Searching...
domingo, 8 de diciembre de 2013

La Fira d´Entitats Valencianistes, un èxit colectiu del valencianisme


La Fira d´Entitats Valencianistes que es celebrà ahir dissabte 7 de decembre de 2013 en els Jardins de Vivers de Valéncia representa un èxit colectiu del valencianisme cívic i cultural, en gran presència i paper de les entitats assistents i representades, i una bona i possitiva afluència de públic: families sanceres, ciutadans particulars, i amics que s´acostaren a Vivers a conéixer l´oferta cultural, cívica i lúdica de les entitats.

A l´oferta lliterària i cultural d´entitats com Rogle Cultural Constantí Llombart, Institut d´Estudis Valencians (INEV) o l´Associació d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA), s´afegiren les propostes lliteràries de la de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i Lo Rat Penat.


La qüestió lúdica va córrer de la mà, principalment, de l´Entitat Cultural El Piló de Burjassot, que participà en la Fira aportant la seua secció de Jocs Tradicionals Valencians (tirachines, birles, sèt i mig, caixó...), despertant gran interés entre els chiquets (i no tan chiquets) que acodiren a l´event. Junt al castell unflable, les grans atraccions de la jornada.


La tradicional paraeta del Grup d´Acció Valencianista, en tot el seu abundant merchandising, oferta informativa i lliterària, i l´espirit dels seus 36 anys d´existència, fon completada en l´espai de les seues Joventuts i del sindicat estudiantil universitari de la Universitat de Valéncia Estudiantes por la Libertad, en totes les seues propostes dirigides al colectiu universitari. 


Les propostes i campanyes d´entitats com Junts Front a l´AVL, Círcul Cívic Valencià (CCV), que acaba de celebrar el seu 1º aniversari, el seu Círcul Jove (CCJJ), o Plataforma Valencianista (PLV) junt a les seues joventuts, Colectiu Jovenil d´Acció Valencianista (CJAV), dirigides a reivindicar la posta en valor i recuperació de tot lo valencià en els circuits culturals i els àmbits educatius, fon completada per la presència de les entitats cíviques Convenció Valencianista i Regne de Valéncia de Gais i Lesbianes.



La firma de llibres per part d´autors com Joan Benet Rodriguez o Gabriel Castelló també foren u dels atractius de la jornada.


La promoció de productes gastronòmics valencians corregué de la mà de la web valenciaencasa.com, en el seu gran surtit de productes valencians que abarcà des de caves i vins, fins a dolços i licors, passant per confitures, aspencats, arrossos o conserves delicatessen.



En resum: una jornada que esperem repetir pronte, que marca un punt d´inflexió per a l´entorn cívic i cultural valencianiste, i obri un nou panorama dins del valencianisme.






La jornada, que trancorregué en total armonía, germanor i colaboració per part d´organisadors, participants, colaboradors i públic assistent, a soles fon ennuvolada per la presència i amenaces al jóvens de Círcul Jove i Joventuts del GAV per part de tres individus radicals d´estètica skinhead que pronte foren identificats per la Policia Nacional.

0 comentarios:

 
Back to top!