Searching...
martes, 4 de febrero de 2014

Barcelona vol deixar a Valéncia fora de l´eix ferroviari cantàbric

Des de Circul Civic Valencià volem mostrar la nostra preocupació després de llegir la noticia apareguda hui, dimarts 4 de febrer de 2014 en el periòdic Las Provincias al respecte del tràfic ferroviari de mercaderies. 

Segons les estadístiques de Puertos del Estado, dependent del Ministerio de Fomento, el Port de Valéncia es lider absolut en tota Espanya en nº total de contenidors, superant al d'Algecires en 11.341 contenidors només durant l'any 2013. Ademés, supera al 3º port en el ranking (Barcelona) en 2.409.333 contenidors en el mateix periode de temps (2013), o lo que es lo mateix, un 255% més de contenidors.

La competència és bona per a millorar la productivitat, pero ha de ser sana, i totes les parts deuen poder contar en les mateixes ferramentes per a competir en igualtat. Ara be, els últims moviments que s'estàn fent des del port de Barcelona per a incomunicar al port de Valéncia en benefici del de Barcelona no mos pareixen correctes en eixe sentit. Les jornades lliderades pel Port de Barcelona explicant el Proyecte Clyma, a on es vol desenrrollar l'eix Lyon-Madrid, passant per Barcelona i Saragossa, proyecte que segons Las Provincias, ya ha rebut una inyecció del 50% del seu cost des de Europa, han fet que des de Valéncia es seguixca en molta preocupació tot lo referent a millora d'infraestructures ferroviàries en Espanya. 

El Port de Valéncia es el 1º port del Mediterràneu, el 5º europeu,  i el 30º a nivell mundial en quant a tràfic de mercaderies. Eixe lloc preferent el té ben guanyat, i creem que des del govern central i autonòmic, aixina com des de totes les forçes polítiques valencianes s´hauria de potenciar i millorar la conexió ferroviaria del mateix tant en Madrid, com en Barcelona (eix mediterràneu) i ademés en l'eix cantàbric (Santander, Bilbao, Sant Sebastià...) via Saragossa, indistintament de que es millore també la conexió Barcelona-Saragossa, pero no a costa de deixar de costat a Valéncia.


Des de CCV, demanem al govern de la Generalitat Valenciana que treballe activament per a conseguir la millora del corredor ferroviari Valéncia-Saragossa i demanem també a tots els partits de l'oposició (Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida) que, obertament, recolzen al govern valencià en esta important reivindicació, deixant d'un costat les seues diferències, i d'una vegada treballen en benefici dels valencians.

0 comentarios:

 
Back to top!