet públic un manifest d´insumissió a l´AVL i als seus dictats, i com el dissabte 22 es produïa una concentració en la que 700 persones i prop de 30 entitats adherides demanavem la derogació de l´AVL.

L´AVL busca recolç i comfort en els seus círculs de confiança naturals, davant el rebuig majoritari de la societat valenciana i la pressió (encara que tibia i erràtica) del Consell.

Aixina, hem pogut vore a Ximo Puig visitar recentment l´AVL per a manifestar als "acadèmics" el seu beneplàcit a l´hora de publicar el seu ignominiós diccionari. 

La secretària de l´entitat es deixà vore ahir junt a dirigents d´ERPV i EUPV en una campanya a favor de la matriculació escolar "en valencià" (llínies d´inmersió en català auspiciades per l´entitat radical Escola Valenciana). 

I per a rematar els despropòsits recents de l´entitat, el seu president, el ex-valencianiste Ramon Ferrer, participà ahir en la presentació d´una campanya iniciada pel catalanisme, consistent en presentar una ILP a favor d´una televisió pública en català, organisada en primera instància per la entitat ACPV.

Trobem per tant dos blocs ben diferenciats que tenen que dir algo sobre l´AVL: 

a) Un homogèneu bloc catalaniste: ACPV, Escola Valenciana, PSPV, Compromís, EUPV, ERPV, UGT, CCOO, Intersindical.

b) Un heterogèneu bloc valencianiste: Totes les entitats cíviques i culturals participants en la concentració del 22F, i partits polítics com Renovació Política, Unió, Poble Democràtic, Acció Nacionalista Valenciana, Vox i Ciutadans.

La pregunta que mos fem en este moment és: despuix de la reunió d´Alberto Fabra en Ramon Ferrer per a "pacificar" la polèmica, les tibies declaracions de Pepe Ciscar i María José Català, i la voluntat expressada per dirigents populars de "dormir el problema", ¿en quin bloc està i vol estar el Partit Popular de la Comunitat Valenciana? 

El vot valencianiste va a ser el que decante la balança cap a un costat o cap a un atre en 2015: entre 100.000 i 200.000 vots directes que van a ser decissius. Roma no pagava traïdors. Valéncia, com a filla de Roma que és, tampoc ho farà.

0 comentarios:

 
Back to top!