Searching...
viernes, 13 de junio de 2014

L´incultura del regidor de cultura de Castelló, @VicentSales @ppcv





El concejal de Cultura de Castellón, Vicent Sales, anunció ayer que el consistorio, en colaboración con la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), impulsará un Aula d’Interpretació de les Normes de Castelló.

Sales realizó este anuncio tras reunirse en Valencia con Ramón Ferrer, presidente de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, y Verònica Cantó, secretaria de esta institución.

Sales explicó que “se trata de un nuevo recurso cultural de gran importancia y significación, ya que la ciudad de Castellón es el lugar donde nacieron les Normes del 32, conocidas también con el nombre de nuestra ciudad”.

Des de Círcul Cívic volem enmendar la plana al sr. Sales, ya que pareix ignorar que les mal nomenades "normes de Castelló" no són més que unes bases ortogràfiques, bases que no fonamenten ni poden fonamentar una llengua, un acort de molt escàs refrendo firmat per 52 persones, sense contar en cap consens (a pesar de que des del pancatalanisme es desganyiten intentant justificar-les aduïnt que representen un ampli consens) de les entitats culturals netament valencianes, i que l´AVL diu prendre com a eixida per a normativisar la llengua... llengua que reduïxen a variant dialectal d´un tótum major com és el català.



Convidem puix al sr. Sales a llegir i firmar el "Manifest d´Insumissió a l´AVL" que vàries entitats valencianistes redactàrem i firmàrem fa uns mesos. 


És inadmisible que un regidor de cultura d´una de les capitals del Regne de Valéncia no siga coneixedor de la pròpia i verdadera història de la cultura, llengua i identitat del poble al que representa, i es pose al servici del pancatalanisme. El seu companyer de files, Gonzalo Romero, alhora president de l´Associació Cultural Cardona i Vives de Castelló, pot explicar-li a la perfecció qué són realment les "bases" a les quals vosté etiqueta de "normes", i qual és la seua finalitat real.


0 comentarios:

 
Back to top!