Searching...
lunes, 9 de junio de 2014

María José Català consentix que Eliseu Climent regale l´archiu dels valencians Borgia a Catalunya


El Institut Borja, entidad próxima a Acció Cultural del País Valencià, ACPV, tenía en depósito los dos millones y medio de textos, cartas o informes del gran fondo documental de la familia Borja (que gobernó Roma durante los siglos XV y principios del XVI) procedentes de los archivos del Vaticano. Y la razón del exilio que se ha consolidado esta mañana el "nulo" interés de las instituciones valencianas gobernadas por el PP por mim


ar, cuidar, divulgar y proteger un archivo tras siete años de depósito de depósito en Valencia. 

La consellería de Educación y Cultura ha comunicado que nunca han recibido ninguna petición al respecto.

La semana passada, des de CCV demanàrem a la titular de Cultura, María José Català, que iniciara les gestions per a que l´archiu documental dels Borgia passara a mans de la Secció d´Història de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana per a la seua custòdia, estudi i conreu. Petició que es pot llegir en este enllaç.

Una vegada més, la consellera ignora la cultura valenciana i les peticions de la nostra entitat, demostrant no a soles la seua indiferència cap a CCV, sino també la seua nula sensibilitat cap a la cultura i l´història dels valencians i el seu baix perfil a l´hora de prendre decissions que requerixen de determinació i premura. 

Des de CCV anem a exigir per escrit a la consellera que inicie les gestions de recuperació del archiu borgià i el pose baix custòdia de la RACV, sense perdre temps per tal d´evitar qualsevol tipo de manipulació o destrucció de documents, com ha ocorregut en els casos de l´Archiu de Salamanca o el de la Corona d´Aragó.

Per a CCV, posar l´història valenciana en mans de la Catalunya anexionista i separatista d´Artur Mas és una supina irresponsabilitat, intolerable des del punt de vista del sentit comú, i molt perillosa des del punt de vista de la ciència, la cultura i l´història.

0 comentarios:

 
Back to top!