Searching...
miércoles, 11 de marzo de 2015

¡La revista Lletrafaller torna al carrer! (.val)

Despuix d’un paró involuntari, torna al carrer la revista Lletrafaller, i ho fa en més tro, en més bac i més fallera que mai.

En un acte celebrat la vesprada d’ahir en el Museu de la Ciutat, en ple cor del Cap i Casal, i presidit per les Falleres majors de Valéncia, se presentà en societat la publicació Lletrafaller, un clàssic de les lletres falleres en Llengua Valenciana que a la fi, i gràcies a l’espenta i treball impagable de molts valencians, en especial a l’associació Foment de les Lletres Valencianes, que és qui l’edita, torna a vore la llum per a goig de tot el món faller i amants de la cultura valenciana.


  Ninot guanyador del premi
 Lletrafaller 2015
 “ninot de més tro”
 
L’acte començà en una benvinguda molt valenciana, és a dir, en la degustació d’una “bunyolà” en la que nos obsequiaren els propis anfitrions a tots els presents. A continuació les Falleres Majors de Valéncia, Na Estefanía López i Na María Donderis, feren l’entrega del “premi Lletrafaller al ninot de més tro 2015”, que ha recaigut en la Falla Mestre Valls, i del qual és autora l’artista Inma Ibáñez. A continuació se feu entrega del premi a la guanyadora del “Concurs Lletrafaller 2015”, Ana Millàs, pel seu revival “Somi de març”. 

Finalment, s’acabà l’acte fent un repàs dels continguts d’este Lletrafaller 2015, en el corresponent nomenament i agraïment públic a tots els valencians i valencianes que, en els seus artículs, ilustracions, entrevistes i soport econòmic i moral, han fet possible que este troç de la nostra cultura torne a vore la llum. 

Com dia el Mestre Aureli López, també colaborador, com no, d’este Lletrafaller 2015, “en cada llibre, en cada poema, en cada cançó, en cada revista, en cada calendari… trets a la vida en Llengua Valenciana, hi ha un crit de resistència i un clam de poble lliure que vol seguir sent-ho”.


¡ENHORABONA FALLERS! ¡ENHORABONA VALENCIANS!



0 comentarios:

 
Back to top!