Searching...
jueves, 24 de octubre de 2013

Nou Proyecte de Llei de l´AVL, nova estafa cultural del PPCV

Tire un ull el llector al Proyecte de Llei de l´AVL han tramitat les Corts Valencianes, a on en absolut es soluciona el conflicte llingüístic que patim els valencians: seguix referint la normativa del valencià a eixa trampa bases de Castelló, a banda de afirmar sense vergonya que "este marco jurídico ha permitido a la Acadèmia Valenciana de la Llengua llevar a cabo durante estos años una labor fundamental, técnicamente rigurosa y de gran calidad, que ha estado en la base de su prestigio y con la que ha cumplido fielmente las funciones que le fueron asignadas en su norma de creación. De este modo, se ha consolidado como la institución de referencia en materia lingüística, tanto para la ciudadanía como para el conjunto de las administraciones públicas de la Comunitat Valenciana".

No. Ni "institució de referència", ni "rigor", "calitat" i "prestigi". 

¿Quins rigor i prestigi pot tindre una entitat que naix frut d´una impossició política? ¿Quina calitat o referencialitat poden tindre els dictamens i treballs d´una entitat impossitiva d´un model llingüístic alié al poble valencià, que subordina una llengua (el valencià) a la categoria de varietat dialectal? ¿Com es pot afirmar la consolidació d´una entitat que actua com a sucursal de l´IEC, lo mateix que la major part dels seus acadèmics, agents membres de l´entitat normativa catalana?

El Proyecte de Llei de l´AVL plantejat pel PPCV només planteja l´aspecte de la reducció d´acadèmics. Soluciona en part l´aspecte econòmic, en tant en quant llimita el número de càrrecs i la dotació presupostària anual. Pero el problema de base que representa esta entitat i el seu dictamen fundacional seguixen vigents.

Un problema sociocultural del poble valencià que el PPCV no sap o no vol afrontar i solucionar, a causa de les, per lo vist, encara vigents hipoteques de la matriu del Partit Popular en el nacionalisme català. Una nova oportunitat perduda. Un nou eixercici d´escaparatisme. Un nou motiu per a deixar de confiar definitivament en una opció política desgastada, desnortada, clavillada i incapaç de defendre els postulats del valencianisme polític, social, cultural i econòmic, a pesar d´omplir-se la boca en ells.

0 comentarios:

 
Back to top!