Searching...
martes, 10 de junio de 2014

CCV insta a Català a exigir la part valenciana de l´Archiu de la Corona d´Aragó, de l´Archivo de Salamanca, i a digitalisar per complet l´Archiu del Regne

En un escrit presentat en fecha 10 de juny de 2014, Círcul Cívic s´ha dirigit a la consellera Català en motiu de felicitar la seua decissió d´ignorar l´intent desesperat de l´Institut d´Estudis Borgians, entitat fantasma creada per la radical ultracatalanista Acció Cultural del País Valencià (ACPV), de patrimonialisar els documents vaticans dels Borja i fer, una vegada més, caixa per al catalanisme a costa de tots els valencians en nom de la cultura. L´Archiu referit té la condició de públic i Patrimoni de la Humanitat, i la titular de Cultura ya ha iniciat (segons afirma) les gestions per a portar una còpia a Valéncia.

Per a Círcul Cívic, entitat cívica i cultural que treballa per la reivindicació i posta en valor de tot lo netament valencià, és de vital importància per a la recuperació de la cultura i la consciència identitària del nostre poble que es potencie el conreu i estudi, no a soles d´esta històricament important familia valenciana, sino de qualsevol capítul de l´història i les seues circunstàncies a lo llarc dels sigles a on els valencians hem tingut un paper protagoniste o rellevant, per lo qual ESTIMEM NECESSARI DEMANAR-LI QUE:


1. Cree les condicions necessàries per a que el material borgià siga custodiat i conreat per la Secció d´Història de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), institució centenària d´interés públic que ostenta la categoria de “Real”, en la qual reconeguts erudits i professionals de l´històtia desenrollen la seua llavor cultural de forma plenament altruista, a soles per amor a la cultura valenciana.


2. Potencie les activitats, condicions i dotació econòmica de l´Archiu del Regne de Valéncia, ya que, al nostre entendre, este important Archiu guarda en ses entranyes material històric molt important, vital per a la recuperació identitària i la consciència colectiva dels valencians, i estimem que a nivell institucional no se l´està prestant el crèdit, ni els mijos, ni l´atenció adeqüada a la seua importància. Des de CCV li demanem que promoga la digitalisació integral de l´Archiu, i la creació de beques i dotacions especials per al seu estudi i investigació, que faciliten finalment el coneiximent de tots els aspectes i circunstàncies de la nostra rica història que este archiu siga capaç d´oferir a la societat.


3. Volem fer referència a la part valenciana de l´Archiu de la Corona d´Aragó que es troba en Barcelona, en mans, en la nostra opinió, i a tenor de les demostrades reiterades manipulacions i destruccions documentals, irresponsables i perilloses, més preocupades per reconstruir l´història a la seua image i semblança en la finalitat d´edificar els inexistents “països catalans” i justificar una unitat cultural i llingüística inexistents, que en la simple custòdia i estudi del material existent. Per lo qual, li demanem que promoga la recuperació de la part valenciana de l´Archiu, o lo que puga quedar d´ella.


4. No volem acabar este escrit sense fer referència a l´Archiu de la Guerra Civil de Salamanca, expoliat per la Generalidad de Cataluña, i del qual atres governs autonòmics, com el del Principat d´Astúries, ya han fet reclamació de la seua part correspondent, en la finalitat de recuperar una part de l´història recent abans de que el govern català faça desaparéixer més materials del mateix, com ha quedat demostrat pel juriste Policarpo Sánchez, president de l´associació “Salvar el Archivo de Salamanca”, en la qual Círcul Cívic manté acorts de colaboració en la seua causa.


Donada la densitat i importància dels temes tractats en este escrit, li demanem una especial atenció al mateix, i mos posem a la seua disposició per a ampliar-li personalment les peticions ací expostes.

0 comentarios:

 
Back to top!