Searching...
lunes, 5 de enero de 2015

Ya estan ací els Reis Macs / Ya están aquí los Reyes Magos

Des de CCV volem sumar-se a l'indignació i enviar ànims als alcoyans. Hui hauria de ser un dia només de festejos, pero llamentablement els vàndals no descansen i sobre l'hora de dinar del 4 de giner nos ha arribat la notícia de que en Alcoy la figura del Rei Melchor, feta de cartó pedra i que pel seu gran tamany estava en la Plaça de Dins esperant el dia 5 per eixir a fer les delícies de grans i chicotets va ser cremada per complet en la matinada de divendres a dissabte en un acte totalment mesquí. Ixcà agarren al o als culpables i reben lo que se mereixen.

Des de CCV volem dedicar este dia especialment ad aquells nanos
que per culpa dels innomenables politicuços d'este món estan en situacions que ninguna persona i manco un menor hauria de passar mai i desijar que estes injustícies deixen de passar més pronte que tart.
No voldríem sentir res que no siga l'ilusió i l'alegria dels nostres chiquets i chiquetes, i per qué no, de tots els que per sort conservem eixe infant que una volta varem ser i que ningú deuria pedre mai. Hui és el dia de les cavalcates, de posar-se ben templats, d'anar a casa dels yayos i dels tios, de vore a la família i comprovar com s'haveu portat en 2014. ¿Tindreu joguets o carbó? Pero ans tots els pares han de portar als seus fills a la cavalcata de la seua localitat, cuitat...a on, quasi es lo de manco, l'important és estar ahí quan passen les carrosses, els pages, arreplegar tots els caramelos que nos done temps i no parar de somriure tant fills com pares. Eixes caretes se queden per a tota la vida en la reina dels pares i mares i se podria dir que és dels moments que mai s'obliden.
En Lo Regne de Valéncia estem segurs que des de Castell de Cabres, Pobla de Benifassà, Rosell, Canet lo Roig, Sant Rafael del Riu, Traiguera, Sant Jorge, Vinaròs seguint fins a Castelló capital, continuant per Valéncia i tota la seua província i aplegant a la província d'Alacant, on serà parada obligatòria en Alcoy,  per a acabar en Benferri, Oriola i Pilar de la Horadada els Reis Macs pararan a deixar els regals i joguets en la vesprada i nit del 5 de giner per a celebrar-ho fins el dia 6 quan se mengen els roll de reixos.

Històricament Lo Regne té tant, que clar, la cavalcata més antiga de tota Espanya és nostra, concretament la d'Alcoy. Esta festa està datada en 1885, encara que n'hi ha indicis de que ya en 1866 se celebrava. Allí esta vesprada els protagonistes seran els 400 pages negres que pujaran en les seues escales pels balcons a deixar els regals, mentrimentres una gran comitiva de unes 1.400 persones acompanyaran als Reis Macs Melchor, Gaspar i Baltasar amenisats per les bandes de música -en la nostra terra la festa estaria incompleta si no estan les bandes de música- de la Corporació Musical Primitiva, la Societat Musical Nova, l'Unió Musical aixina com els grups de dansa Carrascal i Sant Jordi.
Ans del recorregut visitaran centres i residencies com l'hospital Verge dels Lliris, entre d'atres, i si anem al dia d'ahir els chiquets ya van fer entrega de les seues cartes deixant-les en sacs i buçons que porten les burretes del “Tio Piam”.

Un dels moments més emocionants d'esta espectacular cavalcata serà a les 20:00 hores quan els Reis Macs facen la seua entrada a la Plaça d'Espanya on li faran l'adoració i l'entrega al Jesuset al peu del naiximent de l'or, la mirra i l'incens en les llums apagades i a soles allumenats per un foc de llum per a acabar en llums i sorolls de bengales. 
Ya des d'ahí els Reis Macs seguiran el seu trayecte fins arribar al fi del camí on se tirarà un castell de fòcs pirotècnics.

 Círcul Cívic Valencià

Desde CCV queremos sumarnos  a la indignación y enviar ánimos a alcoyanos. Hoy debería ser un día sólo de festejos, pero lamentablemente los vándalos no descansan y sobre la hora de la comida del 4 de enero nos ha llegado la noticia de que en Alcoy la figura del Rey Melchor, hecha de cartón piedra y que por su gran tamaño estaba en la Plaça de Dins,  esperando el día 5 para salir a hacer las delicias de grandes y pequeños fue quemada por completo en la madrugada del viernes en sábado en un acto totalmente mezquino. Ojalá cojan  al o los culpables y reciben lo que se merecen.

Desde CCV queremos dedicar este día  especialmente a los niños  que por culpa de innombrables poliquituchos de este mundo están en situaciones que ninguna persona y mucho menos un menor debería pasar nunca y desear que estas injusticias dejen de pasar más pronto que tarde. 

No quisíeramos sentir nada más que no sea la ilusión y la alegría  de nuestros niños y niñas,  y por qué no,  de todos los que por suerte conservan ese niño que una vez fuimos y que ninguno debería perder nunca. Hoy es el día de las cavalgatas,  de ponerse bien guapos,  de ir a casa de los yayos y de los tíos,  de ver a la familia y de comprobar como os habéis portado en 2014. ¿Tendréis juguetes o carbón? Pero antes todos los padres han de llevar a sus hijos a la cabalgata de su localidad, ciudad... a donde,  casi es lo de menos,  lo importante es estar ahí cuando pasen las carrozas,  los pajes,  recoger todos los caramelos que nos de tiempo y no parar de reir tanto hijos como padres. Esas caritas se quedan para toda la vida en la retina de los padres y madres y se podría decir que es de los momentos que jamás se olvidan. 

En el Reino de Valencia estamos seguros que desde Castell de Cabres,  Pobla de Benifassà,  Rosell,

Canet lo Roig, San Rafael del Riu, Traiguera, San Jorge, Vinaroz siguiendo hasta Castelló capital, continuando por Valencia y toda su provincia y llegando a la provincia de Alicante,  donde será parada obligatoria en Alcoy,  para acabar en Beniferri,  Orihuela y Pilar de la Horadada,  los Reyes Magos pararán a dejar los regalos y juguetes en la tarde y noche del 5 de enero para celebrarlo hasta el día 6, cuando se comen los roscón de reyes.

Históricamente el Reino tiene tanto,  que claro, la cabalgata más antigua de toda España es nuestra, concretamente, la de Alcoy. Esta fiesta está fechada en 1885, aunque hay indicios de que ya en el año 1866 se celebraba.  Allí esta tarde los protagonistas serán los 400 pajes negros que subirán  con sus escaleras por los balcones a dejar los regalos,  mientras una gran comitiva de unas 1400 personas acompañarán a los Reyes Magos,  Melchor,  Gaspar y Baltasar,  amenizados por las bandas de música -en nuestra tierra la fiest estaría incompleta si no están las bandas de música - de la Corporación Musical Primitiva, la Sociedad Musical Nova,  la Unión Musical,  así como los grupos de danza Carrascal y San Jorge. 

Antes del recorrido visitarán centros y residencias como el Hospital Virgen de los Lirios,  entfe otros,  y si vamos al día  de ayer,  los niños ya hicieron entrega de sus cartas dejándolas en sacos y buzones que llevan los burritos del "Tio Piam". 

Uno de los momentos más emocionantes de esta espectacular cabalgata  será a las 20:00 horas cuando los Reyez Magos hagan su entrada en la Plaza de España donde le harán  la adoración y la entrega al Jesusito al pie del nacimiento del oro,  la mirra y el incienso con las luces apagadas y sólo iluminados por un foco de luz para acabar en luces y sonidos de bengalas. 

Ya desde ahí los Reyes Magos seguirán su trayecto hasta llegar al final del camino donde se tirará un castillo de fuegos artificiales. 

 Círculo Cívico Valenciano



0 comentarios:

 
Back to top!